Inlägg

Inlägg som solomon har skrivit i forumet

Pendlar just nu mellan Vivaldi och Chrome

Sparar alltid en summa varje månad, utöver de 500kr som är obligatoriska från Länsförsäkringar, men sen går det mesta till mat, huset osv. Är sambo men vi lever på min inkomst för tillfället så det finns inget jättestort överskott, men vi lever ganska gott utan större bekymmer

Jag ligger kring 3650/3680 i Cinebench R20 också.

Trodde jag ville jobba med dator i yngre dagar och har testat på smått inom programmering (C/Java) och även att bygga, felsöka och reparera datorer men märkte ganska snart det bara var en hobby.

Så nu jobbar jag inom servicebranschen som fastighetstekniker och tidigare som snickare/vitvaruinstallatör och stormtrivs. Kan inte tänka mig ett liv utan att vara i denna bransch. Älskar kundkontakten och att ingen dag är sig annan lik och att man ständigt utvecklas.

Jag har sladd på allt förutom headsetet, som är ett Corsair HS70. Har inte heller haft någon större tanke att gå över till trådlöst på mus/tangentbord, men nångång när jag uppdaterar mig så är det absolut ingen omöjlighet

Får jag bara fråga vad du förväntar dig?

Alltså, självklart förstår jag du förväntar dig bra FPS osv, men LAGGAR du med det du har? Det är i princip omöjligt att ligga stabilt 300 fps i t.ex CSGO då det är för många faktorer som spelar in, både grafiskt men också för cpun.

Dessutom när du kör på low-settings så kämpar varken processorn eller grafikkortet. Det finns knappt något som belastar dem, vilket också gör de inte ger samma kraft.

Jag kanske har missat det men vad har du ens för FPS?

Med min dator
UserBenchmarks:
CPU: Intel Core i7-9700K - 100%
GPU: Nvidia GTX 1070 - 82.2%
RAM: HyperX Fury DDR4 2666 C15 2x8GB - 101.9%
MBD: Asus ROG STRIX Z390-F GAMING

Så ligger jag kring 230-400 fps (ingen fps limit) i CS med 4:3 1280x960 stretched upplösning
Med 16:9 1920x1080 ligger jag kring 260-340 fps. Alltså ger den mindre "Högsta" FPS, men högre "Lägsta" FPS.

Skrivet av jehuty:

Vad blir nästa steg? Låta två AI's spela mot varandra. Om dom redan är bättre än människor blir det svårare att utvecklas.

Skickades från m.sweclockers.com

Kommer ihåg en historia där det var en snubbe som hade en UT99 server igång och sen glömt av den i flera år, med bottar på. När han skulle typ gå genom och rensa såg han att servern fortfarande var igång, så han hoppade in och AIn stod bara där.

Någon förklaring på detta var att AIn tillslut insåg att döda varandra inte kommer leda nån vart så de kan lika gärna bara stå och inte göra något. När han gick runt där inne kollade bottarna på han, följde med sikte osv men attackerade inte.

Kommer inte ihåg exakt, men på något sätt så nollade han och så började det som vanligt igen.

Får mig att tänka på "make love, not warcraft"

Edit: Quake 3! Quake 3 var spelet.
https://www.forbes.com/sites/erikkain/2013/07/02/quake-iii-ar...

Citat:

WoW Classic Minimum Requirements
PC Minimum Requirements

OS: Windows® 7 64-bit (with latest Service Packs)
CPU: Intel Core 2 Duo E6600 or AMD Phenom X3 8750
GPU: Nvidia GeForce 8800 GT 512MB or AMD Radeon HD 4850 512MB or Intel HD Graphics 4000
RAM: 2GB (4 GB for integrated graphics such as Intel HD Graphics series)
Storage: 5GB available space
Internet: Broadband internet connection
Input: Keyboard and mouse required. Other input devices are not supported.
Resolution: 1024 x 768 minimum display resolution

Yeah, why not.
Är väl bara att köra då.

Skrivet av CrazyBanana:

Grattis och kul för dig. Får jag fråga om du är utbildad tekniker från t.ex YH?

Om man ska dra hela min historia lite snabbt så hoppade jag av efter 9an och körde heltid i skogen i familjeföretaget tills typ jag var 18-19 någonting, då utbildade jag mig till fastighetstekniker via YrkesAkademin. Var nästan en 3 års utbildning, men genom att jag inte hade tid att vara borta från jobbet så länge så kunde jag plugga flera ämnen samtidigt och pressade ner det till ca 2 år istället.

Sen att jag vilket som aldrig kom tillbaka till skogen är en helt annan sak, då jag landade som snickare efter plugget och sen därefter vitvaruinstallatör.

Skrivet av Kenneth:

Beror mycket på vilka spel man kör också. CS-spelare vill (vanligtvis) ha lättare möss eftersom det är många snabba dragningar över musmattan.

Lirar du andra spel, eller kör du beast-mode och använder tunga möss i FPS också?

Haha well, just nu har jag en EC1-A som jag haft ett ex antal år. Haft någon till EC1 också. Har annars kört MX518/MS3.0 genom alla år.
Senaste åren har det dock varit EC1. Tror jag köpte min första vid release och har väl gått genom kanske 2st, så är inne på 3e.

Spelat nästan enbart FPS-spel. Quake, UT99, CS1.3-CSGO, Rainbow6, Overwatch. Aldrig haft något bekymmer med tyngd. Snarare känner jag vikten hjälper till att ha kontroll över musen eftersom man kan ta i ganska mycket ibland så känner jag att jag vill ha något motstånd så jag vet hur mycket/hårt jag rör hand och handled.

(F.ö har jag spelat på relativt hög nivå hela tiden också i de flesta av dessa spel, om det har någon betydelse)

Är det seriöst folk som har problem med att mössen är "för tunga"? Tycker redan de är för lätta haha.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av William97e:

@solomon: Mer lagringsutrymme är nog inte tokigt.
Jag trodde inte det ingick chassifläktar på chassi?
Jag tänkte lira i 3440 x 1440 120 hz

2080 ti kortet är på rea nu så det skiljer inte så mycket från ett 2080 super.

Ah, ganska stor upplösning så lite drivkraft skadar verkligen inte. Jag har 2560x1440 så.. en aning mindre.

Ser väl bra ut. Min fråga är varför du valt till ett styck 140mm fläkt?
Dessutom saknar du lagringsutrymme. 500GB räcker inte speciellt långt, i alla fall inte med dagens spel som ligger på 60gb+.
Skulle tagit minst en 1tb ssd och kanske en 500gb m2 också för windows.

Sen om man ska vara sån så är ett 2080Ti väldigt overkill om du bara ska spela, i mitt tycke.
Jag spelar Rainbow6, CSGO, Overwatch och Apex på en 9700k och ett 1070 och aldrig, än så länge i alla fall stött på några som helst problem i 1440p.

Skulle bygga ny vattenkylning till datorn och för någon anledning slutade min 6700k fungera helt och hållet. Rörde inte ens processorn.

Bytte då till en 9700k med nytt moderkort, delidda vilket gick bra. Skulle fixa till det sista med min vattenkylning(custom loop, hard tube) och tänkte då passa på att köra OC-frame. Visade sig att moderkortet totaldog för någon unknown reason. Köpte nytt moderkort, ett maximus och satte i processorn som då visade sig OCKSÅ gått sönder, så den nya processorn dödade maximus-moderkortet, så då reklamerade jag moderkortet, köpte ny 9700k och nytt moderkort igen som nu fungerar.

En favorit just nu är Black Stone Cherry

Roligt att de testar något nytt, men för min del så klarar jag mig med en "vanlig" smart telefon.

Går nu från 25040kr till 28000 ingångslön på mitt nya jobb som fastighetstekniker. Jobbar just nu som vitvaruinstallatör under handels, så det blir en härlig bump uppåt.

Får dessutom nu möjligheten att flytta ner till min flickvän, vilket är värt mer än pengarna!

Nytt jobb!

Fick jobbet jag sökte i Herrljunga, så jag kan flytta ner till tjejen som bor utanför Vårgårda!
Ökade lönen från 25k som vitvaruinstallatör till 28k som fastighetstekniker. Riktigt skoj!

Få en 90 graders rät mot golvet

Hej!

Håller på att sätta in vattenrening i huset då det är riktigt dålig vattenkvalitet. Förmonterar lite just nu innan jag ger mig på att kapa rören och har stött på ett bekymmer..

Jag undrar enkelt hur jag får min 90 graders vinkel rakt mot golvet på lättast sätt. Kanske verkar simpelt, men får fasen inte till det haha.

https://i.imgur.com/Liz9Yzr.jpg

Se bifogad bild; hur får jag lättast den att peka neråt? Finns det något proffs sätt att göra det på? Tänker det kan vara värt att fråga innan jag linar och måste lossa och spänna fram och tillbaka.

Skrivet av Mordekai:

Svart är fortfarande svart... no RGB.
https://komponentkoll.se/bild/lysOF.png
Det finns inget stort som kommer hända på CPU-sidan närmsta tiden, inte heller GPU.
Nästa intressanta som kommer är väl HDMI 2.1 eller DP 2.0 samt möjligen DDR5. Kanske fler och kraftigt strömmatade USB-C uttag (typ driva en extern skärm med USB-hub, ström och DP i en enda USB-C kabel).
Det saknas ju ännu en killer app för PCIE 4 men det anser jag vara den enda anledningen i dagsläget att satsa på en AMD-build om man inte spelar jättemycket multitrådade benchmarks. Då är en 3950X sjukt intressant att vänta på.

Så onödigt dyra grejer.
Vad ska han med ett moderkort för 4800kr till? Räcker gott o väl med Z390-F som kostar typ 2200kr. Räcker med 16gb ram också. Dessutom är nog 9700k bättre för gaming än att köra HT. Vissa säger att det är, vissa andra inte. Jag har i alla fall inte mött något hinder med min 9700k, dessutom oklockad än så länge. Då tillsammans med mitt 1070.

Ta istället en 500gb M2 och kör windows och kanske ditt "main"-spel på det och sen en 1TB SSD på sidan av som storage.