Inlägg

Inlägg som solomon har skrivit i forumet
Av solomon

Om det är ett centralstyrt system (dvs en undercentral med shuntar/ställdon etc) så är radiatorerna "aldrig av". Om du har kroppstemperatur 37 grader och känner på en radiator som är 35 grader så kommer det automatiskt kännas kallt.

Du har 22 grader inomhus och i hyran *BRUKAR* det ingå 21 grader.

(Detta förutsatt att det är vattenburna rediatorer)

När jag förvaltade en del fastigheter brukade jag köra att kring 0 grader ute = 38-45 grader ut på radiatorer

+15 20-25
+5 32-38
0 38-45
-5 48-52
-15 55-60

Detta berodde lite på hur gamla husen var och deras isolering etc

Av solomon

Roligt projekt, följes!

Av solomon

Haha, detta var riktigt roligt faktiskt

Av solomon

Jag och fästmön drog över till Läckö slott för en vandring och lite foto. Den enda relativt fina dag på länge, och jag bestämmer mig för att fota svartvitt

Av solomon

Davinci Resolve har en Voice Isolation som är relativt ny, som också är grym. Vet dock inte om den finns med i gratisversionen.. du får kolla upp det isf men själva funktionen är verkligen GRYM.

Av solomon
Skrivet av Dem8n:

Jag har inget problem, jag avråder däremot att köpa nätagg från EVGA.
Kan man släppa igenom detta så kan man släppa igenom vad som helst.

Släpp högaffeln haha
De har bytt stiftlayouten för en anledning, alltså har de gjort en ny revision och köper man ett nytt nätaggregat från dem EFTER de uppdaterat till den nya revisionen så får du också de nya kablarna med. Är du med på vad jag säger?

I detta fall så har EN användare fått sina diskar förstörda pga detta då EVGA EN gång misslyckats att informera, eller för den delen skicka ut nya kablar till denna användare och det blev en tråkig utkomst av det. Mänskliga faktorn, shit happens. Spara din data på fler än ett ställe. Done.

Av solomon
Skrivet av Dem8n:

Lugn nu. 🤣

Har du inte läst om brända komponenter med EVGA’s nätagg?

Utöver tråden du skrivit i så finns även denna post på Sweclockers https://www.sweclockers.com/nyhet/38476-evga-brande-reddit-an...

Det handlar ju om exakt samma Reddit-användare, båda dessa nyheter. Det här handlar ju om den mänskliga faktorn och att en anställd på EVGA har gjort fel, inte om själva produkten i sig. Det finns hur många produkter i världen som helst som får nya revisioner hela tiden, så vad är ditt problem?

Av solomon
Skrivet av Dem8n:

Låter som att du gått igenom några, kan inte vara så bra bättre isåfall om de inte går att återanvända i flera byggen.
Det enda nätagget gör är att omvandla 230v till 12volt, på vilket sätt är de bäst på det?

Stolle 🤣 Det är ju just det jag INTE gjort. Haft två stycken EVGA nätaggregat. Det senaste jag har är ett G2 som varit med i ganska prick 10 år snart.

Det enda nätagget gör är att omvandla 230v till 12volt, på vilket ska man inte köpa nätaggregat från EVGA för det?

Sa aldrig heller något om att EVGA är bäst. Jag noterade att EVGA är de bästa JAG använt.

Av solomon
Skrivet av Falistar:

Hoppade ned från Pentax K1 till OM-5, inget jag ångrar, med en 12-45mm Pro, så går den ned i en större jackficka. Bildkvalitet?
Inget att anmärka på, även om K1 är fantastisk. Men en sk fullformat med motsvarande 12-45mm/4, blir en rejäl klump att bära med sig. För mig, vinner smidighet.

Älskar den so-far. Var lite skeptisk till M4/3 men det har inte varit några bekymmer alls, men man lär ju sig fortfarande också så resultaten lär ju bli bättre vilket som Köpte versionen med 12-45 också.

De (OMsystem) hade någon kampanj också nu när jag köpte, så fick med tillbehör för 6000kr. Ett makro/porträttobjektiv 45mm f/1.8, ECG-5 kamera grepp samt ett BLS-50 batteri också. Man fick registrera det på deras hemsida, så ska de kontakta en senare.

Av solomon
Skrivet av Catcode:

Tog du några bilder under själva bygget?

Detta är ju typ 2014. Vet att jag tog några bilder då, men hittar dem tyvärr inte. Gjorde dock bara så att jag la en stålskena på golvet, kapade till att börja med två stycken reglar, en längst ut och en längst in om så säga som jag gled den övre stålskenan på så man kunde balancera det (var själv). Sen tog jag en kil på gavelsidan om så säga och kilade fast så väggen stod själv. Gick till den inre delen och kilade där också.

Sen satte jag dit resterande reglar och därefter kilade bättre och lodade in allting.

Av solomon

*har inte läst tråden*

Min första lägenhet var en etta på 22m2 (hyresrätt), gjorde så att jag kilade fast en vägg för att skilja lite i rummet, utan att skruva något i varken tak eller golv. Fungerade att hänga TV på också

Av solomon
Skrivet av Dem8n:

Man köper inte PSU från EVGA.

Bästa nätaggregaten jag någonsin använt.

Av solomon

Ett träd jag sett när jag åker mellan hemma och Vårgårda. Hade chansen att äntligen fota det och detta blev resultatet
För annan update så har min A7II gått sönder så har nu införskaffat en M43 OM-5 som jag lirar runt med. Älskar den so far.

https://live.staticflickr.com/65535/53614922496_ddb32312b7_o.jpg

Av solomon

På väg till jobbet en morgon så fick jag ta o stanna för ett foto
Exponerat för skuggor då jag hade behövt två (minst) exponeringar för att få till himlen, men tycker ändå effekten blev grym

Av solomon
Skrivet av Wolfie91:

skulle precis sätta mig och kolla efter ett sånt program så tack för tipset! det gav tyvärr inget resultat, stod att loggar ska sparas men den hittade inga sparade.

Ajdå, ja då är det ju svårare om man dessutom inte kan återskapa det själv.
Skulle nog som de andra rekommendera att din vän uppgraderar sonens dator lite, en FX är inte mycket i världen i dagens läge och de budget-processorer som finns ute är mycket bättre än den.

Går att plocka ihop en *mycket* bättre dator för en ganska liten peng. Iofs är allting relativt, 5-10000 är jävligt mycket pengar för många personer, så don't get me wrong liksom. Annars kan man också få tag på bra datorer eller delar begagnat, t.ex här på marknaden.

Av solomon
Skrivet av ZX81:

Om man får mycket tillbaka på skatten har man lånat ut pengar till staten(oss alla i Sverige) väldigt billigt.
Jag får dock betala ganska mycket, men har haft pengarna på aktier som säljs med bra vinst, så jag har lånat billigt av staten.

Så är det ju, men hur många *realistiskt* hade lagt undan dessa pengar på ett sparkonto/aktier/fonder etc istället för att spenderat dem?

Av solomon

Om du har datorn till hands så kan du ladda ner WhoCrashed och kolla felloggarna där.

Av solomon

Ändå okej tycker jag

Av solomon

50-70% av vad du köpte den för

Av solomon

wordpress, squarespace etc

Annars får du väl lära dig att programmera själv, men det är ju en del för att få saker och ting säkert