Inlägg

Inlägg som solomon har skrivit i forumet
Av solomon
Skrivet av Anti1oop:

Jag tror det är nätaggregatet som är felet. Kablarna ser väldigt nötta ut på bilderna.

Tycker de ser spraymålade ut...

Av solomon

Tycker det känns som att pinsen i sockeln kan vara böjda i detta läge. Om du är säker på att moderkortet inte ligger mot plåten och faktiskt sitter på distanserna.

Nästa steg IMO är att ta ut ett av ram-minnena och testa. Fungerar inte det så ta ut det andra och sätt i första och testa igen.

Fungerar inte det så ta loss processorn och kolla hur det ser ut i sockeln.

Av solomon

Bästa på länge

Av solomon
Skrivet av 80Million:

Okej. Då får jag helt enkelt testa å byta allt och sätta fast det bättre. Och hoppas att jag inte har kortslutit moderkortet.

Tror ni att jag har kortslutit det? Alla fläktar fungerar, grafikkortet lyser å sånt. Men som sagt inge signal till skärm, mus, tagentbord

https://www.gratis-guider.se/images/uploads/Bilder/mbdistanser.j...

Dessa SKALL sitta bakom skruvhålen i chassit.

Av solomon

Kollar man bilderna så ser det definitivt ut som att du inte använt distanserna i chassit och då är risken väldigt stor att du har kortslutit moderkortet.

Skrivet av 80Million:

Förstår inte riktigt vad ni menar. Alla hål som har ett ”hål” med gängor har jag dragit i skruv. Och moderkortet kan väll inte vara kortslutet om datorn startar upp? Den startar ju men inget annat funkar så som skärmen, tagentbord eller mus

ehhhh fast datorn startar ju inte upp eftersom du inte får någon POST alls.

Skrivet av Swehunter88:

Av ena bilden av att döma ser det inte ut som du satt i USB kontakten till moderkortet

Fast då skulle ju i alla fall USB-portarna på moderkortet fungera, vilket de inte gör. Och ingen USB-kontakt skulle göra att han inte får bild heller.

Av solomon
Skrivet av Mooxz:

Skapade ett konto enbart för denna tråd. Hittade ni nån lösning på problemet? Har exakt likadant, random hemsidor och program får inget internet.
Har hittills bytt till Googles DNS, fabriksåterställd min router, kopplat ethernetkabeln direkt i datorn, köpt ny ethernet kabel.

De gånger jag haft detta bekymmer så har jag fått rensa all webbinformation, dock inte lösenord(Chrome) + ominstallerat hela Chrome för att få det att fungera igen.

Av solomon
Skrivet av moonblase:

Missade den lilla delen, men ifall du nu har svets och ska svetsa ihop det, varför behöver du vinkeljärn?
Ta detta inte som kritik, utan som lite ideer och tankar
Alltså, jag hade planerat om ditt bygge 100%, bocka plåt, och svetsa ihop lådan och två stag för stabilisering tvärs över.

Haha, alltså. Det är vinkeljärn 30x30x2mm. Jag har redan gjort en blomlåda till min fästmö, som den här kunden såg och önskade fast en större.

Dold text

Oroa er inte för designen. Det enda jag vill och behöver hjälp med är IFALL det finns ett bättre sätt att räkna materialåtgång.
Jag uppskattar tanken, men det är inte det här som är min fråga.

Av solomon
Skrivet av moonblase:

vad är måtten på vinkeljärnet?

vinkeljärn är ju L format, så väljer du rätt dimension så får du in både sidorna + botten på 2st vinkeljärn, så behöver du ju bara spillbitarna för sidorna?

Som det står i texten, så är vinkeljärnet 30mm. Det handlar mera om ifall jag kan optimera vilka längder jag kan få ut på varje 2m-längd för att minimera spill.

Skrivet av cyklonen:

Vinkeljärn? Menar du att det inte ska vara plåt på sidorna? Tror det blir svårt att plantera annat än klängväxter i lådorna...

Detta ju inte direkt relevant till min fråga... Jag har plåt som jag både monterar i botten som jag borrar hål i för dränering samt fasta sidor. Jag har dessutom redan gjort en version av denna blomlåda till min fästmö men eftersom materialet jag hade till den blomlådan är något jag själv betalat för och haft liggandes är det inte direkt "värt" att räkna på materialåtgång, eller hur?

Skrivet av giplet:

Eftersom din materialåtgång ligger mellan 6 och 8m så kan du ju inte få mindre spill. Du kan få längre bitar som du kanske kan använda till något annat, men du kan ju inte komma under fyra vinkeljärn.

Som sagt, det jag menar är ifall jag kan kapa längderna på något annat sätt för att få ut mindre spill och optimera materialåtgången.

Av solomon

Hjälp mig räkna materialåtgång för litet svetsprojekt :-)

Hej på er!

Hobbysvetsar en del här hemma och gör diverse prylar och så. När jag arbetar åt mig själv så bryr jag mig inte direkt om materialåtgång eftersom jag alltid kan nyttja materialet någon annanstans men nu när jag fått min första "riktiga" beställning så vill jag självklart inte att kunden skall betala mer än nödvändigt och försöker därför räkna ut hur mycket material som blir bäst optimerat för kapning om så säga.

Det skall bli en blomlåda med yttermått 1100x350mm
Mått finns i "ritning" här i spoiler.

Dold text

Tanken är att jag skall använda mig av 30mm vinkeljärn i 2m-längder.
Det jag lyckats räkna fram än så länge är detta per 2m längd:

2000mm - 1040 - 400 - 400 = 160mm spill 2000mm - 1040 - 400 - 400 = 160mm spill 2000mm - 1100 - 290 - 350 = 260mm spill 2000mm - 1100 - 290 - 350 = 260mm spill Sammanlagt blir det 840mm spill

Ser ni någon förbättring i materialåtgång? 840mm är ändå ganska mycket, iofs kanske bra att räkna med en felkapning eller så?

Tacksam för svar.

Av solomon

ordlig.se nr 250, 5/6

🟩⬜🟨⬜🟩
⬜⬜⬜⬜⬜
⬜🟨⬜⬜⬜
🟩🟩⬜🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Av solomon
Skrivet av Spiffman:

Förstår av texten ovan att det går att tolka på flera sätt men det jag har är en Nicola Tesla Prime bl-f-83
https://www.eico.se/nikolatesla-prime-bl-f-83-4982

Är inte vän med den och funderar på en Fördelaktig.
Så, jag önskar en bild där någon av er som har en att ni tar er största panna, fyller den med vatten och börjar koka
Skickade in en reklamation dit jag köpte den och de tyckte att den fungerar enligt specifikation och att jag är fri att skicka in den och kommer få betala å det grövsta om de efter test anser att den fungerar som den ska varav jag fick knyta näven i fickan.

https://api.eico.dk/images/fit/600/600/sm/cGVyZmlvbi9hZTRiMmM2My...

Så om jag förstår det rätt så är minsta zoonerna iaf 16cm.
Om jag även förstår funktionen "Grytor och pannor avläsning" rätt, så känner den även av ytan som ligger på zoonen. Detta får mig att tänka på om din panna inte blivit rund i botten?

När jag installerade vitvaror hos ELON och då speciellt induktion så har kunden dragit på maxeffekt direkt vilket blir alldeles för mycket "värme" på direkten. Det bågnar metallen efter inte lång tid alls. Rekommenderade alltid mina kunder att starta på lägre effekt tills kärlet blivit varmt och sen dra på.

Så igen, det jag misstänker är att din panna inte längre ligger helt mot ytan och tappar därför "kontakten".

Av solomon

Röstade idag vi var runt 10 personer sammanlagt.

Av solomon

Börjar få en aning ont i röven av att vara Svensk. Vart är det alla Youtubers och streamers drar för mindre skatt och sånt? Kanske man skall migrera dit och börja om på nytt

Av solomon

Runt vartannat, vart tredje år eller så.. Normalt sett har jag alltid kört på lite off-brand telefoner, t.ex Huawei innan de blev stora eller OnePlus One, 3 och 6 har jag haft också. Senaste telefonen jag har är dock en Samsung S21 som jag har genom abonnemang. Har snart gått två år, så får väl se om det blir något bra erbjudande tills dess

Av solomon

Kört Win11 sen release och inte haft ett enda bekymmer, så ja... Tycker det fungerar bra

Av solomon

Nu inser jag detta är en 8 år gammal tråd, men jag har aldrig sett någon använda ordet "efterbliven" i ett stycke så många gånger.
Nog för att AF är totalt värdelösa och de kan inte sätta någon diagnos hos en person bara sådär heller. Såvitt jag vet måste man ha en utredning gjort på div diagnoser för att ens få jobb hos Samhall, så det makes no sense liksom..

Vilket som så hoppas jag det löste sig för dig TS, ser dock att han inte varit aktiv sen 2017.

Av solomon
Skrivet av shugge:

Har en gammal live mejl (MS) där jag får typ 20 spam per dag. De flesta kommer automatiskt i spam, men vissa måste jag manuellt markera som spam. Denna mejl har jag reggat på många konton genom åren på en del lite suspekta sidor, så där får man skylla sig själv.

Har en gmail sedan något år tillbaka och där får jag noll spam. Men då har jag inte reggat den på annat är välkända sidor heller.

Min mail är säkert 15 år gammal så den har varit med om en del läckta hemsidor som är välkända.
500px, Adobe, HLTV, Xsplit, Php Freaks en del läckta pastebins dessutom från andra hemsidor etc.

Det är ju därför det är min "slit och släng"-mail och så istället har jag en ny mail som jag inte reggat nån annanstans än banken eller andra liknande tjänster. Men det är ju fortfarande otroligt drygt att få alla spam mail och eftersom man ändå är med på ett EX antal forum och använder sig av ett antal tjänster också, så är det väldigt drygt att behöva göra ännu en ny mail och gå genom aaaalllaaaa hemsidor man vill ha kvar och sen redigera ens google-konto för autofyll och skit

Alltså, det funkar bara inte.

Av solomon
Skrivet av Conqvistadoren:

Av nyfikenhet, vilken mailtjänst kör du? För egen del kör jag mest med MS olika domäner, hotmail, outlook mm och tycker deras spamfilter är effektivt. Ytterst sällan ett spammail slinker igenom till inkorgen, medan junkmailen är fullproppad med viagra, afrikaarv, mm.

Outlook på båda. Majoriteten går genom till inkorgen och en liten del till skräpposten tyvärr.

Av solomon
Skrivet av kentlarson:

Skaffa en ny mail-adress med möjlighet till alias och gå igenom samtliga dina sajter och ändra till en unik adress på varje sajt. Får du sen spam så vet du vem som läckt samt att det är lätt att blocka. Dela ut minadress+unikdel@mindoman.se. Ex: kalle+sweclockers@gmail.com.

Har du nån sån tjänst att rekommendera? Eller har Microsoft/Outlook det alternativet?

Skrivet av Simoneriksson:

Ingen aning om det är bra, men kanske värt o testa ett spam filter?

https://www.getastra.com/blog/knowledge-base/best-spam-filter...

Skall absolut kolla genom detta, tack!

Skrivet av nu1mlock:

Jag har ingen direkt lösning men ville flika in med min egna berättelse.

Sedan över 10 år tillbaka har jag haft ett köpt domännamn som endast används för mail. Jag har inte haft något "mailhotell" eller liknande utan har tills relativt nyligen bara vidarebefordrat mail till min Gmail, samtidigt som jag konfigurerade Gmail till att kunna svara från min mailadress. Inga DNS-ändringar eller så.

Jag fick dagligen minst fem spammail, men ofta fler än så.

Men sedan jag bytte DNS och skippade Gmail helt och istället började använda min egna domän med iCloud+ så har varenda spammail försvunnit. Jag har inte gjort något, inte lagt in några slags regler eller något - inget spammail har kommit fram. Jag använder Cloudflare för att hantera DNS.

Mailadressen jag använder har varit med om tonvis med olika läckta databaser och intrång.

Jag har enbart en enda mailadress som används för både "slit och släng" samt privata och viktiga saker. Inga problem.

Förstår inte riktigt hur detta fungerar.. Tänker att om du registrerar dig på en hemsida med ditt egna domän och vi säger din email blir läckt därifrån, varför går inte spam-mail genom din domän vidare till din Gmail? För jag antar om jag skickar ett email till din email(ditt domän) så kommer mitt mail fram?

Skrivet av anon201296:

Jag har i 15 års tid använt samma mail till allt, spelplattformer, sociala medier, beställningar online etc. Och jag har 0 spam mails. Ofta när man registrerar sig på nya ställen så börjar de skicka ut skit men iaf av egen erfarenhet har det alltid fungerat att klicka "unsubscribe" i botten av mailet på samtliga.

Kanske jag bara haft tur?

I dessa fall är det mer nätfiske-grejer som skickas. Några exempel är: Viagra, VINN IPHONE 14, DU HAR BLIVIT UTVALD, WILLY'S GRATIS MAT

etc. Inget i dessa email jag vill klicka på. De flesta har också ingen riktig text utan är bilder med länkar. Exempel i spoiler UTAN https://

egvau9wjvpgp84ov.s3.us-east-2.amazonaws.com/egvau9wjvpgp84ov.html#znrTIcytZ0xd0ksJofb7hgiG4EGpsb6izp2a3a6a0xb7Qe5n3KH0dab1Lfbb5k

nearvnukovo.ru/go.php?url=aHR0cHM6Ly9sbmtkLmluL2dDal92UDlT#qs=r-acikafcjjdhdcbafgdckddakjjfcicaffigfabababaigadfiaceacigdacgdcahejhiacb

Dold text
Av solomon

Extremt mycket spam mail, vad göra?

Hej!

Har en mailadress som blir totalt nedspammad av samma typ av mail hela tiden. Har spenderat sista veckan att blockera och rapportera nätfiske på varenda jag får men det gör verkligen ingen skillnad. Vad kan man göra? Börjar bli en aning drygt att ta bort mellan 50-100 mail om dagen.

Detta är min "slit och släng"-mail som jag använder på allmänna hemsidor och tjänster och har en annan som är mer för seriösa grejer men har verkligen ingen lust att behöva ändra mail på alla hemsidor jag har reggat mig på bara för att bli av med spam mail.. Räcker ju med att en databas blir läckt och infon blir såld så är man på samma punkt igen.

Tacksam för idéer.

Vänligen,
Jimmy