Inlägg

Inlägg som Herr Kantarell har skrivit i forumet
Av Herr Kantarell
Skrivet av palusa:

Det som funkar bäst för mig är med LCHF. Skippar man pasta, bröd osv och käkar ägg och bacon med grädde i så går man ner i vikt. Galet effektivt.

Däremot äter jag mer kolhydrater nu pga löpningen. Testat fett-drift funkar lite sämre än kolhydrater.

Dock äter jag inte bröd, pasta nu heller. Snarare bönpasta, grova knäckebröd istället för sirapslimpa tex och frukt. Men får i mig mer kolhydrater än vad som kan falla in i LCHF kategorin.

Men LCHF, strikt, är galet effektivt. Helt klart 👍

Ska försöka komma in i LCHF jag med igen, men blev mycket socker och viktuppgång under jul. Just nu sockerberoende men försöker trappa ner successivt. Gick ner 14kg utan träning på 3 mån med LCHF förut och kände mig väldigt pigg och glad.
En kommentar ang. LCHF är att man inte behöver överdriva med fett bara för att man dragit ner på kolhydrater. LCMF kanske
Viktigast är att skippa sockret.

https://www.livescience.com/sugar-disrupts-gut-microbiome-mic...

Av Herr Kantarell
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag har en PS5a. Utrustad med extra ssd och allt. Det finns gott om bra spel, speciellt när man ser på PS4 utbudet.

Problemet är bara att ha tid och spela. Att skaffa VR2, lär bli samma sak där. Man köper den och bra spel, som man ej har tid att spela.

Sist så tvivlar jag på att så många köper en PS5 + VR2 samtidigt, visst finns det personer, men de lär inte vara så många. Speciellt när de snabbt upptäcker att de bör komplettera den med 2TB m.2 ssd och några spel.
Jag påstår att köpet med ett vettigt spelbibliotek går på runt 20 000kr.

Lite samma sits här.

Kommer däremot skaffa PS VR2 senare när det gått ned i pris.

Av Herr Kantarell
Skrivet av Ozzed:

Om de hade haft mer än 8GB minne så hade det varit intressant. Men nu har de inte det och så blir det inte intressant.

Vad säger att 4060 inte får 12GB som 3060?

Nu vet jag inte hur starka 4050 blir men där kanske det räcker med 4-8GB

Av Herr Kantarell
Skrivet av Dinkefing:

Ja inte konstigt att Dustin gick kraftigt back senaste kvartalet. De lever kvar i tidigt 2000-tal. Det räcker att man måste slå av kakförfrågningarna hela tiden.

Det var längensedan ni hade Sveriges lägsta priser, den fasen är nog över Men måste dock påpeka att ni har bra deals under BF veckan och ibland bra priser på specifika produkter då och då.

Dustin har aldrig haft speciellt bra priser. De lever på att de har ett bra sortiment och säljer mot faktura till företag.

Av Herr Kantarell

Ryser när jag ser små fläktar. Dåliga erfarenheter av dessa. Låter mycket, håller inte länge och låter sen ännu mer.

Av Herr Kantarell
Skrivet av friArsenik:

22-24 tusen kronor som ingångslön efter (kan vara) 5års utbildning... Vem kunde ana att unga och ambitiösa spelutvecklare skulle inte nappa på ett sådant erbjudande...?

Skrivet av totte1015:

Är det så lite?
Som vanlig jävla lastbilschaufför får jag ju fan 29k före skatt, utan premiekompen inräknad...

Nej detta är ett påhitt. Skulle tippa på minst 30k i ingångslön.

On topic: Så tror jag 25000 pers innefattar annat än just mjukvaruutvecklare inriktade mot spelbranchen.

Jag är elektronikingenjör och har jobbat mest med embeddedutveckling men även .NET och JAVA.
Jag har sökt spelutvecklarjobb men intresset har varit väldigt svalt, många annonser vill att man redan varit med på ett AAA spel och liknande.

Jag har två bekanta som jobbat på DICE och de sa att det var väldigt stressigt och inte jätteskön företagskultur (samma som nämnts tidigare: "ni ska vara tacksamma som får jobba hos oss")

Jag håller på och lär mig Unreal Engine 5 på fritiden och inser att om jag kommer jobba med spel behöver jag nog göra det själv eller i ett litet gäng där vi investerar vår fritid.

Av Herr Kantarell
Skrivet av Alphahanne:

Grejen är väl den att på PCn hade du ett dedikerat grafikkort som hjälpte till. På Amigan var det bara de vanliga grafikkretsarna som hanterade grafiken.

Jag har själv kört Quake på min Amiga 4000 med 040/40, både i AGA och med Cybervision 64/3D. Med AGA såg det ut precis som i videon, med grafikkortet blev det bättre men då egentligt stöd för 3D-kretsen saknades så var det inte särskilt mycket bättre.

Nej nu talar jag om software render.

Quake på Voodoo 1 var annars ett stort "WOW ögonblick" men en helt annan historia...

Av Herr Kantarell
Skrivet av o0Oo:

Eftersom det gick att porta Quake till Amigan så var väl sådana spel möjliga på 68000? Bara för att 3dspel eran tog fart på PCn betyder det inte att Pentium var revolutionerande på något sätt. Det var väl mer minneshanteringen som blev bättre än själva cpun?

Skrivet av walkir:

Jag körde QuakePPC på min Amiga 4000 med 604e@180MHz Har dock svårt att nämna MC680x0 som viktigaste processorn, då Paula, Agnus och Denise hjälpte till att avlasta CPU:n.

Viktigaste processorn genom tiderna är för övrigt Apple Silicon M1! Revolutionen har börjat!

Det gick att köra Quake på en 386+387 eller 486:a också. Men med Pentium var det spelbart (trevlig fps). Tycker inte quake på amiga ser jätteflytande ut.

Grejen med pentium var att den kunde köra Flyttalsoperationer parallellt.
https://arstechnica.com/features/2004/07/pentium-1/
https://www.oocities.org/timessquare/fortress/6191/cpu.html
https://www.vogons.org/viewtopic.php?t=65991&start=20

Av Herr Kantarell
Skrivet av Chris_Kadaver:

Jag tror det är resonansen i själva pumpen själv. Den står på ställning 30cm från huvudbyggnaden och på ställningen sitter gummibussningar precis så som den förra var monterad och den hörde inte in till mitt hus... ofast. Möjligen om det var 10-15 minus ute att den höres ett tag. Men det var mer ett brusljud ändå. Det här är som ett pulserande donande ljud som letar sig in i huset. Det är väldigt svagt, men fortfarande extremt störande. Första natten somnade jag med en podd igång som vanligt eftersom jag har tinnitus. Men sen blev jag väckt av pumpen alldeles för tidigt på morgonen och kunde inte somna om på grund av det där ljudet. Förut brukade jag ibland sova på soffan i huvudbyggnaden precis innanför fönstret där innedelen sitter. Det brusljudet från innedelens fläkt är sövande. Men utedelens ljud letar sig in även där och hörs fastän innedelen blåser på. Så kan inte sova där heller. Är dessuom ME-sjuk vilket inte gör situationen bättre. Det krävs inte mycket av den här typen av ljud för att jag ska bli störd. Folk har föreslagit öronproppar, men jag bor för fan inte på landet för att behöva ha öronproppar när jag sover. Dessutom blir min tinnitus mycket värre om jag skulle ha öronproppar.

Tråkigt att höra! Kanske vore värt att bygga in den i ett luftpumps förråd/skydd?
En del tror att öronproppar kan förbättra tinnitus men rätt svårt att vänja sig med.

Av Herr Kantarell
Skrivet av OSkar000:

Finns många viktiga processorer och händelser.

AMD Athlon / K7 var otroligt viktig, den bröt Intels dominans och la grunden till förutsättningarna för att vi idag har Ryzen. Utan AMD hade vi nog haft en betydligt långsammare utveckling än vad vi haft senaste åren.

Utvecklingen under 90-talet gick otroligt fort. Men en viktig händelse där är Pentium Pro som i princip satte grunden till mycket som hänt framåt. Pentium 2 och 3 är ju direkta efterföljare med samma kärna men även första generationerna Core har vissa släktskap med P6. Hur mycket som finns kvar idag är jag osäker på, men nånstans finns nog några spår kvar.

Athlon 64 är också värd att nämna. Utan den hade vi nog inte fått 64-bitars processorer för konsumenter förrän långt senare.

Jag är nog beredd på att bygga på här.

Tidigare CPUer i all ära ja.
68000

Men skulle vilja börja den moderna utvecklingen vid
Intel Pentium, dess flyttalsprestanda gjorde spel som Quake möjliga.

Intel Centrino, denna CPU för laptops kom senare att bli grunden för Core arkitekturerna. Stödde bland annat att CPUn nu kunde köra i olika frekvenser beroende på last.

Athlon 64 som nämnts i citatet ovan.

Intel Sandybridge var ett stort lyft i prestanda på många plan.

Många av de senaste CPUerna har ju imponerande prestanda och funktioner.

Av Herr Kantarell

Då både AMDs inbyggda som baserar sig på RDNA och Intels Xe är "rätt" kraftfulla så blir väl behovet för snarlik prestanda i ett separat chip mindre.

Av Herr Kantarell

Hur är den placerad? Blir det nån resonans eller leds vibrationer in vi något?

Man kan ju bygga in den, vilket borde sänka ljudnivån något.

Nu vet jag inte vilken pump de fick men "gamla" ON/OFF lät rejält.

Nya inverterpumpar kan gå från ljudlöst till att brumma rätt mycket om de får jobba hårt.

Av Herr Kantarell
Skrivet av Yonie:

Då litar jag på att du är den som tar det till Riksdagen. Samtidigt påpekar du:

- Givetvis kommer detta innebära att den absoluta majoriteten av barn måste vänta tills dagen de kan köra moped. För de lågbegåvade blir det året de kan köpa sitt första glas öl.

Och så ger du en stark tumme upp med ett klämkäckt flin. 😁👍

Hehe

När jag gick i mellanstadiet kom det poliser och lärde ut trafikregler för cykling och generellt sa man till barn att de inte skulle cykla där bilar körde.

Idag verkar den kunskapen gått förlorad (lärs inte ut?) + att jag har sett en del cyklister göra helt vansinniga saker eller allmänt trafikfarligt beteende.

Jag hade en tidigare kollega (och cyklist) som sa att han alltid kör när han kommer till en rondell (fast på cykelvägen). Han har givetvis blivit påkörd två gånger också.

Av Herr Kantarell
Skrivet av Miindz:

Hej.

En cyklist kommer från höger (gul pil)
En bil kör fram i höger körfält (svart pil)

Vem har företräde?

<Uppladdad bildlänk>

Man får alltid vara försiktig runt cyklister även om de har fel då de inte kan trafikreglerna eller har farliga beteenden

Kanske dags att införa körkort för cyklister? (och det säger jag som cyklar och kör bil rätt mycket själv).

Av Herr Kantarell
Skrivet av Lagerlöf:

Haha maktens ringar är ju Top 3 sämsta serier som gjorts (jämfört med vad det borde/kunde varit)

Ingen bra dialog.
Ingen bra story.
Knappt några bra skådespelare.
Ingen logik i storyn.
Ingen logik i personernas val under avsnittens gång.
Deus-ex machina konstant.
Helt frånvänt den välskrivna lore som faktiskt finns.
Huvudpersonen är avskyvärd och man önskar att hon hade dött av vulkanen.
Billig costume design som ser värre ut än bra cosplayers.
Teleportering möjlig och avstånd är inget hinder.

Snygga miljöer dock.

Tack för att du bevisade min poäng

Av Herr Kantarell
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Och tillslut blir det på en krets som Apple inget konstigt med det. Det finns en klassisk dilemma som är att det som är bäst för stora skaran också är det som flest tillverkare satsar emot, inget konstigt med detta. Men det leder till att folk som vill köra lite större laster på deras laptops får svårt att hitta en vettig laptop. Vilket det redan är idag. Vad kostar billigaste "vettigaste" nya laptoppen plats för 2st m.2 ssd och utbyttbart ram? Pratar vi om runt 20 000kr?

Jag hoppas att CAMM kan slå igenom så man fördröjer det jag påstår lite längre, detta tills vi har bättre mobilt bredband i hela landet och att man då inte behöver köra alla applikationer lokalt på ens egen dator.

Apple tar fram ett chip som detekterar om användaren tänker det minsta på PC eller Android. Då låses enheten omedelbums och måste tas med till en Apple-store för att låsas upp för 200$

Av Herr Kantarell

Nätavgift 781kr Räkning 1600kr, låg väl på ca 450kr december 2021.

Av Herr Kantarell
Skrivet av Lagerlöf:

Det är som att säga att en serie baserad på en bok är onödig?

Jag har spelat ut spelet massor med gånger, tycker fortfarande serien var det bästa jag sett på flera år. Det gjorde nog om något att serien blev ännu bättre, jag vet vad som ska hända ungefär, men inte exakt hur de väljer att göra det eller var de kommer göra ändringar.

Det får du tycka (första meningen) men håller inte med.

Datorspel är den ultimata upplevelsen IMO där man (oftast) själv kan påverka handlingen. (talar så klart då om spel som har nån form av story)

Bok = fantasi och tolkning hos läsaren, behöver inte vara samma som författaren tänkt sig.
Film/Serie = någons tolkning och presentation av bok/manus
Spel = man är själv med i handlingen i spelvärlden som spelutvecklarna presenterar för en.

Tyckte som sagt att första avsnittet var bra, men upplevde inte alls samma "magi" som dig.
Däremot tyckte jag maktens ringar var fantastiskt, där jag inte vet om du tyckte lika som mig.
Folk är olika helt enkelt.

Av Herr Kantarell

Bra men onödig serie är min kommentar som spelat och klarat spelet.
Tyckte dock det var en bra story och kanske kul för de som inte spelat att få uppleva.

Av Herr Kantarell

Vi körde Norton nån gång på ett tidigare jobb. Minns att det var säkerhetsproblem och dåligt GUI. De beslutade sig för att byta efter ett tag. Har aldrig och kommer aldrig använda en Norton produkt igen