Inlägg

Inlägg som muppens har skrivit i forumet
Av muppens
Skrivet av Rick69:

Jag tycker att mycket som idag kallas konst inte är konst. Den moderna ”konsten” har flyttat gränserna för vad som får kallas konst, och detta har förstört konstbegreppet. Konst är allt som presenteras som konst av en person som kallar sig konstnär, men om allt kan vara konst blir konstbegreppet urvattnat och meningslöst. Historiens största konstsvindel är inte en förfalskning av ett konstvärk, utan förfalskningen av själva konstbegreppet. Det är många som tjänar på att utvidga konstens område, och som därför vill legitimera expansionen av konstbegreppet. Vissa konstnärer och konsthandlare har blivit rika på att sälja konstvärk som egentligen inte är konst.

Jag kan riva ut en sida från Aftonbladet och rama in den och hänga den på en vägg i ett konstgalleri. Men tidningssidan blir inte konst för det. Ingenting är konst bara för att det ramas in och ställs ut i ett konstgalleri. Leonardo da Vincis målning Mona Lisa är däremot konst även om man tar bort ramen och gömmer målningen i en källare. Målningen är konst oavsett om den ställs ut eller inte.

Många moderna ”konstverk” är bara saker som en ”konstnär” hittar på att ställa ut, t.ex. ”Fountain” av Duchamp. https://sv.wikipedia.org/wiki/Fountain
En pissoar blir inte konst bara för att den presenteras som konst.

Konst är inte bara något man ställer ut i ett konstmuseum eller konstgalleri. Äkta konst är något som konstären själv har skapat med sin egen kreativa förmåga och skicklighet. Och bra konst har en hög estetisk kvalitet.

Vad tycker du? Vad är konst, egentligen?

………………..

”Modernists have not expanded the definition of art at all. What they have done is attempted to destroy art, created icons that represent this destruction, and then called these icons the thing that they have destroyed i.e. works of art. A urinal or an empty canvas, hung on the wall of a museum, are especially pure examples of this. They are not works of art but symbols of the victory of the Huns, who have sacked the bastions and forums of our culture. It would be like saying that the Roman Forum today is far greater architecture than it was when all the buildings and streets were intact.”
http://www.artrenewal.org/articles/Philosophy/ArtScam/artscam...

Fast du kan inte ställa ut på ett seriöst galleri. Det finns inte en chans att det seriösa galleriet ställer ut din sida av aftonbladet.

Skrivet av Deerhall:

Vad är konst?
Baby don't hurt me, don't hurt me no more...

Det är väl betraktaren som bestämmer vad som är konst? Det jag ser som en felmonterad ikeamöbel kan du se som ett konstverk. "Se hur han med all sin kraft tjongade in hammaren med avsky efter han insett att han läste instruktionsboken uppochner". ^^

Nej det är inte upp till betraktaren. lika lite som det är upp till betraktaren huruvida en person är läkare eller inte.

Av muppens

Jag börjar med att säga att jag tycker stämningen i tråden är allt för dålig. Mycket att kalla folk för idioter och insinuera saker. Väldigt mycket känslor och lite fakta. Varför är det så?

Skrivet av hellmix:

Det är såna som dig som jag önska att det va skottpengar på.

Om du inte har så bråttom varför åker du ens på motorvägen ta 70-vägen istället så sparar du ännu mer pengar...........

Du är betydligt farligare än fartdårarna eftersom du skapar stress för de vanliga som vill ligga i 110. Har set betydligt farligare omkörningar p.g.a sniglar/söndags åkare på vägarna än fartdårarna själva. Men de framkommer aldrig man ska bara peka på de som kör för fort.

"Du är betydligt farligare än fartdårarna" citation needed. Var finner du denna fakta?

Skrivet av hellmix:

Det är nog du som får hålla dig det står 110 på skylten men personen i fråga kör 90 utan anledning och då helt plötsligt kör man för fort för att andra vill köra den utsatta hastighetsgränsen som ÄR 110 det är nog du som inte ska ha körkort om du inte kan läsa skyltar. 110 är 110 inte 90. De ände gångerna det är försvarbart att köra långsammare är när naturen inte tillåter det eller om man kör något annat fordon som är begränsat te.x lastbil

110 betyder maximal tillåten hastighet 110 km/h. Du får det att låta som att det är minsta tillåtna hastighet, eller att man måste ligga på exakt 110 km/h.

Skrivet av Billy Joe Bob:

@tuomi:

1) Håller han hastigheten slipper man köra om, och folk slipper bli irriterade och ta onödiga risker.
2) Han bidrar till köer med det tänket.
3) Förmodligen inte det enda misstaget han gör i trafiken, med det tänket.

1) håller inte, för många, som vi ser i denna tråd, kör medvetet över hastighetsbegränsningen.
3) Korrekt, alla gör vi misstag. Hur korrelerar det med vederbörandes tänk i frågan?

Skrivet av Billy Joe Bob:

Rätt enkelt. För att alla långtradare håller inte 90 km/h.

Jag förstår inte ditt resonemang. Varför är det vederbörandes fel att andra inte beter sig?

Av muppens

30 år? Så länge kan man inte ha patent i sverige iaf. I Sverige är det 20 år för detta https://www.prv.se/sv/patent/forvalta-dina-patentintressen/up...

Vad är det för tillägg det pratas om, är det typ VBR?

Av muppens
Skrivet av kaput:

Nåja, det är mycket som ska sammanfalla för att det du skriver ska ske, men visst, kanske lika gott att låta bli. Håller med om att det finns en risk, att den ligger i samma härad som risken att få blixten i huvudet när man är ute i åskväder är väl i slutändan ovidkommande.

Att det är oklart är ett faktum iaf. Ja, sannolikheten är väldigt låg, men konsekvenserna stora. Bättre att göra det ordentligt.

Av muppens
Skrivet av kaput:

Du förekom mig, gick in i tråden för att föreslå samma sak. Datorn är alla gånger inkopplad på ojordat uttag.

Bor man i lägenhet finns förmodligen förutsättningarna för att göra en fuling och jorda i ett element. En sladdstump med krokodilklämmor i ändorna bör räcka. Sätt den ena klämman med metallkontakt i chassit, den andra med metallkontakt nånstans på elementet.

Att fenomenet kommer och går skulle kunna förklaras av luftens varierande fuktighet. Fläktar och sådant kan bygga upp en ganska rejäl statisk laddning när luften är torr, och laddningen inte leds bort via jorden.

Man får INTE jorda i element, om du får fel på agget kan du döda människor!

Av muppens

Det låter ju helt klart som att fjärde cylindern inte mår bra. Komptest är lätt och billigt att göra.

Av muppens

Du har ingen felsökningsport? Inte ODB2 iom 1994, men möjligtvis något äldre?

Läcker olja, dåliga kolvringar?

Av muppens
Skrivet av ph0gelbice:

Då kunde dom ju passat på att öka gränsen från 30 till 50 kmh så att dom kan åka i stadstrafik utan att bli bromskloss för alla andra (och även gjort om kravet från dubbla lådor till enkellåda med varvtalsregulator ur miljösynpunkt).

Grejen är väl att fordonet är en traktor, dvs det är till för att dra saker. Man kanske skulle inför annan fordonstyp istället då?

Av muppens

Jag kör pfsense-router, har inte wifi... men det blir ju helt upp till vad du kör för hårdvara då.

Av muppens

Tryckluft, fungerar bra för det mesta.

Av muppens
Skrivet av Garderoben:

Riktigt snyggt! men för fan köp nya skärmar

Försök vara lite konstruktiv här. Vad är det för fel på skärmarna nu?

Av muppens

Jag bytte chassie på min laptop för mindre än en vecka sedan, en Thinkpad x220. Helt klart görbart. Thinkpad har dock chssie av metall(magnesium-aluminium-legering), är lätta att jobba med och lätta att få tag på delar till. Om det är värt det beror ju på hur jobbig modellen är att ha att göra med och vad du kan få tag på reservdelarna för.

Av muppens

Hårddisken är nog inte formatterad, syns därför inte i utforskaren. Kan göras med diskhanteraren (?) Kommer du in till enheteshanteraren så går den att nå där ifrån.

Av muppens

ALLA ICR Li-poly är hyffsat farliga, gäller för alla telefoner med sådana celler. Hur många Note 7 har börjat brinna/explodera pga detta, finns det siffror?

Av muppens
Skrivet av PowerNet:

"Trådlös" laddning är inte trådlös, ja, du har ingen fysisk kabel inkopplad på enheten ja, men enheten blir låst till plattan/laddningsstationen, vilket gör den (närmst) oanvändbar under tiden den laddas. Laddar man med kabel så är det bara ta upp telefonen för att svara på ett samtal, skicka sms, maila, spela osv utan att laddningen stoppas, det kan du inte med "trådlös laddning".

Detta är vad du tycker, inte en sanning. Vissa tycker att det är lättare att ladda genom att bara lägga telefonen på en yta, ingen har sagt att de vill använda den samtidigt, och det går ju fortfarande att ladda vis USB också.

Av muppens
Skrivet av Mikael07:

Har lite fysik i bagaget, och kvantprick är det jag alltid har hört. En punkt (eng. point) är snarare en 0-dimensionell entitet (en linje är 1-dimensionell, alltså måste en punkt vara 0-dimensionell) som bäst används för att representera matematiska koncept som koordinater, etc. En punkt i fasrummet, exempelvis. Något åt det hållet.

I detta fall betyder dot ett föremål med ytterst liten utsträckning i alla tre dimensioner. Exempelvis finns också quantum well, vilken bara har liten utsträckning i en dimension, och quantum wire liten utsträckning i två dimensioner.

Halvledare har något som kallas bandgap, detta är en energiskillnad mellan valensbandet och ledningsbandet. Det specificerade bandgapet är i praktiken alltid för bulkmaterial. En quantum point har förhållandevis stor andel atomer på ytan jämfört med i volymen, detta gör att man kan "kalibrera" bandgapets storlek genom att ändra kvantpunktens storlek, på så vis kan man få många specifika färger, jämfört med vanlig fosfor där "kalibreringen" sker kemiskt.

Av muppens

Om du återställer den så får du partiellt veta vems emailadress som är kopplad.

Av muppens

Du är förföljd av den inkompetenta avdelningen på NSA.

Av muppens

Hela nätagget ser budget ut, men detta är mycket vanligt. Lätt värt att byta kondensatorer, även om det inte säkert är det som spökar.

Av muppens