Inlägg

Inlägg som firefreak har skrivit i forumet
Av firefreak

Hur Sony som både äger Playstation och egna filmbolag tänker när dom inte släpper VR filmer på sin egen platform är för mig en gåta. De hade haft kontroll på all hårdvara och dom har dessutom redan en butik man kunde köpt dom i. Mycket märkligt tycker jag.

Har du redan ett PS5 och PSVR2 så hade steget till att köpa en film inte varit stort. Lustigt sätt att missa målet.

Av firefreak

Ni glömde ta upp att Intel släppte P3 i 1,13Ghz för att försöka hänga med AMDs race när P4 inte presterade som dom önskade. Dock räknade P3an på 1,13Ghz fel och fick återkallas till slut.

Av firefreak

Fick uppdateringen med NEVER combine tidigare i veckan så nu kan man vara relativt produktiv i 11an med. Det var ju en av de mest efterfrågade funktionerna i MS forum. Tog bara 2 år att återinföra.

Av firefreak

Har ett Corsair HXi1200 som väldigt sällan ens startar fläkten trots AMD 7800X3D och 3090 grafik. När den väl startar har den en fin fläktkurva men högst troligt kommer du nästan köra passivt större delen av tiden, dvs helt tyst.

"80 PLUS Platinum efficiency and Zero RPM Fan Mode mean that at low to medium loads, the fan doesn’t spin at all. And when you do push the HXi hard, the thermally controlled fan spins only as fast as it needs to.

But that’s not all. It’s quieter than most PSUs when the fan’s not spinning, too. The HXi is built with capacitors and other internal components specially selected to reduce coil whine and other electronic noise."

Av firefreak

Bara trådlöst. Sedan 2017...

Infällda laddare i köksön, trådlös laddare i bilarna och trådlös laddare på jobbet. Behöver inte tänka på eller sätta i några sladdar. Känns förlegat.

Av firefreak

Risken är väl rätt stor att den är bränd dessutom. Ser nästan så ut. 7800X3D med fel bios bränner CPUn.

...och ja, den ska se perfekt ut från fabrik. Den har inte bara varit monterad, den har haft alldeles för mycket kylpasta på sig när den monterades dessutom.

Av firefreak
Skrivet av palusa:

Jag står fast vid att det enda faktiskt relevanta är att testa dom upplösningar folk använder.

Om nu processorn spelar noll roll i 1600p/4k så behöver ju aldrig någon uppgradera och då är det helt meningslöst att ens byta CPU.

Vem bryr sig hur den presterar i 1080p? För när du väl spelar i 4k så spelar det ju ändå ingen roll enligt dom flesta här. Då är det ändå GPU som sätter gränsen.

Knappast så att nån köper denna eller annan high end tillsammans med ett 4080/90 och kör spel i 720p 😁

Säg att det kommer en cpu som är 100ggr snabbare än dagens, och att det enda grafikkort vi har är ett 4090. När vi testar CPUn så maxas 4090 kortet oavsett, så vi får samma fps som en 7800X3D kan ge. Enligt din metod så kommer den CPU grafen visa att den nya värsting cpun inte är värd att köpa för den är ju inte snabbare än en 7800X3D då.

Sweclockers test visar på prestanda skillnaden mellan CPUer när man tar bort andra flaskhalsar. Dvs vilket headroom som finns när du köper snabbare GPU i framtiden. Det är ett mer relevant test att göra då det visar på hur CPUn presterar, vilket jag förväntar mig av en CPU recension. En graf med 4K tester är intressant såklart, men 720p testet är mer intressant då det visar på relativ cpu prestanda, mot andra CPUer.

Argumentet att CPUn inte spelar roll i 1600p betyder att så länge du maxar GPUn så hjälper det inte att uppgradera CPUn. Inte att CPUn aldrig behöver uppgraderas.

Av firefreak
Skrivet av Ibis:

4400 absolut, men också i slutet av 90-talet och den ekonomi som var då, samt att jag var typ... 14 år gammal 3000 var extrema pengar att lägga på något dylikt, även för mina föräldrar då vi inte riktigt var övre medelklass. Medel kanske, men inte övre.

Var lite samma bland de flesta av mina vänner kring den tiden också. Man uppgraderade datorn med år emellan och sällan med de senaste prylarna. Få som hade råd med något toppkort, även om det fanns någon dåre som senare pungade ut för senaste Geforce DDR, eller ATi 9700 när de kom. Men det var typ... en eller två i hela vår LAN-krets. Man fick anpassa sig efter förutsättningarna.

Tänkte mer att man klarade sig då med även med kassa finansiella förutsättningar. Hur många år nötte vi inte HL +moddar, StarCraft och Unreal Tournament? Samma spel levde längre, det senaste jagades sällan. En sorts glädje i det med.

Rätt kul ändå att vi har så olika bild av samma tidsera. För mig var det mer normalt att byta datordelar ofta då skillnaden mellan gammal och ny generation var så brutal. 2-3 års utveckling dubblade eller flerdubblade prestandan oftast. En 3 år gammal dator på den tiden var antik. Idag går det utmärkt att ha en 3 år gammal dator och ändå kunna spela det mesta.

När voodoo korten kom och man gick från knappt 1 fps i Quake till 25fps t.ex.

Av firefreak
Skrivet av Ibis:

Hmm, ju mer jag tänker på detta så var det ju lite såhär det fungerade när jag började joddla med datorer. Inte många som verkligen hade råd med ett Voodoo 2-kort när de var nya och de som hade det, de satt på dem länge och väl.

Bara att kavla upp ärmarna och börja tweaka config-filer tills spel ser ut som gröt för att få njuta FPS över 30, nu återgår vi till de goa gamla tiderna igen där man verkligen fick anstränga sig för att plocka ur minsta lilla prestanda ur allt (för man då bodde hemma utan lön eller annan inkomst men jaja).

Saker är skitdyrt, lev med vad du har.

Mja. Voodoo2 kostade 3000. I dagens penningvärde 4400:-. De flesta som ville ha ett köpte ett. Iaf bland mina vänner. Däremot är det väldigt få som lägger 25 papp eller mer på grafikkort av de jag känner idag.

Av firefreak

Köpte för 8 dollar och gick ur vid 87.

Av firefreak

Fast, det här testet tar ju inte hänsyn till hur mycket cache det är på CPUerna vilket är skillnaden till "faceliften" som kommer nu. Det som verkar göra störst skillnad. Så det är ju kanske inte hoppet från 8-12 kärnor som gör skillnad utan dubbleringen i cache på CPUn. Tyckte inte det avhandlades direkt i utvärderingen.

Av firefreak
Skrivet av dool:

Ja, klassiskt kort. Det var det man skulle ha för att det var "snabbt i dos" när alla fokuserade på Windows.

Dom hade ett ET6000 på gång men jag tror aldrig det kom ut på marknaden.

Va?

ET6000 var det bästa 2D chippet som gick att få tag på.

Hercules Dynamite 128 med 4Mb,som var baserat på ET6000, och ett Orchid Righteous 3D Voodoo kort med 4Mb på var det häftigaste som gick att köra precis när 3dfx korten släpptes 1996. Hade ett SoundBlaster AWE32 med 4Mb på och 4Mb ram i datorn då med. Så mycket med 4Mb på. AWE32 kortet var ett av få ljudkort som då både hade möjlighet till RAM på kortet och SPDIF ut.

Good times.

https://i.imgur.com/bHn1mJN.jpg

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/95/Creative_Sou...

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d6/Orchid_Right...

Av firefreak
Skrivet av klirre:

Dennis Brunbys HiFi i Eslöv.

For those of you who know, well you know 😉

Finns inga genvägar till det perfekta ljudet då då!

Av firefreak

Ingen som reagerade på det här?

"Det är dock inte vem som helst som får möjligheten, då MSI prioriterar de som redan äger en äldre modell eller sitter något av MSI:s grafikkort av modellerna Geforce RTX 3080 alternativt RTX 3090."

Av firefreak

Corsair HX1200i.

Trevligt med USB interface så man kan övervaka belastning och kylning.

Passivt upp till ca 500W. Tyst.

Av firefreak

Sony Ericsson P910. Sjukt grym!

MP3 som ringsignal, webläsare, kamera, pekskärm.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Sony_Ericsson_P910

Av firefreak

Haft:
Wanhao Duplicator i3
Vattenkyld Wanhao Duplicator 4S
Prusa MK3S
Voron 2.4

Har:
Prusa Mini+

Förbokat:
Prusa XL

Av firefreak

För mig som fullkomligt skiter i vem som vinner var detta riktigt löjligt.

Om det inte lönar sig att köra skiten ur en bil, ha 20s försprång, och fullkomligt dominera race-mässigt, då är det ju inte längre motor racing som de påstod. Hade varit helt ok oavsett vem som vann för mig, dock inte på detta viset.

Som nybliven intresserad av sporten var det här en sjuk soppa, skapad bara för att få rubriker. All exponering är bra exponering känns som en devis de satsade på.

Av firefreak

Om datorn har AMD Ryzen processor kan det vara deras chipset som strular. Uppdatera till senaste BIOS.

Senaste AGESA koden ska hjälpa något.

Av firefreak
Skrivet av Allexz:

Innebär det att det handlar mindre om faktiskt brist och man istället väljer att tälja guld på både tyskar och skåningars plånböcker?

sounds fair

Det är exakt så det är.