Inlägg

Inlägg som hwasser har skrivit i forumet
Av hwasser

Intressant hur samma filmbolag gör allt vad de kan för att blåsa skiten ur folk.

https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/kE6AJ9/john-ajvide-l...

Av hwasser
Skrivet av improwise:

Såg länken i OP men upplevde inte att den gav något svar på frågan vid en snabb anblick men namnet väckte ändå en viss nyfikenhet om det fanns något mer än "branding" bakom det hela.

Spontant tycker jag det liknar mer en YH än ett klassiskt datavetar/datoringenjör-program. Så ett mindre akademiskt program för de som vill komma ut i arbetslivet snabbt.

Av hwasser

Heh .. heh .. typ 12 år? Köpte det i samband med min AMD FX8350 som fortfarande sitter och snurrar. Båda USB-portarna fram är paj och sidluckan är bucklad utåt. Lödde fast ett par nya usb-portar på chassit men lyckades pajja dem också inom ett år. Basically så laddade jag mobilen i chassit som stod bredvid sängen och varje gång jag gick upp snubblade jag på mobilsladden, haha. Efter ett par gånger rycktes usbporten bokstavligen ut ur chassit. Jag lyckades med detta hela fyra gånger.

"Definitionen av galenskap är att göra samma sak två gånger och förvänta sig olika resultat".

Av hwasser
Skrivet av THB:

Det rycker i köpetarmen..
Ska uppgradera från min lastgamla 8700K i höst är det planerat så då kanske man kör allt helt nytt och även uppgraderar från 3090 till 4090..

Hehe, när man hör ”mitt lastgamla 8700K” när man själv sitter på en Amd FX8350 😬

Av hwasser

Ähm.. det är inte bara jag som inte är imponerad verkar det som. Är inte det här är i princip som att göra fulkod mot tearing i sitt spel?

Av hwasser

Det är perfekt lösning om ladduttaget pajat på din mobil iaf.

Av hwasser

Unga människor: Vad är piratkopiering?

Av hwasser

Fonder. Att ha pengar på banken är nog det dummaste man kan göra, även med ränta. Pengar halveras nästan i värde på tio år nu pga prisökningen på bostäder och konsumtion.

Av hwasser

Shit vad b:ig den ser ut..

Av hwasser

Vikt: "Approximately 1.47 lbs (669 grams)" är dock inte så farligt, så det är en ganska lätt pjäs i förhållande till dess storlek.

Av hwasser

Stadia har grymt låg latency i vissa spel (t ex Doom) och är extremt stabilt. Dock så har Google visat sig vara ett totalt inkompetent företag med tanke på hur de skött stadia:

1. Sade "upp till 8k 120 fps", vissa äldre spel och indiespel klarar 4k, 60fps på typ medium-grafik. Destiny t ex kör i 1080p på medium i 60 fps, vilket även ett gammalt geforce 1050 skulle klara av. När man blev konfronterade så ljög man att spelen visst körde i 4k/60fps - vilket motbevisades. Detta gjorde att hela förtroendet sköts i sank. Det som utlovades var att kunna spela spel i "high fidelity" på svaga datorer med "the power of the cloud", the power of the cloud visade sig dock i praktiken vara svagare än en gammal speldator från 2015.

2. Saknar majoriteten av de stora spelen.

3. Google hade VÄRLDENS tillfälle att slå igenom, man hade en Corona-pandemi I SAMBAND med en ENORM kretsbrist, det gick bokstavligen inte att köpa konkurrenternas hårdvara. Google hade världens försprång här och skulle kunna satsat 200%. Istället så la man ner sin spelstudio och valde att vara knäpptysta medan man i smyg lade ner 80% av verksamheten som man istället satsade på "white label". Man slutade gå på spel-konvent (Google Play har varit på flera stora spelkonvent och inte ens nämnt Stadia) och man har inte marknadsfört det över huvud taget.

4. Har varit helt knäpptysta i ett år nu, det här typ den första nyheten på ett år angående Stadia. (den senaste var att de lade ner sin spelproduktion).

5. "White label"-idén kommer inte att fungera. Google Stadias white label har redan förlorat sina två första kunder. Bungie är uppköpt av Sony och det där träningsföretaget Pelton har stannat sin produktion.[1]

1. https://www.cnbc.com/2022/01/20/peloton-to-pause-production-o...

Av hwasser

Föreslår nytt namn:
SauidHack eller Dream-Al-Saud

Av hwasser

Så man kan lika gärna sitta kvar på sitt 6 år gamla grafikkort som har samma eller högre prestanda som ett grafikkort i 3-4 tusenkronorsklassen? Gäsp..

Av hwasser

Det är okej att skriva upp dementa Agda på 5 iPad abonnemang, jag menar telefonförsäljaren Kalle behöver sin lön för att kunna "hitta sig själv" i Indien nästa sommar!

Hela världen blir mer och mer korrupt. Det bästa sättet att bli rik i Sverige är inte att uppfinna osthyveln 2.0, utan genom att starta ett företag som parasiterar sig på stat/landsting på olika sätt eller bara anställer 18 åringar till slavlöner. Räkna med att en programmerare i Sverige tjänar lika mycket som en barista om 10 år och förväntas arbeta i "små team" (underbemannade som satan), vara "supereffektiva" (göra mer arbete för samma lön) och skall helst vara en "junior" med 10 års arbetserfarenhet vid 25 års ålder eller vara en "senior" som kan arbeta för en "junior"-lön.

Av hwasser

Är personligen enbart bara positiv

Samtliga spel före Warcraft III var absoluta älsklingsspel när jag var yngre. Varenda spel de pushade ut var ett mästerverk. Med Warcraft III: Reforged och avvecklingen av Team1 så dog själen totalt i Blizzard. De som skapade de spelen vi älskade är inte längre en del av företaget, så det finns ingen nostalgiskt i Blizzard. Blizzard idag har ingenting med Blizzard då att göra längre.

Med Microsoft vid rodret kan det inte bli sämre. Det kan antingen vara lika dåligt eller bättre. Min förhoppning är att Microsoft köper upp Team1s nya studio och sätter dem i arbeta att projektleda nya spel.

Av hwasser

Geforce Now är typ det enda vettiga alternativet för gamers 2022 om man har en kass dator.

Av hwasser

Jag sparar dem tills jag konstaterar att det inte är något fel på dem. Kan ju för tusan inte fylla hela förrådet med gamla kartonger. Jag anser det vara sinnessjukt när folk frågar om man har kartongen kvar till en flera år gammal vara, vem har det liksom?

Av hwasser
Skrivet av Scarabeo:

Skulle nog säga att 11400F är mest prisvärd idag. Moderkort och CPU för ca halva priset av en 12600K med moderkort.

Var det inte något strul med dem? Pressar man dem till 100% och stänger av strömsparlägen så drar den som fan va? Håller på musikproduktion så jag har stängt av all stepping och funktioner som kan ändra klockfrekvensen på min gamla ff 8350 då detta kan orsaka audio dropouts när man spelar i saker i realtid.

Av hwasser
Skrivet av Kaleid:

Uh, jag har haft kablar som kostar mer än min dyraste DAC. Jag köpte sådant för över 20 år sedan när jag var ganska okunnig och gick på säljer BS-snacket. Numera så har jag EKK, elkablar som högtalarkablar, därför att jag faktiskt vet att placering av högtalarna plus rummets akustik gör sjukt mycket större skillnad plus att kablar inte kan åstadkomma någon form av magi.

Haha har liknande historia, fast med ljudproduktion istället. Instrumentkablar är obalanserade och där kan man märka skillnaden mellan skitkabel och bra kabel. Med skitkabel menar jag någon budgetkabel från thomann för 60 kr. Det som kan uppstå på riktigt dåliga kablar är t ex att de kan agera antenner och börja spela upp ljud från någon granne i gitarrförstärkaren. En annan grej är att de brusar/glappar/är problematiska. Med "bra kabel" syftar jag alltså på en gitarrkabel som kostar ca 200-300 spänn med bra kontakter som förhoppningsvis håller i ett par år.

Att köpa kablar för att de har snygg "färgning" är ju lite konstigt enligt mig också. Jag vill ju ha den färgning som mikrofonen eller mikrofonförstärkaren ger, all "färgning" är ju en slags degenerering, även om harmonisk distortion kan låta bra.

Av hwasser
Skrivet av Devildoll:

Det får mig att tänka på en viss diskussionstråd som handlade om hur olika typer av lagring påverkar ljud.
https://audiophilestyle.com/forums/topic/17636-hard-drives-ma...

kul läsning.

axplock :

Haha snubben ringer alltså kabeltillverkaren, jag föreställer mig typ att det är så här:
https://youtu.be/h_aYPBDXpxA