Inlägg

Inlägg som MrHertz har skrivit i forumet
Av MrHertz
Skrivet av aragon:

Haha, där tänker vi helt olika. Jag har nyss flyttat, och jag har inte en synlig bok i lägenheten. Jag är inte antiintellektuell, men jag har bara bestämt mig för att inte visa massor med böcker. Det är fult, och jag tror att folk gör det bara för att visa för andra att de minsann läser en del. Så ingen bokgömma för mig! 😊

Men jättebra input såklart. Min post ska tas med en klackspark.

Av MrHertz

@CRHASH:
Ah, tack!

Så här tänkte jag mig lådan (hoppas det funkar): https://imgur.com/a/0SyN0Mg

Och, ja, nu har jag en blomma framför. Men det är så jäkla mycket sladdar och skit oxå.

Av MrHertz

@aragon:
Det är betongväggar, och jag tänkte sätta lådan väggmonterad över både vägguttag, nätverksuttag samt router. Vägguttag samt Comhems nätverksuttag sitter nära varandra i ett hörn, så lådan kommer inte synas så mycket, och som sagt så hade jag tänkt att måla den i vitt och väggarna är oxå vita.

Det jag tyckte var bra med den lådan som jag länkade till var att den var lagom stor för att liggandes rymma båda vägguttagen med routern i mitten. Jag gillade även att den inte byggde för långt ut. Bara 11 cm. Med detta sagt så tar jag jättegärna emot tips på snygga trälådor. 😊

Tack för konstruktivt svar! Jag tog en bild på hur jag hade tänkt mig, men jag märker nu att man inte kan ladda upp bilder och orkar nog inte mecka med att anmäla mig till nån bildsite. Synd att forumet inte stödjer bilder...

Av MrHertz

Bygga in wifi-router i plastlåda

Jag vill få bort min WiFi-router och dess kablage från vardagsrummet och funderar på att bygga in den i en sån här. Kommer dessutom måla lådan med vit lackfärg.
https://www.malmbergs.com/Products/2533528

Hur mycket dämpar denna typ av målad plastlåda?

Jag har tänkt att borra massor med luftningshål i topp och botten.

Av MrHertz

Biblliotek försvinner - varför?

Kort summering av min miljö:
Jag utvecklar ett spel för iPhone på en Macbook Air med OSX 10.9.1 (datorn är typ två år gammal, kanske lite mer). För detta använder jag Xcode med git, med back-up mot github. Bilder editerar jag med gimp (med X11 Quartz), och lagar sedan bilderna i spritesheets mha Texturepacker.

Med jämna mellanrum försvinner ett bibliotek som innehåller mina png-bilder. Jag vet inte vad som orsakar det, och jag måste gå in i Time Machine och återställa katalogen. Detta känns inte alls bra. Någon som har en idé på vad som kan orsaka detta. Jag tror att problemet började för ungefär 3-4 månader sedan.

Jag har funderat på om orsaken till att katalogen försvinner är att git ställer till det på nåt sätt, men det är bara funderingar.

Av MrHertz

Klippt från http://en.wikipedia.org/wiki/Intel_Tick-Tock:
Every "tick" is a shrinking of process technology of the previous microarchitecture and every "tock" is a new microarchitecture.[1] Every year, there is expected to be one tick or tock.
I mitt tycke lite ologiskt att tick är krympningen, men så e det ju alltså...

Tock inför ju nya funktioner, men både tick och tock ger mer prestanda per Watt. Om man bortser från funktioner, vilket steg ger vanligtvis mest prestanda/Watt? Tick eller Tock? Jag gissar på Tick, men det e som sagt bara en gissning.

Av MrHertz

Köpa på tick eller tock?

Ja, när e det bäst att slå till? Ska man köpa Intel-processor på tick eller tock?

Inga "du ska köpa när du behöver en ny processor"-kommentarer, tack. Denna tråd är ämnad för utvecklande diskussion.

Av MrHertz

Vilken ska man satsa på av dessa altenativ? Bl.a. verkar processorn skilja litegrann...
http://www.inet.se/produkt/1970314/samsung-np530-13-3-128gb-s...
http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/153289-samsung_530u3b...

Av MrHertz

Dumma ner Lion

E det möjligt att ta bort diverse möjligheter i Lion. Orsaken är att jag funderar på om min pappa som e 74 år skulle köpa en Macbook Air. Jag vill då t.ex. att dock bara ska innehålla Safari och Mail, och jag vill att dockan ska vara låst så att inte en av dem försvinner :). Kan man t.ex. koppla på lösenordsskydd för denna typ av saker?

Av MrHertz

Jag beställde denna från GearZap. http://www.gearzap.com/cool-bananas-shockproof-11-6-macbook-a...

E nöjd med den. Frakten tog lite längre tid än än vad som var sagt, så jag funderade på om jag hade blivit blåst. Men så dök den upp efter ca 10 dgr efter beställningen.

Billig, helt ok utseende, och skyddar bra.

Av MrHertz
Skrivet av jonasy:

Skärmen tycker jag faktiskt är riktigt bra, däremot är skärmen på 11" modellen synbart sämre om man ställer dem bredvid varandra.

På vilket sätt är 11"arens skärm sämre? Jag har en 11:a själv. Jämförde inte skärmarna nåt vidare noggrant innan köp.

Av MrHertz

Hej!

Ledsen för att jag inte svarat. Har varit bortrest över helgen.

Skrivet av jonasy:

Hur fungerar det att kolla på videor på andra sidor än Youtube?

Kollade vimeo nu, och där flöt det på fint. De filmer som inte krävde flash 10 vill säga

Skrivet av Tyrgrim:

Har själv också en såndär isatanpryl i form av touch 4g och att youtuba med den lär göra livet i helvetet till semesterort i jämförelse!
BTW, har 100 mbit och youtube fungerar klockrent på alla andra manicker!

Jo, visst är det väl så att iPad:en funkar sämre??!

Skrivet av Racka:

Har haft samma problem en längre tid inte just på iPad men från dator till dator och bara på trådlöst. Testa med en annan router om du kan.

Japp, ska testa när jag får tillfälle!

Skrivet av Babianen:

Konstigt nog så fungerar det bättre att köra via 3g ibland. Är HTML5 versionen av Youtube lika långsam som appen?

Ja, det verkar som att den är lika långsam.

Ja, ja, iPad:en är ju till min mamma, så jag får se hur den funkar i deras nätverk.

Kan man sänka bitrate:en förresten? Jag hittar inte det i appen...

Av MrHertz
Skrivet av Sahlstrom:

Först, Flash är ingen standard.

Sen upplever jag samma problem på min iPad. Jag tror att det beror på att mitt bredband är slött och YouTube-appen per automatik hämtar hem så stor fil som möjligt. Dock har jag inte upplevt att det har hackat

Nä, visst flash är ingen standard, men det känns väl ändå lite tråkigt att Jobs vendetta med Adobe ställer till det så mycket för användarna? Viktigt att upplysa om dessa problem för kunder som funderar på att handla iPad. Man kan ju tro att alternativen funkar bra...

Varför tror du att det beror på ditt bredband. Det verkar vara jättemånga som har problem med detta? Synd att jag inte visste det innan jag köpte iPad...

Av MrHertz

BBKollen ger ner 21,3 Mb/s och upp 0,63 Mb/s. De borde väl räcka

Nåt är galet. Ibland funkar videorna, men oftast hänger de sig...

Av MrHertz

Jaha, det funkar bra för dig...

Hur kan det skilja så? Låter jättekonstigt. Min iPhone är lite på samma sätt. Kan det vara så att hemmanätverket fixar vanlig youtube, men inte mobilvarianten?

iPad:en är bara temporär. Jag ska ge bort den till min mamma i julklapp, men jag vill ju att den funkar bra först!

Om man tittar lite i forum så verkar jag ju inte vara den enda som har detta problemet på iPad. Men jag har inte hittat nån riktig förklaring till grundproblemet. Vad kan det bero på?

Av MrHertz

Långsam youtube på iPad

Har problem med youtube på iPad nu. Har haft den i några dagar, och youtube är alltid segt på den.

Youtube funkar utmärkt på min netbook, men det suger på min iPad. Inget fel på mitt hemmanätverk alltså.

Är det så att detta beror på att Apple väljer att inte stödja flash? Dvs att youtubes ickeflash-servers (vad det formatet nu heter) är långsammare än deras flashbaserade?

Jag är riktigt lack på detta. Hade youtube gått snabbare om man köpt en läsplatta från en tillverkare som kan tänka sig att stödja lite olika standarder inkl. flash???

Har kollat på lite forum, och det rekommenderas att man ska byta DNS till Google DNS. Har gjort det, men det löste inte problemet. Hur skulle det kunna lösa upp situationen? Skulle Google DNS slå upp en snabbare youtube-server isåfall?

Hur ska jag fixa detta? Är det såhär för alla? Finns det någon som har snabb youtube-laddning? Min kan hänga i flera minuter... Ladda några sekunders film på en minut typ...

Har mest använt mig av youtube-appen, men har även testat i safari. Testade nyss att logga in på youtube.com/HTML5 i safari, och då laddade det blixtfort. MEN, det kan fortfarande vara så att filmer hänger sig. Vad är grundorsaken till detta problemet??

Av MrHertz

Menyrad på skrivbordet

Måste man ha en menyrad överst på skrivbordet? Jag tycker att det ser fult ut.

Plufsig och ful font är det oxå, och äpplet ser bara barnsligt ut. De är ingen STIL på det lixom...

Har ingen MAC själv, men kan mycket väl tänka mig att köpa en nästa gång. Tänkte bara höra om man kan fixa till denna lilla skönhetsfläck?

Av MrHertz
Skrivet av jens:

så du har 15 Mbps just där du står? när det laddar så långsamt?

Japp! Men de verkar ju bero på youtube enl. övriga kommentarer. Tack!

Av MrHertz

Iphone4: Youtube laddar långsamt

Har 15 Mbps nerlänk och 1 Mbps upplänk enl bredbandskollen. Ändå laddar youtubeappen jättelångsamt. Nån minut för ett 30 sekundersklipp. Varför?

Av MrHertz

Har aldrig förstått varför man vill ha 3G i en laptop. Jag kör bluetooth till min mobil som i sin tur har ett flatrate abonnemang. Klockrent! SSD borde däremot vara en självklarhet...