Artiklar

Artiklar skrivna av Jacob
15

Apple Watch 2 spås få GPS och större batteri

Nästa generations Apple Watch behåller nuvarande design och får istället utökad funktionalitet. Det förutspår den välrenommerade KGI-analytikern Ming-Chi Kuo.

333

Nvidia Titan X "Pascal"

Världens snabbaste grafikprocessor för spel och hela 12 GB GDDR5X-minne utgör Nvidias nya flaggskepp. Häng med när SweClockers testar tredje generationens Titan!

55

Nintendo inleder produktion av NX under årets fjärde kvartal

Den japanska speljätten Nintendo slår sina interna målsättning och inleder produktion av spelkonsolen NX redan under hösten, i god tid till lanseringen nästa år.

91

AMD säljstartar Radeon RX 470

Lanseringen av Radeon RX 480 följs upp av RX 470, som tar grafikkretsen Polaris 10 till en lägre prispunkt och har siktet inställt på spelande i 1080p-upplösning.

31

Ifixit skruvar isär Microsoft Xbox One S

Vanan trogen tar hemmafixarna Ifixit in Microsofts senaste spelkonsol Xbox One S, som trots ett avsevärt mer kompakt innandöme än originalet får ett högt reparationsbetyg.

32

AMD Radeon-partnern VTX3D lägger ned verksamheten

Grafikkortsmakaren VTX3D lägger ned verksamheten med omedelbar verkan. Samtidigt lovar Powercolor som ingår i samma koncern att hedra alla garantier.

294

Microsoft Windows 10 Anniversary Update tillgänglig för nedladdning

Den 29 juli fyllde Windows 10 ett år och det firar Microsoft med en uppdatering med det passande namnet Anniversary Update, som ger alltifrån nya finesser till finputsat gränssnitt.

57

Nvidia Geforce GTX 1070 från Asus, MSI och Gainward

Arkitekturen Pascal har tagit marknaden med storm och en av de mer intressant grafikkorten i serien är Geforce GTX 1070, där en trio modeller nu hittar in i testlabbet.

155

Rapport: "Internetoperatörer tjänar miljarder på piratkopiering"

I en rapport framtagen på uppdrag av Film- och TV-branschens samarbetskommitté skiftar fokus från privatpersoner till operatörer, som pekas ut som de stora vinnarna på piratkopiering.

119

Nvidia Titan X "Pascal" 30 procent snabbare än Geforce GTX 1080

Under dagen lanserar Nvidia nya Titan X, där de första prestandasiffrorna nu hittar ut på webben. Bland annat är det dubbelt så snabbt som Geforce GTX 1060 i 4K-upplösning.

53

Nvidia lanserar Geforce "Pascal" för bärbara datorer till Gamescom

Efter en fullspäckad sommar för stationära datorer är det dags för bärbara att ta del av Nvidias energieffektiva arkitektur Pascal, där suffixet "M" försvinner från modellnamnen.

45

AMD släpper Radeon Software 16.7.3 med optimeringar för RX 480

Inför lanseringen av två nya grafikkort i Radeon RX-serien släpper AMD en ny drivrutin, med allehanda buggfixar samt prestandaoptimeringar i Rise of the Tomb Raider.

101

SSD-enheter under 2,50 kronor per gigabyte

Lagring utan plattor fortsätter att falla i pris och på den svenska marknaden har SATA-baserade SSD-enheter börjat leta sig ned under 2,50 kronor per gigabyte.

74

AMD tillkännager Radeon RX 470 och RX 460

Grafikmakaren AMD kompletterar Radeon RX-serien med ytterligare två modeller. Den ena ska leverera god prestanda i 1080p, medan den andra riktas mot E-sport och bärbara datorer.

221

Sista chansen att gratis uppgradera till Windows 10

Efter den 29 juli är det inte längre gratis för Windows 7-, 8- och 8.1-användare att uppgradera till Windows 10. SweClockers levererar en snabb genomgång om hur du uppgraderar!

62

Apple passerar en miljard sålda Iphones

Efter mindre än tio år på mobilmarknaden passerar Apple en miljard sålda Iphone-enheter. Det berättar VD:n Tim Cook under ett möte med bolagets anställda.

50

Microsoft svarar Tim Sweeney: "Universal Windows Platform är öppen för alla"

En talesperson för Microsoft svarar på Tim Sweeneys utspel om att bolaget avser skapa en monopolställning inom PC-spelande genom att sabotera för traditionella Win32-applikationer.

32

Western Digital tillkännager "världens första" 3D NAND med 64 lager minnesceller

Lagringsjätten Western Digital i samarbete med Toshiba tillkännager ett nytt teknikgenombrott inom 3D NAND, med fler vertikalt staplade minneslager än tidigare.

79

Nintendo NX är bärbar spelkonsol med Nvidia Tegra och dockningsstation

Efter månader av rykten och spekulationer om en hybridenhet kan Eurogamer i grova drag avslöja Nintendo NX, som mycket riktigt blir såväl mobil som stationär.

43

Nvidia Quadro P6000 huserar fullskaliga GP102 med 3 840 CUDA-kärnor

I linje med spekulationer kommer Titan X inte med den fullskaliga grafikkretsen GP102, vilken istället reserveras till det kommande beräkningskortet Quadro P6000.