Inlägg

Inlägg som GhOsT#07 har skrivit i forumet
Av GhOsT#07

Tele2 ser jag kör en kampanj med pixel 8 pro som jag kan köpa löst för 6500 om jag binder abonnemang i 24mån, det måste väll vara ett bra pris eller?? 😀

https://www.tele2.se/mobilt/mobiler/google-pixel/google-pixel...

Av GhOsT#07
Skrivet av Felixark:

Har kört Comviq sedan 2019 och aldrig haft något problem med täckningen och då har vi dessutom bilat en del i norra Sverige och det fungerade hur bra som helst med Comviq nästan 4G uppkoppling överallt.

Har har du länk till deras täcknings karta https://www.comviq.se/tackning

Inser att mitt påstående om comviq och täckning lät väldigt mycket 2010😅..

Skrivet av Arzei:

Batteritid och prestanda kan man få i nästan alla telefoner nuförtiden, är det just optisk zoom du är ute efter så hade jag gått på S23+ eller Pixel 7 Pro, mest beroende på vad du är villig att betala och vilken storlek du kan acceptera. Pixel 7 Pro har 5x zoom och är billigare men är större och har sämre batteritid och prestanda. S23+ är mer slimmad och har bättre batteritid och prestanda men är dyrare och har "bara" 3x zoom.

Man kan ju laborera med årsmodeller också beroende på om man vill få ner priset eller få uppdateringar längre. Exempelvis så finns S22 Ultra (10x zoom) för ungefär samma pris som S23+.

Bra input, tackar för det! 😊

Skrivet av bluppblupp:

Jag bytte från P30 Pro till Google Pixel 8 Pro.

Är supernöjd med bytet, framförallt mjukvarumässigt. Är också väldigt nöjd med kameran och skärmen är verkligen grym! Hårdvarumässigt så tycker jag att skärmen kändes lite ihåligi i början, men har vant mig. Fingeravtrycksläsaren skulle också kunna vara lite snabbare. Det enda jag saknar lite med P30 Pro är snabbladdningen.

Det är en fröjd att uppleva senaste android och slippa bloatware från Huawei. Jag uppdaterade framförallt för att min mikrofon hade gett upp, fingeravtrycksläsaren fungerade inte och att man var kvar på Android 11.

Kul att du är nöjd med det nya!
Bloatware känns ju som man aldrig kommer undan oavsett vad man köper för telefon men det kanske inte finns på pixel? Samsung vill jag minnas var extrema med någon telefon jag hade😂
Blir skönt att komma vidare känner jag.

Skrivet av jnsson:

Har du testat Comviq de senaste åren? De byggde ut nätet till 90% yttäckning innan pandemin. Jag har också använt Tele2s nät (Comviq ägs och går i Tele2s nät) i alla mina år och det har varit extremt få gånger jag haft problem med täckningen. Tips att kolla täckningskartan. Också värt att veta är att det finns Wi-Fi samtal/VoWi-Fi för de ställen där man inte har mottagning

Nej har tyvärr inte gjort det själv mer än att jag har bekanta runt mig som har prövat och det inte funkat bra så dom har fått bytt till Telia. Täckningskartor är jättebra men tyvärr stämmer dom inte helt 100 med verkligheten, här iallafall😅 jag ska ändå kika på comviq, vore bra att testa själv med innan man ratar helt! Wifi samtal vet jag dock att det är kraftigt dåligt med i skogen där jag ofta rör mig😂

Av GhOsT#07
Skrivet av Alastor Moody:

Pixel 7a hos Comviq känns ju som en no-brainer just nu.

https://comviq.se/mobiler/google-pixel-7a

Google pixel som ni nämner här ska jag definitivt kolla på! Tyvärr så bor man lite i "skogen" så comviq funkar inte så bra just här annars såg det riktigt sjysst ut! 😊

Skrivet av orginallinus:

Om vi säger så här då... Med likvärdigt menar du att du vill ha en telefon med samma prestanda som din nuvarande? Eller att du vill ha den där känslan när du precis köpt din p30 Pro?

Och vilken prisklass?

Absolut samma prestanda och driftsäkerhet.. Nu är det ju lite olika från person till person hur man använder telefonen och hur mycket men, efter 4år så håller batteriet fortfarande 2 dagar, den är lika snabb som när jag köpte den, tror jag har startat om den 2 gånger sen jag köpte den. Och kameran är riktigt trevlig med bra zoom.

Jag vill nog ha känslan av det jag sitter med nu, att den här telefonen klarar lätt av 4 år till😂

Prisklass är inte jättenoga, jag tror p30'n låg strax över mellansegmentet när det begav sig och det känns väll ganska rätt att ligga i.

Skrivet av Sjögren:

Har också haft en p30 pro länge och inte hittat någon bra ersättare. Nu gick micken sönder så har en pixel 8 nu. Har bara haft den några dagar så det är svårt säga om det var ett bra val. Saknar zoomen redan men ville inte köpa pixel 8 pro pga av storleken.

Hade jag gillat ios så hade nog en iphone varit valet.

Det vore intressant att höra vad du känner om ett par veckor👍
Iphone har jag haft och känner mig färdig med.

Av GhOsT#07

Uppgradering efter Huawei?

Hej! Ni som satt med en huawei eller fortfarande sitter? Hur gick/går tankarna kring nästa telefon?

Sitter idag med en p30 pro och det är överlägset den bästa telefonen jag har ägt, och är helt vilsen när det gäller att hitta något likvärdigt. Men med tanke på säkerhetsuppdateringar osv så har jag insett att det är dags att skiljas åt..

Av GhOsT#07

Mobo: Asus H110-I
CPU: Intel i7-6700
RAM: 2x16gb DDR4 3600Mhz Vengeance LPX
GPU: GTX 1060 6gb

1000kr +frakt

Av GhOsT#07

Jäävel va gôtt! (På ren värmländska) att någon mer har samma problem.. har bråkat med detta i cirka 2 månader och prövat precis allt, cleana drivrutiner/nytt OS, bytt mellan pci portarna men inget har funkat, ibland när jag startar win, så kan det gå bra och det är tyst och lugnt, drar man igång ett spel så låser dom sig på 100% tills du startat om datorn. Ibland går dom 100% direkt man kommer in i windows. Samma för mig om man kollar i tex, gpu-z eller msi afterburner så står det att fläktarna ligger på 0% men dom går i 100, tempen ligger bra med så inget fel där. Jag har ett Gigabyte 1080 windforce OC, med 3 fläktar. Det jag har noterat är att det är bara dom 2 bakre fläktarna som går 100% medans den främre (mot fronten av datorn) står still. När dom ballar ur, kan man med fingret snurra på den 3e fläkten, då sjunker dom andra 2 i hastighet efter ett tag och den 3e börjar snurra i samma hastighet. Jag tror att det är en dålig konding eller liknande som gör att den 3e fläkten inte går, och den 3e fläkten är den som "pratar" med kortet, går inte den fläkten när kortet säger att den ska gå så går dom andra i failsafe och kör 100%. Det finns tyvärr inga loggar att läsa vad som händer i kortet vad jag vet, det hade underlättat felsökningen en hel del.. Går alla dina fläktar?

Skickades från m.sweclockers.com

Av GhOsT#07

Hålla koll på datamängd under en viss period? D-link DWR 923

Hej! blev för en månad sen ''överflyttad'' från BBB direkt till telenor med mitt mobila nätverk, var skitbra tyckte jag.. hade typ 60GB förut att röra mig med och nu fick jag 100GB. Idag tog det slut, första gången någonsin på 4år efter inte ens en månads användning. jag har räknat ihop att jag har gjort av med 60GB när jag lagt ihop alla förbrukare som är anslutna till routern, något som står i Telenors app att jag har förbrukat från 2a december fram tills idag. det står även att jag har förbrukat 100GB totalt, lite svårt att förklara men skitsam!

Iallafall.. går det på något sätt att ta reda på eller logga hur mycket routern tar ner och skickar ut under en viss period? har googlat som en idiot men inte hittat något.. Mvh

Av GhOsT#07

Problem med att få bild från överbevakningskamera från pc till tv.

Tjenare! Har ett litet problem som jag har en liten fundering på, kanske någon har en lösning!
Jo det är så att jag har 2 överbevakningskameror som skickar trådlöst till datorn via wifi, som jag ska ha på en tv (utan pcskärm parallellt)
Från datorn har jag kopplat in tv via "grafikkort" USB-DVI-HDMI. Tv'n funkar och jag får bild som både primär och utökat skrivbord. Programmet som fångar upp kamerorna funkar med både bild och ljud på dataskärmen som utökat skrivbord, men när jag lägger tv'n som primär skärm så får jag bara ljudet på kamerorna i programmet och ingen bild. Har prövat att ändra upplösning lite fram och tillbaka men det hjälpte inte, ifall det kunde varit något sånt som inte är kompitabelt men det funkade inte.. någon som har en fundering eller är det helt enkelt någon med mjukvaran som fångar kamerorna som inte hänger med?
Win xp, D-Link kameror

Av GhOsT#07

Ser helt ok ut! lite dyrt kanske.. blir ju roligare om man moddar själv =P http://img233.imageshack.us/i/img0127mv.jpg/

Av GhOsT#07
Skrivet av bärplockaren:

Det kan inte vara nått program som hoppar igång i bakgrunden så som nått virusprogram eller så?

Förstår inte varför virusprogrammet skulle kunna orsaka fryslagg varenda gång jag spelar :/

@Wasidop: Tror inte det är moderkortet eftersom det har funkat förr när jag hade win7, börjar fundera på om det är Vista som stökar.. det är ju trots allt Vista..

Av GhOsT#07

MW2 Börjar fryslagga efter 15-20 mins spelande..

Ja som rubriken lyder så har jag detta problemet.. det kan flyta på hur bra som helst men efter 15-20 mins spelande så börjar det alltid fryslagga.. Temperaturerna är inte farligt höga heller..
Har 8mbs lina med får 7 ner och 0,85 upp.. någon mer som har samma problem?

Av GhOsT#07
Skrivet av ante93:

Fick precis blå skärm där det står IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

--> Error Message:

Av GhOsT#07
Skrivet av the squonk:

Jag har EP35-DS4, det fungerar perfekt med TRUE i R3, monterade igår. Frågan är hur mycket annorlunda X48-DS4 ser ut jämfört med EP35-DS4 runt processorsockeln.

edit. kollade på Gigabytes hemsida, sockeln sitter verkligen en aning högre upp på X48.

Ja det är störande.. det bygger ju ut så mycket på kylaren :/

Av GhOsT#07

Jo men det är inte det moderkortet jag har ;), monterar jag min kylare lodrätt sticker det ut en bra bit utanför moderkortet så det var därför jag undrade om någon hade samma setup. Men tack ändå!

Av GhOsT#07

Om du har en integrerad grafikkrets redan så kan du ju koppla skärmen direkt till moderkortet och plocka ur det andra grafikkortet.. Sen när du har installerat win7 så sätter du i grafikkortet och installerar drivrutinerna till det.

Av GhOsT#07

GA-X48-DS4 Socket 775 + Thermalright Ultra-120 + Fractal Design Define r2/r3 = ?

Någon som har denna kombinationen som kan berätta för mig om det får plats.. om jag läser info om R2 så har jag hela 4mm tillgodo i höjden ut mot sidan på chassit, men jag funderar mer på måttet mellan kylaren och ''taket'' av lådan om det får plats lodrätt eller om jag måste vända den vågrätt..

https://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=351612
https://www.inet.se/artikel/5321390/thermalright-ultra-120-ex...
Fractal Design Define R2, Svart - Inet.se

Av GhOsT#07

Aoouh ser mycket lovande ut, bara lite nya drivrutiner på det så

Av GhOsT#07

Awww blir lite sugen då :>

Av GhOsT#07

beror ju lite på vad du har för andra komponenter i datorn och vad det är vär nätagg du har.

Av GhOsT#07

Vore det inte snyggt om AMD bytte färg till rött?