Inlägg

Inlägg som Xandyr har skrivit i forumet
Av Xandyr

Är priset redan justerat för 6950 xt kortet? Ser inte det för det lägre priset längre.

Av Xandyr
Skrivet av qnorsten:

min shield ställer sig i viloläge när jag stänger av TVn.
har du dubbelkollat dessa inställningar på shielden?<Uppladdad bildlänk>

Yes, tittade för cirka 10 minuter sedan. Ser likadant ut.

Av Xandyr
Skrivet av Quenya:

Jag har min Shield kopplad direkt till TV:n och då får jag den att starta samt stänga av tillsammans med TV:n via CEC. Finns olika inställningar för power sync om man kollar runt i inställningsmenyerna i Shielden och TV:n. Låter som att det antingen behöver slås på något reglage i Shielden, TV:n eller limpan, eller så är det som seden tillbör att CEC är opålitligt och inkonsekvent.

Fast då missar jag Dolby Atmos möjlighet om jag förstått det rätt(?). Stänger jag av Shielden (sätter den i viloläge) då stänger den av sig + ljudlimpan TVn. Så det funkar men, genom använda LG fjärren och stänga av TVn då stänger endast TVn av sig. Men samtidigt kan jag styra Shielden med LG fjärren. Så blir inte klok på det hela.

Av Xandyr
Skrivet av Quenya:

En partiell lösning är att koppla TV-boxen till TV:n istället för ljudlimpan och skicka vidare ljudet över eARC till limpan. Detta förutsatt att du inte ska skicka DTS-ljud, för C2:an har inte stöd för passthrough av DTS över huvud taget. Då kan du byta till ljudlimpans HDMI-kanal när du vill se från Shielden och till TV-boxens HDMI-kanal när du vill se från den. Shielden kan vara värd att behålla på limpan om den ska spela media med DTS-ljudspår, annars inte. Kan inte svara på om du måste göra något särskilt för att styra avstängning av limpan via CEC, har ingen sådan.

Tack, glömde nämna innan att jag kör så med min PS5 (dvs direkt till TVn), för att kunna få ut 120hz. Men ja kanske få köra så med tv-boxen också. Dock kvarstår problemet med att stänga av Tv, soundbar och Shielden på rätt sätt.

Av Xandyr

Vet inte om det är rätt tråd men hoppas på det. Har en LG Oled C2 som jag försöker köra ihop med ljudlimpa (Samsung q960a), Nvidia Shield samt tv box. Men får det inte att lira helt perfekt med CEC.

LG Oled C2 hdmi eARC -> q960a eArc port
Shield -> q960a hdmi 1 port
Tv box -> q960a hdmi 2 port

Kan sätta igång med LG fjärrkontrollen både ljudlimpan och Nvidia, kan styra ljudet med fjärren men kan inte stänga av korrekt. Försöker jag så stängs endast TVn av. Och hur löser jag ifall jag vill byta från Shielden till tv boxen, vill inte använda flera fjärrkontroller men det kanske jag måste?

Av Xandyr
Skrivet av Quenya:

https://www.avsforum.com/threads/solution-to-onkyo-tx-nr636-a...
https://www.avsforum.com/threads/arc-and-cec-stoped-working-o...

Testa att dra ut strömsladden till receivern i 5 min. Sedan låter du den starta från grunden igen. Detta verkar ha löst många liknande problem. Annars rekommenderar jag optisk kabel från TVn till receivern som alternativ lösning. HDMI-CEC är en ständig problemkälla.

Hej,

Testat dra ut strömsladden i 5+ minuter men ingen skillnad för Shielden eller PS5. Har även testat

1. Go into Hardware Setup.
2. Select HDMI
3. Turn RHID (CEC) Off, and exit out of the menus completely.
4. Go back into the menu system and turn RHID (CEC) back on, and here's the tricky part, exit completely out of the menus, and after the last step out of the menus, you'll see the receiver display a message about reacquiring the TV.

Kan se att den söker och hittar Shield, PS5 etc men ingen skillnad för ljudet. Kopplar jag Shielden och PS5ab till receivern funkar externa högtalarna. Men antar att jag inte får ut maximalt av TVn då?

Med optisk ljudkabel mellan TV och receiver borde jag kunna fortsätta att ha PS5 och Shield kopplade direkt till TVn?

Av Xandyr
Skrivet av Quenya:

Under TV:ns ljudinställningar, har du valt Sound Out HDMI(ARC) och stängt av eARC?

<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>

Edit: Se också till att du inte skickar DTS-ljud. Endast Dolby Digital eller PCM fungerar.

Tack, men har vad jag kan se samma inställningar som i dina bilder (utan få något ljud)

Av Xandyr
Skrivet av Ibymafayhas:

Är HDMI CEC på (gäller både TV och Receiver tror jag, men absolut receiver). Här är en guide för hur du ställer in HDMI CEC och ARC på din Onkyo.
https://www.youtube.com/watch?v=HoGeeyS_ELQ

Yes det är påslaget på både receiver och TV. På HDMI2 står det Onkyo, HDMI3 är Shield och HDMI4 är PS5. När jag slår på TVn så startas Shielden, TVn och receivern. Men endast TVn stänger av sig om jag trycker på OFF.

Av Xandyr
Skrivet av Roger W:

Använder du rätt HDMI-kontakt på TV för ARC? Vill minnas det bara är en av dem som stödjer det. (åtminstone är det så för eARC på min B1)

Yes, har kopplat hdmi-sladden från receivern till hdmi-kontakten på tvn som stödjer ARC/eARC

Av Xandyr

Någon som kan hjälpa mig. Får inte ljudet från mina externa högtalare att funka med min nya Oled c2 skärm.

Har PS5 och Nvidia Shield kopplat till TVn. Har en kompitabel hdmi mellan TVn och receivern (onkyo 636, ej eARC). Har en tv-box kopplad till receivern mot hdmi uttaget kallad CBL/SAT.

Har återställt receivern och sett till att ARC är igång på både TV och receiver. Men det är precis som de inte pratar med varandra för jag får endast TV-högtalare via PS5 och Shield (receivern känner inte av någon signal). Sätter jag igång tv-boxen och byter hdmi till 2 på TVn får jag ljud från mina externa högtalare.

Av Xandyr

Någon som varit i kontakt med LG gällande cashbacken? Om så, hur har det gått för er som använde koden från Benify?

Av Xandyr
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Inte hört LG eller kardon men jag äger en q960a och det är så pass lite skillnad(till Samsungs fördel) att om någon av de kostar så lite är det en no-brainer. Jag gav 10500 för min när det begav sig.
5990 brukar man inte få atmos alls. Har man en TV som stödjer dolby vision HDR är det ett bra plus också med JBLen.

Tack för info. 7640 kan man få q960a för nu via Benify ser jag. Gillar iden om att satelliterna drivs av nätadapter istället för batteri som för JBLen.

Av Xandyr
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

För det priset är det bara köp köp köp.

Hur står sig JBLen mot t.ex LG SP11RA, Samsung Q960 eller nya Harman Kardon Multibeam 1100?

Av Xandyr

Kommer få hem en 77C2 för ersätta en 8 år gammal LCD, och skulle behöva tips på hur jag ska koppla ihop mina prylar för att få ut det mesta av TVn.

TV: 77c2
Konsol: PS5
Nvidia Shield
Onkyo TX-NR636 förstärkare med 3.0 högtalare
Logitech Harmony Ultimate universal fjärrkontroll (behövs det ens?)

Av Xandyr
Skrivet av Gilgamesh:

bli medlem på LGs hemsida, lägre pris.

Tack!

Av Xandyr
Skrivet av Gilgamesh:

25310kr, blev 28810 efter Benify kod plus 3500kr cash back, synd att man inte kunde välja OLED77C24LA då den är svart på baksidan.

Konstigt, jag får 29394 efter Benify kod plus 3500 Kr cashback = 25894 kr. Ordinarie pris för OLED77C26LD är 41991 kr

Av Xandyr
Skrivet av Danieleet:

Skulle gissa på att länken jag skrev om något inlägg tidigare blir det billigaste att använda på PlayStations egna hemsida då, blir 470kr totalt.

Kostar 620 för ett år på PlayStation store
600*0,75=450+20kr=470

Grymt, tack!

Av Xandyr
Skrivet av Danieleet:

Beror på vilken du är ute efter. 1, 3 eller 12 månader?

12 månader tänkte jag.

Av Xandyr
Skrivet av ktd:

Går att handla 500:- Wallet top-up till 20% igen. https://link.getgifted.com/sg52

Gick in på 500:- direkt men då stod det att korten inte finns längre. Valde 100:- och väl inne kunde jag välja 500:- från dropdown-menyn och det funkade. Köpte precis 2st 500:- och fick SMS direkt. Tyvärr inte 25% men 20% är bättre än inget.

Tack!

Någon som vet var/hur köper man billigast/bäst PSN Plus just nu?

Av Xandyr

Vad är utgångspris gällande bud för hela datorn inkl hämtning?