Inlägg

Inlägg som BaZZe har skrivit i forumet
Av BaZZe

Om jag hade din budget skulle jag kolla på en Oneplus Nord 2t som man kan få för 2990kr, om du kollar på jämförelsen på gsmarena så skulle jag säga att man får mer telefon för pengarna jämfört med dina 2 alternativ, sen har ju alla telefoner sina +- fördelen med Samsungen är ju ip klassningen helt klart och kanske något bättre skärm.

https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=12198&idPhone2...

Av BaZZe

Dom routrarna hade till och från väldigt udda fel som kom och gick enligt min erfarenhet, eftersom den såldes kring 2008-2010 så skulle jag säga att det är dags för en ny, då dom inte får några uppdateringar och därav förmodligen inte är dom säkraste.

Utöver de då den är släppt innan det fanns smartphones, surfplattor och allt annat trådlöst som man har idag så det hade nog inte skadat att uppgradera.

Av BaZZe

Jag skulle inte betalt en spänn innan dom lagt fram bevis för det dom anklagar dig för, känns väldigt oseriöst annars.

Av BaZZe

Inte att rekommendera att bygga på fästen med andra tillbehör blir oftast inte helt hundra, utan det är bara att flytta fästet till rätt ställe.

Av BaZZe
Skrivet av Joaquin:

Ok.
Ja, det är ju intressant.
Och du gör inget speciellt vid en nyinstallation av en sån router?

Oftast använder jag RB750GR3 modellen då det oftast är teknikskåp med väldigt begränsat med utrymme och så länge kunden inte efterfrågar något speciellt så gör jag bara en helt vanlig standard installation.

Av BaZZe
Skrivet av Joaquin:

Har de använt Gatewayen då? För Plejd fungerar ju även utan den...

Alla jag jobbar hos har Gatewayen då det oftast är sommarbostäder eller kunder som bor utomlands och därmed vill kunna styra på distans, om det var ett så vanligt problem så tycker jag att jag borde hört om det, så länge de kanske inte gäller specifika routrar eller någon speciell firmware version.

Av BaZZe

Hallå!

Jag jobbar en hel del med Mikrotik produkter och jag har aldrig stött på någon elektriker som varit där samtidigt som mig som sagt något om att plejd skulle krångla, jag gör säkerligen 50-100 installationer av mikrotik produkter per år där det finns eller kommer finnas plejd.

Jag tror felet måste ligga någon annanstans om det inte är någon udda konfiguration av din mikrotik router.

Av BaZZe

Enbart paket 7 kvar resterande är sålda.

Av BaZZe
Skrivet av Hassel fd Jompenleet:

Låter vettigt, tror du det är så överlag? Att uppsägningsavd har bättre svängutrymme - du kanske är insatt i branschen?

Jag har nog på dom flesta stora operatörer ringt säljavdelningen och förhandlat fram ett pris men fortfarande inte varit nöjd då blivit kopplad till uppsägning där jag i 9 fall av 10 fått ett bättre pris än vad sälj kan ge,
sen vissa företag har inte den förhandlingsmånen eller ligger fortfarande billigt jämförelse med konkurrenter och har därav inte den möjligheten att sänka, men dom flesta annars ger 6 månader halva priset eller bind 2år och få ett till halva priset etc.

Sen får man ju också se till att dom flesta gånger man kommer ut till folk så konstaterar man ofta att många har alldeles för mycket mobildata på sina mobilabonnemang och även har stort kanalpaket fast dom tittar enbart på det som det lilla har, så många gånger finns det ju mer pengar att spara i att bara se över vad man har och betalar för.

Av BaZZe

Jag ringer och gör en hel del av den här typen av förhandlingar och uppsägningsavdelningen får göra bättre deals än vad försäljningsavdelningen får göra, för det är viktigare att behålla kunderna än att tjäna massa pengar, ibland till och med så att dom hellre går back för att behålla kunderna.

Detta gäller nästan samtliga operatörer inom samtliga segment, störst skulle jag säga det är bland tv leverantörer.

Jag håller med om att det är ett jävla meck både åt sig själv och åt anhöriga att sitta hålla koll på detta och ringa och förhandla, jag försöker att byta till leverantörer som t.ex. Hallon osv där grundpriset är lågt och där man inte behöver förhandla så man slipper sitta och krångla med sådant i så stor uträckning som möjligt, sen kommer ju dock smyghöjningarna som kan ses i Bahnhof tråden där man helt plötsligt ser att man ligger 70kr över på samma hastighet vilket är lite tråkigt, men vad ska man göra!

Av BaZZe

Paket 1&2&3 sålt så resterande 4 paket finns kvar.
Fått bud på paket 5&6 men där jag hittills ansett att budet varit för lågt.

Av BaZZe

Jag som arbetar runt om i landet på många olika orter med it installationer kan ju säga just det att priserna varierar grovt när det kommer till samma leverantörer i olika stadsnät, det är även så att vissa stadsnät går ut med att underleverantörerna inte får leverera hastighet under 250 t.ex. för dom anser att ingen kan klara sig på mindre och då tar bort alternativen som det lät som någon ovan råkat ut för, det leder ju då till att Asta 73 får ha 250mbit fast hon hade klarat sig på 100mbit.

Kollar vi t.ex. på Bahnhof via ip only stadsnät ser man följande
100/100 kostar 429kr
250/250 439kr
500/500 449kr
1000/1000 549kr

Tittar vi sedan på t.ex. Bjärekraft stadsnät på Bahnhof ser det ut såhär:
100/100 299kr
250/250 459kr
500/500 539kr
1000/1000 679kr

Inte jätte mycket differens men när man börjar komma upp i hastigheter syns de mer.

Kan nämna att många gånger är bostadsrättsföreningen dåliga på att göra förhandlingar och väljer man att dra in stadsnät så har man nästan ingen förhandlings mån alls eller kan skaffa kollektivt avtal jämfört med om man har eget fibernät eller cat6 till lägenheterna.

Jag nyss var med och gjorde en omförhandling i en Bostadsrättsförening med strax över 100 lägenheter, dom hade då haft Telenor under en 5års period och bytet gick till Bahnhof med bredband och allente med tv, efter lite förhandling sänkte vi deras månadskostnad med cirka 200kr i mån per lägenhet så differensen blev då på en 5års period närmare 1,5-2 miljoner kronor sparat.

När man tittar på det krasst med att alla kostnader ökar inkl räntor m.m så hade ju den bostadsrättsföreningen kanske fått göra en hyresökning på någon hundralapp i månaden men med den besparingen nu gjord har dom ju fått ner grundkostnaderna vilket gör att man slipper höja hyran lika mycket.

Från Telenor 250/100 till Bahnhof 1000/1000
Från Telenor basutbud med flex till Allente enbart basutbud
Månadskostnaden per lägenhet som är inkluderat i hyran hamnade på 131kr osäker kring inkl eller exkl moms, men för det dom får är det ju ett himla bra pris.

Det jag ville komma till är att förhandlings möjligheterna är betydligt bättre när det finns färre mellanhänder eller stopp på vägen.

Av BaZZe

4st Noctua NF-S12A PWM chromax.black.swap - Chassifläktar 120kr/st = 480kr förutsatt att alla är i bra skick.

Vortex Pok3r RGB MX Brown - 60% Gamingtangentbord - 200kr + frakt

Av BaZZe

Vortex Pok3r RGB MX Brown - 60% Gamingtangentbord - 150kr + frakt

Av BaZZe

Hej, har ett Gigabyte RTX 3070 Eagle OC 8GB kan tänka mig att släppa det för 3400kr + frakt.

Av BaZZe

Återkommer via PM till er,
@kvejker
@WitchDoctor91
@Guzzminn

Av BaZZe
Skrivet av Morax:

Häftig rig på bild 1, byggd på kopparrören

Ja det är en lite rolig design som någon gjort, tror till och med att den går att väggmontera då där sitter rörklämmor

Skrivet av JohanFlodqvist:

4000kr för grafikkorten om du vill skicka

Inte omöjligt ska avvakta och se om någon vill ta hela riggen först så jag slipper demontera. återkommer!

Av BaZZe

Glömde få med att ovanstående bud är just nu dom som är mest intressanta och leder.

Av BaZZe
Skrivet av kvejker:

1 700 kr Paket 2 + frakt (så totalt 2300:- för paket 2+3) utan kylare

Skrivet av WitchDoctor91:

Packet 5 och 6 1500kr plus frakt

@kvejker Paket 2&3 för 2300kr + frakt
@WitchDoctor91 Paket 5&6 för 1500kr + frakt

Av BaZZe
Skrivet av Buzz996:

Det är nog mer som en fördelare än en switch, medans den andra är en switch (?). Den första är en metallåda där ethernetkablar går in utan RJ45, utan där är kablarna splittade in till varje port. Sen är andra switchen en TP-link SG105. Har en styck router från telia. Tillräckligt bra kablar? Den sämsta kabeln är CAT5E, vilket det bara är några enstaka av. Innan körde jag fiber -> metallåda/switch -> dator och då fick jag ner 250.

Nu har jag satt fiber -> router -> switch - dator, fortfarande MAC-låst… hur får jag upp den?

När macadressen är låst på grund av att du kopplat felaktigt är det ända sättet att kontakta din bredbandsleverantör alternativt avvakta tills att macadress lånet löper ut och förnyas.