Inlägg

Inlägg som RHWarrior har skrivit i forumet
Av RHWarrior

Sitter knappast på alla fakta, men det finns ju en viss nytta med verktyg för att upptäcka folk som planerar grövre brott, landsgränser har till viss del suddats ut i dagens värld oavsett.

Av RHWarrior

Fet jävla kylfläns... typ hela konsollen är fylld med den, haha!

Av RHWarrior

Nej, för den absoluta majoriteten av befintliga och nya kunder är skillnaden så liten att den nog är försumbar, gemene man bryr sig inte heller mycket om vad audiofiler tycker. Det är ingen prioritet helt enkelt, inget att ta personligt.

Av RHWarrior

Tja, det är lite osmidigt men så viktigt är det inte, 1070t duger gott ett tag till.
Eftersom det nu är så mycket "jobb" med att hugga ett 3080 så väntar jag tills RDNA2, fler 3080s och 3070s trillar ut på marknaden och ser hur läget är om några veckor eller så.

Av RHWarrior

Det spelas ju redan rätt mycket på portabla enheter a la mobiler, surplattor, men det säger ju sig självt att kompetentare och effektivare GPU:er och annan lämplig logik öppnar upp för flådigare 3D bl.a.

Tror inte vi snackar AMD eller nVidia dGPU-klass givetvis, de drar ju dessutom typ 100-300W...

Av RHWarrior

Förhoppningar?
* 5,5Ghz all-core
* Minst 16c/32t
* 100W TDP
* 96 PCIe 4.0-kanaler

Av RHWarrior

Apple-inspiration? Marginellt.... men de e klart de tittar på alla konkurrenter, och hur alla andra systems gränssnitt ser ut. Men tycker Apple fått till gränssnittets design väldigt bra i OS X, väldigt tydligt och rätt smidigt.

Kan bli en kul nostalgitripp för utvecklare, nu kan man se svart på vitt hur fyrkantiga och bakåtsträvande MS gamla produkter är, både struktur och innehåll.

Av RHWarrior

När trycker dom ut lite större batcher, så man slipper hänga på låset på diverse webshoppar?

Av RHWarrior
Skrivet av UndaC:

Det jag skulle vilja inflika där är att du då förmodligen väljer bort de butiker som under denna lanseringen valde att spela med öppna kort.
Övriga återförsäljare har vad vi vet exakt samma förutsättningar de har bara valt att inte vara olika tydliga med det.

Själva påhittet kommer heller inte från återförsäljarna själva. Så det blir lite bakvänt att straffa dem som är mest transparenta i sammanhanget.

Vänta nu... ok, läste om artikeln, tror jag missförstod, gick snabbt där.

Av RHWarrior

Hela branchen är ju per definition (och nödvändighet?) ett oligopol, med bara två tillverkare som gör konsumentgrejer.

För mig handlar det inte så mycket om att ha råd eller inte utan mer om att inte sitta med känslan att man blev extra uppskörtad. Därav att jag inte leker med om det luktar fulspel.
Butiker som använder grepp som "introduktionspris, sen blir det dyrare lilla vän" går direkt fetbort...

Av RHWarrior

Tja om han skriver ett välfomulerat brev till Johnson med lite affekt så lär han hoppa och studsa direkt... speciellt med en namninsamnling som stöd, med troligtvis flera underskrifter.

Mer seriöst, har han redan krängt det för längesen så ja.... varsågod Hauser.

Av RHWarrior

Siktar troligen på ett 3070 eller 3080 helt beroende på, men jag vill se riktiga benchmarks och vänta in tredjepartsmodeller samt AMD kontring tror jag... även om nVidias kyllösning för en gångs skull har potential att båda vara effektiv och hyfsat tyst.

Av RHWarrior

Gött, nu kan gravida kvinnor lira lite sweet old-school FPS medan de kollar befruktningsstatus!!

Om inte det är teknisk utveckling så vet jag inte vad.... XD

Av RHWarrior

Åfan det var rätt biffiga prestandaförbättringar överlag.... klart bättre än jag förväntade mig.
Arkitekturen har helt klart potential.

Av RHWarrior

Mjukvara? Låt moderkortet driva pump och fläktar som vanligt, ev. justera kurvor eller lås till en viss volt. Klart.

Sen så tror jag det är pessimistiskt med att AIO generellt skulle vara dåliga... men ja efter några år så skulle jag kolla över min. Bygge ett par burkar med mindre Corsair (H60) eller nåt för bra antal år sen o de rullar på än med OK temps så vitt jag vet.

Av RHWarrior

Jaha, ja där ser man.... det har väl sin plats på marknaden, blir väl hyffsat billigt förstås.

Av RHWarrior

Låter lite svettigt, kör jag CB R20 så stoppar min på 70-72 grader ungefär @4.05GHz, gick väl upp till 75 grader när jag körde stock, detta med medföljande kylaren. (Idle typ 38-40 grader, 22 grader i rummet) Men det beror ju på övrig kylning i lådan något också.

212:an kanske är lite lite klen för en 3700 eventuellt, eller så är det nåt annat som spökar...

Av RHWarrior

En 250GB Crucial BX100. Sitter som slaskdisk i den nuvarande datorn.

Av RHWarrior
Skrivet av jnsson:

Ah! Alright. Får se vad jag bestämmer mig för när jag ska slå till, vilket är om ca 2 veckor. Läste en review som en person gjort på AMD Rysen 7 3800x på Amazon DE, han var inte så nöjd:
Något som du eller någon annan här håller med om? Nu spelar jag inte jätte mycket, men spel jag kan spela/som jag har är t.ex. GTA 5, WOT, Maffia 2, ETS 2 med flera. Eller är han bara bitter?

Alltså den där konsumentrecensionen var inte så saklig, men det finns ju kilometervis med recensioner på alla möjliga sidor, skulle säga att Sweclockers är en av de bättre på att testa och sammanfatta CPU:er. Ibland är Intel strået vassare på spel men det enda jag kan se är att skillnaden oftast är rätt marginell, tror inte i regel det märks då grafikkortet nästan alltid spelar en betydligt större roll, speciellt när du kliver upp i upplösning och kör High/Ultra på så mycket som möjligt.

Man kan liksom inte välja fel om man tar Intel eller AMD idag i mitt tycke, de är rätt så jävla lika.

Av RHWarrior

* äckligt stor
* äckligt dyr
* äcklig kylare
::Går fetbort.

Släpp nåt normalstort som inte drar som ett kylskåp, tack på förhand.