Inlägg

Inlägg som seriegubben har skrivit i forumet
Skrivet av MinscS2:

Warcraft III gjordes av Blizzard Entertainment som köpes upp och slogs ihop med Activision 2008.

Dagens "Activision Blizzard" har egentligen inget gemensamt med "Blizzard Entertainment" förutom namnet.
Skulle uppskatta att 99% av "Blizzards Entertainments" gamla personalstyrka har slutat eller fått sparken för länge sedan.

Kanske finns någon enstaka programmerare eller PR-snubbe kvar, men den sista stora "personligheten" som mig veterligen jobbade för Blizzard innan ihopslagningen var Chris Metzen och han slutade 2016 även om han fortfarande gör lite voice acting för dom.

Tack för svaret! Jag misstänkte att så var fallet. Nåväl, allt gott har ett slut, men jag får verkligen säga att jag är besviken på att ytterligare ett IP som jag tyckt om får sig en sådan här snörplig behandling.

Skrivet av Elakekocken:

Har aldrig haft problem med returer eller vid kontakt med kundservice, men nej har aldrig betygsatt CDON. Mina paket därifrån dröjer max 2-3 arbetsdagar, returnerat varor 3 gånger på 15 år.
Samma folk som gnäller på Postnord, jag tror personligen att det förstoras dels av enskilda individers beteende som alla stora tidningar skriver om. Nån lastbilschaufför som prejade nån eller snubben som kastade in paket i bilen osv. Jag struntar i vad folk säger för merparten vill bara ha något att gnälla om och gör allt för att svärta ner redan nedsvärtade rykten.
Har inte haft ETT endaste ärende där posten har hanterat mina beställningar felaktigt eller tagit lång tid på sig eller skickat paketet till smygehuk för att sen ta en tur till Haparanda och svänga runt 29 varv i Göteborg innan det landar hos mig. Det handlar om så fåtal människor detta händer för. Varför vet man det? Jo, för att merparten av all post och paket kommer fram.

Jag tror inte att det beror på att jag är särskilt lyckosam, tror snarare att det finns så satans mycket fejkade betyg för att folk inte har något bättre för sig.
Mobbing är ju förbjudet, då hoppar man på företag istället, särskilt om det vart belyst i media eller t.ex. här.
Skickades från m.sweclockers.com

Danske Folkeparti vill fortfarande skilja sig från Postnord, dels för att de anser sig sakna tillräckligt med inflytande i verksamheten, men också p.g.a. att posttjänsten har blivit märkbart sämre. Jag antar dock att en sådant beslut, som inledningsvis skulle innebära en kostnad på många miljontals danska kronor, enbart är motiverat av de mytonspunna s.k. "haters" som man hör så mycket om, vars energi dedikeras åt att hata på posttjänster. Det känns sannerligen som en rimlig slutsats.

Skrivet av Elakekocken:

Jag förstår inte hur ett spel. Alltså ett spel. Du vet. Ett spel. Inte ett barn, inte en människa, inte en atombomb, inte ett världskrig.
Utan ett spel. Hur kan ett spel få vuxna män att gråta så himla mycket?

Förundrande tycker jag i alla fall. Det är ett kul spel, jag spelade WC3 också och jag har ingenting att klaga på.

Tycker att det är ett givet köp för den som gillar strategi Old school i nyare fodral. Sen att allt inte är som det var förr är bra, för bakåtsträvare har vi tillräckligt många av, ellerhur?

Skickades från m.sweclockers.com

Och ändå sitter du här, och dedikerar lika mycket energi, eller t.o.m. mer, åt att försvara detta lilla datorspel och attackera den grupp som kritiserar det, som de som du anklagar för att "hata" på det. Eller, alternativt uttryck: du sitter och gråter över hela debaklet.

Det är dock ingen som gråter, förutom möjligtvis du och dina gelikar, och fans av ett sådant ikoniskt och kulturellt betydande datorspel som Warcraft 3 har naturligtvis all rätt åt att känna sig illa behandlade av det företag vars produkter de dedikerat så mycket tid och energi till; särskilt när det handlar om ett fiasko av den här magnituden. Det ligger då nära till hands att ytterligare dedikera en handfull minuter eller två åt att rikta kritik till den affärsverksamhet de tidigare, med entusiasm, stöttat. Det är med glädje jag ser @Balconette svar på tal!

Skrivet av Harbls:

Testade betan. Det var exakt vad jag förväntade mig av en "reforged" version.
Förstår inte hur folk kan gråta så mycket. Verkar som folk förväntade sig warcraft 4 med helt ny spelmotor och hela köret. Snöflingor!

inb4 "blizzard fanboi" och diverse efterblivna argument i samma stil...

Här tycks vi ha ytterligare en exceptionell individ som projicerar på andra. Just ditt användande av ordet "snöflinga" avslöjar din medverkan som en s.k. "social justice warror" i det "kulturella krig" som bedrivs av ljusskygga individer på nätet. Det är olycksamt att jag ö.h.t. känner till denna grupp, men ni har dessvärre en särskild förmåga omstörta även de mest sansade och sunda diskussionerna på nätet. Du kanske även ska slänga till med att attackera människor för att vara s.k. "incels" när du ändå håller på; allt för att de vågat kritisera dataspelet och företaget du älskar så?

Jag antar att alla de på Blizzard, som hade en hand med i spelet (no pun intended) när de titlar i deras katalog som satte företaget på kartan skapades, har lämnat för länge sedan?

Tangentbordet har blivit såld till @lillenboije för 400 kr.

@lillenboije: Hej lillenboije! Du har PM!

Firefox eller Brave.

Skrivet av phedd:

Skillnaden mellan ett rubberdome och ett mekaniskt tangentbord för mig är som skillnaden mellan ett leksakspiano från Stor & Liten och nåt fint Steinway-piano. Jag ser det som ett instrument. Visst kan man klara sig med ett rubberdome - men varför skulle man göra så mot sig själv?

Haha, jag förstår vad du menar, men skillnaden här är väl att båda intsrumenten producerar exakt samma toner!

Skrivet av Paddanx:

Dock massor av de som haft så mycket smuts, spillt kaffe och annat så det är skrämmande. Knäckt bit för den som höjer upp baksidan sker nog mer ofta. Man lagar inte, rengör inte, pillar inte med sånt. Inte värt pengarna i arbetstid. In med nytt 150krs tangentbord istället

Påminner mig om när jag efter några år på mitt förra lagerjobb plötsligt fick upp ögonen för hur smutsiga tangentborden var till de olika datorerna vi hade i lagerlokalerna. Vi hade, efter att jag jobbat där några år, skurit ner kraftigt på personal, och de bland oss som tidigare inte använt datorerna särskilt mycket för diverse arbetsuppgifter fick då även fylla i de nyligen lediga rollerna.

En dag skrapade jag lite med nageln på en tangent. Där jag skrapade gick den från att vara lite svart-grå till att avslöja en klart svart färg, under vad som tycktes verka vara ett lager av något fett och vitt ämne. Jag insåg snabbt att det var feta hudavlagringar blandat med damm som ansamlats under flera år av användning från många olika anställda som kommit och gått från arbetsplatsen. Det var inte najs att inse att tangentbord kunde bli så smutsiga.

Jag förstår inte vad Cherry håller på med. Jag har botaniserat en del bland tangentbrytare det senaste året, och har ett särskilt intresse för "klickiga" brytare. Av dem jag hört och testat så är Cherry Blue den kommersiellt mest tillgängliga, men helt klart bland de värsta både vad gäller känsla och ljud; och Cherry har dominerat marknaden i åratal! Även Cherry Brown har sina problem, om än inte lika uttalade sådana som Blue, i min mening. Linjära brytare orkar jag inte med ö.h.t., så jag vågar inte kommentera för mycket på Cherry Red.

Det är väl just vad jag uppfattar som latheten hos Cherry som irriterar mig. Särskilt då några av konkurrenterna verkligen experimenterar och försöker med nische-aktiga brytare.

Skrivet av hambo1:

@seriegubben: var finns tagentbordet?

Hej hambo1!

Tangentbordet har jag hemma, här i Göteborg. Är du intresserad, tro?

@Mullansson: Jag skickar PM!

Corsair XMS3 8GB 1600 MHz (2x4 GB)

Minnena har blivit sålda till @Mullansson för 150 kr

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hej!

Jag säljer ett par RAM-minnen jag köpte från Inet för 2-3 år sedan. Kort efter inköpet och installationen bestämde jag mig för att köpa en ny processor. Den nya processorn krävde även ett nytt moderkort och s.k. DDR4-RAM, till skillnad från dessa som är s.k. DDR3-RAM. Det paret RAM-minnen jag säljer är således sparsamt använda, och har sedan inköpet legat undangömda i en garderob.

Sett till dess sparsamma användning, och det pris de går för hos återförsäljare idag, så säljer jag dem för 150 kr. Eventuell frakt får diskuteras, men sannolikt ingår det i priset (beroende på hur dyrt det blir).

Läs hela annonsen här

Corsair Vengeance K70 + kringutrustning

Hej!

Jag säljer ett mekaniskt tangentbord med s.k. "bruna" Cherry MX brytare vid namn "Corsair Vengeance K70" som jag köpte från Inet för flera år sedan (år 2013, eller lite senare) som under merparten av tiden sedan inköpet har legat undanstuvat i en garderob, då jag inte långt efter inköpet av detta tangentbord införskaffade ett annat av mindre dimensioner, och har sedan dess införskaffat ytterligare ett nytt tangentbord med särskilt ergonomisk design. Jag tror att jag använde mig av tangentbordet i allt från ett halvår till ett år.

Jag kontrollerade nyligen tangentbordet, och kan konstatera att det är i utmärkt skick. Jag har rengjort det enligt instruktioner från respektabla hemsidor på nätet. När jag tog bort tangentbordet's keycaps för rengöring så såg jag en slags liten rosa fläck på en av tangenterna nederst i högra hörnet (se bild). Jag kan inte förstå varifrån fläcken kommer eller vad den är gjord av, men jag är övertygad om att tangentbordet levererades till mig med denna fläck. Jag fick dessvärre inte bort den under min rengöring med varmt vatten blandat med såpa, vilken jag applicerade med bomullstussar och bomullspinnar. Med tangentens keycaps påsatt så syns dock inte fläcken, och den stör inte någon funktion.

Medföljande tangentbordet är en keycap-puller, alternativa keycaps och s.k. "soft landing pads" som kan monteras under tangenternas keycaps om man vill ha en annan känsla under nedtryckningen av tangenterna.

Sett till tangentbordets goda skick, det faktum att jag inte har använt det mycket, och priset listat för samma modell på amazon.com, så vill jag sälja det för 450 kr. Detta pris kan diskuteras och eventuellt justeras till 400 kr, eller t.o.m. ännu mer, delvis beroende på hur eventuell frakt löses.

Läs hela annonsen här

Skrivet av Wh1sp:

Det är märkligt att hifiklubben har så stor prisskillnad på dem, modellerna kostar ungefär samma när jag kollade priserna här i Finland. Vet inget om dem annars men många gånger är det mest upp till personlig preferens, ena är knappast så mycket *bättre* än den andra.

När du säger att du har störningar i ditt nuvarande system - hur är du kopplad? Om du använder digital anslutning är det fel på själva högtalarna (toslink eller coax). Är du kopplad med RCA kan det vara fast i datorn och då hjälper troligen extern lösning på omvandling (DAC).

Sen blir jag lite förvirrad när du pratade om att använda hörlurar, du sa i början av tråden att du har WH-1000XM3, de är ju trådlösa hörlurar(?) och drar därmed ingen nytta av t.ex. hörlursutgång på en förstärkare.

Tack för ditt svar!

Det kanske är så att Hifi-klubben är omotiverat dyra, av någon anledning? Och mitt sökande efter ett riktigt bra entry-level hifi-ljud blir knappast enklare när du bekräftar att de dyrare högtalarna inte nödvändigtvis är bättre än de som kostar 1/3 mindre! Vanligtvis kan man ju enkelt utgå från de mest populära och rekommenderade produkterna om man som nybörjare vill ge sig på att köpa något man annars inte vet så mycket om, men med hifi så har detta visat sig vara extremt svårt!

När jag märkte av störningarna så hade jag systemet inkopplat analogt i 3.5mm porten, men nu har jag, efter Sinery's rekommendation här i tråden, kopplat med optisk kabel till moderkortets TOSLINK. Det blev faktiskt klarare ljud och mindre störningar, men nu har jag fått blodad tand för hifi efter att dels ha lyssnat på musiken i Hifi-klubbens butik, och även efter att ha läst om människors hyllningar till hifi-musik på nätet! Att koppla med RCA och en dedikerad DAC/Amp till datorn ger väl f.ö. ännu bättre ljud förutsatt att du har bra högtalare?

Du har helt rätt i att WH-1000XM3 framförallt är marknadsförda för att vara portabla, trådlösa och brusreducerande hörlurar, men jag läste att 3.5mm kabeln som följde med skulle tillåta högre kvalitativt ljud, förutsatt att du även sätter på hörlurarna när du kopplar in dem i ljudkällan och därigenom aktiverar deras egna DAC. Jag tänkte att man skulle kunna köpa en ännu bättre DAC för dem, samt en amp så att jag kan höja ljudet lite (de är lite för låga på högsta volyminställningarna både på min Iphone 8 och min dator, och då är jag mycket försiktig för att undvika tinnitus). Det var därför jag tänkte att jag kunde slå två flugor i en smäll genom att köpa nya högtalare med medföljande DAC/Amp som också har hörlursuttag.

Men WH-1000XM3 duger kanske inte för desktop PC audiofilt ljud? Jag kanske var lite förhastad när jag köpte dem då, eftersom jag ville ha ett par lurar som fungerar riktigt fint till både portabel musik och för hemmabruk. Vore det bättre om jag då köpte ett par dedikerade hörlurar för just hemmabruk med marknadsförda audiofil kvalitét?

Mvh / Seriegubben

Hej igen!

Jag vill först säga att jag har läst det som ni alla har skrivit och verkligen tagit det till mig. Jag har under de senaste två veckorna försökt läsa mig på så mycket som möjligt om alla de olika aufiofila uttrycken och begreppen, såsom sound pressure level, impedans, effektivitet, utgivning av watts från förstärkare och förhållandet dessa har till högtalare etc. etc.

Jag blir galen, och jag skulle vilja fråga er tre lite mer specifika frågor, förutsatt att ni har tid och lust att ge mig svar som ni varit så vänliga att göra hittills!

I Hifi-klubbens butik i Göteborg, Frölunda, fick jag lyssna på skillnaden mellan två högtalare: B&W 607 och Dali Oberon 1. Jag blev imponerad av båda, då de gav ett klart bättre ljud än mina Edifier S530D som jag idag har kopplade till min stationära PC hemma. Det jag klart lade märke till är att B&W 607 har ett mer ”kliniskt” ljud än Dali Oberon 1. Som försäljaren i butiken sa så är preferensen för ljudbild helt subjektiv, och den ena högtalaren är inte nödvändigtvis bättre än den andra. Ändå så brottas jag med tanken att B&W 607 måste vara ”bättre”, alltså av överlag högre kvalité och ljudbild, jämfört med Dali Oberon 1, som jag när jag fick lyssna på de båda högtalarna i butiken faktiskt föredrog. Dali Oberon 1 är dock hela 2000 kr billigare än B&W 607, och det måste ju finnas någon anledning till detta, eller hur? Ni får ursäkta min amatörmässiga inställning till vad de båda två produkterna kan föra hem till bordet, men det hela går liksom inte riktigt ihop för mig?

Jag har även en fråga angående DAC/Amp's för en 2.1 stereoanläggning. Jag fick veta av både försäljaren i Hifi-klubbens butik och via recensioner på Internet att de båda ovanstående högtalare kräver en hel del kraft för att man ska kunna få ut det mesta ur dem. Jag vill ju ha ett par högtalare till datorn, och jag vill då även ha en förstärkare med inbyggd DAC får att dels kunna driva högtalarna, men också för att kunna flytta ljudprocesseringen ut från datorns innanmäte med de störningar som jag faktiskt upplever från mina Edifier S530D. Vad jag ser är att prisskillnaden på populära DAC/Amp’s som erbjuder 30 watt vid 8 ohm för vardera kanal, som t.ex. NAD D3020 V2, och DAC/Amp’s för 60-100 watt vid 8 ohm för vardera kanal, som t.ex. NAD D3045 och NAD C275BEE, är betydande.

Min fråga är om det verkligen är stor skillnad i ljudkvalité om man driver t.ex. B&W 607 och Dali Oberon 1 med en DAC/Amp på 30/40 watt jämfört med en på 100 watt? Jag förstår att detta är en nästintill omöjlig fråga att ”objektivt” svara på, men för en person som mig som hittills bara kommit på tanken att doppa tårna i Hifi-världen så undrar jag om kraftskillnaden mellan dessa olika DAC/Amp’s verkligen kan motivera prisskillnaden? Det är trots allt ca 6-7000 kronors skillnad, d.v.s. en halv månadslön för mig.

Slutligen så undrar jag också om det är en bra idé att köpa en separat DAC/Amp för hörlurar, eller om de högtalaruttag i t.ex. NAD D3020 V2 och i de övriga DAC/Amp’s som jag nämnde ovan för en högre penning fungerar bra? Jag ser ju att många här på forumet rekommenderar Schiit's produkter, och de populära artiklarna de säljer tycks enbart vara DAC's och Amp's för hörlurar, så en dedikerad DAC/Amp för hörlurar kanske har fördelar jämfört med de uttag man får via en dedikerad DAC/Amp för en 2.1 stereoanläggning?

Om det är någon som ö.h.t. vill svara på en enda av mina frågor så skulle jag vara mer än tacksam!

Mvh / Seriegubben

Vad många fina svar ni har gett mig! Jag ska ge er svar på er fantastiska och vänliga feedback, men just nu är det är lite att greja med såhär till jul, så jag får lov att återkomma lite senare!

God jul på er!

Är det värt för mig att köpa en DAC/AC omvandlare med min stereoanläggning?

Hej alla glada på Sweclockers. Hoppas att det inte är för stressigt för er i dessa jultider!

Min fråga lyder såsom rubriken specificerar: jag har en stationär PC med moderkortet MSI Z170A KRAIT GAMING 3X och en stereoanläggning bestående av ett par Edifier S530D. Jag har under de senaste dagarna försökt lära mig så mycket som möjligt om ljudkort och dess applikationer, med allt vad det innebär. För att få en lite mer professionell touch på mina frågor och mitt sökande så gick jag till Hifi-klubben så sent som idag och frågade en anställd där om vad han tyckte om ett eventuellt inköp av en DAC/AC omvandlare. Han ansåg att min stereoanläggning skulle utgöra en flaskhals för förbättringen i ljudkvalitet en omvandlare skulle åstadkomma, och rekommenderade mig i att investera i en helt ny stereoanläggning med inbyggd omvandlare. Jag minns inte vad det var för par högtalare han visade mig, men de kostade 4000 kr (exklusive subwoofer). Jag påpekade att jag har ett par Sony WH-1000XM3 som jag undrade om de också skulle kunna dra fördel av en omvandlare, varpå han rekommenderade mig att köpa en AudioQuest DragonFly Red D/A-omvandlare. Den kostar dock 2200 kr, vilket är nästan lika mycket som mina nuvarande Edifier S530D kostade, varför jag tänkte att jag i sådana fall hellre kan sälja mina Edifier S530D på t.ex. Blocket eller Ebay, acceptera förlusten som mellanskillnaden sannolikt kommer att innebära, och investera i den stereoanläggningen den anställda på Hifi-klubben rekommenderade med en tillhörande, passande subwoofer.

MEN (!) innan jag gör detta vill jag bara fråga er kunniga på Sweclockers om vad ni tycker om det hela? Är verkligen Edifier S530D så dåliga att jag inte kommer att dra en märkbar skillnad från en av de mer populära externa ljudkorten från t.ex. Creative Sound Blaster för ca 1000 kr? Är det lika bra att skrota allt jag redan köpt och bygga upp från grunden igen för att kunna höra en märkbar förbättring i ljudkvalite?

Tack på förhand!

Mvh / Seriegubben

Skrivet av Ozzed:

Adam köper 3st 8700K på Inet. Sedan säljer han två av dem till Johan och Anna för 600Kr styck. Processorerna är ju absolut inte värda det, men Johan och Anna är ivriga och vill inte vänta på att produkten åter finns i lager, så de slår till. Men när nu lagrena fylls på så blir det ju onödigt. Det positiva är väl i så fall att Adam inte längre kan hålla på som han gör.

Nu ger du mig obehagliga flashbacks från grundskolans typiska matematikproblem.

Skrivet av KonradA:

Visst är det mycket att tänka på, därför uppskattar jag era kommentarer väldigt mycket :). Min nuvarande skärm har ca 7 år på nacken, inget fancy. Har det hänt något på fronten angående native-upplösningen? Om jag sänker upplösningen i något spel som är under min skärms native blir det lite suddigare. Är det svårt att komma ifrån?

Skickades från m.sweclockers.com

Du får ursäkta att jag svarar så sällan. Jag loggar väl egentligen in typ en gång om dagen!

Medan bilden blir klart suddigare om man har en 24" skärm och t.ex. sänker upplösningen till 1366x768, så borde nog skärmen upplevas som behaglig med t.ex. 1920x1080 på en 25" skärm? FHD är trots allt vanligast på 24" skärmar. Så jag skulle väl gissa att du borde bli nöjd, trots att all typ av pixeldensitet under 2560x1440 naturligtvis blir suddigare.

Skrivet av KonradA:

@seriegubben: Tack för svaret! Jag kollade in den och den verkar ha fått bra omdömen. Vad som oroar mig är om den kommer att vara lika rolig att spela på. Min dator är rätt gammal och i dagsläget kommer mina spel knappast att klara av native-upplösningen på 1440p. Är det värt att tänka på eller har tekniken ändrats så att native inte längre är lika viktigt?

Vad jag förstått så är Dell 2414H en av de mest populära 24" IPS-skärmarna för spel. Läs gärna igenom tftcentrals recension av skärmen. Jag tänkte dock att Dell UltraSharp U2515H skulle vara bättre för bildredigering just p.g.a. att den har högre upplösning, och eftersom det framförallt är bildredigering du ska använda skärmen för så prioriterade jag det före spelande. Vill du spela på U2515H så vore det nog absolut inget problem att dra ner upplösningen till 1080p under spelande, eftersom skärmen är 25", vilket nog lämpar sig nästan lika bra som en 24" med 1080p upplösning.

Att välja skärm är ett riktigt huvudbry. Det är mycket att tänka på. Lycka till!

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2940400

Köper du den från Komplett så bryter du din budget med 600 kr, men det kanske det kan vara värt?