Inlägg

Inlägg som Felidae har skrivit i forumet
Av Felidae

Jag får lov att önska dem lycka till, men Fractal Design förblir kungen i mitt hjärta!

Av Felidae
Skrivet av haijen:

Det finns inte lika många lådor till Pi 5 än, men hittade exempelvis denna som verkar ha en liten chassifläkt också: https://thepihut.com/products/game-5pi-retro-gaming-case-for-.... Jag tror Pi 4 är lite gränsfall för Gamecube och PS2-spel. Vissa funkar säkert medan vissa inte kommer flyta så bra men jag har egentligen inte provat själv. Retropi är trevligt som "OS" i alla fall (ligger ovanpå ett OS men ja...) https://retropie.org.uk/.

Ja, jag läste på litegrann vad experterna säger om emulering på de olika enkortsdatorerna. Söker man på olika återförsäljare världen över finns det massvis med olika enkortsdatorer som marknadsförs nästan som ett färdigt paket, och som säljs med det explicita syftet att emulera gamla spel. Jag vet inte hur det fungerar rent legalt, men fungera tycks det göra. Här är en YouTube:are som gör videos där han recenserar dylika system.

Men då tror jag att jag ska satsa på en Raspberry Pi 5 då. Och tack så mycket för tipset om lådan och Retropi!

Det här ska nog gå vägen, förhoppningsvis. Gör det inte det får jag väl komma krypandes och gråtandes här på Sweclockers och fråga er proffs om hur saker och ting ska skötas!

Av Felidae
Skrivet av haijen:

Jag tror inte du behöver så mycket lödning... En Rpi med Retropi så är du väl i princip i hamn. Finns roliga chassi, typ denna: https://www.webhallen.com/se/product/345169-RetroFlag-SuperPi... men inte för Rpi 5 var jag kunde se just nu, men borde väl finnas någonstans? Finns ju en hel del retrodosor om man vill det också (t.ex från 8BitDo).

Skrivet av Sarato:

Håller med det som @haijen säger.
Ingen lödning behövs. Jag skulle också rekommendera 8BitDo.
Är det barn med lite mindre händer så brukar 8BitDo Lite 2 funka bra.

Önskas det något större så är deras Ultimate C-kontroller suveräna.

Skrivet av sweisdapro:

Instämmer på 8BitDo, sjukt skönt med deras Ultimate C som sitter och laddar tills jag använder den.

Själv kör jag emulering via en PC med hjälp av Launchbox/Bigbox som samlar de olika emulatorer jag har installerat. Mer "färdigt" så finns det Batocera som är en linux-variant för just emulering (påminner om Emulation-station, men för dator)

Hej!

Ursäkta för mitt sena svar. Det har varit mycket med annat, så jag glömde att logga in på denna kära hemsida.

Nåja, era utmärkta tips har fått jäsa och mogna lite i cyberrymden i alla fall!

Det är ju bra att jag inte behöver löda då. Jag vet annars att man talade om lödning för Gamecube Nano, men det är ju för att löda vissa komponenter till Gamecube's original-komponenter. Jag har visserligen en original Gamecube hemma, med tillhörande spel, så jag skulle väl kunna såga upp den för att skapa en Nano, men jag känner verkligen inte för det. Av alla mina gamla konsoler har jag sålt nästan alla, men Gamecube vill jag behålla intakt. Det är någonting med dess utformning som jag fullkomligt älskar. Synd bara att jag sålde Super Smash Bros Melee (till en väldigt trevlig användare här på sweclockers), för jag tror att mina brorsöner skulle älska att spela det med mig, och kanske den lilla flickan, när hon vuxit till sig något!

Jag ska se om jag kan fixa med Launchbox/Bigbox, som @sweisdapro föreslår.

Det är verkligen fina retro-lådor för Raspberry Pi som ni föreslår, men jag behöver något som tillåter åtkomst till alla USB-portar på Raspberry Pi-chipet, då jag vill ha åtkomst till fyra kontroller samtidigt istället för bara två.
Detta kanske inte är nödvändigt dock? Man kanske kan koppla in flera kontroller i de två portarna för SNES-lådan som @haijen länkar till?
Vad tror ni?

Mvh

Edit: nu ser jag att man lätt kommer åt alla 4 USB-portar på boxen @haijen länkade till. Gott mos! Får se om den är kompatibel med Raspberry Pi 5 dock. Kanske inte spelar någon roll om man köper Raspberry Pi 4 för att emulera upp till Gamecube dock? Fast det är klart, Gamecube lär vara rätt krävande?
Kanske nödvändigt med ett chassi som tillåter kylningsverktyg i form av processorfläkt m.m.?

Mvh

Av Felidae
Skrivet av friArsenik:

Kapitalism...

Vi talar om kommunal verksamhet.

San Fransisco kan knappt bli värre

Av Felidae

Gud nej.

Aldrig.

Av Felidae

Hjälp mig att skapa en konsol för att spela med mina brorsöner!

Hej,

Som titeln till tråden anvisar så önskar jag bygga en liten hårdvaru-modul för att emulera TV-spel på.

Syftet är att spela TV-spel med mina två brorsöner, som är 4 (snart 5) respektiver 6 (snart 7) år gamla.

Jag är inte på humör att köpa t.ex. ett nytt Nintendo Switch eller liknande, dels p.g.a. prislappen, men dels p.g.a. jag vill kunna emulera spel från fr.a. Nintendo 64, Gamecube och PlayStation 2 för att spela med mina fina små pojkar. De har själva ett Nintendo Switch hemma, som min bror och hans fru har köpt åt dem, med bl.a. Mario Odyssey och Super Smash Bros Ultimate, men jag tänkte att emulering av Nintendo 64, Gamecube och PlayStation 2 skulle kunna erbjuda dem möjligheten att spela titlar med mig som de annars inte har tillgång till, och som jag vet är riktigt vassa.

Jag tänkte mig ett Raspberry 5 Pi för emulering, plus tre kontroller? Tycker ni att detta låter vettigt?
I sådana fall så blir det ett Raspberry 5 Pi, men jag måste även ha ett chassi, samt kontrollers. Vad rekommenderar ni för detta?

Jag är beredd att köpa riktiga lödningsverktyg för att få det hela att fungera. Jag har skrivit tråd på Svenska Elektronikforumet där jag frågat om lödning, och jag har fått många fina tips (bl.a. om aktiva lödspetsar). Jag har aldrig lödat, men jag har fått tips om lödningsverktyg med aktiva spetsar som är bra för nybörjare, och jag känner mig därför lite stöddig och självsäker inför eventuell lödning av hårdvara, för att jag på så sätt kan sätta ihop en liten konsol-modul och spela hederliga fler-spelar spel på emulatorer med mina brorsöner.

Jag förstår att Sweclockers inte accepterar länkar som direkt förespråkar piratkopiering, men jag vore mycket tacksam över allmänna råd för mitt lilla projekt!

Mvh

Av Felidae

Simplaste telefonen med Bank-ID?

Hej,

Jag har haft en iPhone 8 i väldigt många år nu (typ 8 år?), och är otroligt trött på all uppkoppling jag har. Min reptilhjärna manar mig ständigt att kolla upp saker, och jag både älskar och hatar det.

Jag söker efter den simplaste telefonen som finns — en "osmart" telefon, om man så vill — som också har möjligheten till mobilt Bank-ID. Att ha tillgång till just mobilt Bank-ID är extremt värdefullt i det moderna samhället, så just den funktionen är absolut nödvändig, tyvärr.

Om möjligheten till denna typ av mobil med fysisk knappsats finns så vore jag mycket, mycket tacksam att bli tipsad om detta. Finns inte alternativ med fysisk knappsats så godtar jag dock naturligtvis denna.

Mvh

Av Felidae

Finns det någon Sweclockers-klan?

Av Felidae
Skrivet av kaput:

Instämmer helt i att det finns (alltför) stora mängder störande brus i den kategorin på sociala medier - Twitter utmärker sig - men när ett sådant uttalande kommer från just Tyson är det inte långt bort att anta att det har sin grund i missnöje över att det egna våldskapitalet inte längre har samma effekt.

Alla har förstås rätt till sin åsikt i frågan, men personligen tror jag inte att might is right-doktriner hjälper mänskligheten framåt i en globaliserad värld. Sedan är förstås framåtskridandets universella önskvärdhet också diskutabel, men det lämnar jag som övning till någon annan

Toleransparadoxen och hej och hå i all ära, men vill nog mena på att användandet av "lite hederligt våldskapital" i bekämpningen mest bara legitimerar den extremistiska dyngan, som ju inte sällan själv kretsar kring bejakande av våld.

Haha, ja, det kan du i och för sig ha rätt i. Mannen bet ändå av örat av Holyfield — ett inte helt stabilt agerande!

Jag håller också med dig om risken med våld, fr.a. i en framtida värld, med alla de möjligheter som finns för att hämnas en upplevd oförrätt.

Själv avskyr jag Karl Poppers s.k. toleransparadox. Det är som om ett barn suttit sig ner, tänkt efter ett tag, och utbrustit "men hörru, man kan ju inte tolerera intolerans!" Ungefär som att det vore en intellektuell bedrift att inse att intolerans går emot tolerans. Frågan är naturligtvis vad som ska anses tolerant och inte; en inte helt enkel sak att avgöra alla gånger. Din tolerans är min intolerans, och vice-versa. Den stenkastande, autonoma vänstern, som ofta åberopar Karl Popper, får mig att se rött.

Vad jag menar med att man bör legitimera en hederlig, vardaglig smäll på käften är mer att rädslan att ta i för mycket inte enbart hämmar civiliserat beteende och debatt, utan faktiskt kan tjäna som en nyttig, drivande kraft i att man också håller sig i kragen. Det finns två sidor av samma mynt. Många människor bör enligt min uppgift få uppleva att få ett kok stryk för att man kaxat sig lite för mycket, enbart för att man ska få en hälsosam rädsla för elden. Min tankegång var väl egentligen inte mer avancerad än så!

Av Felidae

Vi talar om Bethesda här.

Jag är förvånad att så många är investerade i deras produktlinjer.

Bojkotta.

Av Felidae

Annonsen är avslutad

Av Felidae

Annonsen är avslutad

Av Felidae
Skrivet av kaput:

Om vi ska spinna vidare på den här, det behöver inte vara något negativt. Intellektet har blivit viktigare än våldskapitalet i upprättandet av hackordning, vilket väl är ett tecken på att civilisationen tar nästa steg.

Självklart är det dock en utveckling som grobianer med stort våldskapital har nackdel av, och därmed ogillar.

Naturligtvis är det inte "intellektuell diskurs" som Tyson och undertecknad åsyftar när vi menar på att särskild attityd på sociala medier/forum, som blivit allt mer normaliserad de senaste åren, i en rimlig värld borde kunna ha ytterst verkliga konsekvenser i stil med en smäll på käften.

Lite hederligt våldskapital bland pöbeln har aldrig nödvändigtvis varit en dålig sak, utan en sund påminnelse om att det kan göra ont att sprida extremistisk dynga som om det vore din födslorätt.

Av Felidae
Skrivet av kaput:

Man kan väl fundera på om gräsrötterna någonsin är positivt inställda till alla de förändringar som ofelbart sker när det som började som en nischcommunity försöker nå bredare lager?

https://meaningness.com/geeks-mops-sociopaths

Av Felidae

Påminner mig om den här lilla tråden jag gjorde för ca två år sedan:

https://www.sweclockers.com/forum/trad/1659190-vad-tycker-swe...

Men det var ju för två år sedan, och mycket kan hända på den tiden!

Det är väl lite grann som Mike Tyson sa:
"Social media made y'all way too comfortable with disrespecting people and not getting punched in the face for it."

Nu är det klart att Tyson själv har lite problem med att kontrollera humöret än idag, men han har rätt i sak.

Av Felidae
Skrivet av j.funny:

Hej. Jag tar det gärna för 300 kr plus frakt

Skrivet av aml417:

400, hämtar

Skrivet av piccaboo:
Skrivet av Heracles:

900 kr 900kr och hämtar

Hej allihopa!

Kul med sådant intresse för mitt kära 1070! Jag har skickat meddelande till några av er, men jag vill bara säga till alla att jag låter annonsen stå uppe tills imorgon lördag. Eftersom en användare hade möjlighet att mötas upp och hämta kortet senast på söndag så tänkte jag att det vore rimligt.

Mvh

Av Felidae
Skrivet av floppen76:

300 kr + frakt

Hej floppen76,

Tack för budet! Finns det någon särskild typ av frakt du helst hade velat ha?
Vill du ha minnena inpackade i ESD-påse, förresten? Jag får ge mig av till typ Kjell & Co. och köpa en påse i sådana fall!

Mvh

Av Felidae

Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz Vengeance LPX

Hej,

Jag uppgraderade precis mina RAM-minnen från 16GB till 32GB. Jag säljer således mina gamla RAM-minnen.

Tyvärr saknar jag kvitto för dessa minnen, men jag tror att jag köpte dem från Inet ca år 2016.

Förpackning och plastskal saknas dessvärre.

Jag kan skicka med frakt, men ni får gärna berätta hur ni vill att frakten ska hanteras, då förpackning som sagt saknas och försändelsen rör känsliga komponenter. Annars bor jag i Göteborg, och det är klart att personlig avlämning är enklare att hantera.

Lägger upp annonsen med utgångspris på 100 kr, och låter budgivning vara öppen. Jag tänkte väl låta annonsen bero i en vecka eller så, beroende på eventuellt intresse.

Läs hela annonsen här

Av Felidae

ASUS GeForce GTX 1070 8GB ROG STRIX

Hej,

Jag köpte nyligen ett ASUS RTX 4070 Super, och går vidare från min gamla trotjänare ASUS GTX 1070. Tyvärr saknar jag kvitto, men jag tror att jag köpte kortet från Inet år 2016.

Jag rengjorde och applicerade ny kylpasta i samband med utgivningen av spelet Elden Ring år 2022, och jag har avlagt en hel del timmar i spelet med kortet sedan dess. Kortet är i bra skick, tycker jag. Det har inga oljud, och presterar bra. Jag har inte överklockat grafikkortet själv, utan det marknadsfördes som överklockat från fabrik.

Tyvärr saknar jag låda och ESD-påse för detta kort (det ligger för närvarande i ESD-påsen för RTX 4070 Super), men självklart kan jag skicka det via posten. Finns intresse för sådan försändelse får ni gärna berätta för mig var jag hittar ESD-påse av rätt storlek som jag kan skicka kortet i.

Annars bor jag i Göteborg, och det är klart att det är enklare med personlig avlämning istället.

Vet inte vad intresset möjligen kan vara, men jag lägger upp det med utgångspris på 300 kr exkl. eventuell frakt. Jag låter väl eventuell budgivning pågå typ en vecka eller så.

Läs hela annonsen här

Av Felidae
Skrivet av perky:

Har vi något slutdatum för annonsen?

Hej perky,

Ursäkta för sent svar. Jag har öroninflammation, så det har tagit upp det mesta av min tid just nu!

Jag skapade annonsen den 22 januari, så jag tänker att den för stå uppe i en månad, så den 21 februari avslutas den.

Märk väl att det inte är garanterat att någon "vinner". Jag har kollat runt en hel del sedan jag skapade annonsen, och t.ex. spelet "Metal Gear Solid: The Twin Snakes" i det skick jag säljer går för tusenlappen på t.ex. Ebay. Jag är mån om att inte sälja för billigare än vad artiklarna i samma skick går för på andra marknader. Budgivningen här på Sweclockers är mest för att se vad intresset hos de broderliga och systerliga nördarna som hänger här är för grejerna.

Mvh