Inlägg

Inlägg som funkadelic har skrivit i forumet
Av funkadelic
Nytt bud: 250 kr + frakt (VGN F1 Moba)
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av funkadelic

Har ett Gtx 750 (eller ti minns ej) liggande som du kan få ifall du hämtar upp i Årsta.

Av funkadelic
Nytt bud: 250 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av funkadelic

Jag fick precis en 5600x (inkl oanvänd stockkylare) över efter uppgradering. Använd i dator byggd i september 2022. Är den intressant?

Av funkadelic

Det är 4070 Super men hela namnet syns bara när du går in på kortets länk!

Av funkadelic
Skrivet av diskotekarn:

Vad blev det för burk? Skulle du kunna skicka en print eller något vad du valde, tänkte att jag skulle beställa exakt samma

Självklart! Hade tänkt göra det om någon hittade tråden men glömde:

https://www.webhallen.com/cart/358198,353850,236123,359658,36...

Av funkadelic
Skrivet av huttala:

Du kommer ha 4-500 FPS och lows runt 250 (tills de nya smokesen blir optimerade).
Detta förutsatt att du inte har en kass GPU.

Mäktigt! Tack för svar

Av funkadelic
Nytt bud: 2 700 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av funkadelic

Tack för alla tips! Beställning lades idag men fick bli Webhallen då det finns i Uppsala. Dom hade allt så inga konstigheter! Det blir åka av.

Av funkadelic
Nytt bud: 2 500 kr Skickas
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av funkadelic
Skrivet av ibbe91:

Tack för svar huttala blir nog en 5800X3D då! då jag ändå behöver en bättre cpu för spel hehe

Sitter i detta kval exakt nu då jag impulsköpte en 360hz-skärm men det är inte så smooth när 1% low är typ 100/150. Hur funkar det för dig med nya setupen och 360hz?

Av funkadelic
Skrivet av Robertd:

Jag vill bara kommentera med att jag köpte en 7800x3d och ett 3080 ti och det fungerar fruktansvärt bra i CS2, även i alla andra spel jag testat. Kollade min FPS på ancient i T spawn (vid vattnet som är krävande) på min gamla dator där jag hade 151FPS och 99% FPS 113 (8700k + 1070), och på nya datorn 451FPS och 99% FPS 421. Ute på B siten gick FPSen upp i 800~

Galen skillnad ändå! Då kommer han bli minst sagt nöjd
Han sitter på en liknande dator som du hade (7700k och 1080ti). Den där 3D cachen verkar ju trycka upp 99% rejält helt klart. Kikar själv på att gå från 5600x -> 5800x3D

Av funkadelic
Skrivet av Harddrive:

https://www.inet.se/kundvagn/visa/sbElAW--3GulWnhIlF324ZboraQ...

Utöka med en RAM-sticka eller fläktar i framtiden efter behov

Bra tips detta med! Angående fläktar glömde jag fråga om det för har dålig koll själv men uppfattar det som att det generellt räcker med de som ingår i chassit och de som hör till CPU och GPU för att hålla bra flöde? Bra att kolla temperaturerna såklart och enkelt att installera fler i efterhand.

Av funkadelic
Skrivet av Alastor Moody:

Ser grymt ut det där! Han kan absolut tänka sig att sträcka sig lite över för ett 4070s för mer prestanda. Glömde säga det men 1TB SSD räcker gott och väl. En grej jag aldrig förstår är varför det kan skilja sig typ 25% i pris mellan olika GPU-tillverkare men har goda erfarenheter av ASUS själv och det finns ju flera dyrare av den modellen.

Han kommer aldrig palla överklocka etc så bättre att ta i lite i grunden tror jag.

Av funkadelic

Gamingdator till en vän (7800x3D) budget ca 20 000 kr

Hjälper en vän att sätta ihop en ny rigg för gaming. Han spelar främst CS2 på rätt hög nivå och jag har kollat runt en del och 7800x3D hanterar 1% lows väldigt bra på Source 2. Även Nvidiakorten presterar bättre än AMD vad jag läst därför tänker jag mig kanske ett 4070, kom gärna med input kring det! Han spelar också lite andra spel som t.ex Dota och PUBG och säkert andra competitive FPS i framtiden.

Tanken är att kunna köra 1920x1080 på 240hz eller 360hz utan stora dippar i FPS. Kommer inte vara inte vara ultra på allt men kanske high i inställningar. En clean setup utan RGB och plexi föredras, t.ex i ett Fractal Design Focus 2 Svart Solid.

Budget är satt till ca 20 000 kr och det är Inet inlusive montering som gäller. Kom med era bästa tips!

Av funkadelic

Jag har ett gtx 750 i källaren som jag kan plocka fram om det är intressant? Finns i Årsta i Stockholm

Av funkadelic
Skrivet av Greven_Z:

Hej, har du hittat eller är du fortfarande ute efter ett 1050ti?

Har köpt!

Av funkadelic

Söker fortfarande!

Av funkadelic
Skrivet av Swegatron:

Luftintag underifrån och utblås uppåt är rätt givna. Det brukar även vara optimalt med inblås på cpu kylaren så du har fläkten mot där bak, så kan du sätta fast ett dammfilter där bak. Men vanligt funkar bra det med, rekommenderar att köpa en cpu-kylare.

Samt skall det vara bättre att ha smalare gpu + 25mm fläktar än rejälare gpu + 15mm fläktar. Här är citat hur du gör om du kopplar fläktar till AIO pumpen: "You can use the AIO_fan but it will run at 2000rpm on full load all the time, making your fans quite noisy. Here is how to resolve that for the B550-i Asus motherboard (might work on others too):

I had to go to Advanced mode (not ''Advanced'' which is between AI Tweaker and Monitor), then I had to click on ''Monitor'' and scroll down to AIO PUMP Control. It was set as Disabled and I clicked and turned it into PWM Mode.

Then I went back to ''Qfan control'' and I was able to modify the AIO pump fan rotations!

So I just copied the same lines as the CPU and the Chassis fan.

Then I clicked apply (note that you HAVE to click all three dots of the line in order for the apply button to appear if you don't then the apply button will keep disabled)"

Här har du en nybörjarvänlig video https://www.youtube.com/watch?v=7nyV4J1n7YQ

Grymt, tack för all hjälp! (beställde också Deepcool Ak400, glömde det i listan, så är kittad och klar när moderkortet kommer in från leverantör)

Av funkadelic
Skrivet av Swegatron:

Haft det moderkortet tidigare men har numera Asus VIII Impact. Varit väldigt nöjd med Asus b550-i vilket har simpel bio där du kan ändra pbo för sänka temperaturen på cpu utan prestandaförlust. Enbart 2fan headers om jag minns men du kan ställa in aio pump så den funkar för fläktar med och ställa in egen hastighet. Bättre integrerat ljudkort med än andra i sin prisklass.

SF750 är ett bra nätagg för chassit i hög kvalité som ej gör mycket väsen samt är SFX så du kan ha en fläkt ovanför (går ej med SFX-L). Kablarna funkar också hyfsat att arbeta med.

Skulle lägga till Arctic p12 pwm pst att sätta i toppen och eventuellt likadana i botten om de får plats eller slim fans om inte. Om jag minns rätt kan du ha 72mm i höjd med gpu + fläktar.

Du får plats med ca 158mm cpukylare med det moderkortet och meshpanelen. Deepcool Ak400 kan vara ett bra budgetalternativ.

Stort tack för kanonbra svar och tips! Jag tog och beställde b550-i och SF750 plus ett fempack chassifläktar nu. Hittade några trådar på reddit med olika fläktsetups så ska testa runt lite och kolla temperaturerna. Lutar åt att som du tipsade om köra luftintag underifrån och sätta utblås uppåt. Kanske lägga till utblås bakåt också.

Några andra nybörjartips från dig som byggt i detta chassit innan?