Inlägg

Inlägg som simlar har skrivit i forumet
Av simlar

Köpte spelet för 6,99€ för just över ett år sedan.

Har inte spenderat ett öre mer på spelet, har till och med tjänat tillbaka ca1,3€ på att sälja cases, skins och tradingcards som man får under tiden man spelar.
Kunde inte tro mina egna ögon när man faktiskt fick sålt skiten på bara några sekunder efter man la ut det på steam-marknaden

Av simlar

Det blev inte många tips i denna tråden.
För min del blev det en Mionix Naos 7000, endast för att den verkade bekväm och för att CDON hade 50% rea på den.

Den hade gärna fått väga liter mer och jag saknar G500ans scrollhjul. Annars är jag helnöjd, brytarna till alla knappar ger större kvalitetskänsla än brytarna på logitech-mössen jag haft och musen ligger bra i handen.

Av simlar

Den musen som motsvarar G5 är G500.
G400 är den klassiska MX518 med nytt namn.

Har själv liknande funderingar då min G500 pajjat, har under de senaste ca 10åren avverkat:
Gen1 G5, dog helt plötsligt en dag, fick G7an på garanti för G5 hade utgått (var just innan Gen2 G5 släpptes).
Gen1 G7, sändaren i musen pajjade av okänd orsak.
G500, glapp i usb-kabeln så musen dör när man rör på den.

Älskar formen på G5/500 och att kunna vikta upp musen då jag vill ha lite tyngd i musen (kört med4x4,5g+2x1,7g), även därför det blivit just de mössen då jag varit riktigt nöjd förutom att de gett upp efter ca 3år.

Funderar på en till G500, men det kanske finns skönare/bättre möss i samma prisklass?
Precis som TS så efterfrågas en skön mus som inte har onödigt många knappar.

Av simlar

Ett tips är att låsa fläkthastigheten, brukar själv ha grafikkortets fläkthastighet låst på 40%
Gäller då att du har en bra kylare, referenskylarna är sällan tillräckligt bra för att kunna ha låst fläkthastighet utan att grafikkortet blir för varmt.

Mitt GTX480 går aldrig över 75°C vid full load med en Accelero Twin Turbo II som är låst på 40% och låter då inte mer än resten av datorn.

MSI
Av simlar
Skrivet av Gulbanan:

inte illa du, dock så har du en äldre motor vilket är enklare att leka med, jag har massa skitsensorer som förstör det hela XD

det där med spolarvätska låter skit awesome ;D jag funderar på att dra slangar till luftintaget och spruta startgas från insidan av bilen

hur mätte du bränsleförbrukningen? för mitt obdii verktyg funkar inte till den nya Bugattin..

har du viber?

Varför skulle sensorerna förstöra något? Insprutningen justerar bränsleblandningen efter lambda = 1. Lambda = 1 är stökiometrisk blandning, sprutet "ser" inte vilket bränsle du kör på. Det enda du måste se till är att motorn kan förses med tillräcklig bränslemängd.
Riktigt enkelt att konvertera insprutare, bara koppla bort batteriet (fört att nolla datorn), byta till 30-40% större spridare och sedan fara ut och köra blandad körning för att "lära" sprutet. Sen är det klart (förutom byte av bränsleslangar och bränslefilter vilket jag skulle rekommendera att göra efter man kört upp bränslet i tanken).

Funkar riktigt bra, dock fick jag byta behållare, pump och slangar nu inför denna vintern. Plasten i spolarslangar, spolarbehållare och spolarvätskepump är inte så förtjust i bensinen så det var ett mindre läckage vid pumpen.
Funderar det också, bara man pluggar slangen efteråt för annars får man vakuumläckage om man kopplat slangen på t.ex en vakuumnippel.

Mätte förbrukningen genom att tanka fullt och köra dit jag skulle och tanka fullt igen för att se hur många liter den dragit på den resan. Om min trippmätare skulle fungera som den ska hade jag gått efter den men den visar ca hälften av det jag kört så miltalet fick jag fram genom att kolla hur långt det var enligt google-maps.

Jag har inte viber, tror inte ens jag hört talas om det.

MSI
Av simlar
Skrivet av Gulbanan:

inte illa du^^

btw hur konverterade du?
bytte sprutarna, bränsletryckregulator eller via sprutare chipkit? har du bilen kvar? bytte du slangarna? hur funkar det?

jag kör på 50/50 e85 och 95, men vill gå över till 100% e85

Nä det är inte illa det

Jag har förgasare, B23A med Stromberg 175CD för att vara exakt, så jag slipade bara förgasarnålen med en borrmaskin och slippapper Funkar riktigt fint, bilen drar 0,8-0,85L/mil långkörning i 90km/h och ganska exakt 1L/mil långkörning i 110km/h.

Bilen har jag kvar, bytt alla bränsleslangar och dragit nytt bränslerör i koppar för originalbränsleröret i plast smälte i somras när jag rostlagade bilen.

Funkar som sagt bra. Däremot segstartat under 10°C, är det kallare än 0°C måste jag använda startgas för att få igång bilen. Under vintern har jag en liten 1L spolarvätskebehållare från biltema som jag har lite bensin i. Monterade ett spolarmunstycke i luftburken som sprutar rakt mot förgasaren. Sprutar in lite bensin och sedan startar bilen riktigt lätt, när den väl startat så håller den sig igång på etanolen.

Dock är detta lite offtopic så vi får fortsätta i PM om det är något mer du vill veta

MSI
Av simlar
Skrivet av Gulbanan:

hmm sätta ihop en dator som projektarbete? finns tusen saker som du kan göra

jag byggde om bilen till att bli miljövänligare och billigare att köra...

Skrivet av Gulbanan:

natur här, men lycka till i alla fall

Gick själv teknik (NV-light ;P)
Hade som projektarbete att göra min Volvo 345 besiktningsklar och etanol-konvertering. Fick MVG på det för min mentor av orsaken att hon inte hade en aning om vad jag gjort
Men det var 2011/2012 det, men jag har för mig att reglerna har ändrats för de som går gymnasiet nu så att projektarbetet måste vara programinriktat.

MSI
Av simlar
Skrivet av heeddiinn:

Hoan: Ser du inte vad jag skrivit i texten? jag kan inte modellerna på dom och hur ska jag då kunna söka upp dom på google?

Men det står ju på både moderkort och grafikkort vad det heter.
Moderkortet är ett MSI K8N Neo2. Det står under den översta pci-porten.
Grafikkortet är ett ATI Radeon RX1950PRO 256MB. Det står på klisterlappen på baksidan.

Ramminnena däremot får man däremot kolla upp i BIOS vad storlek och hastighet är på dem. CPUn kollar man också enklast genom BIOS, går annars att kolla genom att ta loss kylaren och rengöra CPUn så ska det stå modellnamnet.

Grejjerna är inte värda många kronor, skulle säga max 100kr för paketet då det är gamla grejjer och är utan både hårddisk och chassi.

Av simlar

Det spelar inte stor roll.

Innan jag uppgraderade min dator i min sign så hade jag:
1x 8800GT istället för GTX480 och jag provade med både E8400 och Q8400.
Det jag kom fram till var att Q8400 gav ca 5-10fps mer i nyare spel som stödjer quad-core, alla äldre spel utan quad-core stöd tappade jag 2-3fps jämfört med E8400.

Så det spelar ingen roll vilken du väljer. Om du inte tänkt klocka Q8200an så skulle jag personligen ha valt en E8400.

Av simlar
Skrivet av preffs:

självklart att jag installerade om hela maskinen!

http://www.inet.se/produkt/5322051/arctic-cooling-freezera30-...
kylet

och antar att du inte behöver bild från hur det ser ut i datorn?
http://instagram.com/p/eImk_Gib_g/
utifall att... sry för instagram bild -.-

Ja jag kände på mig det, det brukar vara självklart att man gör det.

Jag kan garantera att den där kylaren inte kan kyla under rumstemperaturen då det är rumstempererad luft den kyler med. Såvida luften till CPU-kylaren inte tas genom kylskåpet eller frysen så kan det aldrig kyla under rumstemp då den i sådana fall skulle bryta mot fysikens lagar.

Så temperatursensorerna i din processor stämmer ej.
Eftersom den är relativt nyköpt så borde du ha kvar garanti på den och jag skulle starkt rekommendera dig att byta in den på garantin. Eventuellt är det CPUn som orsakar ditt problem, inte säkert dock eftersom det endast är spel som kraschar och inte hela datorn såvida jag nu inte misstolkat ursprungsinlägget.

Av simlar

Helst bild på själva din dator och en länk från inet om du har det.

Installerade du om datorn efter du bytte allt? (Antar det då man oftast är tvungen att göra det, men bäst att fråga utifall att).

Av simlar

Lägg gärna upp en bild på din CPU-kylare, skulle verkligen vilja se den för det måste vara något väldigt special när den bryter fysikens lagar. Såvida du nu inte kyler med något som är kallare än 12°C.

Jag säger som det redan är sagt flera gånger i tråden:
Dina tempsensorer i CPUn är trasiga, eller åtminstone felaktiga.

Varför spelen stängs av kan ha att göra med att CPUn bevisligen inte är som den ska. Eller om det nu är något problem i operativsystemet, t.ex med några drivrutiner.
Har datorn alltid gjort så sen du köpte den? Alternativt sen du uppgraderade den, förstår inte riktigt om du köpt helt ny dator för 5000kr eller uppgraderat den för 5000kr.

Av simlar
Skrivet av Gulbanan:

santsant
hehe tror att det är ljusare hemma hos mej ;D
funderar på att skaffa/bygga clapclap switch när bidraget anländer, blir nog skitfet ;D
http://www.youtube.com/watch?v=o_TipB9J7Qs ;D

Jo det tror jag då verkligen, det låter då som att du har riktigt mycket lyse.
Hehe, underhållande om inte annat

Skrivet av brittaan:

Om du hade energi till att mecka med nätagget, varför inte lägga den på att fixa ditt rrod-xbox? Betydligt mycket enklare

Ja för att jag haft två st rrod-xboxar som jag försökt fixa flera gånger med alla olika metoder som finns där ute. Fick dem att funka så jag kunde spela några måndader totalt men sen var dem oräddningsbara så skickade dem på tippen men behöll nätaggen som "bra att ha"-sak.

Av simlar

Jo hellre lägga pengarna på bättre mat och soppa till bilen än på innerbelysning.

Jag gillar också att ha det ljust hemma, kopplat lamporna på timer så när det börjar bli mörkt går dem igång och släcks ungefär när jag går och lägger mig.
Totalt i min 2a på 57m2 har jag 5x20W lågenergi i fönstrena, 1x20W elr 30W "läslampa" i hörnet bredvid datorn och ett lysrör över köksbänken.
"läslampan" och köksbänksbelysningen slår jag igång direkt jag kliver upp och låter dem lysa tills jag går och lägger mig.

Av simlar

Det lät inte illa det
Däremot så ligger elen på hyran i min nuvarande lägenhet men är något att ha i bakhuvudet när/om jag flyttar till någon annan lägenhet där jag måste betala elen.

Av simlar

Moddning av Xbox 360-nätaggregat

Hade ett Xbox 360-nätagg liggandes från en gammal 360 med rrod som åkt på tippen.

Hittade en guide på det kära internet och sedan var det bara att värma upp lödstationen.

Istället för att löda ihop +5V-kabeln med power_enable-kabeln som det gjordes i guiden så förlängde jag kablarna och monterade en strömbrytare emellan, detta för att kunna stänga av 12V-linan på aggregatet men fortfarande ha kvar +5V. Annars så stängs inte 12V-linan av förrän man kopplar ut aggregatet från väggen.

Vad ska du ha aggregatet till?
Ja, jag vet inte riktigt men kan vara bra att ha ifall man vill testa elektroniska bilkomponenter inne i det varma sköna hemmet istället för att stå ute i väder och vind.

Moddning av Xbox 360-nätaggregat

Av simlar
Skrivet av panpo98:

Kolla Windows Uppdate (valfria uppdateringarna) och ViewSonic hemsida. Jag har sett ViewSonic skärmar som kommer med en skiva med nån drivrutin eller nåt som ger rätt upplösning, skärm inställningar osv på skärmen.

Jag har installerat alla uppdateringar, även dem valfria. Det är endast språkpaketen jag inte installerat då jag ändå bara behöver Svenskt språkpaket.

ViewSonics hemsida och google har sökts i timtal efter drivrutiner till skärmen men utan resultat, eller ja en drivrutin hittade jag från ViewSonic men den gjorde inte något för den innehöll inga installationsfiler utan bara .icm som endast är Image Color Matching Profiles. Jag har försökt installera dessa manuellt men även det utan resultat.

Jag testade nu när jag klev upp att flytta grafikkortet till den andra pci-e x16 porten men då fungerade inte grafikdrivrutinerna förrän jag flyttat tillbaka kortet i första pci-e x16 porten.

Det verkar ju fan vara omöjligt att få till den här skiten

Av simlar
Skrivet av OldComputer:

Jag testade DVI kabeln till min gamla skärm som bara tar 1920x1200 (kabeln är en DVI-D Single Link) och då tar min 30" skärm bara upplösningen 1680x1050 oavsett vilken port jag använder på grafikkortet. Alltså är det beroende BÅDE av porten och av kabeln. Eftersom jag fick med en DVI kabel och en DP-kabel till min 30"-skärm så är DVI kabeln till 30" jag har en DVI-I Dual Link vilket också är vad skärmen klarar och kräver för 2560x1600.

Alltså ganska säkert att du har fel typ av kabel. Jag rekommenderar dig därför en DVI-I Dual Link kabel då denna klarar alla upplösningar som finns.

http://www.google.se/search?q=single+link+vs+dual+link&source...

Ok, båda min DVI-kablar är DVI-D Single Link. Men det konstiga är att den ena DVI-D kabeln har min polare kört med i sin dator då han hade skärmen och då funkade skärmen utan problem och upptäcktes i Windows och allt, men då hade han XP.

Min DVI-VGA-adapter är en DVI-A om det nu spelar någon roll.

Men som jag skrev i mitt första inlägg (kanske lite luddigt) så får jag ingen kontakt alls med grafikkortet när jag använder DVI-kablel, inte i någon av portarna på primärdatorn och inte heller i någon av portarna på TV-datorn.

Testade till och med hårdmodda VGA-kabeln nyss genom att ta bort pin12 som är till EDID för att verkligen stänga av det, men det gjorde ingen skillnad alls.

Och det som jag inte förstår det är hur den helt plötsligt kan sluta funka för jag kör med samma VGA-kabel, samma DVI-adapter, samma hårdvara i datorn och samma kringutrustning som jag kört med sedan i höstas :S Och det har ju fungerat ända fram till Torsdagkväll den 6/6.

Av simlar
Skrivet av OldComputer:

Har du två DVI-portar på grafikkortet? Det har jag och den ena är Single och den andra är Dual. Den med Single klarar bara upplösningar upp till 1680x1050, vilket ger en begränsad bild på en 30" skärm som klarar 2560x1600. För övrigt använder jag DisplayPort för ännu bättre färgåtergivning. Så kolla att du använder rätt DVI-port om du har flera. Om du på skärmen kan stänga av EDID så gör det. Skärmen jag använder är en NEC PA301W som kostar över 20 kkr, så den klarar det mesta vad det gäller inställningar och färgexakthet.

Jo jag har två portar, det är ett Radeon HD4850 med två st DVI-portar. Jag testade byta efter jag läst ditt tips men det gjorde inte någon skillnad alls, blev bara tvungen att installera om min egentillverkade EDID för att få skärmen att funka på samma sätt som på porten den var ikopplad i tidigare.

Jag kan inte stänga av EDID på skärmen jag hade annars provat det.

Skrivet av apamedvapen:

Som OldComputer skrev kanske det är en DVI-sladd som spökar?

Ren gissning, men testa att avinstallera skärmen i Device Manager (Högerklicka på My Computer -> manage -> Device manager). Om det behövs (och finns), ladda ner drivrutiner för skärmen från BenQs hemsida iztället.

Tyvärr inte någon sladd som spökar, testat med 3st olika vga-kablar, 3st olika vga-dvi adaptar och 2st olika DVI-kablar.
Jag har letat efter drivrutiner och de enda jag hittat var en installer från Viewsonic som heter Standard_Monitor_Driver_Unsigned_x64 som tyvärr inte gjorde någon skillnad alls.

Jag har testat avinstallera skärmen och återinstallera flera gånger (missat att skriva det i första inlägget). Jag har startat om datorn efter varje avinstallation och installation utan framgång.

Det är en ViewSonic inte en BenQ.

Datorerna jag provat på har varit:
Min primärdator som står i min signatur:
C2Q Q8400 R0 | 6GB OCZ Reaper | 1xHD4850 | Asus P5NT WS | 1x 750GB Spinpoint F1 + 2x 1TB Spinpoint F1 | Chieftech Turbo 750W | Logitech G500 + G11 |
Min TV-dator som även den står i min signatur:
C2D E8500 | 4GB Crucial DDR2 | 1x NX8800GT | Asus P5N73-AM | 1x250GB + 1x400GB + 1x500GB | 500W budget-agg | Xbox 360-kontroll |

Och en Dell Latitude D810 med ATI Mobility Radeon X600 grafikkort med VGA-port.

Skärmen fungerar på exakt samma sätt på alla tre datorerna och jag har testat båda DVI-portarna på 8800GT-kortet på TV-datorn utan framgång.

Av simlar

Windows 7 hittar inte rätt upplösning för min skärm

Hej jag håller på att bli tokig på min skärm.

Så här är det:
Jag har en ViewSonic Q241wb 24" LCD-skärm.
Windows 7 hittar inte skärmen automatiskt och tillåter mig därför inte köra högre än 1600x1200 upplösning, Win7 kallar skärmen för "Allmän icke-pnp bildskärm"
Jag ändrar då i Catalyst att ignorera EDID och tillåta 1920x1200@60hz som skärmen är gjord för.
Jag går sedan in i avancerade inställningar i "Skärmupplösning" och väljer där 1920x1200.

Då får jag rätt upplösning MEN när jag startar valfritt spel så tillåter spelet max 1600x1200.

Skärmen har fungerat bra sedan i Höstas då jag fick den som betalning av en skuld, då räckte det med att endast ignorera EDID och tillåta 1920x1200 i Catalyst för att rätt upplösning skulle fungera men igårkväll fick den fnatt efter jag fick för mig att stänga av Nvidia GPU EX och SLI-aperture i BIOS.

Det jag har försökt med:
Återställa BIOS

Stänga av datorn och koppla ur ström ur både dator och skärm i 10min

Byta kabel, testat både DVI och VGA. Får "No input" när jag kopplar in med DVI men med VGA får jag bild. (Det är inget fel med grafikkortet då jag kör min andra skärm, en Viewsonic VX2235wm som fungerar perfekt hittas i windows med rätt upplösning och allt)

Testat på 3st andra datorer, alla med Win7. Jag har tyvärr endast Win7 på alla mina datorer.

Installerat om grafikdrivrutinerna

Installerat om Windows

Gjort mina egna skärmdrivrutiner med hjälp av ett program kallat Phoenix, ett program kallat MonInfo och en kopia med EDID-information till min skärmmodell. (Gjorde en .dat fil med Phoenix, öppnade den i Wordpad och skrev in den RAW-datan och fick då ihop en fil jag kunde läsa in med MonInfo och tillverka en .inf drivrutinsfil som jag sedan installerade och startade om datorn). Då hittar windows att skärmen är en Q241wb MEN windows säger att 1680x1050 är rekommenderad upplösning och 1920x1080 är max upplösning den tillåter ifall jag inte ändrar i Catalyst m.m på samma sätt som jag skrev nästan högst upp i mitt inlägg.

Och här sitter jag nu fast, efter jag racklat med EDID och sånt skit så tillåter spelen 1920x1080 men det funkar ju inte då min skärm ska ha 1920x1200.

Jag hittade på ett forum där någon tipsade om att ta bort en pinne i VGA-kabeln men jag vet inte om jag vågar mig på det ifall jag nu skulle förstöra kabeln, skärmen eller i värsta fall grafikkortet.

Hoppas någon kan hjälpa mig lösa detta problem, jag blir tokig! Jag har hållt på i över 8h med att försöka få skiten att funka som den ska men utan framgång.