Inlägg

Inlägg som Koyaanis har skrivit i forumet
Av Koyaanis
Skrivet av jeppe109:

Hur då menar du?
DLSS är fortfarande en mer kvalitativ lösning.

Bra att AMD fokuserar mer på att minska gapet. Blir bättre för alla.

Absolut att DLSS är bättre vad jag har sett. Men 6950XT är både billigare och snabbare än 4070 enligt sweclockers prestandaindex + mer minne. Så skönt att fördelen som 4070 har inte är lika given längre.

Av Koyaanis

Mycket trevligt!

DLSS var en av de funktioner jag kände att jag gick misste om när jag valde 6950xt istället för ett 4070. Men nu när jag testat FSR3 i Starfield så känns mitt val av grafikkort ännu mer rätt.

Av Koyaanis
Skrivet av ipac:

Jag har inte kollat upp det själv men baserat på kommentarer jag såg nånstans så reagerade marknaden negativt? (Dvs de hade koll på ordningen av siffror och bokstäver )

Att det inte var tillräckligt cutting-edge, typ. Att detta förmodligen är ett val för att kunna ge säkrare produktion av denna extremt efterfrågade produkt tänkte "de" förstås inte på...

För tillfället är aktiekursen -1,43% efter stängning. Vilket inte är mer eller mindre än vilken annan dag som belst för Nvidia senaste tiden. Min egna tolkning är att gårdagens event och aktiekursens lilla nedgång inte är relaterade speciellt mycket.

Av Koyaanis

Kan som flitig iphone användare tycka om att det inte tillåts några andra app stores på platformen. Bidrar till en viss kvalite och säkerhet.

Jag vet inte om det drabbar mig på något sätt ifall någon jag känner laddat hem något virusprogram via en allternativ app store, men det får mig att käna mig tryggare att det inte tillåts. Vill man ha en öppen butik så kan man väl köpa en android istället?

Av Koyaanis

Upplever att spelet crashar med FSR 3 påslaget efter efter en liten stund. Tog en stund för mig innan jag förstod orsaken. Inte testat med XESS än.

Av Koyaanis
Skrivet av ggustavsson:

Med tanke på att den skärmen inte ska ha 240hz support med HDMI är det ju rätt bra då.
Koppla med DP som har support för 240hz istället..

Med DP fick jag bara 120hz :/

den ska ha 240hz enligt hemsidan
https://www.samsung.com/se/monitors/gaming/odyssey-oled-g9-g9...

Av Koyaanis

Skärm får inte 240hz

Hejsan

Har köpt en Samsung Odyssey G93SC skärm. Ett problem jag har med denna skärm är att ibland när jag startar datorn så är skärmen i 60hz utan möjlighet att ställa om till 240 (eller 120). Stänger jag av skärmen och startar den igen så får jag ut 240hz och 10bit bit-depth.

Grafikkortet är ett 6950xt.
Jag har kopplat ihop skärm och grafikkort med HDMI 2.1.
Jag har senaste AMD grafikkorts versionen.
Windows 11

Några ideer?

Mvh!

Av Koyaanis

Ska skulle vara intressant att se hur iPhone 15 står sig emot PC hårdvaran! För om jag inte missminner mig så skulle det släppas native till iPhone 15.

Av Koyaanis
Skrivet av mistahh:

Jag gjorde så, sökte på Kinguin Discount och kom till denna sida:
https://www.promosreview.com/store/Kinguin-coupon-codes?showc...
SUM12MER och AKS12 gav 12% rabatt.

Mitt Gamepass hade utgått inom 11 dagar. Köpte 12st tre månaders koder från Kinguin för 737kr, inklusive 12% rabatt och Gamepass räcker nu till 2025-03-25. Hade ultimate sen innan så jag fick inga extra månader.
Helt ok, priset av ett spel så kan man köra hela biblioteket i nästan ett och ett halv år. :=

Vill du länka vilken 3 månaders du köpte?

mvh

Av Koyaanis

Tror ni detta kommer att påverka aktiepriset?

Av Koyaanis

Såg inte speciellt snyggt ut? Kändes mer som att de valt default texturer, modeller och effekter som finns färdiga i UE5. Kändes väldigt platt och konstgjort ut, men det är den känslan jag fått av majoriteten UE5 titlar som visats.

Av Koyaanis

När släpps sweclockers embargo på 7800x3d?

Av Koyaanis

Efter lite funderingar efter råd härifrån så har jag ändrat lite i min köplista. GPU fattas fortfarande

https://www.prisjakt.nu/list/am4-lian-li-o11-mini--l4339112

Vad tror ni?

Av Koyaanis
Skrivet av FarbrorBarbr0:

1. Jag skulle säga att det beror lite på när det gäller AM4 kontra AM5. Att det är mer framtidssäkert med AM5, det är väl svårt att argumentera mot. Däremot har inte AM4 på något sätt spelat ut sin roll. Jag byggde ett AM4-system med 5800X3D sent i höstas. Nu vet jag inte om du gör annat än att spela också, men generellt kan man väl tänka så här: Om processen att bygga dator, byta delar, hänga med i utvecklingen är någonting som är roligt och en del av intresset, snarare än någonting jobbigt, då är det kanske värt att köra på AM4 i ett år eller så för att sen sälja vidare och uppgradera. Vid den tiden kanske priset är mer motiverat, tekniken mer mogen och gapet ner till AM4 än större. Om det förhåller sig på motsatt sätt, då kanske det är bäst att framtidssäkra med AM5 och slippa tänka på några andra uppgraderingar än typ ett grafikkort. Det finns säkert fler vinklar på det här, ekonomiska bland annat, men så här tänkte jag.

Jag tror jag har landat i att jag väljer AM4, prisskillnaden är för stor, och premiumen jag hade behövt betala för AM5 nu kan jag lika gärna lägga på att uppgradera mobo i framtiden istället.

Skrivet av FarbrorBarbr0:

2. "Hela grejen" med Torrent-lådorna är den stora 180-millimetersfläkten/fläktarna som sitter i fronten. Jag tror inte att du prompt behöver lägga till några fler fläktar, möjligen en 120/140 millimeters i bakre delen för att skyffla ut lite varmluft ur lådan. Däremot blir 5800X3D väldigt varm, så det kanske kan vara värt att leta efter någonting lite bitigare än den kylaren du lade till.

Tänk på att du måste ha ett grafikkort i bygget för att få bild bara. 5800X3D har inte integrerad grafik.

Med torrent och den CPU kylare jag har valt så kommer den enda fläktplatsen i bakre delen att tas upp av vattenkylningen, blir det ett problem tro?

Nu har jag inte kontrollerat det så noga, men borde kunna installera fler fläktar i toppen och botten om det behövs

Av Koyaanis
Skrivet av Ldarax:

Grafikkort?

Bagatell!

Nej jag har faktiskt inte bestämt GPU än, men tänker att jag kan ta de senare

Av Koyaanis

Fractal Torrent Nano AM4 build

Hejsan!

Det har gått säkert 12 år sedan jag byggde en dator senast och känner mig lite ringrostig kring vad som är "bra skit" idag

Jag tänkte bygga en dator baserat på ett relativt litet chassi. Efter lite research så landade jag i ett Fractal Design Torrent Nano (men är absolut öppen för andra chassin om de tilltalar).

De funderingar jag har..

  1. Det sker just nu ett skifte ifrån AM4 till AM5. Jag är osäker på om det är bättre att köpa AM4 då tillgänglighet och pris är bättre än AM5. Nackdelen är väl att jag inte direkt kan uppgradera efter att 5800x3d blivit gammal, utan tvingas byta mobo och RAM i samma veva.

  2. Är de komponenter jag valt kompatibla rent tekniskt? Och fungerar komponenterna bra ihop? det vill säga inga flaskhalsar vad gällnade RAM hastigheter, SSD kontra moderkort etc.

  3. Har inte valt några fläktar då jag inte vet vad jag behöver och vilka modeller som är bra.

  4. Har jag glömt något?

GPU - Avvaktar med val av GPU för tillfället!

Komponenter

https://www.prisjakt.nu/list/dator-am4--l4336300

Tänkte välja denna CPU kylaren men den fanns inte på prisjakt.
https://www.inet.se/produkt/5323944/deepcool-ls320-svart?utm_...

Tips,råd, synpunkter uppskattas

Mvh

Av Koyaanis

"Temperatursensorn som placerats nära systemkretsen visar 51,2 grader Celsius för den äldre modellen och 40,1 grader för den nya. "

Vart exakt är detta? Tolkar det på bilderna som att det är på konsolens utsida men hade varit intressant att veta.

Borde det inte vara optimalt att sätta sensorn nära APUn för att ta reda på hur varm den blir (på kopparkylningen förslagsvis), är väl det som är det viktiga?

Av Koyaanis

Skulle vilja ha en follow up på Jonas Neuechair unboxing. Är den bra?

Av Koyaanis
Skrivet av Solaris:

Intressant synpunkt. I mina öron så låter det dock lite som att du inte vill heller ha alternativ till Apples egna, vilket förvisso existerar i Apples ekosystem men det är inte det första du tittar efter.

Har inget emot konkurrerande appar. Men de mer grundläggande delarna så som app store vill jag ha ett fortsatt monopol på.

Skrivet av Olle P:

MacOS har också en fungerande kontroll, men inte inlåsning till en distributör.
AppStore funkar riktigt dåligt gällande service gentemot mjukvaruleverantörerna, eftersom de inte har något alternativ.

Använder ej macOS så kan inte uttrycka mig gällande det. Enda jag kan konstatera är att app store på iOS fungerar klockrent.

Av Koyaanis
Skrivet av Thor:

Svårt att greppa varför vissa inte ser problematiken med det Apple gör, monopol är inte bra hur det än yttrar sig. Visst ska man kolla på detaljerna så går det ju att komma runt, men Apple har designat det så att det är komplicerat att göra så. Detta betyder de facto att i princip ingen gör det och vips så har de sitt lilla monopol.

Tycker personligen om det stängda ekosystemet som apple använder sig utav. Känns tryggd att det finns en viss kvalitetskontroll på innehållet på telefonen. Hade jag velat ha det mer öppet hade jag valt en androidtelefon. Är väl personligen rädd att min egen upplevelse med apple ska försämras ifall ett mer öppet OS skulle bli tillgängligt.