Inlägg

Inlägg som Evil-Bosse har skrivit i forumet
Av Evil-Bosse

Tyvärr väldigt lite, tillverkades många och få personer som vill samla på dessa idag. Tror du max får ut 5kr styck till rätt köpare. Till någon som tänker "neat, det vill jag nog samla på" så borde du kunna få runt 1kr styck.

Av Evil-Bosse
Skrivet av Groaghach:

Ja, verkar vara en ganska kompetent macintosh från den eran, så hade helt klart varit intressant att utforska och uppgradera. Synd att den var stående i grovsoprum oavsett fungerande eller inte.

Av Evil-Bosse

Helt klart intressant för mig att hämta upp.

Av Evil-Bosse
Skrivet av Haglund:

Är det ens värt besväret att sälja elektronik på Blocket? Även om man förmodligen får sämre betalt på Sweclockers slipper man i 99% av fallen bli jagad av en stolle som inte kan någonting om tekniska prylar. Vilket mer än kompenserar för mellanskillnaden. Är det någon här som fått mycket mer betalt och inget strul på Blocket vid t.ex. försäljning av dator eller mobil? Sålde en gång en telefon på blocket, hade varit bättre att skänka eller skrota den. Vissa förväntar sig att man är 24/7 gratis support.

Jag säljer inget som går på el via blocket, har även gett upp att sälja bilar via sidan. Får hellre lite mindre pengar och säljer den via någon bilauktionssite, så får dom ta eventuella krångel.
Har haft folk som ringt mig ett halvår efter affär och försökt kräva att jag köper tillbaka en bil, som han köpte för 4000kr. För att det hade uppstått ett fel, som fanns med i annonsen att det inträffar, och söker man på modellen så dyker det väldigt ofta upp som standardfel.

Elektronik är antingen via sweclockers eller skänka till vänner.

Av Evil-Bosse

På din beskrivning låter det som du har en patchpanel och sedan kablar ut till varje rum. I det här fallet så är det inte tele2/comhem som åtgärdar felet då det (med största sannolikhet) ligger efter brytpunkten för deras ansvar.

Om du enbart hyr lägenheten så är det värden som åtgärdar det. Annars brukar flesta elektriker också kunna koppla nätverkskablage och uttag.

Av Evil-Bosse

Att bygga utifrån samma princip som en del diy simracingriggar kanske kan vara något? Motor+växellåda+arm kan få ut rätt mycket rörelse. Som exempel: https://www.youtube.com/watch?v=-2X6A8E3NzI

Skulle gissa att du kan göra något liknande med 4st motorer, en per "hörn" av låtsashästen.

Av Evil-Bosse
Av Evil-Bosse
Nytt bud: 100 kr hämtas kvällstid
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Evil-Bosse

Hur råkade ni paja USB-C kabeln till frontpanelen? Glapp i den skulle helt klart kunna ge bluescreens.
"Råkade komma åt SATA-kontakten till HDD:n" ska inte heller orsaka några problem, om man inte brukar rejält med våld och knäckt någonting.
Står det någon info på bluescreenen?

Av Evil-Bosse

Om den sitter som du har den enligt bilden så blir det inte bra, jag menar att fläkten ska sitta på den sidan av flänsen. Men du flyttar metallclipsen så sidan du har bakåt i chassiet nu hamnar in mot kylflänsen. För just nu så blåser processorkylaren framåt i chassiet, vilket inte blir helt bra.

Av Evil-Bosse

Du bör vända riktning på fläkten, just nu försöker fläkten som sitter bak suga ut luft, och processorfläkten försöker blåsa åt höger. Men har du att den suger fläkt genom flänsen så tappar du bara lite prestanda jämfört om den försöker trycka igenom.

Av Evil-Bosse

Du kan dela ut hela diskar i Windows, och du kan döpa shares till (nästan) vad du vill. Så att dela ut B:\ med namnet Bilder är inga konstigheter. Och då får du \\servernamn\sharenamn. Vilket jag tolkar att det är det du är ute efter?

Av Evil-Bosse

Med tanke på att du nämner företagsdator, är det en Dell så kan du söka på servicetaggen och se när serviceavtalet började gälla, vilket brukar stämma exakt med dagen den såldes till kund. Tror du kan göra samma sak på HP och lenovo.

Av Evil-Bosse

Skulle behöva lite mer information än så, vilken budget, vilka spel, behöver du skärm, mus, tangentbord?

Av Evil-Bosse

Alltid jobbigt med cryptolockers, allt du försöker göra nu kan förvärra situationen/minska chansen för recovery framöver. Så ha det i baktanken, även följande saker.

Om teamsmötet var jobbrelaterat och gjordes med arbetskonto så ring ditt företags IT avdelning, så dom kan se till att säkra upp ditt konto igen. Inte kul att vara personen som råkar trolla in en cryptolocker på ett företag.

Se till att du inte har någon annan dator/nätverkslagring på samma nätverk som den infekterade datorn, för det brukar ligga med en hel del andra prylar för att fortfarande ha kontakt och fjärrstyra din dator. Och då är saker anslutna till samma nätverk i extra stor fara.

Sakerna jag hade testat köra om jag var i din sits:

Startat datorn i felsäkert läge, kört malwarebytes, det borde räcka för att ta bort viruset, men inte få tillbaka filerna.
Efter det testat köra, tror dock det programmet behöver komma åt internet:
https://www.emsisoft.com/ransomware-decryption-tools/stop-djv...
Tror oddsen att den lyckas ta det är ganska liten, då din dator var online när du blev infekterad, så troligen har du fått en unik nyckel till just din dator.

Du kan även testa https://www.cgsecurity.org/wiki/PhotoRec
Då det programmet är rätt duktigt på att återskapa korrupta filer, och krypteringen brukar inte vara av hela filen(för att lyckas ta alla filer innan man hinner stänga av). Med lite tur kanske några av bilderna går att återskapa, och några bilder är bättre än inga.

Om du ansluter ett USB minne till datorn så ska du behandla det som att det är infekterat, om du lyckas återställa några bilder till ett USB minne så hade jag flyttat bilderna vidare genom att plugga in det i en annan dator som kör linux, gärna liveversion från ett annat usb minne, ingen hårddisk ansluten i datorn. Laddat upp filerna till ett nyskapat onedrive/google drive, och sett till att det enbart kommer med bildfiler.

Annars, lägg hårddisken på hyllan, gör en googlesökning på viruset en gång i halvåret och se om någon generell decryption för det har släppts.
Betalning ger ingen garanti att du får en nyckel att låsa upp filerna med, men det ger en garanti att dom kommer fortsätta försöka sprida viruset till fler personer.

Se även till att byta ut alla lösenord, och då menar jag alla lösenord. Se det som ett tillfälle att skaffa unika lösenord till alla olika tjänster, så när någon site du är medlem på blir hackad nästa gång så vet du att ditt 14 tecken långa slumpade lösenord inte används till några av dina andra ställen.

Av Evil-Bosse

Annonsen är avslutad

Av Evil-Bosse

Om jag förstått GDPR rätt så är telefonnummer en personuppgift, så du borde kunna testa gå den vägen för att komma i kontakt med någon GDPR-ansvarig som kanske kan se till att ditt telefonnummer försvinner ur deras system.

Av Evil-Bosse

Annonsen är avslutad

Av Evil-Bosse

Det är onsdag och det är kväll, ser ut som att @Spannen har högsta budet. Vi tar detaljerna i PM

Av Evil-Bosse

Jag gissar att annonsen glömts bort, jag börjar leta efter tangentbordet på annat håll