Inlägg

Inlägg som saturday_sun har skrivit i forumet
Av saturday_sun

Mitt RX 5600 XT får nog slita lite.

Av saturday_sun

Mitt första "riktiga" grafikkort var ett Gainward 8800 GT (som jag har kvar i originallåda... ) till en dator med Athlon 64 X2. Dessförinnan hade jag haft ett Geforce 6200 till mitt Sempron-bygge från 2005/2006. Tidigare datorer hade innehållit "standardkort" av lite olika slag, med undantag för ett Matrox Millennium.

Efter det har jag haft Radeon 4890, Radeon R9 270, Radeon HD6870, ett GeForce GTX 970 och ett GTX 1070 Founders Edition. Just nu har jag ett Gigabyte Radeon RX 5600 XT (som var lite struligt att uppdatera Firmware på, då Gigabyte inte släppte uppdateringen till alla sina revisions, men till slut fick jag den efterlängtade prestandan som AMD bjöd på).

Av saturday_sun
Skrivet av ingenjören:

<Uppladdad bildlänk>
Haha kör man något annat än pentium räknar den fel!

Det fanns en bug i Pentium 60 och 66 som innebar felberäkningar, kan ju vara detta som avses i annonsen?

EDIT: Såg att du redan fått svar på detta...

Av saturday_sun

Kolla så att inställningarna i BIOS:en är rätt, t.ex. rätt diskar m.m. Kolla så att kablar sitter på plats. Kolla om det hjälper att byta BIOS-batteri, testa att återställa BIOS:en. Finns en del saker att kolla.

Naturligtvis ska ju datorn ha fungerat sist den startades. Om operativsystemet inte laddar är en möjlighet är att plocka ut disken och ansluta i en annan dator, då kan du kolla innehållet.

Av saturday_sun

Mitt fina Asus Z87-mini-ITX är det dyraste jag köpt tror jag. Gick nog loss på cirka 1700:-. Används fortfarande.
Annars är jag ganska snål och det har många gånger blivit mATX-brädor för 700 spänn.

Av saturday_sun
Skrivet av edson:

iPhone 7, gissar att den har några år på nacken? Har du checkat vad du har för batterihälsa?
Alla batterier blir dåliga över tid oavsett tillverkare. Har du en kapacitet <80% så skulle jag iaf satsa på ett batteribyte, kan göra underverk.

Går säkerligen att få till en hyfsat billig peng hos din lokala butik även om det såklart är bäst att gå via Apple själva för att garantera originaldelar.

https://support.apple.com/en-us/HT208387

Själva enheten är drygt 1½ år, då jag fick den utbytt i ett garantiärende. Batteriet är på 91%, men jag tycker överlag att batterikapaciteten har varit dålig. Detta är min tredje Iphone 7 sedan 2017, så jag börjar vänja mig... Ska försöka behålla den ett par år till, sen får det kanske bli nåt nyare.

Jag har en Iphone SE (2nd) via jobbet och det märks att tekniken i den är modernare, även om batterikapaciteten är snarlik.

Av saturday_sun

Jag laddar min Iphone 7 i princip varje dag, ibland flera gånger. Det är hopplöst.

Av saturday_sun

Påminner en del om deras gamla usla chassi Thermaltake Lanbox. Stort, klumpigt och omöjligt att vädra komponenterna.

Av saturday_sun

Ett tag var Firefox så långsamt att jag gick över till Chrome, men i och med Firefox Quantum gick jag tillbaka. Jag började använda Firefox från version 2.0 och det har väl egentligen alltid varit en självklarhet för mig att köra Firefox.

Av saturday_sun

Databasdesign ansökningar, åldersgrupper, mål, metod m.m.

Hej!

Jag har en uppgift där jag ska göra en databas, jag använder Microsoft Access (Office 365).

Det finns ett antal ansökningar med fritextfält som inte går att läsa av maskinellt. I varje ansökan finns uppgifter om organisation, såsom organisationsnummer, kontaktperson m.m. Datan är tänkt att föras in manuellt med ett formulär.

Varje organisation kan ha gjort flera ansökningar.

I ansökan vill man kunna plocka ut t.ex. mål och metoder som identifieras i texten. Det finns också målgrupper och
åldersgrupper. Det finns även en ansökt summa som man vill ha bidrag till. Ansökningarna är komplexa och det kan finnas många olika mål och metoder, samt många olika målgrupper.

Syftet med databasen är att kunna identifiera, t.ex. vissa mål och metoder och kunna knyta dem till en viss organisation eller till en viss ansökan. Typ, hur många av våra organisationer arbeta med just den här metoden? Hur många organisationer har detta som mål?

Jag tänker att jag vill separera ansökningar och organisationer, så att jag kan knyta ansökningar till en viss organisation. Jag vill också kunna återanvända ett antal olika metoder och mål, samt åldersgrupper och målgrupper.

Det jag har gjort är skapat fem tabeller, "Ansökan", "Metod", "Mål", "Organisation", "Åldersgrupp"...

I tabellen Ansökan har jag Ansöknings-ID, Organisations-ID (från Organisation), Mål-ID (Från Mål), Metod-ID (Från Metod), Ålders-ID (Från Åldersgrupp). Samt ett med ansökningens namn.

I Mål-ID har jag "Ja/Nej"-frågor på ett antal ämnesord, samma sak i "Ålders-ID", där jag har ålder 0-6 år, 7-12, 13-18, osv...

Jag har suttit några timmar och knatat med detta nu och jag är lite rådvill - är det något jag missar? Är det bättre att göra en enda tabell för ansökningen och mata in informationen med text?

Tacksam för lite input. /saturday

Av saturday_sun
Skrivet av Anonym_El_Fantast:

Det lösenordet funkar inte och att återställa inställningarna är ju vad jag vill, vet bara inte hur.

Det brukar finnas en liten knapp på baksidan av enheten som du kan trycka in med en pennspets eller en nål. Tryck in i 10 sekunder så återställer enheten sig och du kan logga in med fabriksinställningarna.

Av saturday_sun
Skrivet av alumni:

Tack grabbar jag vet att det var konstig fråga men anledningarna att jag uplevde de skumt var väl det här med moms påslag och att jag ej är van att handla på annat en inet eller webbhallen net on net osv utan moms och att detta var direkt från källan och jag tyckte konceptet verkade ovanligt med moms och så vidare men tack så mycket kan rekommendera att handla från dell nu de har fina rabatter.

Inet och Webbhallen har extremt väl utformade webbplatser, som är lätta att förstå och använda (kan diskuteras givetvis), men tyvärr ses användbarhet inte som lika viktigt när det gäller sidor som är mer inriktade mot företagskunder.

Av saturday_sun

Menar du skada?

Vi har drulle och jag har använt den nån gång när jag har tappat telefonen. Vår självrisk är 1500, så det blir inte många kronor man får för en sådan grej.

Av saturday_sun

Kolla på Webhallen eller Inet. Det finns inga kort att köpa, allt är slut. (Förutom möjligtvis lite 710 och 1030 och sånt). Dustinhome listar inte ens längre några spelgrafikkort.

Jag la upp ett gammalt GeForce GTX 770 förra veckan och fick genast flera bud. Det finns ett otroligt sug efter att bara få tag på ett grafikkort.

Av saturday_sun
Skrivet av MsSmith:

Du verkar vart fall jättekränkt.
Jag motsäger inte mig själv nånstans, jag vill testa ett program som jag inte förstår installationsprocessen av. Eller förstod, ska testa imorgon. Eftersom du skrev som du skrev sände jag ett pm men det framkom ju ganska snabbt att du inte kunde bistå och som jag förklarat så vill jag inte störa den lilla IT-delen då vi har ett antal projekt som släpps första april. Dessutom verkar jag inom fler bolag än de som detta berör så jag gör inte kopplingen som du gör. Men återigen fastnar du på paketera/installera/drifta och jag kan säga så här, klarar du inte ens av att höja blicken och släppa det skulle du aldrig klara av att arbeta ens på botten av någon av mina verksamheter.

Det handlar ju om din attityd. Du skapar en tråd om något du inte förstår och sedan kallar du det du inte förstår för "onödigt vetande" och påtalar att du inte är ett dugg intresserad av att lära dig något. Inte konstigt att du retar upp folk som är kunniga och vana att hjälpa till. Halva tråden handlar istället om dig och inte det du frågar om. Sedan har du mage att ge dig på folk och kalla dem "kränkta".

Det är vanligt att man som beslutsfattare eller systemförvaltare har behov av att testa och utvärdera system, men även en person i din position har nytta av att förstå det tekniska, kanske inte på samma nivå som en tekniker eller systemadministratör, men du ska kunna veta vad man pratar om.

Av saturday_sun
Skrivet av Meathim:

Min main var en hunter och jag älskade att spela solo faktiskt. Gjorde inte raids eller dungeons alls, menjag kände inte att jag missade något då resten av spelet var så trevligt. Sen var jag ingen seriös spelare, köpte några månader per år och var rätt nöjd så. Och att göra sig förtjänt av saker, crafting... Hjälp vad trevligt det var. Tidskrävande, men det var bara passande. Vill du göra skjortor av drakhud? Det kommer att bli drygt, men det passade så bra in i världen.

Så körde jag också, sen var jag dock med i en guild som körde en del 40-manna och om det var plats kvar kunde man få hoppa in lite förbehållslöst och hade man tur så kunde man få nån trevlig drop.

Av saturday_sun

Detta är kort som tillverkas till kryptoriggar, de är designade som spelkort för att sedan kunde krängas i andra hand på Ebay. Detta för att skapa någon slags ekonomi i vansinnet.

Av saturday_sun
Skrivet av Sysop:

Aha, ingenting jag direkt förstår mig på! 👍

Så här kan det se ut och höras.

https://www.youtube.com/watch?v=iO3CDgDhp6A

Av saturday_sun
Skrivet av Sysop:

Vad är det för musik du kör?

Kommer ihåg en HP OmniBook 5000CT med 90MHz Pentium CPU och 64MB RAM, drog man igång Winamp och spelade MP3 på den var det det enda man kunde göra med datorn, m.a.o. olidligt seg.

Lite moddar med FT2.

Av saturday_sun

Min första dator, en 486 SX 33MHz, finns kvar. Moderkortet är tyvärr skadat av ett läckande batteri och bor i en låda, men själva burken är kvar med ett utbyteskort med en 486 DX/2. Står i verkstaden och får agera musikmaskin lite då och då.