Inlägg

Inlägg som Dr.Mabuse har skrivit i forumet
Av Dr.Mabuse
Skrivet av SourceCreations:

Tjena! Har en Samsung A52s 5G där skärmen håller på att dö ut på. Någon som vet nått ställe i Stockholm som fixar skärmen till bra pris

Mvh. Axel

Kanske Tomi elektronik? Har ingen egen erfarenhet men det har fått bra betyg på nätet. Har gått förbi där så många gånger så det är det enda jag kommer på.

Ifall TV:n är mindre än tre år så är det som OldComputer säger, du kan alltid reklamera felet.

Av Dr.Mabuse
Av Dr.Mabuse
Skrivet av mrSvamp:

Monopol är skräp, så länge det inte är jag som har monopol.
(Det var ett skämt gott folk)

Men blodigt allvar för alla företag.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Mordekai:

Nu blandas begrepp eller personer ihop. Alla är iofs individer och har olika bakgrund men flyktingar flyr från något inte till något och har således inte kommit hit för att bli svenskar, de hamnade här för att de var tvungna att fly sina hem för att överleva.

I samma mening är (samma?) personer inte i behov av humanitära insatser/hjälp?

Jag har inte blandat ihop något. Följ gärna upp det påstående med något konkret eller be mig förtydliga om det är något du undrar över.
Det är fullt möjligt att vara flykting från både krig och/eller rättvisa. Det ena utesluter inte det andra. Personligen tycker jag att vi absolut ska ta emot flyktingar från krig, våld eller förföljelse.

Citat:

Så då återstår de som kallas ekonomiska flyktingar, vilket jag antar jag att inlägget syftar på. Inlägget påstår då att man kan veta att dessa kommer just till sverige av egen vilja, att de inte vill integrera sig (vad nu det betyder) och inte vill bidra till den svenska ekonomin (något som få svenskar vill för övrigt). Hur kan man veta allt detta om dessa personer och vad finns det för kalkyler? När har vi inte råd? När VD-löner ligger på över 10 miljoner per år, är det den nedre smärtgränsen? Är inte annan politik anledningen till att 900 personer inom vården i östergötland varslas (av i huvudsak privata bolag)?

Som sagt, det finns även kriminella element. Om du är förvirrad över vad som menas med integration och inte orka ta reda på det så är det inte mitt problem.

Citat:

"Har vi verkligen råd att hålla på såhär hur länge som helst?" Är inte en fråga eftersom den inte baseras i fakta utan i politiska åsikter. Har vi råd att ta hand om våra gamla? är en lika relevant fråga. Har vi råd med eftergymnasiala studier? Har vi råd med NATO? Alla dessa är politiska frågor utan specifika fakta som gör att man inte kan säga ja eller nej objektivt.

När intäkterna är mindre än utgifterna under en längre tid uppstår ett underskott som förr eller senare kommer påverka budgeten, det är inte politik det är matematik.

Citat:

Retoriken är för övrigt klassisk från politiker som vill förvilla, den används flitigt för att sprida FUD. Är det rimligt att vi tar in våldtäktsmän från utlandet? Är en klassisk sådan. Varför utvisas inte våldtäktsmän som inte är svenskar? Är en annan klassiker, där det visar sig att personen är utvisad men kan ej verkställas pga olika anledningar men förenklingar säljer den här typen av främlingshat mycket bättre än den mer komplicerade sanningen.

Nu läser du in mer än vad som finns där. Du har redan stoppa ord i min mun och nu kom halmgubben fram. Fegt och osakligt. Jag hade faktisk högre tankar om dig.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av mar3ld:

All sån skit (ML) undviker jag att läsa. Om SweC börjar med sådant så håll det så hemligt som möjligt. Den dag jag skulle få reda på att SweC skriver med hjälp av ML så slutar jag läsa även här.

Kanske bättre än att plagiera artiklar ord-för-ord?

Av Dr.Mabuse
Skrivet av FX9:

Jag ogillar var du är på väg med den tankegången, men vill inte dra den till sin spets.

Jag ogillar att du inte kan skilja på person och sak. Har du inget sakligt att tillföra så gå bara vidare.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av FilleMang:

https://youtu.be/EfI0taK2YBY

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ny-eso-rapport-flyktinginv...

Denna snubben lägger fram det otroligt bra med. Vi gör det av humanitära skäl, det har en ekonomisk kostnad. Förhoppningsvis kan vi alla hålla med där.

Dessvärre är verkligheten lite mer komplex än så. Långt ifrån alla är humanitär flyktingar i den striktaste mening och har någon ambition att integrera sig och bidra till den Svenska ekonomin. Har vi verkligen råd att hålla på såhär hur länge som helst?

Av Dr.Mabuse

Allt man behöver är lång garantitid, resten är ju sådan som redan regleras i lag.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Mullvaden83:

Måste ju finnas en rimlighet i lägsta priset oxå?
Om nån lägger ett bud som är 50-75% lägre än alla andra måste ju köparen titta o ba Va fan det där går ju inte. Det är ju ett bluffbud från nån klåpare.
Men ändå nogfan tar man det budet o allt rasar ändå.

Det är riktig, Lämnas allt för låga bud diskvalificeras dessa så bara korrekta underbyggda anbud kvarstår och därigenom har han rätt i sak, det lägsta budet vinner.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Varg:

Jag förstår att så många blir lurade när bedragare blir allt bättre på att fula sig.

Eller så blir vi dummare. Lägger man ner [sub]domäner ska man rensa bort A-pekare, CNAME och SPF värden i sin DNS.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av LemonIllusion:

Vad hade du kallat det?

Build

Jag översätter inte router eller switch heller, även om man kan säga växel i det senare fallet så kan det vantolkas utanför rätt kontext. Kompileringsversion låter också onödigt knystat men är mer korrekt än bygge. Menar bara att man inte behöver gå över ån efter vatten, men var och en gör som dom vill, det kittlade bara min Aspberger*.

*bildligt talat

Av Dr.Mabuse

Bygge... okey. Detta är väl ett bra exempel på när rak översättning inte fungerar.

Hos oss står det att företagsdata skyddas. Jag undrar hur och vad som menas. Vet inte om det är så klokt att testa gränserna, det kan missuppfattas...

Av Dr.Mabuse

Vet inte vad Swec har för källor men i fall någon undrar så är det är ingen "risk" att Avast måste betala böter - det är ett faktum.

IX.
IT IS FURTHER ORDERED
that:
Monetary Relief
A. Respondents must pay to the Commission $16,500,000, which Respondents stipulate
their undersigned counsel holds in escrow for no purpose other than payment to the
Commission.

https://www.ftc.gov/system/files/ftc_gov/pdf/D%26O-Avast.pdf

Av Dr.Mabuse
Skrivet av heatm:

Jo, det är lite bökigt. Men jag har ETT krav, hon har tre-fyra stycken...

...då måste jag väl ändå få igenom mitt va? HAHA!

Bara tre-fyra? Låter som en keeper

Av Dr.Mabuse
Skrivet av heatm:

Många hus har dock relativt litet garage så urvalet är relativt begränsat. Önskar större garage själv, nu bryter jag ryggen av mig oavsett vad jag ska göra känns det som. Att det hänger skräp på väggarna bidrar ju såklart men har inte plats någon annanstans.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av DaBone:

6 månaders karenstid för att byta jobb till något i samma bransch, alltså börja jobba hos en konkurrent är också vanligt i Sverige.

Definiera "vanligt". För högt uppsatta chefer av särskild betydelse för verksamheten förekommer konkurrensklausuler, ja. För tillsvidareanställda utan särskild befattning är det i strid med arbetsrätten.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av KASC:

ARN är ju så jäkla onödig. Vi skattebetalare bekostar en myndighet med cirka 45 anställda jurister som sedan inte har NÅGRA befogenheter alls. Helt meningslös verksamhet bedriver dom

Håller med, det är mycket bättra att behöva betala 900kr för att får sin sak prövad och sedan bli överkörd i tingsrätten eftersom man inte har råd med en advokat eller saknar erfarenheter och kunskap om hur man hävdar sin sak.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av talonmas:

Ok, så samma som sker på desktop nu med nya Outlook t.ex? Webbversion wrappad med Windows gui.

Ja, precis!

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Sephirot:

Är det bara jag som inte vet vad ”progressiva appar” är?
Innebär det bara webbläsare som nämns i texten eller är det fler appar?

Kort är det en webbapp som tar på sig kostymen för det operativsystem den installeras på och framstår som en vanligt app fast den körs i webbläsare eller i eget skal. Kan köras offline och kommunicera med andra appar och/eller tjänster, därav progressiv. Twitter/X-appen i iPhone är ett exempel på PWA.
Genom att använda webbteknologi (HTML, CSS, och JavaScript) så behöver utvecklaren inte kompilera kod för varje unik plattform.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av tompatomp:

Ja det kanske är så, men sen att dom satt Windowsknappen i mitten av startmenyn? Total fail med det mest grundläggande saken av hela Windows. Bara där är ribban satt för vad det är för idioter som designat 11an.

Start > Inställningar > Anpassning > Beteenden för aktivitetsfältet > Justering av aktivitetsfältet: Till vänster

Det var det första jag ändrade.... bara för att ganska omgående byta tillbaka till centrerat