Inlägg

Inlägg som Kanzaki har skrivit i forumet
Av Kanzaki

G-skill trident z Neo 3600mhz till x370 med ryzen1600?

Jag har en väldigt överclockad dator.. Men bara 8gb ram minne hehe.

moderkortet är en gigabyte ax370 gaming k3

ryzen 1600 @ 4ghz alla cores
vega 56 @ 1770mhz core och 1100mhz hbm2

och jag märker att jag får nästan 20fps increase när jag klockar mitt 8gb kingston 2133mhz minne till 3000mhz..

saken är ju även den att bara chrome brukar sitta på ca 6gb minne hehe.. Men jag har en Samsung NVME 970(med 15gb page file) som mitigerat detta men förståss känner jag ju av stutter och små fryslagg när jag ska t.ex hoppa ur spelet och använda chrome osv eller om jag går in i något nytt område i spelet och det behöver ladda massa ram igen.

Jag tror att ram minnet är ganska så solklart att uppgradera just nu.. jag kan ju skaffa en ryzen 3700 senare till mitt moderkort då det stödjer detta (yes bios uppgraderat)..

så är det klokt å sattsa på ett 3600mhz minne nu med samsung b-die? Jag hittar inte direkt info om jag ens kommer kunna boota upp systemet.

Av Kanzaki
Skrivet av Seziuo:

Varför använder mitt Vega 56 bara 50% i spel? Får 120 FPS i CSGO och 70 FPS i GTA V på grund av detta. Har testat undervolta, sätta powerlimit till 50% och testat allt på default. Inget fungerar..

Det är tack vare drivrutins optimeringen för grafikkorten. Vega beter sig underligt i en hel del spel. Ibland så varken sjunker eller ökar fps'en trotts min eller max settings. Det du kan göra dock är å gå in i wattman. Gå in på där du kan ändra på clock hastigheterna.

På kolumnen för GPUn.. högerklicka på p6 texten och sätt den till min state

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kanzaki

Jag har skapat en petition om detta. Signera gärna och sprid!

http://chng.it/DyJfN8Tk5R

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kanzaki

Någon som har formgjutna öronproppar ifrån sensaphonics?

Jag skal skaffa öronproppar till mina InEar Monitors (shure se846) ifrån sensaphonics.com

Öronavtrycket gör jag här i malmö förståss.. och skickar dem till USA, Sensaphonics är i USA.

Det jag undrar har någon här eller vet någon som handlat utav dem och skickat öronavgjutning/öronavtryck till dem?

Varför jag undrar är att jag har väldigt svårt med att hitta rätta tariffnummer osv som skal fyllas i tulldeklarationen. Avtrycket görs med silikon som är av märket "otoform a soft x" Jag har skickat mail till tullen och väntar fortfarande på svar ifrån dem.

Jag skulle vara oerhört tacksam om jag kunde få byta ett par ord med någon som gått igenom denna process.

Av Kanzaki
Skrivet av Adrenochrome:

1,25 låter högt tycker jag...visst, fast visst, 1750 är ju rätt högt det med. Ligger på runt 1600 på mitt vega64 @1,025....det vill verkligen inte gå upp i frekvens mer oavsett hur mycket kräm jag ger det..blir krasch nästan direkt då.

Alltså kör du 1600mhz core på 1.025volt?

Det är rätt gött det ju ^^

Vega korten är ju 1.2volt som standard på p7(högsta powerstate).

Du har alltså undervoltat och kör 1600, just för att förvara höga hastigheten utan att det thermalthrottlar?

Jag kör med vega 64Liquid cooling BIOS i min vega 56. Därför får jag så höga siffror. Jag glömde väl också att säga jag har 360mm radiator och 240mm radiator i samma loop för kylning av både GPU och CPU. Alltså totalt blir det typ 620mm vattenkylning höhö..

Jag ligger på 50-55c GPU under max load. Eftersom det är samma loop på CPUn så ligger cpun också på 50-55c.

Och det är just 50-55c om både GPU och CPU stresstestas samtidigt.

Annars ligger jag på ca 35c under spel.

min cpu är en ryzen 1600(3.2ghz) överklockat till 4ghz på alla 6 cores

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kanzaki

Kan inte lira :/ får konstanta fps drops från 150fps+ till under 10fps var 5e sekund

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kanzaki

https://imgur.com/a/RcYIoBF

Vega 56 referens MSI kort

1750mhz core @1250mv

1050mhz hbm2 @950mv

Powertarget 50%

Vad tycker ni? Kan kortet gå mycket högre? Tempraturer med 1 timmes furmark är i bildlänken åvan.

Jag kan ju trycka mycket mer powertarget

Hmb2 minnena tyckte jag står bra där. Tar jag upp den till 1150mhz och 1050mv så ökar tempraturen för minnena mycket mer drastiskt. Men det kan jag kontra med å öka fläktarna från 40% driv till 100% xD

Det skadar väl inte kortet å köra 1.25 volt?

Edit: har en rm1000x corsair 1000watt psu btw. Och kör 2 separata 8pins kablar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kanzaki
Skrivet av Shad0X:

Söker efter "billig" router som ska kopplas till ett övervakningssystem vid en plats som inte har tillgång till fast internet, tänkte kolla om någon har liknande lösningar eller förslag på 4G routrar som inte krånglar.

Dealbreakers:
- Inbygd plats för simkort (så man sliper mecka med en USB sticka som också kostar extra)
- Stöd för VPN (så den går att koppla till hemmanätverket och på så sätt ladda upp inspelade filmer till hemmanätverket samt access hemifrån till övervakningen)

Har tittat på följande routrar:
- ZyXEL LTE3301
- TP-Link Archer MR200
- TP-Link TL-MR6400

någon som kör någon av dessa och kan hylla/rata dom? förslag på andra?
runt 1000:- är smärtgränsen, ser att det finns några "bättre" runt 1500:- men känns för dyra för detta ändamål.

Hur har det gått för dig?

Funderar själv på en tp-link archer mr200. Litar inte på d-link då kag tycker deras grejjer är kass.

Nu när jag väl ändå frågar, kan du köra en ookla-speedtest å skriva vad du får för resultat på "jitter" ?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kanzaki
Skrivet av Zaic:

@jOnÄTÄn: Blir samma sak med MSI AB, även med OverdriveNTool, oavsett om jag ökar eller sänker spänningen :/

vilka frekvenser, volt och power target %?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kanzaki

Tja! Har installerat alphacool vattenkylare med 240 radiator till mitt vega 56 referens kort. Använde kylpastan som följde med vattenkylningskittet, alphacool kylpasta. Och nu idag har jag fått hem 11g av thermal grizzly kryonaught och undrar om det är lönt å byta kylpastan till kryo på grafikkortet?

just nu så är mina tempraturer

1700mhz core
1150mhz HBM2
50%+ powerlimiter
(ca 310watt på kortet)

55c core
70c hotspot
65c hbm2
absolut 0 thermaltrottling

efter timmars av Futrmark(inte futuremark!) stress test på full utilization av gpu. Jag inser ju att det aldrig kommer bli 55c core temp vid spel och normalt användande.
dessa tempraturer är efter överklock på maximum power och full stresstest i timmar.

är det lönt å byta pastan? xD

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kanzaki
Skrivet av Paddanx:

Iden är väl inte dum, men jag har svårt att se hur den ska implementeras.

Både grafikkort och mycket annat kan du ju flasha ny FW till, och uppdatera/ändra nästan allt. SMART tex är ju där för den hade ett annat syfte, och även den lurar ju tillverkarna användarna lite som de vill med beg kort som "lagas". (Tex de du får på garantiärende vet du ju inte hur många timmar de har haft då de ofta nollar SMART).

Att kräva ett separat övervaknings chip på varje RAM, CPU, GPU osv skulle bli en komplicerad historia :=/

Eg är det väl mest GPUerna som detta skulle behövas mest idag pga crypto. Ett litet chipp som räknar antal drifttimmar, som kan läsas av av både tillverkare och användare med liten mjukvara skulle räcka rätt långt.

Drifttimmar påverkar komponenterna knappt Endast fläkten som är en mekanisk aparat och de klarar av väldigt många år, eller om man har otur, har man fått ett svart får från batchen ;p Max hastighet är väldigt korkat å köra på fläktarna om man minar. Och behöver man dem köras på max, så gör man något fel och antagligen så brister kunskapen om optimering i ström och spänning.

Kan också säga att kapacitorer klarar upp till 105-110grader innan de drar ner på livslängden rätt så tydligt, och det brukar de inte heller bli då de sitter en bit ifrån de mer värmeproducerande komponenterna. Vram modulerna och andra komponenter som grafikkort är uttrustade med klarar upp till 150-170c innan de drar ner på livslängden. Och är ett kort uttrustat med fler powerstates, vega t ex 12st, gtx titan v 16st - och dessutom toppklassen i både vram och kontroller som faktiskt även har skydd integrerade rakt i själva modulerna att reglera ner långt innan man kan nå gränserna. Gtx titan v t.ex har extra snäppet av moduler och de klarar 70amp styck, 70amp på 1.2v är långt! mer än man kommer lyckas trycka wattsen genom korten utan LN2 flytande kväve kylning.

Och det är inte "för att det blir för hett" i enkel mening. Det är bara så det är fysiska lagarna fungerar; om man trycker genom så mycket spänning/ström. Man kan t.ex köra ett vega kort som ör 250watt tdp, på 500watt.. bara om man har kylning nog, annars stänger kortet ner sig automatiskt som självförsvar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kanzaki

highend kort särskillt vega referenskorten är tillverkade med väldigt hög kvalitet och tack vare sin teknik så går de att undervolta markant. Vid mining i händerna på en som tar hand om sin hårdvara är det vanligt att korten kör på hela 400mv lägre än "stock" settings i vcore och 100-200mv lägre på hbm minnena än stock. detta medför att korten kan användas på runt 2200-2600rpm och runt 50-55c tempraturer. Mining är inget som särskillt skulle degenerera korten. Vad som degenererar komponenter är värme. Och det som troligen kommer lägga av först på korten är kapacitorerna, som ändå faktiskt är tillverkade att kunna klara av å fungera under 80c i 10 år 24/7.

Användare som spelar spel brukar i regel INTE strypa sina kort och kör oftast i "stock settings" och eftersom spel utnyttjar GPUn i mycket större sträcka och slukar mer ström, brukar GPUs ligga på 70-80c med 50-70% Fläkt hastighet. Och det är trots allt fullständigt acceptabelt gällande grafikkort.

Att någon skulle köpa ett "förbrukat kort" är ytterst osannolikt om man nu inte köpt i andra hand av någon som bor nära ekvatorn med 40+ omgivningstempraturer.

dessutom så är det allra klokast att be om kvitto så oavsett vad som händer, kan man vara säker på att man kan RMA kortet genom garantin själva TILLVERKAREN erbjuder.

edit: fördelen med HBM minnen är att de sitter ihop tillsammans med gpu'n och därmed är det fritt att sätta vram modulerna väldigt nära GPUn. Alltså kan de trycka ut 1.2volt och när det når fram till gpun så får gpun 1.15-1.19 volt. Tillskillnad från t.ex GTX1080 som har GDDR minnen så är vram modulerna längre bort och får trycka ut kanske 1.4volt för att gpun ska träffas med 1.2volt.

edit2: kan också tillägga att vega 56 och vega 64 korten är vega FrontierEdition kort, det som skiljer är antalet compute units som är aktiva och 8gb hbm istället för 16gb.
Skickades från m.sweclockers.com

Av Kanzaki

MSI vega 56 säljes

Har en MSI vega 56 referenskort å sälja om någon är sugen?

Tänkte mig 5000kr

Läs hela annonsen här

Av Kanzaki
Skrivet av superegg:

Vad miningare du för coin?

Vad är det för amd kort?

monero och stellite, bytar pool och coin beroende på belastningen på nätet. Annars är de cryptonight, turtle var rätt ok ett tag. och electroneum.

dessa är vega 56 kort med vega 64 bios och moddade powertables för brutal överclockning ;p

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kanzaki

https://ibb.co/hSpJ6c

kan ju posta en bild nu innan den far ut till balkongen ;p

1600w - 15800h/s tjänar mig ca 40usd om dagen ;p
edit: glömde ju skriva. ca 55-60c per kort ^^
Skickades från m.sweclockers.com

Av Kanzaki
Skrivet av iRonNuke:

Wow! Imponerande många måste jag säga! Kör du dom uppdelat på två riggar eller alla på samma?

Ångrar att jag inte köpte fler.. Då dom är nog de grafikkorten som inbringat mest. Men dom var inte roliga i början när man strulade att få dom stabila och hög hashrate, men när man kom över den tröskeln är dom grymma!

Är det referensmodellen av Vega 56 du har eller vad är det för några?

Ja det var grymt! Ett tag tjänade jag mer på mining än på mitt heltidsjobb ju.. Helt sjukt var det.

Aa det är referensmodellerna ^^ faktiskt rätt härligt med dessa blower fläktarna så har ju dem riktade att blåsa den varma luften rakt uppåt.

Haha jadu.. meningen var 12 st egentligen. så sålde 3 vega kort rätt bra över MSRP som jag köpte dem för xD
Driver det med en biffig 1000w psu som jag har korsat med en 2400W Server PSU rankad på 98% effektivtet. lite overkill men lätt värt utvecklingsmöjligheterna. kanske kan driva en dammsugare med riggen också... hahaha

aa det var lite klurigt i början då jag inte ens visste cmake fanns. Man skulle hitta devcon.exe från nått paket också så blockhain driverna funkade och sen klocka alla korten å leka med powertables i registret pohohoh

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kanzaki
Skrivet av Eth-Dec:

@tfwo: Är du villig att ta en hög risk ska du köpa in dig på prylar nu. Varför? Många har fått kalla fötter och säljer av sina prylar till vrakpriser. Risken du tar är hög, Risken för 3 månader sen var också hög men du hade då betalat 2ggr mer per grafikkort.

Det finns egentligen inget som säger att risken idag är högre än för 2-4 månader sen. Kursen har fallit- JA men det gör den ju varje år och kan mycket väl gå upp igen. Likväl som den också kan krascha totalt

En annan hög risk att ta är ju att köpa in sig i valutor just nu. Skillnaden är att vinsten du kan få är betydligt högre samtidigt som en eventuell förlust blir total om det kraschar
Utrustning kan man ofta sälja till åtminstone 50% inköpspris (oftast mer) men vid en total krasch finns ett överskott på marknaden så då får man nog räkna med en rejäl förlust även här.

1 rigg på 6 kort är en bra start. Det drar runt 1000w /h dualmining eller 800w single med preppade och moddade rx570 en i3a och guld PSU.

Det ger runt 125 kr /veckan just nu i vinst. DVS ingen fantastisk avkastning vid dagens låga kurs

8 vega strypta till 1400 watt och klockade till 1100 på minnena tjänar drygt 30usd om dagen just nu ;p

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kanzaki
Skrivet av iRonNuke:

Nej kanske inte. Det stora problemet är nog om du lyckas kyla balkongen tillräckligt (du kanske har skugga där hela dagen och då blir det mycket lättare). Du kanske kan bygga någon form av fläkt som suger in luft i ena sidan och blåser ut i andra sidan. I mitt fall så har jag sol större delen av dagen så jag måste nog flytta in riggarna snart.

Hur många Vega-kort har du? Själv har jag två och är väldigt nöjd med dom, mina mest inkomstbringande kort helt klart och då har jag RX 570/580, GTX 1070Ti/1080 också

9 st ;p har solskydd/persiener på alla fönster så kan dra ner nån av dem ^^ Saknar dock november-december dagarna.. var runt 900kr om dagen dessa kort drog in lol

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kanzaki
Skrivet av iRonNuke:

Har själv två riggar ute på en inglasad balkong. Dom har varit där hela vintern. Men kommer flytta in dom snart då snart blir för varmt på den inglasade balkongen, när det varit sol har jag öppnat upp lite för att leda bort värmen från solen.

Men kan nog inte rekommendera att köra riggarna nu under vår/sommar då det troligtvis kommer bli väldigt varmt där. Sedan blir dygnstemperaturskillnaderna rätt stora ju närmre vår/sommar vi kommer vilket inte kan vara bra?

Och ja, under vintern när det är minusgrader så är det väldigt låg luftfuktighet. Värre nu när det blir varmare ute. Så där är ännu en anledning att inte ha riggarna kvar på balkongen

glad jag ställde frågan! sommarens fuktighet är ju inte nåra större problem skulle jag tro. Värre om man har 10 000 grafikkort då flyttar man ju luft i en enormt större area, och area = fukt xD balkongen blire då i för framtiden. Korten når ju 70c 75c när omgivningens tempratur är över 30-40grader i luft. Och det blire tamigfan fort om det inte cirkuleras ut. kylan sänker mina kort drygt under 50grader och man ska faktiskt vara trygg med Vega i 70-80c i 24/7 det är ju bara hbm minnena blir ju varmare än vad tempsen visar och det throttlar, usch

vega 4 life !

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kanzaki
Skrivet av superegg:

På sommar borde det gå bra då för risken för fukt är mindre men risk att få vatten på sig, om den inte är helt inglasad.

Det var någon annan som byggde en box som han hade på balkong och det gick bra.

aoo okej. det är rätt bra inglasning här och jag har tänkt på något i stil med tyger eller box men grejjen är ju värmen? undervoltar dem rätt fint så de ligger på 50-60c och gör bastu av hela lägenheten på en kvart och därmed ökar till 70-80 per kort så har ju fullt öppet fönster och vädrar konstant här i vintertid och kan gå i kallingar ;p

men men. utan att experimentera för mycket. om jag stänger all fönster i balkongen så finns det ju fortf lite mindre otätheter på några ställen där fönsterna möts, om det liksom.. undrar. blire inte väldigt immit och fuktigt på alla ytor om korten sitter här å blåser 60c luft nonstop?

Skickades från m.sweclockers.com