Inlägg

Inlägg som Extreat har skrivit i forumet
Av Extreat
Skrivet av Koena:

Tack för input.
Hur ska man som nybörjare ställa sig till det ovan om BIOS och risk/behov att göra någon form av uppgradering för att få det fungera. Behöver man hålla på med kylpasta mm för denna typ av processor eller går den klicka i direkt i moderkortet och vara glad.

Du behöver alltid ta bort gammal kylpasta och applicera ny när du demonterar CPU-kylaren. Men det är simpelt, finns garanterat drösvis med guider på nätet.

Spontant låter det som ett jobbigt problem att eventuellt behöva uppgradera BIOS för att köra igång datorn. Om du inte har någon som kan hjälpa dig med det så skulle jag hellre köpa mig fri från problemet. Men övriga i tråden har bättre koll än jag.

Av Extreat
Skrivet av oqvist:

Någon som har koll på etymotic. Funderade på etymotic 4xr fast sett intryck där de finner 2xr lite trevligare. Tanken är inte att ha världens bästa analysinstrument utan att köra vr underhållning främst så lättdrivet är viktigt och gärna bang for buck. Nu uppskattas det ju att etymotic har 4000 för flaggskepp när andra ska ha 25000 men rädd det blir för tunt.

Etymotic gör inga basmonster vad jag förstått?

Jag kör ER3SE. Är ingen expert på ljud men gillar skarpt. Fördelaktigt att de blockerar så mycket omgivningsoljud också.

Av Extreat

Jag köpte en Elitedesk 800 G3 från Ebay häromveckan. Levererade snabbt från Tyskland. 16 gb RAM, 512 gb m2-SSD, i5-7500. Betalade drygt 2200 kr inkl frakt, vilket jag tycker är prisvärt. Ska sätta in två mekaniska diskar också. Fick beställa hårddiskskruvar som är specifika för HP tydligen, kan vara bra att tänka på innan. Hittade ett paket om 8 st på svenska Amazon för 136 kr.

Av Extreat
Skrivet av RaidSoft:

Så länge man inte har bindningstid på sitt abonnemang så kan man bara hoppa in på deras chatt och säga att man vill ha nya lägre priset om det sänkts. Det som suger är att de inte sänker en till nya lägre priset automatiskt men detta är inte nått unikt för Bahnhof utan något alla verkar göra.

Har haft en hel del olika ISP's i mitt stadsnät och när prishöjning har kommit så har jag sett att priset gått upp för mer eller mindre alla leverantörerna, dock har det inte alltid varit samma månad priset ändrats. Sen har oftast priset gått ner lite igen efter några månader vilket man måste hålla koll på själv och det suger ju rätt hårt.

Det kommer inte göras nått åt utan nån lagändring dock då de tjänar för mycket på att folk är för lata att hålla koll när priser går ner, är galet att man skulle behöva hålla på och göra det överlag dock.

Yes, men min poäng är att det denna gång är samma pris på hemsidan som priset jag numera kommer att 'erbjudas'. Det är en saftig prisökning för mig, men till skillnad från förra gången kommer jag inte att betala mer än nya kunder, vilket gör det svårare att pruta ner priset. Är du med?

Ett alternativ som jag överväger är att byta över till Ownit som erbjuder tre månader för 99 kr, ingen bindningstid. Så vill man vara Bahnhof trogen kan man ju byta tillbaka efter det.

Av Extreat

Någon som har varit i kontakt med Bahnhof ännu för att förhandla ner priset? Tidigare har jag lyckats få ner priset till listpriset på deras hemsida, som var lägre än det jag då betalade. Denna gång är det dock samma pris så kan bli svårt att förhandla ner. Har även sneglat på Ownit, men där är det bara en tia billigare. Hur tänker ni?

Av Extreat
Skrivet av WarManB:

Är det kanske någon som kan peka mig i rätt riktning gällande var jag kan hitta en bra tråd om detta?

Är lite inne på liknande alternativ som du och tycker det är svårt att bilda sig en god uppfattning. Men tycker att det dyker upp många informativa trådar i server-delen här på forumet, kanske kan vara en god idé att ge sig in där.

Av Extreat

Tack för tipset (y)

Skrivet av Rouge of Darkness:

ingen aning men tippar att du måste vara inloggad.

En uppföljning, som möjligen kan vara intressant för framtida läsare. Jag mejlade och frågade hur man handlar från deras EU-butik och fick svar att de kan skicka kablar utan extra kostnad om jag registrerar produkten på deras hemsida. Fint kundbemötande, tycker jag. Klistrar in svaret här:

”thank you for your inquiry and your interest in our products.
Generally, we do not sell cables in the EU via the online store.

However, if you register your product in your account and tell us which cables you currently need, we can send them to you free of charge, provided they are in stock.

If you have any further questions, please do not hesitate to contact us again”

Av Extreat

Tack. Är det jag som är dum eller var klickar man på köp?

Av Extreat

Var köper jag EVGA PCI-e 8/6+2 pin kabel?

Hej! Har köpt en datorav en polare men kablar till GPU kom inte med (PCI-e 8/6+2). Har ni tips på var man kan få tag på såna? Går att köpa från t.ex. Fruugo, men känns lite sketchy att köpa unbranded för den typen av produkt.

Nätagget i fråga är ett Evga Supernova G3 650W. Mvh!

Av Extreat
Skrivet av Seziuo:

Kanske lite off-topic, men har du testat hörlurar med ANC? Jag hör ingenting överhuvudtaget när jag har ANC på och lyssnar på musik (ca 40% ljudvolym) med ett par Sony WH-1000XM3

Inte tillräckligt länge för att bilda mig en uppfattning om hur de presterar i miljöer där jag behöver dem som mest. Men, som jag skrev, har jag läst att ANC inte ska fungera så väl för att filtrera ut just tal. Vad är din uppfattning?

Av Extreat

Formgjuta in ear-kuddar

Efter många års funderingar har jag bestämt mig för att formgjuta kuddar till mina in ear-hörlurar. Jag är ljudkänslig och blir i synnerhet störd av människors tal. Av den anledningen har jag uteslutit hörlurar med aktiv brusreducering, eftersom de ska vara sämre på att filtrera bort frekvenser i omfånget där tal ligger.

Det finns en uppsjö tillverkare som kan leverera en sådan produkt, men kan inte hitta någon som har gjort jämförelser mellan produkter. Finns det någon här med erfarenhet av formgjutning? Illicons produkter har jag sneglat mest på, verkar bra. Det som har talat emot är att jag måste gjuta till en specifik hörlursmodell och jag har för avsikt att uppgradera från mina Sennheiser CX 5.00G framöver.

Tacksam för hjälp!

Av Extreat

Död USB-C på Huawei Matebook

Hej Sweclockers, den högra USB-C-porten tycks ha lagt av på min Huawei Matebook. Den vänstra porten, för laddning, tycks däremot fungera utan problem (laddar datorn).

Det jag har provat hittills är: Två olika dockningsstationer med olika tillbehöver anslutna (mus, tangentbord, hörlursförstärkare, SD-kort, telefon). Samt att inaktivera USB-porten i BIOS, starta upp och stänga av för att återigen aktivera den.

Ska tilläggas att enhetshanteraren inte visar något felmeddelande. Inte heller i Huaweis mjukvara PC Manager noteras något fel.

Tacksam för råd!

Av Extreat
Skrivet av CyberNerd:

Ja, men jag hade valt ett moderkort med 4 minnesplatser och annat nätagg, exempelvis:
https://www.inet.se/produkt/1901250/gigabyte-b450m-ds3h
https://www.inet.se/produkt/6902164/evga-bq-650w

Du har valt ett mATX-mobo, är det medvetet?

Av Extreat

Dator såld till Snirresnake. Tack för alla bud!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Extreat
Skrivet av Ferre4:

7500kr och hämtar i Uppsala. Medföljer Windows 10?

Har Win 10 Edu installerat. Har fått licensen via universitetet, men det ska nog fungera för dig också.

Av Extreat

[AVSLUTAD] Komplett dator - i5 7600K 16GB RAM GTX 1070 OC 850 EVO 500 GB

Hej, ska iväg en sväng utomlands och tänkte kolla intresset för min dator. Får jag ett bud jag blir nöjd med säljer jag.

Samtliga delar är inköpta för lite drygt ett år sedan, kvitto finns på allt. Datorn finns i Uppsala till på söndag den 11 februari, därefter i Alingsås.

Chassi: Fractal Design Define S
PSU: Fractal Design Edison M 550W
Mobo: MSI Z170A KRAIT GAMING 3X
Processor: Intel i5 7600K
Processorkylare: be quiet! Pure Rock
RAM: Crucial 16GB DDR4 3000MHz
GPU: ASUS GeForce GTX 1070 DUAL OC
SSD: Samsung 850 EVO 500GB
HDD: Har ett gäng mekaniska som kan hänga med vid intresse. Finns även Razer Lycosa och Logitech MX518.

Läs hela annonsen här

Av Extreat

Hej, vad tror du om datorn i min signatur?

Av Extreat

Datorn såld.

Av Extreat
Skrivet av Fenerim:

1600 hämtar

Tack för buden så långt, avslutar i morgon bitti vid 10.00. Fenerim har för närvarande högsta budet - 1600 kr.

Av Extreat

[AVSLUTAD] Komplett dator - i5 3450, HD5870, 8 GB RAM

Hej! Tänkte kolla om det finns intresse för denna dator, använder den inte längre.

Specs:
Moderkort: MSI Z77A-G45
CPU: Intel Core i5 3450 3.1 GHz (Ivy Bridge)
Kylare: Be-Quiet Pure Rock
RAM: Corsair Vengeance 8GB (2x4GB) DDR3 1600 Mhz
GPU: AMD Radeon HD5870 1 GB
Chassie: Antec P182
Nätagg: Corsair TX650W
HDD: Har ett par stycken mekaniska diskar med några år på nacken (SATA allihop). Ingår om intresse finns.

Finns även Razer Lycosa och Logitech MX518.

Kör bud från 500 kr.

Läs hela annonsen här