Inlägg

Inlägg som Kimaro har skrivit i forumet
Av Kimaro

Rekommendationer och tips för hemma-server för mina ändamål.

Jag har inte hållt på med servrar i över 10 år nu sen jag gick i skolan så jag säger bara att jag är nybörjare istället, men har nu börjat känna att jag skulle vilja ha en hemma server, den är tänkt som en budget server från min gamla CPU, detta är vad jag vill kunna göra me den.

Jellyfin/Plex
Homeassistant
Pi-Hole
Homarr/whatever dashboard jag känner för att köra
Alla andra ARR containrar.
Kunna dra upp en spel server för diverse spel när jag känner för det

För tillfället så kör jag HA och enklare spelservrar från en gammal laptop, det fungerar... men inte perfekt.
Och då kommer vi till frågorna.

Vad för OS ska jag köra för att klara av allt?
Jag kan lösa det mesta med att googla mig fram men vill helst att det ska fungera så enkelt som möjligt med en GUI.

Det ska vara gratis eller kosta så lite som möjligt. (ingen månadsbetalning/år som unraid)

Hårdvaran jag har för tillfället är min Ryzen 5 5600g.
Men jag undrar, hur mycket ram ska jag ha för att det ska vara tillräckligt? Skulle jag personligen gissa så skulle jag gissa på 16gb.

Jag kommer också behöva köpa nytt moderkort, vad ska jag tänka på att skaffa där? Det kommer förmodligen vara en m-atx
Chassi hittar jag nog på något med, men om ni har nån rekommendation på en liten rackare som har plats för en 4-5 hårddiskar så rekommendera på.

Jag har en gammal GPU (970) om det behövs för encoding för t.ex Jellyfin som jag också kan slänga in. Men vet inte om det är nödvändigt.

Jag tror det är allt, om det är något annat jag glömt och inte tänkt på, tipsa gärna, jag är öppen för att lära mig.

Av Kimaro

Du skrev svagare kort. Men inte hur mycket svagare. Har ett 970 som funkar perfekt till spelen jag kör.

Av Kimaro
Skrivet av Kimaro:

Nu har jag väl inte riktigt en hunk kropp som @Pajmongo har, men vafan, jag är starkt desperat efter nytt tangentbord och stol så lite får jag väl bjuda på!
https://media.discordapp.net/attachments/252022926813954048/822839863124557854/IMG_20210320_152911.jpg?width=1432&height=676

Råkade ta bort bilden från min discord så den försvann här också, vet inte om mods kan ändra och lägga tillbaka denna

https://cdn.discordapp.com/attachments/252022926813954048/827543...

Av Kimaro

Nu har jag väl inte riktigt en hunk kropp som @Pajmongo har, men vafan, jag är starkt desperat efter nytt tangentbord och stol så lite får jag väl bjuda på!

https://media.discordapp.net/attachments/252022926813954048/8228...

Av Kimaro
Skrivet av Zotamedu:

Vänta lite nu. Så det går inte att sätta på 4K-texturer om man inte går in och sätter på 4K-texturer? Är du ny på PC-marknaden? Att ändra iställningar på andra sätt än i en Options-meny är lika gammalt som spel på PC. Det är inte ovanligt att utvecklare uppmanar spelare att ändra saker i .ini-filer för det är där man ändrar inställningarna. Det är en balans mellan en hanterabar inställningsmeny inne i spelet och stor valmöjlighet för spelarna. Betyder detta är +mlook inte finns i Quake för att man var tvungen att ställa in det i en konsol och inte i en meny? Att avfärda inställningar bara för att de finns i en .ini-fil är trams. När det krävs tredjepartsmjukvara är jag med dig men nu är det fortfarande en del av spelet.

Det var liksom inte bara att skriva att man ville ha 4k texturer, ska leta upp hela texten man skulle ha.

Av Kimaro
Skrivet av Allexz:

Tycker det ser riktigt fint ut för att vara openworld, finns det något OW spel som är snyggare?

GTA4?

Skrivet av Sifear:

Vi är 4! Mafia 2 var en kort men underbar resa. Fällde en tår pga det olyckliga slutet

Vi är 5! Mafia 2 är ett av mina favorit spel.

Och nu, ontopic.

Först och främst, killen som är extremt Watch_Dogs fan vilket är så uppenbart att jag vill gråta lite, bilderna du länkade är downscalade 4k bilder (som för övrigt inte går att sätta på om man inte går in i Watch Dogs mappen och ändrar text i en ini fil) så, du snackar BS. Då kan man lika gärna dra upp video på Icehancer till GTA4 för det är ungefär samma sak.

Skrivet av Havocboy:

Här är ett album med bilder som jag tagit: http://imgur.com/a/U6g4z

Lite besviken på dig att du inte tog några dag bilder då det är där spelet inte ser bra ut :/ Natt är sjukt snyggt men det är dagarna som ser sjukt platta ut.

Skrivet av kitanii:

Dessutom in i minsta detalj som när spelet visades första gången under E3. Har sett det flera gånger på min egen burk med egna ögon.
Är liksom inget omöjligt som syns där utan bara mångsidigthet vad gäller det visuella.
Att sedan skuggor och reflektioner är fejkade är inget nytt. Det görs hela tiden. GTA4 har det exempelvis. Spel är inget annat än fejk. Uppskattningar och illusioner. Tycker inte alls att Watch Dogs förtjänar all skit det får för helt ärligt talat ser det lätt ut som BF4 på max många gånger.

Nej, GTA4 har inte fejkade skuggor. Hade du kollat på klippet hade du sett att det inte har det medans Watch_Dogs faktiskt inte har skuggor från lampor alls.

Watch_Dogs förtjänar all skit det får atm eftersom dem visade ett helt annorlunda spel flera gånger och säger att det är såhär det är. Då förtjänar det skit enligt mig, detsamma med BF4 som inte ens är klart. Det förtjänar även skit.

Skrivet av Ixozuxiz:

Jag sitter ju och spelar det själv? på 1080p, det är knappt någon skillnad. Vad får du för rätt att dömma spelet som knappt vet hur det ser ut?

Jag vet hur det ser ut. Och du har ingen aning om vad du snackar om. Du är så upp i baken på Ubisoft så det skriker om det. Det är en stor skillnad. Så försök inte ens.

Skrivet av Ixozuxiz:

Vilket de har all rätt att göra, inte många spel med den typen av grafik i dagensläge, dock inte många människor som ser det. För att verkligen se SSS till fullo måste man nästan vara grafiker själv.

Det här är förmodligen det dummaste jag läst. "För att verkligen se SSS till fullo måste man nästan vara grafiker själv"

Åh, så snyggt! Men! Det är bara grafiker som kan se hur snyggt detta spel egentligen är! Åh ma gouuuuuuud!

Av Kimaro

Vart skriver man upp sig så man är med? Eller måste man joina in på Mumble för att fixa det?

Av Kimaro
Skrivet av HurMycket:

Jag håller delvis med dig: Många av dem som lagt ner mest jobb, och förmodligen skapat de bästa bidragen, är förmodligen inte klara än, medan de som bara har hafsat ihop något nu får ett pris => orättvist.

Problemet är väl att det inte hade gått att säga "Alla som har påbörjat ett projekt får en musmatta", för då hade väldigt många just kladdat ihop något i Paint och skickat in bara för att få en musmatta. Var skulle man dra gränsen mellan "seriösa" och "oseriösa" bidrag?

Vågar därför inte ge mig in på om det var rätt att dela ut tröstpris eller ej.

Haha, skärp dig. Det är ju bara en tävling seriöst det är inte precis ett arbete du förlorat pengar på. Hur bortskämd får man vara? Snälla nån.

Av Kimaro
Skrivet av SweCake:

Jag förstår ej riktigt ska man göra så som kimaro en titan eller ska man göra typ titan fall edition på grafik kortet?

Det var så jag trodde man skulle göra. Haha.

Av Kimaro

Oh, well gissar på att jag är först då? :3

EDIT: la till spoiler tagg för folk på mobil och dylikt.

Av Kimaro

Liten fråga om sleeving och att köpa färdig sleevade kablar

Hejsan, så jag la precis in en order på ett flertal olika NZXT sleevade kablar pga jag beställde ett nytt chassi (NZXT H440) och ska köra alla kablar helt vit. Jag har lite frågor om vad som ska skippas och vad jag ska ha kvar eftersom vissa är ju bra att ha kvar (t.ex 8pin moderkort's sladden och 24pin för enkelhetens skull) så det jag undrar är om någon har tid att hjälpa mig lite vid sidan om? Helst prata men att skriva här funkar ju det med.

Av Kimaro

Jadu, detta blir definitivt ett köp när det kommer till Sverige. Helt sjukt vad snyggt det var!

Av Kimaro
Skrivet av Pasilius:

Allt snack om optimeringar.. Ni vet väl att dom jobbar med det just nu för att kunna tillfredställa alla crybabies?
Dessutom, det går faktiskt att jobba på features och motorförbättringar samtidigt. Vilket är precis det dom gör, bara det att kläder och annat trams går en aning snabbare att införa.

Mm, dem som hör buggfixar gör väldigt sällan design på spel och det är något som jag stör mig som fan på när folk säger att "ja, men alla får väll hålla på att fixa buggar och dylikt istället för att lägga in trams" Man sitter där bara, men det funkar inte så lilla gubben. :/

Av Kimaro

Måste bara säga lite, först och främst ni som inte har någon aning om vad som händer, varför klagar ni? För det andra. Har ni inte extra pengar för att köpa ett Early Access spel, gör det inte. För det tredje har Dean Hall sagt ett BRA tag nu! LÅNGT Innan Standalone innan ens hade kommit ut på Early Access att han inte kommer vara kvar hos Bohemia när han inte behövs längre. Alltså, alla ni som sitter och klagar att han tar pengarna och drar kan ju gå och sova eller något. För mer info läs det här.
http://www.reddit.com/r/dayz/comments/1ytskk/congratulations_...

Av Kimaro

Totalbiscuit, som ovan. Vet vad han snackar om. Han ger inge poäng på spelen(ge poäng för ett spel är skräp ändå. Sämsta någon, någonsin kommit på), han säger bara om det är värt att köpa det. Han säger även problemen även om han älskar det eller hatar det.
Angry Joe är detsamma, fast skriker fram sin åsikt.

Metacritic är något du ska akta dig för, finns ingen jag hatar mer än dem. Man kan t.ex. inte ta någons poäng och ge sin egna till det, t.ex låt oss säga en sida använder 0/5 poäng och dem ger ett spel 1/5, då kan man inte ge spelet 20/100 poäng då det är inte så den originella recensenten sett sitt poäng som. Plus att andra sidor väger mer än mindre är total BS.

Av Kimaro

Själv rekommenderar jag att du ska testa lite tangentbord / möss innan du köper det.

Av Kimaro

Tråkiga är ju dock att BP är så jävla trasigt, total bs vapen med snipers som ger auto zeroing och admins som är sjukt dumma i huvudet :/ Speciellt kodarn som är dem största hippocriten som finns.

Av Kimaro

För dem som inte kollade in bilden i deras blogg och inte kollade på dirt bilden så ser ni cd-keyn för windows live längst ner till höger.
http://blogs.windows.com/cfs-file.ashx/__key/communityserver-...

Klantigt... Haha

Av Kimaro

Måste bara ge 10/5 så bra är det. Jag har cirka 5-10 NES spel kvar. Hade aldrig nått annat Nintendo efter det utan efter NES så köpte vi PS1. Vilket är helt sjukt lång tid men vi hade super mario 3 och Contra (eller robo nånting. Det europeiska namnet...) och alla i familjen älskade det (vi va 4 barn så gissa om det va bråk när någon ville köra).

Av Kimaro

Jag har oftast uppe 2 streams kanske mer (kör på 3 skärmar) och då spelar jag allt möjligt från The Witcher 2 till DayZ och klarar det hur bra som helst