Inlägg

Inlägg som rytterstedt har skrivit i forumet
Av rytterstedt

Cascade Labs lanserar snart sitt Sub 20 ITX så det kanske är av intresse?

https://cascade-labs.com/products/sub-20

Av rytterstedt
Skrivet av glemmy:

En riskokare gjord för att säljas på Japanska marknaden funkar troligen inte. De har annan spänning (100V) och andra vägguttag.

Den som länkas är dock någon internationell variant då det står att den är på 230V och har SE-plug (som verkar vara någon variant på C som passar i våra uttag).

Nej precis, man vill ju inte råka köpa en för fel region/elnät. Stickproppen såg ut att passa i våra uttag, men man kan aldrig vara säker bara av ett foto.

Skrivet av ante9224:

Yes, de som säljs via tex den länken jag postade så är de 220-230v och kabel/kontakt är rätt format.

Precis, den och andra på den sidan ska fungera. Har själv köpt min via den sidan.

Fantastiskt. Då ska jag nog slå till på en sådan inom.snar framtid. Tack för tipset!

Av rytterstedt
Skrivet av ante9224:

Om man är seriös med sitt riskokande så är en zojirushi ett måste. Inget som fastnar men tar lite längre tid än de "vanliga" riskokarna som säljs på Clas Ohlson.

https://www.shoppinginjapan.net/zojirushi-rice-cooker-ns-ymh1...

Zojirushi är guldstandarden för riskokare efter detta inlägg: #17037158

Svårt att se på el-pluggen, men funkar en Zojirushi med våra eluttag?

Av rytterstedt
Skrivet av Ozzed:

Konceptet bygger från början på att en aktie har hypats på grund av stor social spridning utan att det är grundat på vad aktien faktiskt borde vara värd. På samma sätt har vi intalats att det är livsfarligt om inflationen ligger under 2% och världens centralbanker har haft väldigt låga räntor under väldigt lång tid som uppmuntrat till att folk skall ta stora lån som de egentligen inte har råd att betala om räntorna vore normala, och hoppsan.. Nu har vi normala räntor och ekonomier världen över håller på att falla samman. Typ så.

Fast inget av detta är ju en meme-ekonomi. Det är snarare den dåliga och oansvariga sidan av kapitalism.

Av rytterstedt
Skrivet av Ozzed:

En bank som levde på startups som tack vare meme-ekonomin kunde starta företag baserade kring fåniga buzzwords och döfödda idéer. Inte konstigt att den också fick slå igen portarna.

Notera: Ja, jag vet att sådant funkar när vi har nollränta och meme-ekonomi. Men sådant varar ju inte för alltid så de var dumma som lät finansvalpar med "hippa coola idéer som kidsen kommer älska" få finansiering för sina tramsiga startups.

Vad är denna "meme-ekonomi" som du hela tiden nämner?

Av rytterstedt

Jag skulle gärna se fram emot en ny Samsung S23 men det går tyvärr inte. Alldeles för dyr mobil och så saknar den 3.5mm uttag för hörlurar. Jag har inte lust att köpa en ny, svindyr, mobil och sen köpa ett par trådlösa hörlurar för flera tusen kronor. Trådbundna hörlurar har fungerat för oss hur länge som helst, med trådlösa är det bara ett jävla meck och vips är de urladdade eller att man tappat en snäcka osv.

Jag var inne på att Testa Sonys Xperia 1 IV men den var alldeles för långsmal och fyrkantig för min del. Jag är van vid Samsung och skulle gärna använda deras lurar men så som det ser ut nu så får jag väl köpa en Doro när detta är över bara så jag kan ringa, smsa och använda BankID.

Av rytterstedt

Vi har förresten öppnat portarna till https://caselabs.se/.

Av rytterstedt
Skrivet av Nimman:

Har hört mycket gott om caselabs igenom åren, dock aldrig ägt något.

Men jag har länge sneglat på mitt gamla fractal chassi och det kanske är dags att prova något nytt, personligen vill jag har stort för vattenkylning.
Så nu står jag ivrigt i kö för att se vad ni har att erbjuda :)!

Tycker absolut du ska testa ett av våra större chassin i så fall, men de kostar en hel del. Ett SMA8-A brukar vara vad man kör på om man vill ha ATX och stort utrymme för vattenkylning. Vill man köra lite mindre så kan Mercury S5 eller S8 vara lämpliga.

Skrivet av Krux:

Helt underbar nyhet. Instant handla!

Tack för de vänliga orden!

Skrivet av Versatile:

Kanske man äntligen kan få tag på ett schysst chassi till servern med massvis hdd platser (>20 3,5")

Det har länge efterfrågats att vi ska sälja någon typ av bur eller släde för att konvertera våra chassin till NAS/servers och det skulle man väl kunna kolla på senare. Annars finns det ritningar för rackmonterade chassin.

Av rytterstedt
Skrivet av Aka_The_Barf:

Kul att ni är aktiva på forum, det är aldrig fel.

Idag finns det många fina chassin, en nisch måste man nog ha idag för att klara sig om man är ett litet företag som enbart jobbar med chassin. Hoppas ni hittar på något bra och kul. Högflödes chassin tror jag är framtiden med stora fläktar för att minimera ljud. Moderna system producerar mycket värme, iallafall prestandasystem som vi på detta forum intresserar oss av.

Det är ju här och på andra forum våra kunder finns och utan dem är vi ingenting. Jag ser det även som att vi har lyxen att lyssna på våra kunder och verkligen ge dem vad de vill ha så de slipper kompromissa allt för mycket när de ska köpa ett chassi.

Ja, det blir en svår marknad att slå sig in på igen, men jag tror att vi har en lojal kundbas som gärna återvänder till oss. Sen så ser jag att CaseLabs har många fördelar jämfört med sina konkurrenter. Bland annat är vi modvänliga, byggvänliga och man behöver inte kompromissa vad gäller kvalité eller funktioner. Priset är ju tyvärr därefter.

Skrivet av Elakekocken:

Caselabs feat. Jonas Thörnqvist-chassi - det hade jag betalat dyrt för.

Daniel var inne på något liknande, kanske inte precis Jonas specifikt dock utan mer samarbete rent generellt. Jag tycker det hade varit roligt att släppa "signatur"-chassin, limited editions eller ta fram en modell i samarbete med någon.

Skrivet av qube_gbg:

J.....r vad Nice. Hoppas att marknaden finns så det går bra för er

Tack så mycket!

Av rytterstedt
Skrivet av THB:

Trevligt.
Hoppas de även släpper lite mer "normala storlekar" på chassin denna gång och inte bara gigantiska som även kan agera bostad åt personen/familjen som äger chassit.

Skrivet av Aka_The_Barf:

Ja nått nytt måste dom göra annars konkar dom igen...

Vi har många tankar och idéer vad det gäller både att uppdatera befintliga modeller men även att lansera nya modeller som vi inte erbjudit tidigare. Personligen skulle jag vilja skapa ett litet chassi, typ 7-10L.

Vår kreativitet stannar inte heller vid att uppdatera existerande chassin eller lansera nya modeller. Om vår återkomst blir till en succé så ser vi fram emot att dela med oss av fler nyheter om nya produkter som inte nödvändigtvis är chassin. Men allt har sin tid och nu fokuserar vi först och främst på en lyckad nylansering.

Av rytterstedt
Skrivet av ggalaxyy:

Värt att tillägga är att websidan planeras vara i drift senare i veckan, nu är det bara en landningssida.

Vi har även en facebookgrupp och en liiiiiten liiiiiten subreddit. Vi arbetar även med att få igång en Discord-server men det är inte prioriterat just nu.

Av rytterstedt

Nostalgi: Antec P180 - Det chassit hängde med mig tills jag köpte ett BeQuiet! PureBase 600 under nått evenemang som jag såg på Sweclockers (kan det va varit typ Black Friday/mellandagsrea eller julkalenderna?)

Absoluta favoritchassi: CaseLabs SMA8 (och uppdateringen "rev. A). Den har allt jag någonsin efterfrågat gällande chassin att bygga i. Andra chassin kändes som kompromisser i jämförelse. Därför köpte jag ett SMA8 i september 2017 och väntar på att ha råd att bygga ett schysst system i det.

Av rytterstedt
Skrivet av Brainsplitter:

Tack för svar, det uppskattas verkligen!
Då är det inte allt för lång tid bort ändå. Får hoppas allt går bra och det inte uppstår några större hinder för er på vägen så det skjuts upp, du har ju trots allt en del att stå i.

Se till att få hamna på första sidan när du väl sparkar igång så jag själv och andra inte missar lanseringen! (Och få gratis reklam såklart! )
All lycka till dig!

Du skulle aldrig ha skrivit det där för det uppstod en del hinder på vägen!
Lång historia kort så har jag varit sjuk en längre tid sen 20/4 och sen haft rehab så jag har inte riktigt haft tid att jobba på CaseLabs så mycket som jag önskat.

Nu är jag tillbaka igen och tillsammans med ggalaxyy arbetar jag intensivt för att CaseLabs ska återvända inom snar framtid. Förhoppningsvis "rasslar det till" om någon vecka och lite nyheter om oss börjar hitta ut till er.

I övrigt får jag bara tacka för lyckönskandet, det uppskattas!

Av rytterstedt
Skrivet av Göteborgaren:

Jag satte in fuktsensorer i jorden som mäter fuktighetet och startar vatten pumpen x antal sec beroende på vilken växt det är så att jorden alltid har exakt rätt vattenmängd i jorden för alla olika växter jag har hemma, fått dra slang till varje växt också, allt är inkopplat till ett kretskort jag gjorde som går till en Raspberry pii där jag fått programmera allt. enda jag behöver göra är att fylla på en 20L hink ca 1-2gånger i månaden (beror på hur varmt det är) där vattenpumpen är som jag har i förrådet så sköts all bevattning automatisk sen 🙂👌 var lite trixande dock då alla olika växter behöver olika mkt vatten men när man hade justerat in det så var det underbart 🙂👌😃 OBS min var ej för odling utan var för alla inomhus växter året om och utomhus växter på sommarn 🙂

Låter lite som vad Grady från Practical Engineering gjorde. Sånt är tufft tycker jag.

https://youtu.be/O_Q1WKCtWiA

Av rytterstedt

Spännande och väldigt inspirerande! Jag har själv gått i tankarna att få till någon hemmaodling så jag kan försörja mig själv med grönsaker året runt. Har sneglat både på akvaponisk, hydroponisk och aeroponisk odling tidigare men aldrig riktigt börjat, nu kanske jag äntligen kommer till skott.

Vad skulle du säga är det svåraste med aeroponisk och hydroponisk odling? Vad är initialkostnaden för ditt system och vad hur hög är driftskostnaden?

Av rytterstedt
Skrivet av Dylow:

Det är Thermaltake Tower 100

Ah okej, tyckte mig känna igen mönstret på gallret i botten men kände inte igen chassit från någon av CaseLabs modeller.

Av rytterstedt
Skrivet av Dylow:

<Uppladdad bildlänk>

Jag har nördat ner mig i ännu ett datorbygge.

Vad är det för chassi?

Av rytterstedt

Sitter på en trästol med två dunkuddar under rumpan för att det inte ska bli för hårt. Hade en "gamingstol" tidigare men den var alldeles för hård och oergonomisk för min smak. Fanns en bra stol från IKEA som jag använde tidigare, kom inte ihåg vad den hette men den fanns i svart konstläder och var väldigt fyrkantig i sin design.

Av rytterstedt
Skrivet av anon201296:

Väldigt intressant att folk vill ha så mycket diskutrymme på sina speldatorer. Hur många spel har folk egentligen installerade eller snarare, hur många spel spelar man egentligen samtidigt?

Datorer används väl till mer än bara spel?

Av rytterstedt
Skrivet av Señor Hallon:

Nu jävlar ska det göras Beck i spelformat

"Mulle Beck löser kriminalfall", snart i en PC nära dig!