Inlägg

Inlägg som lacrits har skrivit i forumet
Av lacrits

Techpowerup gjorde en review på agget för nästan ett år sedan.. Det exploderade!
https://www.techpowerup.com/review/gigabyte-gp-p750gm-750-w/1...

OEM är MEIC, och då var också en hel del caps av okännt märke.. och elektrolyten (ändå NCC!) underdimensionerad..

Gigabyte får bära skämshatten ett bra tag nu.. dom förtjänar det när dom låtsas som det regnar rörande dåliga produkter!

Av lacrits

AMD Radeon HD 4850!

Av lacrits
Skrivet av Broken-arrow:

Varför bara prata om Corsairs nätagg? Finns ju andra vettiga agg med

Corsair är väl en "safe bet" att rekommendera; etablerad OEM med bra support och RMA om det trots allt skulle skita sig.
Sen tycker jag 750W är way overkill för denna vinterdatorn ala 2020. Enligt Swecs egna tester av RTX3060 så drar systemet under belastning ca. 300W. Så ett nätagg av kvlitet och kring 550-600W är mer än nog för att driva runt burken inkl. lite extra fläktar och HDD/SSD. 550-wattaren av samma märke och modell är ca. 300:- lägre i pris.. FD Ion+ Platinum 560W känns lockande..

Av lacrits
Skrivet av wessmen:

Jag hoppas att det blir ett ”långsammare” spel som tar bort arkadkänslan och satsar mer på realism.

Jag har en våt dröm om ett Battlefield-spel som skulle utspela sig i en ”Terminator”-framtid där man slåss människor mot robotar men ja, det är jag kanske ganska ensam om.

Nu har man kört lite allt möjligt återvarvat så det skulle inte förvåna mig om det blir ett nytt Vietnam eller liknande.

Om du vill ha lite apokalyps och robotar så kan jag rekommendera Generation Zero.. också väldigt svenskt "80-tal". Miljön är alldeles underbar!

Av lacrits
Skrivet av RoflCopter:

När vi ändå är inne på prylar?

- Vad spelar ni med för klubbor?
- Vad är eran favoritpryl/klubba som ni känt gjort störst skillnad på erat spel?
- Samt favoritbana?

Alltid kul att höra

- Klubbor: Titleist 975D Titanium driver, en riktigt gammal Spalding spoon, Harvey Penick professional järn (2-LW), Pool putter
- Favoritklubba är 60deg Lob Wedge och spoon
- favoritbanan är Leopard Rock i Zimbabwe

Har inte spelat golf på drygt 10 år men denna sommar har jag vatt på drivingrangen 2ggr så känner för en comeback.. Vaddå kikare eller GPS klocka?! När jag spelade så var det banguide och det funkade utmärkt

Av lacrits

Nvidia vill väl tömma sina 2080-lager.. Sätta hutlöst pris på 3090 och sänka lite på 2080 så slipper dom återkalla och re-branda 2080-korten till nya 30x0.

Av lacrits

Blev lite skraj när jag såg Powercolor Red Devil.. jag har ju ett 5600xt.. Hittills (2 månader) så har det tuggat på utan några problem. Håller tummarna!

Enda grafikkort jag haft som strulat (hög temp med artefakter) var ett Asus R9 280X.

Av lacrits
Skrivet av Svantesson666:

I omsättningstermer betyder det att AMD hos Mindfactory omsatt 949 935 EUR, drygt 80 procent av angiven veckas försäljning, medan Intel inbringat 244 130 EUR eller 20,45 procent.

Drygt 80 % och Intel har 20,45 %. Om jag inte är dum i huvudet blir detta garanterat över 100 % ihop eller är det något jag missar? Borde kanske stå Knappt 80 % för AMD?

Har inte skickat en rättelse eftersom det kanske är jag som är korkad... haha

Tror inte du är korkad, bara lite dåligt självförtroende..

Av lacrits

Citat -
"Trion går dock inte helt lottlös; på endast dryga tre veckor har de lärt sig värdefull information om vilka möjligheter WHOIS-sökningar kan erbjuda i rättsliga processer."

= Klockren kommentar av artickelförfattaren!

Av lacrits

På den trådlösa klienten/enheten som du kopplar upp mot M2 SSID, som säger ansluten.. Vad får den klienten för IP address?
Får den ingen IP address kanske du har problemet där..
Om den får en IP address, så borde det vara en 192.168.168.x-address.
Om så är fallet, kan du då pinga DFGW addressen 192.168.168.250 och få respons (echo reply)?
Sen, är Cisco burken uppsatt att vara DNS server? Kan vara att du bara ska prova med 8.8.8.8 som primär DNS i M2-inställningarna.. du kan ha 8.8.4.4 som sekundär.

[EDIT]
Om Cisco burken är gateway i ditt nät, och kör DHCP, så kan du kolla på datorn som är fast ansluten, och som funkar även till internet, vad den har för IP inställningar.. IP address, DFGW (default gateway), subnät mask och DNS.
På Windows-burk så kan du skriva ipconfig /all i kommandoprompten. Exempel nedan, i mitt fall är det privata addresser i ett stort nät>

Connection-specific DNS Suffix . : ***********
Description . . . . . . . . . . . : Realtek USB GbE Family Controller
Physical Address. . . . . . . . . : **********
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : *******************
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 10.57.32.129(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : ****************
Lease Expires . . . . . . . . . . : ************
Default Gateway . . . . . . . . . : 10.57.32.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 10.57.32.49
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : **********
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : **********
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 10.57.2.15
10.58.17.194
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

IPv4, default gateway och ev. DHCP server addresser ska matcha och vara i samma IP nät (10.57.32.x i mitt exempel). Iofs kan DHCP vara i annat nät, men det ska nog inte vara så i ditt fall.

Av lacrits

Commodore VIC 20 med bandstation.. nån gång kanske 81-82(?). Man kunde köpa tidningar för VIC20/64 med sidor upp och ner med basic-kod. Så skapade man sina egna spel, och jag lärde mig ändra på variabler för att ändra upplevelsen i spelet, inte bara visuellt..

Sen 85 eller 86 blev set en "IBM-PC" 286:a, 2Mhz & 4Mhz Turbo! Vissa spel synkade inte med någon klocka så när man tryckte in turbo så gick dom dubbelt så fort.. Hårddisken var på 10MB och två floppy (5,25"). RAM Minne.. 1024KB. DOS 3.x, innan MEM HIGH stöd för att accessa minnet över 640KB om jag inte minns fel..

Skit vad länge sen!

Av lacrits
Skrivet av TC23:

Nu kommer jag säkert bli påhoppad av alla..
Jag köpte ett Seasonic 650 W Plat och fläkten lät väldigt högt. Bytte tillbaka detta mot ett Corsair som jag alltid kört tidigare. Tycker det är stor skillnad.

Seasonic har historiskt alltid haft en ganska aggresiv fläktstyrning. Dom vill leva upp till garantin så kylningen är prioriterad över ljudnivån..

Av lacrits

Pssst.. Webhallen har en Seasonic Focus Platinum 650W för 200:- mer än det där (också väldigt bra) EVGA Supernova G2-agget

Av lacrits

Tror inte du kan köra två separata anslutningar som om dom var en och samma.. typ köra en virtuel port channel eller liknande. Det kräver också liknande möjlighet i andra ändan av förbindelsen, hos operatören.
Borde inte vara några problem sätta upp ett fail-safe, så om den ena är nere så växlar du över på den andra förbindelsen.. så länge din router stödjer det.
Krävs lite annat än vanliga hemma-prylar för att köra båda förbindelserna aktivt och typ lastbalansa mellan anslutningarna.. Det skulle gå iaf utan att din operatör behöver göra något.
Förutsätter nog att du betalar för båda förbindelserna till operatören.. att du ska kunna nyttja båda samtidigt.

Av lacrits

Go AMD! Se upp för Intel har en benägenhet att använda lite fula metoder för att hindra konkurenter.. tänk Athlon och tidigt 2000-tal..

Av lacrits

Battlefield V.. men tyvärr tror jag det är 4-5 år försent..

Av lacrits

Och sen har den svenska kronan försvagats rejält mot styrande valutor ($).. det hjälper inte heller.

Av lacrits

Koppen har samma tryck på båda sidor.. Jag håller örat med högern när jag dricker.

https://i.imgur.com/yc6qw54.jpg

Av lacrits

Måste läsa: The Hitchhiker's Guide to the Galaxy av Douglas Adams.. Varmt rekomenderat att läsa den på engelska!

Och om man gilla den så finns det 4 böcker till i serien..

Av lacrits
Skrivet av Ratatosk:

@lacrits: Kylarbytena knäckte en del kort, GPU:n kyldes bättre men VRM:rna blev satans så heta.

Jodå, hade ett kit för VRM från Zalman i nån blå metallic färg.. med självhäftande pads har jag för mig. Körde en 120mm fläkt fäst med buntband .. Sket i CF för det fanns inte plats mellan pci platsrms.. Det var ju ett tag sen.

Skickades från m.sweclockers.com