Inlägg

Inlägg som Nielsen har skrivit i forumet
Av Nielsen
Skrivet av Oliveeer96:

Det går inte med den versionen, tyvärr.

Av Nielsen
Skrivet av nisse1904:

cs go sluta funka efter ja ladda hem senaste uppdateringen men alla andra spel funkar har provat att installera om drivrutiner och spel
tacksam för hjälp

har ett r9 290x och en i7 4970k

Sänk grafiken till lägre inställningar, verkar stabilt för mig efter det!

Av Nielsen

Tangentbord: Logitech G710
Resultat: THE QUICK BROWN FOX JUMPS OVER THE LAZY DOG

Av Nielsen
Skrivet av Nioreh83:

Fingeravtryck i passen har väl funnits länge? Jag har starkt för mig att jag har det i mitt pass

Handlar väl inte om att det ska finnas på passen utan att man faktiskt ska kontrollera detta vid de yttre gränserna.

Av Nielsen
Skrivet av Affeskate13:

Japp det är det jag ska göra, men det känns lite onödigt att åka till ett ställe ifall jag vet att dom inte tar emot praoelever. Jag håller på och skriver en lista just nu om möjliga ställen.

Det är aldrig onödigt att försöka få en praktikplats om det är på ett ställe där du vill vara. Kontakta alla möjliga ställen där du kan tänka dig att utföra din praktik och hör om det finns möjlighet till en praktikplats, det värsta som kan hända är att du får ett nej!

Lycka till!

Av Nielsen
Skrivet av Bolaf:

Backplate på det gamla moderkortet, tack som fan. Hade fått för mig att hålen var gängade och känner mig ganska dum nu ...

Lätt hänt.. bra att det löste sig! Trevlig helg

Av Nielsen
Skrivet av Bolaf:

Har nyligen köpt ett nytt moderkort och upptäckt att hålen för fläkten inte är gängade, vilket dom var på förra moderkortet och nu kan jag inte skruva i fläkten ovanpå processorn. Det där man vanligtvis skulle sätta distanser är det bara ett hål i chassit....

Moderkort : http://i.imgur.com/9tFRuvB.jpg
Fläkt : http://i.imgur.com/XBquZHM.jpg
Chassi : http://i.imgur.com/oXrre9l.jpg

Kan man köpa något att sätta över det hålet?

Ska det inte vara en bricka på baksidan av moderkortet som du skruvar fast kylaren i, eller är jag helt ute och cyklar nu?

Av Nielsen
Skrivet av cheben:

Hej Sweclockers!

Jag införskaffade mig en NAS/server för 8 månader sedan och har upptäckt att jag tycker det är jävligt roligt att försöka få olika tjänster (som owncloud) att fungera, sjukt tillfredställande att ha sitt eget! Problemet nu är att jag vet så enormt lite hur serverprogrammvaror fungerar att jag mest googlar efter guider som jag följer efter bästa förmåga, en inte helt optimal lösning så att säga. Jag har så pass lite koll att mycket hjälp som finns att få går mig över huvudet, och jag vet ofta inte ens vad jag skall fråga...

Finns det någon passande nybörjarguide att hitta någonstans så slipper man kladda ned hela forumet med dumma frågor? Dokumentation gör mig inte så mycket än eftersom ett ord som "socket" eller "localhost" får mig att se ut som ett frågetecken och jag skulle inte kunna skriva ner exakt vad skillnaden mellan "ServerRoot" och "DokumentRoot" är eller förklara hur apache, mySQL och ownclouds php scripts sammarbetar för att presentera innehåll.

Det jag kan är vad en som använt datorer för spelande, matlab för studier och 15 HP Java kan tänkas kunna, dvs inte alls mycket i serverväg men en del i hur datorer tänker. Jag kan dessutom lite (väldigt) basic linux/CLI användande, och en del väldigt splittrad kunskap genom att ha lekt sporadiskt med min lilla NAS i 8 månader.

TL:DR: Var kan man hitta en guide/"kurs" som lär en grundläggande kunskaper så jag själv kan förstå vad dokumentation/kommentarer i conf filer egentligen säger? Det är att hantera ren "backend" (heter det så?) och använda redan skapat innehåll jag tänker på, att programmera egna saker i php samt skriva html kod får bli ett senare projekt när jag har kläm på hur det i bakgrunden fungerar.

Tack för er hjälp

Roligt att du hittat något som intresserar dig! Jag skulle nog säga att försöka sätta upp någon tjänst, med hjälp av information från nätet, ger en bra inblick i hur olika tjänster samverkar för att presentera data. Självklart finns det massvis med böcker man kan läsa om man vill ha en djupare förståelse för samtliga delar av en tjänst, men för att skapa en generell förståelse skulle jag satsa på att sätta upp tjänsten. Oftast finns det test-versioner av programvarorna, vilket gör att du kan testa helt gratis och virtuellt på din dator hemma.

Lycka till

Av Nielsen
Skrivet av Plenninge:

Hejsan jag har en dator med dessa specs:

Moderkort ASUS X79-DELUXE

Processor Intel Core i7 4820K; Noctuakylare NH-D14 SE 2011, 140 mm fläkt

Grafik: GTX 970 MSI

Minne: 8 x 2 GB = 16 GB Kingstone Hyper 2400 Mhz (ger datorn lite extra snabbhet)

El: Cooler Master Silent Pro Hybrid 1300W

Låda: Cosmos II Ultra Tower, tre 140 mm och två 120 mm fläktar installerade

Jag skulle vilja överklocka mitt cpu och mitt grafikkort. Men vet inte hur. Vet ni hur jag skall gå tillväga eller vart man kan hitta det?

Jag vet att det kan skilja ifrån olika cpus och så men skulle vilja hitta en step by step eller något liknande.

Hej, roligt att du har börjat intressera dig för överklockning

Den informationen du söker för att börja finner du här och här. Det kan även vara bra att kolla videos om något skulle vara oklart!

Lycka till och återkom med funderingar om du kör fast

EDIT: Hoppsan, missade att lägga in guide för grafikkortet! Den hittar du här

Av Nielsen
Skrivet av copyguy:

Var kan man köpa spelet billigast nu? Helst en nyckel så jag kan ladda ner och spela direkt. Blev riktigt sugen på detta nu när jag läst tråden. ☺

Skickades från m.sweclockers.com

Måste vara på elgiganten för 179kr

Av Nielsen
Skrivet av little_fraz:

lysande nu hittade jag den även i esxi.
måste man göra så varje gång man stoppar in en hdd eller??
och hur funkar ILO är det en kabel från nätverksuttag 2 och till ILO kontakten man ska dra eller??
tack så länge

ILO ska du koppla till din router eller switch och sedan ska du kunna nå den på IP-adressen

Av Nielsen
Skrivet av ImDiddan:

Tja, vet inte om det är ok att göra denna tråd här men testar!

Jag och 3 polare har tänkt se AC/DC i sommar och jag undrar om en biljett kan vara fake om den är uthämtad från ticnet ombud!

Alltså INTE en pdf biljett!

Tack för svar!

Om du har köpt en biljett via ett officiellt ombud tror jag risken är minimal.

Av Nielsen
Skrivet av trickysaer:

Hej,

I mitt arbete har vi tidigare använt oss av ett program som heter Ultra VNC för att kunna övervaka arbetsstationer. Vi använder det samt medlyssning av IP-telefoni för att hjälpa våra anställda som gör telefonintervjuer. Egentligen enda sättet för att kunna höra vad intervjuaren gör och sedan kunna se att de fyller i rätt på skärmen så ett hjälpmedel för att kunna säkerställa kvalité och utveckla medarbetare.

Med åren har dock tekniken sprungit ifrån något. Ultra VNC fungerar numer dåligt eller inte alls utan någon direkt förklarlig anledning och den har också vid flertalet tillfällen släpat efter oförklarligt. Utöver det har vi mer eller mindre helt lämnat IP-telefoni och gått över till mobiltelefoni då det är mer pålitligt och dessutom billigare.

Där är det dock väldigt svårt att få till någon medlyssning just i dagsläget så vi får använda oss av IP-telefonin så länge. Hur som helst, det jag letar efter är ett program som är kompatibelt med Windows 7 och uppåt för att spegla skärmen, ungefär som det mest vanliga programmet man kan använda för att hjälpa en kompis med lite datorrelaterade problem (namnet har helt försvunnit nu...)

MEN, det ska inte förekomma någon pop-up på skärmen hos den man speglar. Jag ska alltså kunna connecta till klienten utan att det märks på den maskinen. Finns det något sådant program med denna funktion? Eftersom det handlar om ca 50 arbetsstationer så vore det givetvis bra om licenskostnaden är så låg som möjligt.

Vet inte om programmet är optimalt just för er men det som dök upp i huvudet var ju självklart TeamViewer. Fungerar ypperligt i den grad jag testat det, kanske inte lika bra för er men ändå värt att ta en kik på!

Av Nielsen

Som Gurk sa så dra en pingsweep och kolla hur er DHCP är konfigurerad, om en sådan finns.

Av Nielsen
Skrivet av Dax:

Hej.

Såg att netonnet säljer en Gigabyte GA-C1037UN-EU MiniITX med 2 st nätverksportar, kommer den fungera bra som brandvägg för 100/10 fiber tror ni?

Kör just nu på en Q9550 cpu, Gigabyte GA-C1037UN-EU bör väl dra en hel del mindre ström hoppas jag.

Mvh Dax

Rent spontant känns det inte som att det skulle vara några problem alls!

Av Nielsen

Blir nog svårt att utföra med mjukvara från en PC om den inte hittar hårddisken... Brukar använda Killdisk med antar att disken måste synas för att det ska fungera!

Av Nielsen
Skrivet av kalrselin:

Kanske är en dum fråga men.

Jag undrar bara vart man kan hitta Nvidias egna grafikkort dem som alla har den metallfärgade looken och ser jäkligt bra ut. Har letat på alla sidor men fattar ej vart man kan köpa just dem korten.

T.ex ett sånt här:

http://i.imgur.com/2HwNtIZ.jpg

Tror det är EVGA som gör korten. Här finns några.

Av Nielsen
Skrivet av Bighultsfred:

fri surf kanske?

Skulle aldrig funka. Operatörerna tar betalt för folk inte ska använda nätet i lika stor utsträckning då det helt enkelt inte pallar med belastningen som skulle bli.

Av Nielsen
Skrivet av LudvigLindell:

Airdroid låter en ringa och svara med datorn men man måste fortfarande använda telefonens mic och högtalare

Ändrade min post och la till en ny mjukvara.

Av Nielsen
Skrivet av CaptainStampe:

Jag sitter på Windows med en Android så det sög ju :/

Ska tydligen gå med appen Airdroid, inget jag vet säkert dock men kan vara värt ett försök!

EDIT: Ska tydligen fungera med denna också!