Inlägg

Inlägg som Drygman har skrivit i forumet
Av Drygman

Måste bara flika när butiker erbjuder "prismatch" som t.ex. Elgiganten och Komplett gör så skriver dem följande:

Om du hittar en produkt till ett lägre ordinarie pris hos våra konkurrenter, ser vi till att matcha priset vid köptillfället.

Nu används ordet flitigt i tråden och tror alla är helt med på noterna men bara en friendly reminder till de som läser att om en butik erbjuder prismatch så är det vid köptillfället vad trådskaparen ber om är återbetalning av prisminskningen (prisgaranti fick jag lära mig att det heter, stort tack till personen nedan).

Av Drygman

Behövs det nu, nej. Behövs det innan GTA VI släpps, ja. Tycker nästan synd om konsolkrigarna som annars får uppleva GTA VI på 5 år gamla konsoler.

Av Drygman

Hej! Får man fråga vilka nätverkskunskaper du besitter, eller enklare sagt hur avancerat vill du ha det?

Har själv skaffat en villa i liknande storlek är i fasen att riva och dra flexrör för CAT6, arbetet går dock långsamt då jag sitter och väntar på Ubiquiti ska få tummen ur och släppa Wi-Fi 7 accesspunkter.

Av Drygman

Är det bryggkaffe ni är ute så kan jag rekommendera denna. Tror dock att den kräver inkoppling till vatten men är smidig då termosen kan förflyttas och sen kan man komplettera med flera. Vi gick ifrån Moccamaster till Coffe Queen (Numera CREM).

Av Drygman

Går själv i tankarna att införskaffa elbil och tycker det låter mycket, sen blir väl försäkringen dyrare när vagnskadegarantin försvinner efter tre år.

Av Drygman

Var inte medveten om en ändring förrän jag såg på nyheterna igår. Finns det något man själv kan göra för att utrycka sitt missnöje kring ämnet?

Av Drygman
Skrivet av norrby89:

Gör en egen inloggning till dom på datorn med deras riktiga ålder och använd Family Safety appen!!!!

+1 för Norrby89 förslag, använd Microsoft Family Safety

Av Drygman

Väldigt sugen på en Deathadder, får man fråga vad anledningen till varför du byter eller den ”äldsta” som du hänvisar till?

Av Drygman

En ny Shield TV står längst upp på min önskelista men antar att det inte är med idag.

Av Drygman
Skrivet av Twiggbigg:

Menar att jag är uppkopplad till Lycksele stadsnät vilket endast tillåter upp till 100/100 :/ kan ta bild på hur det ser ut i lägenheten efter jobbet å visa hur det ser ut där

Det behöver du inte göra. Var som jag misstänkte att det är stadsnät men hade helt glömt ordet för det. Stadsnät som jag förstått det är att det oftast är fiber draget till centralen i fastigheten sen utdraget därifrån till varje lägenhet. Begränsning på hastighet kan vara allt ifrån gammal switch till fiberkonverter.

Själv suttit i liknande sits och att få kommunen som hanterar ditt stadsnät att uppgradera sitt kan man väl glömma. Om inte priset för bredband via koax är skyhögt så skulle jag absolut byta och prova om jag var du, kan inte skada att prova?

Av Drygman

Nu tycker jag personligen att 100/100 är ingenting och speciellt om man har någon i hemmet som samtidigt skulle ta 15% av förbindelsen till streaming av 4K material, bör dock inte orsaka såna stora problem som du har beskrivit.

Du säger att det är låst vad menar du egentligen? Får en bild av det är fiber till fastigheten sen är det RJ45 draget till respektive lägenhet, sen att det inte är "låst" utan att den centrala switchen har ett släkte till faxmaskinen.

Angående koax så blev jag tvungen att köra ComHem (Tele2 idag) i mitt förra boende, körde det i 10 år och fungerade förvånansvärt bra! Dyrt men bra, fick ut ca 660/80.

Av Drygman

Kan du hjälpa mig med det här?

Av Drygman

Förvånad att ingen nämnt Notion som är helt underbar, OneNote for Windows 10 (den ifrån Microsoft Store) kan jag också rekommendera.

Av Drygman
Skrivet av tearzyo:

Skulle säga att elgiganten hamnar på plats 3 och även om dom är stora är tex Dustin större.

Med det sagt, vill du ha din dator asap. Beställ från apple.se alternativt en auktoriserad återförsäljare

Elgiganten är en auktoriserad återförsäljare

Av Drygman

Har för dåligt ljus i mina Teams möten så Elgato Key Light för en eller två hundringar mindre hade varit fint!

Av Drygman

Älskar mina Douchebags så kan inte rekommendera något annat, har dem flesta av deras modeller men dem två jag skulle rekommendera är:

The Strøm
https://dbjourney.com/the-strom-30l-backpack-black-out

eller

The Ramverk
https://dbjourney.com/the-ramverk-26l-backpack-gneiss

Båda har ett separat fack för laptopen och har själv haft två bärbara samtidigt i The Strøm, tror dock inte det skulle gå om de hade fodral men lätt en där bak och en i huvudfacket. Ramverk har dock lite mer fickor i locket vilket underlättar packning men betydligt tightare när jag ska ha ner datorn i laptopfacket men den ser ju ut som en mer traditionell rygga så kanske är att föredra.

Båda har även ett toppfack vilket är guld när man ute och reser, perfekt ställe att ha AirPodsen och solbrillorna på.

Av Drygman

Kommer SweC vara närvarande på CES 2022?

Av Drygman

En pålitlig källa på vad som gäller hittar du på Swedenabroad.se men konstigt nog fungerar inte länkarna för vad som gäller i Danmark vet inte om danskarna har problem med sina sidor eller för att jag sitter i Polen.

Ta reda på om du klarar dig med ett antigentest (snabbtest/ rapid) för PCR är oftast dyrt när du ska ha med reseintyg, duger det med ett antigentest så kan jag rekommendera https://www.vaccina.se/

Av Drygman

Förutom att snickra en ny veranda åt föräldrarna så blir schemat som förra sommaren, jobb och några helgresor till Polen.

Av Drygman

Låt höra, varför är så många emot ett eventuellt uppköp av Microsoft? Skype historian kan ju inte vara en grund hände för ett decennium sedan och Microsoft har utvecklas rejält sen dess, kan inte heller säga att Mojang har missköts sen övertagandet.

Har själv i flera år efterfrågat Discord för företag vilket jag sett fler på deras forum göra, använder idag både Slack och Teams men Discord känns en kombination av dem både plus mycket mer. Känns som en kraftig marknad för Discord om inte annat.