Inlägg

Inlägg som Bebben har skrivit i forumet
Av Bebben

Tittade runt på billigast möjliga abonnemang för grabben, hittade KviQ. Någon som är bekant med dem? De ska tydligen gå på Tele2s nät och har bara funnits sedan 2022.

Annars har jag Hallon, 4gb, 109kr/mån.

Av Bebben
Av Bebben
Av Bebben

Hej och ursäkta för sent svar!

Borde nämnt det i första inlägget, men jag hade en tanke på att göra en app i MAUI då jag aldrig gjort det innan men tycker det verkar spännande.
Så jag har börjat kika på fundamentals, controllers osv.

Skrivet av talonmas:

Men JSON är jag bekant med då jag gjort flera backends innan, så det låter som en väg att gå.
En webbapplikation blir det inte i nuläget, jag vill prova göra en app först till windows, och sen ev ge mig på iOS och Android.

Skrivet av KAD:

(De)Serialisering av JSON har jag jobbat med tidigare, men enkla payloads.

Jag är lite osäker på hur jag ska bygga upp min JSON i det här, speciellt när det kommer till category, eftersom de även ska kunna ha underkategori. Jag hade en idé att köra en split(":") på category för att separera (under)kategorierna, men det kanske finns enklare sätt?

Sen vet jag inte hur jag ska bygga upp logiken till summan heller, att den automatiskt ska hantera en utgift som en minuspost eller om man ska behöva skriva ett minustecken i amount.
Tanken är att Utgift och Inkomst ska vara statiska, men användaren ska själv kunna skapa underkategorier till dessa. Fast vid närmare eftertanke kanske det ska finnas en till statisk kategori; Sparande.

Problemet med en bra idé är att det blir mycket jobb...

Skulle något i denna stil funka som modell?

[ { "date":"2022-08-11", "category":"Utgift:Prenumeration:Google", "vendor":"Google Inc", "amount":"-262,37", "comment":"Årsavgift Google Drive." } ]

Av Bebben

Nu kommer lite äkta gubbgnäll, via mig från min far.

Han har bytt från Telia till Allente som TV-leverantör, och idag fick han sin nya TV-box och inser till sin fasa att nya fjärrkontrollen saknar knapp för Text-TV.
Han ska ringa dem imorgon och fråga om de har en fjärrkontroll med Text-TV-knapp...

Av Bebben
Av Bebben

Hjälp strukturera budgetapplikation C#

Hej på er!

Jag avslutade min YT-utbildning som .NET-utvecklare för några veckor sedan och tänkte göra mig en enkel C#-applikation för att hålla koll på min ekonomi för att "hålla igång". Jag vet att det finns program för detta redan, typ GnuCash, men de är alltför avancerade för mina behov.

Tanken är en applikation med grafiskt gränssnitt där man kan bokföra inkomster och utgifter, tänk budgettavla a la Lyxfällan.

Krav:

  1. Kunna skapa kategorier med underkategorier i upp till 2 nivåer. Typ Utgift->Streamingtjänster->Netflix och Inkomst->Lön

  2. Varje kategori ska ha oändligt antal poster (inkomster/utgifter)

  3. All data ska sparas i lokal fil

I gränssnittet kommer jag sedan ha summering osv osv...

Jag har jobbat lite med lokala filer tidigare, men inte alls på denna nivån och det var längesedan och är osäker på hur jag ska strukturera filen.
Vilket filformat är bäst? (txt? csv? annat?)
Hur ska jag strukturera datan i denna fil på bästa sätt?
Finns det någon best practice kring hur man separerar datan?
osv osv

Lite luddigt foruminlägg detta kanske, men jag uppskattar all hjälp och insikter jag kan få.

Väl mött!

Av Bebben
Av Bebben

Fick chansa på nästan varje fråga.

Av Bebben
Skrivet av Dagwed:

Lite överblivna nycklar på steam.

STAR WARS - Knights of the Old Republic
MA6XN-0CHX8-LW72H
Hell let loose
7IB0E-KE4DJ-FAWRP
American Fugitive
C4HJA-DRJCH-KGAP6

Hell let loose är redan inlöst.

Hade varit kul om folk faktiskt skrev här när de norpat en kod... Just sayin'.

Av Bebben

Är inne på sista veckan av en tvåårig YH-utbildning som .NET-utvecklare.

Har i princip kodat färdigt mitt projekt och sitter nu med rapporten (som är det betygsgrundande arbetet, så rapporten måste bli bra).

Vad händer? De börjar renovera lägenheten ovanför mellan 8-17. Det är konstanta ljud av borrande, bilande, hamrande osv. Inte en lugn stund.

Jag hade åkt iväg och skrivit rapporten någon annanstans om det inte vore så att sonen även är hemma från skolan på grund av sjukdom.

Utbildningen har gått fint (i princip enbart distans) i två års tid, och just denna veckan börjar de med en massa oljud jag inte kan smita ifrån. Blä!

Av Bebben

Gamla TV-spelskonsoller.

Av Bebben

Heh... gick inge vidare.

Av Bebben
Skrivet av snajk:

Smitten är ett ställe de brukar finnas...

Jag brukar förvisso ha näsan nedstucken i en bok när jag är där... Men jag har iaf inte sett något uppenbart snuskeri.

Av Bebben
Av Bebben
Skrivet av snajk:

Det går väl i vågor som allt annat, prydheten alltså. När jag var liten på åttiotalet var nakenbad kanske inte så vanligt men topless bland tjejer var ju väldigt vanligt exempelvis. Innan dess var väl nakenbad mer vanligt vad jag förstår.

Jag och tjejen tar oss hyfsat ofta till något ställe man kan bada nakna på för det är en rätt nice känsla. Tyvärr har "äckliga gubbar" blivit något av ett störmoment. Det spelar ingen roll vilket nakenbad man är på, på varenda kulle eller upphöjning står någon ensam äldre gubbe och spanar efter "snygga damer" och när de ser någon springer de dit och glor på nära håll helt utan skam. Således har vi i princip lagt ner officiella nakenbad och försöker istället hitta något mer otillgängligt ställe utan en massa folk.

Mjo, jag brukar göra detsamma. Har dock inte stött på några snuskgubbar vid de gånger på större ställen, såsom Smitten. Dock är jag ju ensam karl, ingen snygg dam.

Av Bebben
Skrivet av stigw:

Om nakenhet.
Tror det var på 70-talet. Var på en kursgård på vischan. Strålande väder och där var en badplats som ingen vetat om. Några modiga började bada näck. Snart badade alla näck och det kändes bara bra och helt naturligt. Efter det så är jag inte så noga längre.

Det var bättre förr.

Av Bebben

För ett par veckor sedan.

En vän frågade om jag kunde bränna inspelningen på en begravning till skiva som skulle funka i DVD-spelare så de kunde sända ut dem till de som av olika anledningar inte kunde medverka själva på begravningen.

Av Bebben

Ja och nej.

Har dubbla skärmar. När jag bara hade en, så köpte jag en monitorarm för att frigöra skrivbordsyta. Sedan köpte jag en skärm till, men min monitorarm har bara plats för 1 skärm, så skärm 2 får stå på medföljande stativ.

Av Bebben
Skrivet av Lussarn:

Lego kostar ungefär 1 krona biten. Så chassit på denna blir som ett 4090 då. Klart värt!

Jag var på Klossfestivalen när de besökte Partille Arena för ett tag sedan.

Där kunde man bygga vad man ville och sedan köpa med sig det hem (lösvikt).
Det kostade 1kr/g.