Inlägg

Inlägg som Vino har skrivit i forumet
Av Vino

KEF LSX högtalare.

Av Vino

Lag

Hej.

Löste lagg problem med att slå av bluetooth på apple tv:n och macbooken.
Hoppas detta löser ditt problem.

Av Vino
Skrivet av Perimetr:

Fungerar allt bra än? Jag är själv ute efter en laptop och har ögonen på just denna modell.
Har du hunnit använda datorn så mycket att du har refekterat något över hur mycket fläkten hörs när maskinen används för dagligt bruk, så som surfande, filmtittande, etc.?

Har inte kollat film på den men vid surfning så är den väldigt tyst och sval. Vid spel och benchmarks varvar den upp lite mera. Allting fungerar som det skall nu. Är väldigt nöjd med den.

Av Vino

Ajdå, enda jag tänker nu är att prova att köra in ett windows som inte är modifierat av asus och se om problemet försvinner.@Veramedflera:

Av Vino
Skrivet av Veramedflera:

Hejsan!

För över 1 månad sedan köpte jag en ny dator, en Asus g501jw, det hela började efter jag installerat windows 10, det va windows 8.1 innan.
efter ett tag så började skärmen slockna helt random när jag tex surfade, den slockna men det fanns ett ljus bakom..ungefär som att du skulle trycka upp ett spel..och du vet att skärmen lever men du kan inte se nått..datorn är dvs på. och skärmen funkar, det börja med 1-2 ggr per dag och blev bara värre och värre..

Detta problem hände dock bara när jag inte gjorde nått krävande..och för att kunna se skärmen igen va jag tvungen att trycka på powerknappen, släcka ner datorn och starta upp den igen.

Jag har ringt asus eftersom jag har garanti kvar..dom har ingen aning om vad det är för fel...dom hänvisa till att jag skulle uppdatera drivrutinerna ...det gjorde jag och när det inte funka hänvisa dom mig till att ringa microsoft..eftersom det förmodligen va ett problem med windows 10 men dom visste inte var det var för problem och nämner hela tiden att om jag vill ha hjälp är det en betalservice..

Saken är den att jag inte kan skicka in den till asus utan att återställa och gå tillbaka till windows 8.1 för dom sa att dom måste veta att det inte är ett problem med mjukvaran..för om det vore det så går inte det på garantin.
Så jag gjorde som dom sa..jag gick och köpte en usb..och laddade ner backtrackern dom skickade till mig, när jag ska försöka fixa problemet så finns inget av det gamla systemet kvar på datorn..så jag är då tvungen att ringa en snubbe som kan fixa det åt mig..vilket han gör..nu är jag tillbaka till windows 8.1 men efter 40 min på datorn så händer detta igen...

Vill meddela att det blev bara värre och värre mot slutet..och innan jag skickade datorn till killen så kunde jag inte klicka upp nått för då slockna skärmen..och såfort jag startat om den slocknade den igen.

Nu när jag har fått tillbaka datorn har den inte slocknar mer än 1 gång men jag är rädd att det kommer bli mer och mer som förut.

Asus kundservice vet knappt om hur man går in i BIOS och har inte varit till någon hjälp alls...dom nämner hela tiden bara att om jag inte vet att det inte är ett fel på hårdvaran så kommer det bara kosta pengar för mig.

Jag vill veta vad det är för fel..

P.S Förlåt för en jobbig text.:(

Hej,

Jag hade liknande problem efter uppdatering till windows 10. Löstes med en clean install av windows. Före det testade jag med ca 10 st intel drivrutiner men samma fel. Det är något som inte passar med win 10 som följer med från win8x.

Av Vino

Jag testade detta och det blev ännu värre. Kom en bluescreen efter detta. Nu är jag tillbaka till ruta ett igen. Förslag?

Edit: Jag löste problemet. Laddade ner windows media creation tool, gjorde en bootbar usb med win 10 home och laddade ner en windows key läsare. Körde en clean install utan allt asus "bloatware" och annat gammalt från föregående installation. Nu fungerar datorn som den skall.

Av Vino

Asus N551jk

Har köpt en n551jk nyligen. Uppdaterade den till windows 10. Har otroligt stora problem med intels hd 4600 grafikdel. Displayen flimrar spontant när man surfar mm. Även när man gör annat. Kör jag windows egna drivrutin (windows basic display driver) så händer det ingenting men jag kan inte justera ljusstyrkan på skärmen. Har ni något svar hur jag skall gå tillväga för att få detta löst? Kan ni t.ex göra en bios så man får välja vilket grafikkort man vill använda?

Av Vino

Har du windows 10 så är det förmodligen intels grafikdrivrutin som ställer till det.
Edit: Hittade en lösning, laddade ner windows 10 pånytt, gjorde en bootbar usb, laddade ner ett win key display program och sparade keyn. Sedan startade jag från usbn och formaterade bort allt, körde int ett "cleant" windows 10 och problemet var löst.

Av Vino

AMD
x2 3800+
720be
940
1090t
1055t
a10-5800k

Intel
E8500
Q8200
Q6600
i5 4430
i5 4460
i5 3570k
i7 4770k

Bara en del av alla som varit med.

Av Vino

Borde funka ifall du tar en dvi->hdmi adapter från grafikkortet och kör till tvn, borde ha kommit en med grafikkortet.

Av Vino

Testa kolla ifall du hittar bild på ett kort med rätt pcb och jämför med ditt kort? Sålänge det inte ligger emot med mycket kraft så borde det gå.

Av Vino

Kondensatorer. Kanske pcbn på ditt kort är lite annorlunda?

Av Vino

Testa ställ in fläkthastighet manuellt då du spelar? Kanske gör en egen fläktprofil i MSI afterburner?

Av Vino

Skulle testa att köra ljudet via optisk ifall du har möjligt.

Av Vino

Kanske dags att byta moderkort och processor isåfall.

Av Vino

Har en AOC och är nöjd med den, enda nackdelen jag ser med den är att foten är låg så jag måste iaf. ha något under den för att få den på rätt höjd.

Av Vino

Testa med bara 1 skärm?

Av Vino

Jag skulle inte byta iaf, du har ju möjlighet att klocka din 2500k till ca 4-4,5Ghz och med det klarar du dig bra en stund framåt.

Av Vino

17,737
1035T @ 3900,25MHZ

http://hwbot.org/submission/2408118_

Av Vino

Jag har ett med a10-5800K som är klockad till 4,4Ghz med 1,448v. Vrm blir varm men hittils har det klarat sig.