Inlägg

Inlägg som alibababert har skrivit i forumet
Av alibababert

som föregående talare säger, ta natur. film etc kan du hålla på med på fritiden. man behöver inte gå på nåt media gymnasie för att kunna hålla på med film, men för att bli ingengör måste du läsa natur ( lr typ basår, men det är dumt att räkna med att läsa basår, då det tar extra tid). vet inte vilka gymnasier som finns i kalrskrona, men kolla på intagningskrav, den naturskola med högst intagningskrav är ofta bäst, inte alltid, men det kan ge en fingervisning.

Av alibababert

Ny Laptop

Ja, jag ska altså köpa en ny laptop. Den kommer användas till lite programmering, surf samt lättare gaming. Så prestandakravet kan simpelt sägas vara att den ska kunna klara civ 5 på sin skärms upplösning. Även lol och wc3 ska den klara, men iom att båda de titlarna är mycket mindre krävande så känns det inte som ett problem. Inga superhöga inställningar i civ, och kanske inte med 12 spelare i lategame, utan klara det för några spelare med lägsta/decent inställningar. Om den dessutom gör det med marginal är självklart ett plus. "Multitaskar" även en del, typ har fyrtieelva tabs i chrome uppe samtidigt som jag gamear. Budget kan ses som obegränsad, det handlar snarare om att den ska vara så prisvärd för mig som möjligt. Dvs en laptop som kostar 3 gånger så mycket som en annan, men faktiskt ger 4 gånger så bra score i 3dmark, är inte relevant om laptopen för en tredjedel av priset fortfarande fyller mina krav

Den jag har kollat på tidigare:

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1373117

Där har ni en hint om vad jag är ute efter. Är dock skeptisk till hps budgetlaptops, men räknar med att livslängden inte är så lång. Skulle även vilja påstå att jag föredrar något mindre skärm, typ 13-14”, men det är knappast krav huggna i sten. Möjlighet till många skärmar är även ett stort plus, men inget krav. Vet inte om grafikkorten inbyggda i amds senaste fusion generation klarar eyefinity, om någon vet så får personen gärna upplysa mig. Usb3 är även najs, dock finns det på typ alla laptops idag, så det är väll inte så svårt att hitta.

Som ni förstår är jag väldigt flexibel, så ni kan föreslå lite utav det mesta. Argumentera gärna för vad som är bra med erat förslag jämte andra förslag, och även om jag inte har nån formell budget så tror jag att datorn jag i slutändan köper kommer kosta typ 4-5 tusen, även om jag självklart kan gå upp högre om ni kan motivera varför jag skulle göra det.

Av alibababert

Asså, allt detta snack om att "windows 8 är sämst" "windows 8 är en flopp", har ni testat det?

Win8 är helt värdelöst på en vanlig stationär eller laptop utan touch, där håller jag helt med om att det är en försämrad win7. Men surfplattor med win8 är mycket mer intressant. Jag har haft möjligheten att använda asus transformerpads med android och win 8, och med android är det som en förvuxen mobiltelefon, den tillför inget utom möjligtvis en större skärm. Det finns fortfarande problem med en del vanliga hemsidor och liknande, så ingen klarar sig (specciellt bra, man överlever ju) med bara mobil och surfplatta. Däremot en med win8, är, efter en del inlärning och grejsande med inställningar förvisso, ett fullgott alternativ till en dator. Om det dessutom är en med tangentbord (som transformers) ökar mängden fördelar med win8, då touchpaden (transformers har touchpad) funkar precis som en vanlig laptop och de extra usb portarna ger den ytterligare expansionsmöjligheter.

Så min poäng är att en win8 surfplatta ersätter en laptop, medans en androidplatta (i min mening även ipad) är en dyr leksak.

Av alibababert
Skrivet av jacozz:

Aleshi #48

Jo, visst är det en missräkning teori kontra praktisk tillämpning.
Personligen skulle jag om jag vore AMD kassera Vishera och försöka tidigarelägga Steamroller istället, då denna arkitektur verkar vara det Bulldozer borde ha varit från början.
Det pratas om 30% högre prestanda än (Piledriver), vilket borde betyda ca: 45% bättre än Bulldozer V1.0
Och då ser det ju inte lika illa ut helt plötsligt.

fast steamroller kommer typ ändå baseras på mycket som används i vishera, dvs bra att ha vishera som lite av en betatest samt kanske dra in några kronor

Av alibababert

blev faktiskt bra, jag har sett både snyggare och coolare, men det gör det inte sämre för den skull. den påminner lite om nysos byggen, dock med en personlig touch. lösningen med fläktstyrning i botten på lådan var riktigt fin.

Av alibababert

lånar tråden lite, hur blev det? är själv i liknande tankar, funderade på http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=974353, men hur lljus är den jämfört med en vanlig?

Av alibababert

herregud, är alla bakom flötet idag? det går aldeles utmärkt att köra ditt 8400 gs tillsammans med ditt 560 ti. dom kommer inte sammarbeta på minsta sett, utan 8400 gset kommer driva den skärm du kopplat in i den, 560 ti den/de skärm/ar du kopplat in i den. jag kör personligen ett 8400 gs tillsammans med ett 4770, för att totalt kunna använda 4 skrämar, och det funkar utmärkt.

den kommer dock inte kunna köra physx på det, om inte nvidia ändrat något, då du behöver ett 88xx eller senare för att kunna göra det. dessutom så skulle den inte ge någon prestandaboost att tala om.

Av alibababert
Skrivet av Boxarez:

Nej, milkyway@home ger ca 720 000 gigaFLOPs. Kommatecknet ställde nog till det

ahh, där har vi egget. tänkte inte på att sidan var amerikansk.

Av alibababert
Skrivet av anon999:

Starkt jobbat men bara halvgas jämfört med vad Milkyway@home levererar

milkyway@home ger ca 720 GigaFLOPs, den nya i linköping kommer ge 338 TeraFLOPs. dvs ca 500 gånger så mycket som milkyway@home

ot, jag och arbetsgruppen ska ned till linköping om en dryg vecka, skulle ju varit najs om man kommit dit när instalationen var i full gång.

Av alibababert

lite väl optimistiskt att säga att 560 ti kostar 1600 när alla modeller utom en kostar mer en så, och den enbart kostar så lite för den finns på rea hos komplett. räknar man med en kostnad på 1800 kr så hammnar det trots allt i mycket sämre dager, på ungefär 405 poäng.

Av alibababert

ips såklart.

personligen skulle jag dock välja 2 skärmar istället för en bra, men det är jag relativt ensam om

Av alibababert

förvisso en förbättring, men det kommer fortfarande lyda att intels integrerade är för dåliga för att spela på.

Av alibababert

jo det är ett av de bättre spelen inom genren, i grunden en kopia av gamla erepublik, men i dagsläget många gånger bättre. ni får gärna använda min ref länk till esim. den stora fördelen esim utnjuter jämfört med travian och dess kopior, är att det inte har att göra om vem som kan nolifa mest, utan ofta om vem som är skickligast med räknaren eller pennan. nackdelen är självklart att det i början är väldigt tråkigt, det går helt enkelt inte att göra så mycket. men reggar ni så kan ni alltid få låna guld av en äldre spelare för att skapa företag eller liknande.

Av alibababert

thelt spontant, köp ett r3, 2 tb hdd, ssd, 7970 om du har pengarna, annars typ 6950, 1055t/2500k, passande mobo, 8gb ram, corsair typ 550w bör räcka men 650w är coolare. bör inte gå på mer än 12k med 7970

Av alibababert

herregud vad folk är okritiska!!!

Om en kund kommer med en dator från 2007 (inte sex år för gammal för er som kan räkna) och säger att de vill ha den felsökt etc, så bör personen som skulle ta emot datorn meddela om att daton har några år på nacken och att det troligen lönar sig att köpa ny, samt att de kan fixa säkerhetskopiering av hårddisken för en liten avgift. Om kunden fortsätter med den definitift vill ha datorn lagad så är det bara att göra det. Att inet försöker göra en pettetiss av detta för att alla fanboys på swec ska börja kritisera råd och rön är bara sorgligt

Av alibababert

jag skulle vilja rekomendera det här mobot annars, billigare samt dubbla pci-e x16, visserligen inget ordentligt cf/sli stöd, men fortfarande billigare

http://www.inet.se/produkt/1902062/gigabyte-ph67-ds3-b3

om du bara ska ha den till spel (och typ surfning) skulle jag rekomendera en billigare processor, kanske amd, samt bättre grafikkort

Av alibababert
Skrivet av Batman:

Dom är enligt mig inte i samma liga om vi säger så

beror på hur man ser det men visst

Av alibababert

I want! lite dyr, men den är fanemej snyggare än phantom

Av alibababert

Peggle extreme

men sourcemotorn annars, om vi ska vara seriösa

Av alibababert
Skrivet av MisterX:

Fläktarnas leds går att stänga av om man vill, det finns en switch på varje fläkt.

det ska finnas en switch för alla fläktar, något annat räknas inte.