Inlägg

Inlägg som veckans har skrivit i forumet
Av veckans

Din dator ser i dagsläget ut att vara ganska balanserad. Köper du ett mycket kraftfullare grafikkort kommer sannolikt din 4-trådade CPU hålla tillbaka dig ganska mycket (beroende på spel). Köper du bara ett lite bättre kort så är frågan om det är värt investeringen.

Jag rekommenderar att du bygger nytt eller håller i pengarna.

Av veckans

Ser ärligt talat ut som pretentiös dynga. Gameplay ser fruktansvärt dåligt ut på de videos som finns och många animationer är fruktansvärt komiska på fel sätt. Kanske inte årets sämsta spel då Anthem håller ett järngrepp om den titeln, men inte jättelångt ifrån. FZ har som vanligt ingen som helst koll på hur man sätter rimliga betyg.

Det ser inte ut som om någonting kommer rå på Borderlands 3 som GOTY, om man nu inte ska räkna RDR2 som GOTY 2019.

Av veckans

Hoppas på en bojkott av Blizzard eller något ytterligare klavertramp

Av veckans
Skrivet av kelthar:

Jag har för mig att de skillnaderna endast är markanta i lägre upplösningar. 1080p och nedåt. Om man kör 1440p och uppåt så har 9900 något högre AVG FPS och 1%, men inte så signifikant. Och att 1% och AVG FPS är i samma propertion till varandra både för 9900 och 3900X.

Skillnaden i spelprestanda mellan 9900K och 9900KS verkar vara marginell (AVG 1%, 97 percentil 3%) enligt PCGamer, därför klumpar jag ihopa dem just nu under banderollen 9900. Detta är i 1080p:

https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/LZEgEG6rEEGBKvbPEy5rJB-650-80.png
https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/2Xwo3q6aXwkobdfpMMR6NL-650-80.png

Man ser även här att AVG FPS är 45-46% högre för både 9900 och 3900X. Båda har samma propertioner till varandra. Gissar att det är samma propertioner i 1440p/2160p också, men orkar inte kolla.

Så rätt uttryckt är att 9900 är signifikant bättre på AVG FPS och 1% i lägre upplösningar, medans de är väldigt nära varandra i högre upplösningar.

Jag är ledsen men 9900k har bättre spelprestanda än 3900X hur du än vrider och vänder på det. 1440p är helt orimligt att testa en CPU i, det är för GPUer. 720p är en lagom upplösning att testa spelprestanda i. 9900KS är mycket starkare än Ryzen där och redan betydelsefullt starkare i 1080p. Det handlar inte om vad du tycker eller vilka vinklingar ni hittar. Kolla med någon som kan t.ex. Steve på gamersnexus, han pratar om 16-17% högre prestanda på Intel i spel.

Jag är extremt anti-fanboy och kommer inte diskutera åsikter om vilken CPU som presterar bäst. Vill ni fortsätta en åsiktsdiskussion får ni göra det på egen hand.

Intel är bäst i spel, punkt.

Av veckans
Skrivet av Palme_570:

I de spel där lägsta framrate är väldigt låg så har t.o.m AMD bättre ibland och ibland hugget som stucket, men visst finns titlar där 9900k har 85 & AMD kommer in på 75 och visst det kan märkas men återigen "bättre" för spel är överdriven.

Jo fast jag pratar inte om vissa spel, jag pratar om ett genomsnitt. I genomsnitt så är 9900KS bättre än 3900X i spel. Det är att fara med osanning att inte medge att att Intel är bättre än AMD prestandamässigt i spel. Siffrorna talar sitt tydliga språk.
Att man sen favoriserar ett visst märke och vill vinkla det till det bästa i alla lägen är jag helt ointresserad av.

Av veckans
Skrivet av Palme_570:

När vi pratar de % är det på Mycket höga FPS-Tal vilket är känns irrelevant när vi pratar 200+ fps. Att kalla dem "bättre" för gaming är en väldigt överdriven term.

Nej det är det verkligen inte, 9900KS har även högst lägsta framerate i de flesta spel vilken ofta ligger betydligt lägre. Detta är någonting man märker av.

Av veckans
Skrivet av Mocka:

Ser att du har MSI som mig, folk är inte supernöjda med deras BIOS support sedan releasen av 3000-serien och jag håller med. Det moderkortet jag rekommenderat till bekanta är ASUS Prime X470 Pro.

Precis som du kör jag Memory Try It! eftersom A-XMP inte fungerar. Jag rapporterade faktiskt problemet till MSI som svarade och skrev:
Nu vet jag inte om du har dessa settings på ditt moderkort, trots allt har vi olika modeller men det kan vara värt ett försök? Har dock själv inte testat inställningarna.

Testade de två inställningarna men det går fortfarande inte att aktivera XMP-profilen med dem. Kommer inte välja MSI igen nej, deras Ryzen 3000-support har varit katastrofal och deras representanter gick till och med ut och sa att man bör lämna tillbaka sina icke-MAX MSI moderkort om man tänkt köra Ryzen 3000.
Har även varit i kontakt med MSI och frågat om de inte kan lägga till stöd för mina Patriot Viper i deras BIOS, de svarade undvikande och bad mig testa inställningar som inte fungerade.
MSI skyller för övrigt alla problem med Ryzen 3000-lanseringen på AMD så vet inte vem man ska lita på. Det är denna soppa samt problemen med Ryzen 1000-seriens minnesstöd som fått mig att känna avsmak för Ryzen.

Men nu ska vi inte göra detta till en supporttråd för Ryzen. Jag ville bara svara på eventuella anledningar till varför man skulle välja Intel framför Ryzen.

Av veckans
Skrivet av Mocka:

Nu beror minneskompatibiliteten mycket på moderkortet och dess BIOS men jag brukar rekommendera detta minnet till alla som velat skaffa en 3700X. Billigt, snabbt och bra för en vanlig användare samt att det alltid fungerar Finns självfallet som 2x8GB om man föredrar det.

Jag har däremot haft problem enligt det du beskriver. Mitt första kit kollade jag QVL på och det var okej, sen blev jag sugen på 32GB men då kostade det för mycket att uppgradera från 16GB. Mitt nya (billigare) kit verkar bara passa X570 chip (out of the box) så det är lite trist faktiskt. Hade dock BIOS inställningar som fungerade ett men efter BIOS uppdatering slutade inställningarna att fungera och nu kör jag dem på lägre hastighet bara för att jag inte orkar ta tag i problemet för tillfället.

Jag har precis de minnena men de fungerar inte med min Ryzen 3600+B450M Mortar. Så fort jag ställer in XMP vägrar datorn boota, samma om jag ställer timings och klockfrekvens manuellt. Det enda som fungerar är MSI's "Memory Try-It" med förhöjda timings. Samma historia är det med de Patriot Viper jag har i signaturen.
Sådana problem har jag aldrig stött på med Intel vilket är en fördel med deras plattform.

Av veckans
Skrivet av Dizzö:

Ah men den är ju sjukt minimal nu med Ryzen 3000 serien.

Visst, det rör sig bara om 5-10% bättre men om man i huvudsak spelar så tycker jag ändå Intels CPUer är bästa valet just nu.
Personligen så föredrar jag Intel då AMD har såna enorma minnesproblem. Alternativt måste man köpa svindyra minnen som är certifierade för just Ryzen och då försvinner lite av poängen med AMD.

Av veckans
Skrivet av Dizzö:

Varför denna över låt säga 3700x eller 3900x?

Tänker ren gaming.

För ren gaming så är det Intel som gäller idag. De har bättre prestanda i spel, mycket på grund av sitt övertag i klockfrekvens.

Av veckans

Sweclockers resultat är minst sagt märkliga. De visar 5700XT som bättre än 1080Ti i 1080p och mindre än 2% efter i 1440p och 4k. De individuella resultaten visar på mycket bättre resultat än vad andra sajter får med 5700XT.

Kolla t.ex. techspots (HW Unboxed) resultat med 1080Ti vs 5700XT. Där är 1080Ti i genomsnitt 9% bättre. När man jämför de individuella resultaten så är skillnaden mellan detta och Sweclockers test enorma.
Hur kommer det sig? Varför är Sweclockers tester så mycket mer i 5700XT's favör? Är det någonting som spökar i den nya testsviten?

https://www.techspot.com/review/1907-geforce-1080-ti-vs-rtx-2...

Av veckans

34GK950F idag, 38GL950G om du har råd när den kommer. MSI har även kommit ut med en 144Hz 3440x1440 modell nyligen:
https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5182099

Lite billigare om man kommer överens med VA, dock ingen quantum dot eller wide gamut på denna.

Av veckans

Kan vara bra att nämna vad den ska användas till, men jag antar att spela på?

Byt till en CPU ur 3000-serien, Ryzen 3600 är svårslagen, 3700X om du spar in lite på förslagen nedan. Du får ett 5700XT för ungefär samma pengar som det 5700 du har valt, ta ett sådant istället. Ta ett par 3200MHz minnen istället, samma pris. AIOn du har valt är ganska klen sett till priset, skulle ha gått på en billigare/bättre AIO av något annat fabrikat eller allra helst en bra luftkylare om du inte måste ha AIO.
En 1TB 970 Evo är onödigt dyr. En sådan ska du enbart köpa om du har råd med värstingkomponenter i övrigt, välj en billigare SSD. Moderkortet du har valt har erkänt dålig VRM. Gå på en MAX modell av MSI istället t.ex.

Skärmen är enligt mig väldigt lågupplöst, välj en 1440p skärm istället, de går att få för ungefär samma pengar.

Av veckans

Prisjakt mixtrar med betygen och det har de gjort länge. Förut när skalan var 10-stjärnig så fick man i vissa lägen inte lägga ett lägre betyg än 3-stjärnor. Prisjakt har plockat bort låga betyg på uppmaning av återförsäljare
De har även blandat in betyg som man lämnar precis efter köpet (via butik) med de vanliga via prisjakt när det kommer till genomsnittsbetyget på butiken. Då det är sällan någon har några problem att genomföra en beställning så blir dessa betyg naturligtvis höga och ger en falsk bild av butiken i fråga.

Prisjakt tillåter även "butiker" som inte har någon avsikt att leverera några varor lista sina varor som billigast på enorma mängder varor. Ta t.ex. RDEBUTIK vilka har förpestat datorkategorin under många månader.

Av veckans
Skrivet av Ratatosk:

Väldigt död tråd.
Kan iaf konstatera att laddningstiderna för DX12 är åtgärdade, kan ta tid första gången men andra går det snabbare.

Spelade igenom det två gånger kort efter releasen, en vanlig vända och en TVHM med Zane. Vill såklart spela mer och ska bli en annan karaktär på nästa vända. Men har suttit och väntat på de utlovade prestandapatcharna som förhoppningsvis gör spelet ännu bättre. Gearbox säger att de ska komma någon gång i November så hinner troligtvis bli en del Red Dead Redemption 2 innan också.

Av veckans

38" 21:9 eller 30" 16:9. Över det anser jag att man måste börja flytta skärmen bakåt och då försvinner poängen med en större skärm.

Av veckans

@Komplett Hej! Jag bokade precis Red Dead Redemption 2 hos er men är lite konfunderad av vad ni säljer för version egentligen.

I beskrivningen för produkten så står det: "Steelbook, Exclusive World Map, Ultimate Edition Slipcover". Någonting som endast ingår med "Ultimate Edition". Jag fick dessutom välja utlämningsställe för försändelsen. Men enligt vad jag kan få fram på Rockstars hemsida så säljs PC versionen endast digitalt.

https://www.komplett.se/product/1141230/gaming/spel/spel-pc-m...

Kommer jag få en fysisk utgåva av Red Dead Redemption 2 "Ultimate Edition" från er? Har precis avbokat en order i annan butik med lägre pris men som endast sålde "Standard Edition", så vill bara vara säker på att detta är Ultimate.

Av veckans

Inget 21:9 stöd, stutter/framedrops, ganska trist grafik i mina ögon, daterat gameplay. Känns som en blek Fallout 3/4 kopia vilka inte är några mästerverk till att börja med.
Nej, Obsidian visar åter igen att de inte är någon spelutvecklare att räkna med.

Av veckans

Då tycker jag vi samtidigt kan ta bort bokstäverna C, W och Z då de är överflödiga. S och V fungerar utmärkt som ersättare. Cecilia blir Sesilia, tycker blir tyckker osv. Ingen skillnad på uttalet.

Av veckans
Skrivet av kabanan:

"Kraftaggregat: Uppgraderar du hårdvara kan det vara lätt att glömma att mer prestanda ofta innebär mer energiförbrukning."

Det påståendet är väl inte direkt felaktigt? Oftast så drar de mest högpresterande komponenterna mer ström än de långsammare i samma serie. Om det nu inte var deras benämning på nätaggregat som var kul.