Tävlingar och erbjudanden i Komplett Geek Week

Inlägg

Inlägg som esafesa har skrivit i forumet
Av esafesa

Produkt: Logitech MX Keys S Combo
Länk: https://www.amazon.se/gp/product/B07W7LQ56T
Kategori: Mus/Tangentbord
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=10893839
Pris: 1249 kr (normalt 2390 kr)

Pass på, lär försvinna ASAP

Av esafesa

fan runt 12k så hade jag köpt..

Av esafesa

ska testa mer efter jobbet sen, rätt sitter dom! Samt bios vet jag är uppdaterat, däremot, XMP har jag ärligt talat inte aktiverat något som heter

kör minnena i dual channel, det stämmer!

Av esafesa

DDR5 RAM 6200 Mhz, gör så många spel låser sig

Jag har följande RAM i min dator

https://www.inet.se/produkt/5306223/corsair-32gb-2x16gb-ddr5-...

Samt har detta moderkort

https://www.inet.se/produkt/1903648/asus-rog-maximus-z690-her...

Med en Intel Core i9 12900k

------

När det i BIOS är AUTO på RAM-minnena , ligger de på 4800 mhz... ändrar jag det manuellt till 6200 Mhz så får jag problem när jag spelar att spelet fryser och stängs av.

Vad beror detta på? för de jag köpt har den hastigheten.

Vad är det jag missar?

Av esafesa
Skrivet av talonmas:

Synd att man troligen vill ha en såpass dyr TV mer än två år. 10 år, annars kan det kvitta för mig personligen.

Skulle det vara så, skulle många ha fasta element på högsta ljusstyrka dygnet om efter 2 år för att få en ny.

Av esafesa

Känns som många missförstår vad detta är.

Tror man att detta ska konkurrera med ens mobilabonnemang för 99/mån som man snål-skaffat sig på nätet där man sparat surfpott genom att uppdatera appar på jobbets Wifi. Då är man ute och cyklar.

Det här är otroligt bra för de som bor på landsbygden! Där de kanske får 3 mbit i hastighet i det mobila nätet. Finns sådana ställen.

Då är 690/mån ingenting!

Ta tex vissa bönder som har instrument osv som man kan koppla till nätet, så kan detta vara en räddning!

Av esafesa

nu är även Apex sålt, bara musen kvar nu pass på!

Av esafesa

Det ska vara en märkning på lådorna, en röd klisterlapp där det står , "Detta är en tom kartong"

Finns även sådana röda lappar med "Detta är en kontrollerad produkt" samt "Detta är en öppnad produkt" de lapparna brukar synas rätt tydligt.

Av esafesa

Du har fått PM nu.

Av esafesa

Logitech tangetbord, samt ASUS tangentbord är sålda, resten finns

Av esafesa
Skrivet av Oteknisk:

1000:- för Steelseries Apex bjudet.

Mvh Olle

du kan få det för 1150 kr

Av esafesa
Skrivet av Joki:

1000kr+frakt för g915

skickat PM till dig

Av esafesa

Asus är nu såld! Resten finns kvar

Av esafesa

Kan släppa den för 2350 om du står för frakten så ja 2430 kr blir det totalt.

Av esafesa

Personligen... så har man blivit kräsen med FPS.

Idag spelar jag Nintendos spel på PC, köper spelen osv, men spelar på PC, funkar MYCKET bättre! Är som natt och dag.

Enda anledningen jag äger en PS5, är för Final Fantasy. Hade det kommit på PC samtidigt hade jag inte behövt den heller. Men även där suger FPSen

-----

Xbox fyller ingen funktion.. Däremot är det så. Alla har inte pengar till en PC som är såpass bra så man får 4K med 60 FPS då är konsoler bra.

----

Sen som någon skrev, att det skiljer inte så mycket mellan PS5 och Xbox ändå. Man får komma ihåg att visst, det var brist på Xbox, men inte ens.i närheten av bristen på PS5, som såldes dyrt på andrahandsmarknaden osv under 2 år!! Hade de haft betydligt fler producerade hade denna siffran skiljt sig än mer.

Av esafesa

Mer tydlig förklaring på Fyndvarorna. Tex ha 3 olika steg.

1. Endast öppnad, absolut nyskick
2. Öppnad finns visst slitage, skadad kartong
3. Sliten produkt

eller liknande.

Av esafesa
Skrivet av Laxpudding:

Ifall det är en JVC hemmabioproj är det LCOS, en LCD-variant på reflektivt lager som JVC kallar D-ILA. Dessa modeller har även interpolering vilket ytterligare kan mjuka upp flytet.

Ja det står DILA när man startar den. Men det förklarar en del, för det är otroligt bra flyt på den. Betydligt bättre än på OLED. Så märker att även fast bilden är stor, så är det fördel med projektor om det är låg FPS.

Av esafesa
Skrivet av Christiaan:

Logitech MX Master 3 Mus 500kr + frakt

Sorry. Missade dig. 600+ frakt och den är din :). Den är helt oöppnad som sagt.

Av esafesa
Skrivet av nu1mlock:

Valet av upplösning bland inställningarna på PS5 har ingen som helst påverkan på prestanda. Spelet kommer renderas exakt likadant som tidigare och kräva exakt lika mycket resurser som tidigare, för att sedan efteråt skalas ner till 1080p.

Satan… aja. Man får vänja sig då med detta :).

En patch som löser detta lär inte komma innan man varvat spelet.

Av esafesa
Skrivet av Laxpudding:

Tyckte TS YT-film såg ut som helt enligt förväntan för den situationen med sub-60 FPS och tidig och ännu inte helt optimerad mjukvara.

Har man vant sig med en 120 FPS i andra sammanhang och andra spel är det förstås besvärande, men inget konstigt i absoluta termer. Icke VRR i den här situationen kan dessutom vara rätt så rejält sämre. Men testa gärna. Beroende på spel och person kan 30 FPS i en konstant kadens upplevas bättre/mer spelbart än 30–55 i varierande kadens.

Därför kan VRR i en del sammanhang upplevas som sämre. Så testa alla spel med och utan VRR.

Vid VRR på låga frekvenser är det en dubblering i källan – i alla från PC, vet inte hur det är med PS5 – och att det hackar mer vid 60 FPS (enligt TV:ns mätare) beror antagligen på att den dubblerar bildrutorna för att hålla sig inom VRR-spannet. Så FPS är egentligen 30 och signalfrekvensen är 60 Hz. Vid 51 FPS kör signalen 51 Hz. TV:ns spelmeny skriver FPS, men det är egentligen Hz på bildsignalen.

Detta är ytterligare en sak som är lite svårare att stämma av med en PS5:a. Med en PC kan man köra en FPS-mätare i mjukvaran och sedan stämma av med TV:ns Hz-mätare. Då kan man se att det egentligen 30 FPS med en 60 Hz-signal och alltså därmed egentligen sämre än 51 FPS/51 Hz. Är ni med?

Körs det 4K/120 i signalen ska VRR – i alla från en PC – normal dubblera 51 FPS till 102 Hz. Så att TV:n anger "51" och det flyter bättre än "60" i praktiken kan beror på att TS kör signalen som 4K/60 och då är VRR-spannet endast 48–60 FPS/Hz vilket är nära nog meningslöst. 4K/120-signal ger 48–120 FPS/Hz som synkspann och det är överlag något som flyter betydligt bättre även vid låga frekvenser.

Att projektorn flyter bättre: beroende på projektor är det antingen LCD:er eller ett LCD-derivat med naturlig tröghet/lång responstid som inte finns hos OLED. Eller DLP som bygger på temporala halvtoner och över tiden modulerar nyanser som ljuspulser. Detta smetar ut/morphar övergångarna mellan bildrutorna vilket kan maskera låga frekvenser.

Detta kan i sin tur då kombineras med att projektorn (kankse) saknar VRR och därför får man en konstant kadens med 30 FPS snarare än en varierande kadens. Tillsammans med smetigare övergångar upplever man därför ett bättre flyt – eventuellt.

Det stämmer det du säger, dock har jag en DLP projektor, tror det är det JVC kör med. Det är en stor dyr jävel iaf. Det är inte "bra" men ger inte samma huvudvärk.

Men ska testa idag att ändra till 1080p på PS5an och se om det hjälper.

Påpekas med att jag har testat remote play till min MacBook Pro 16 tum. Är mini.led på den. Där smetas det med ut lite och är inte lika hackigt så det ser med bättre ut. Men det är ju också en LCD. Så det smetas ju ut.

För mig är det iaf totalt obegripligt att man inte har ett läge som heter "Frame rate" som inte ligger på runt 50-60 FPS. Stänga av ray tracing hade SquareEnix kunnat gjort.