Inlägg

Inlägg som IntelAti har skrivit i forumet
Av IntelAti
Skrivet av 220volt:

Någon som har tips på ett snyggt ställ för hörlurar? Ska placeras på skrivbordet.

Sieveking Omega! Behövs inget annat!

Av IntelAti

Rent generellt så tycker jag att Hardstyle är en värdelös genre att lyssna på med hörlurar som medium. Där funkar högtalare mycket bättre.

Av IntelAti
Skrivet av Jesper_W:

En fråga till er som kan, med risk för att jag skämmer ut mig med denna fråga. Jag är på jakt efter ett par hörlurar jag kan träna i. Tyvärr är in-ear inte möjligt överhuvudtaget så endast on-ear är aktuellt. Är mestadel löpning och gym jag tränar, NC är nog inget krav men trevligt att ha.

Prisklass är inte jättenoga, tänker kvalitet först och främst. Har ett par Bose QC25 idag men tänker mig att något utan kabel vore att föredra. Tips och förslag mottages tacksamt!

Bose QC35 ?

Av IntelAti
Skrivet av ggustavsson:

Tyckte det var lite oklart om tex hörluren matas med digital eller analog förstärkt signal över USB C
Om det är det förstnämda så är det en katastrof då några hörlurar med inbyggd DAC/analog förstärkare som låter bra inte finns.
Alla bra hörlurar är 2.0 och helanaloga.

Audeze Sine

Av IntelAti

Ska somsagt sälja både mina Audeze LCD-XC och Senhneiser HD700.

Vad anser ni att rimliga priser för de båda är?

HD700 är köpte nångång 2012 tror jag och använda runt 8-9 månader i sträck och har sedan mest legat i lådan.

LCD-XC är lite mer än två år och har används som daily drivers under 1.5 år av tiden.

Hoppas på bra feedback ifrån er innan man slänger upp annonsen

Gladpåsk!

Av IntelAti

Audeze LCD-XC

Tjena!

Säljer mina Audeze LCD-XC som är lite mer än två år gamla. De säljes pga att jag föredrar andra lurar och att de inte får kärleken de förtjänar.

Därför letar jag nu efter en köpare som kan ge dessa fina lurar kärleken de behöver.

De levereras med alla tillbehör och kan även skicka PDF fil med mätning på hur de mäter ifall det är av intresse.

Lurarna är i gott skick förutom två små skråmor på träkåporna.

Det är även möjligt att få till en kabel ifrån Forza Audioworks, kabeln är en Noir HPC Mk2 i svart nylonsleeve. Materialet i kabeln är koppar.

Nypriset idag ligger på 23500kr ungefär. Mitt pris är 12000kr eller 13000kr med Forza audioworks kabeln med.

Lurarna skickas med posten och jag bjuder på frakten. Betalning sker helst genom swish, men kan givetvis lösas genom banköverföring till mitt swedbankkonto.

Går även utmärkt att mötas upp i Lund, Malmö eller Arlöv.

För fler frågor är det bara att höra av sig!

Mvh Martin Lundholm

Läs hela annonsen här

Av IntelAti

Precis provlyssnat Stax SR-007 Mk1 med modifierad SRM-717 stärkare. Jösses! Riktigt härligt, luftigt och kort sagt perfekt lur!

Får ta ett banklån känner jag nu nästan!

Skickades från m.sweclockers.com

Av IntelAti

Bakfull.

Av IntelAti

Ljud som ljud, headset som headset

Av IntelAti

Ska snart få Prova SR-007 Mk1 som polarn säger klår SR-009 han lånade förstärkarn är även moddad så ska bli intressant att höra skillnaden!

Skickades från m.sweclockers.com

Av IntelAti

Har själv ett par LCD-2 utan fazor som jag kommer behålla. En såpass behaglig hörlur som LCD-2 känner jag inte för att sälja

Funderar dock på om man skulle prova någon form av Velourpads till TH-X00 så minskas säkerligen bastrycket något. Med tanke på hurpass lite lurarna isolerar så förlorar man ändå inget direkt.

Men förstår att du lutar åt att sälja lurarna eftersom de är ganska säregna ändå.
Tror de kommer säljas fort hursom! Redan 3200 som requestat hörluren på Massdrop senast jag kikade.

Av IntelAti
Skrivet av oqvist:

Vågar inte påstå jag uppfattat någon förändring i ljudsignaturen.

Referens är väl något som måste stå på alla lurar? Även beats tror jag är referens på något vänster i marknadsföringen :p.

Har testat lite EDM idag fast jag tycker ändå att mixen blir fel med så många mer db i bas regionerna. när det väl ska göras annat än dunka bas så vill man ju inte att sången ska drunkna. Vissa spår drunknar det nästan totalt.

Testat lite Steve Angello, Pryda, Axwell Ingrosso. Får man en dunderförkylning som gör att man inte kan höra bas så har man ju botemedlet

Men annars så begriper jag inte varför de tunat luren så här.

Ganska oklart vad referens är kanske...jag blir osäker på om de menar att hörluren är till för referenslyssning eller om det är för den kan återge ett visst "referens"intervall i frekvenser.

Har faktiskt inte provat house än så får väl göra detta. Dessa hörlurar är ju absolut inget för en om man är ute efter något ärligt, utan snarare mer som partylur på en lördagkväll. Så en "köp denna och glöm andra hörlurar" lur är det ju inte. Blir starkt tveksam till TH-600 och TH-900 om dessa Fostex är såhär. Har du lyckats prova någon av dessa andra Fostex?

Jag funderar på att prova byta kuddar, men jag är lite orolig över att basen kan ta överhand.

Hade gärna velat se flera mätningar på TH-X00 men har bara sett en änsålänge.

Av IntelAti

Vill bara passa på att önska er riktigt gott nytt år!

Hoppas vi får se många nya hörlurar på CES mässan!

Av IntelAti
Skrivet av oqvist:

De är okej bara jag som är lite paranoid och inte riktigt gillar dessa lurar märker jag. Min X00 behöver moddar för att få kontroll över basen det är mer kvantitet än kvalitet om man säger så. Trodde jag var basshead men kanske inte.

Hittar ingen musik de glänser med och är inget alternativ för spel och film för min del relativt de stängda lurar jag har i min ägo. Lyssna inte på vienna filharmoniker versionen bara. Men det är en grym konsert vem har sagt att klassiskt är tråkigt

Jag finner att TH-X00 funkar bäst till elektronisk musik nästan. Jag förstår inte varför det står på lådan att de är referenslur...typisk distansierad PR avdelning? Kan ju nästa snarare klassas som DJ-lur med all bas.

Personligen har jag inget större problem med basen även om den inte är felfri. Tycker lurarna funkar ypperligt till spel för att vara stängda/halvöppna.
Psytrance är rätt intressant med lurarna iaf. Körde Captain Hook med låten Vertebra L2 och blev förvånad över hur lurarna kunde dra på såpass ändå. Är själv lite kluven inför denna bas själv men samtidigt så förväntade jag mig sämre bas.

Har du märkt något av inbränning? Tycker diskanten har gått in i en mörkare fas nu nästan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av IntelAti

@oqvist: Jag ska prova och se om det blir så för mig med! Kanske ikväll eller efter nyår
Kör mina TH-X00 för tillfället genom Meridian Explorer och finner att det är en väldigt bra kombo.

Av IntelAti

@mrqaffe: knaster och brus när man rör till adaptern.

Av IntelAti

@mrqaffe: Har Audeze's adapter med men upplever liknande problem där. Finns det någon speciell anledning till bruset och att kanalerna försvinner? Dåliga toleranser eller något annat?

Av IntelAti

Någon som har tips på en 6.3mm till 3.5mm adapter som håller hög kvalité? De jag har sprakar och tappar lätt kanalerna vilket är sådär om jag ska använda min Meridian Explorer med hörlurar som har 6.3mm plugg.

Tack på förhand

Av IntelAti

@casserly: Personligen så tycker jag då att spiken i 5-6 Khz regionen ger de för bitig diskant Även när jag körde rörförstärkare (om än hybrid) så var det ändå inte tillräckligt för att "rädda" lurarna. Jag föredrar starkt HD650 över HD700 på ljudfronten

Men visst alla har olika smärtgräns när det kommer till diskant!

Av IntelAti
Skrivet av oqvist:

Modigt ha inte för bråttom bara så du måste köpa om dem. Lite nyfiken hur HD 700 är var väldigt nära jag åkte på dem i stället för TH-X00. Ärligt talat är jag toknyfiken på alla dina lurar.

Har funderat på att göra mig av med XC en längre tid då jag redan har för många lurar.

HE-500 köpte jag för rätt bra pris och satte dit Lawton kuddar och kabel ifrån Forza Audioworks.

HD700 skulle jag ha sålt för längesen men tyvärr verkar ingen vilja ha de. De är ju tok för sibilanta för min smak, men möjligt att någon annan gillar.
Hursom är de ruskigt snygga och bekväma!

Skickades från m.sweclockers.com