Inlägg

Inlägg som kirigoe har skrivit i forumet
Av kirigoe

4070 Super nu efter 10 år med GTX 970, ett nytt intresse i Microsoft Flight Simulator var avgörande i bytet.

Av kirigoe

Var ett enkelt val, 4070 Super som sitter i burken sedan förra veckan, lagom uppgradering från GTX 970 men får ändå jobba hårt i Microsoft Flight Simulator 2020 i 1440p ultra.

Av kirigoe

TietoEVRY är också leverantör av driften av nio regioners framtida journalsystem (och andra sjukvårdssystem) inom det sk. SUSSA-avtalet, det är inte svårt att tänka sig den katastrof det inneburit om det varit i drift idag och påverkat av ransomware: https://www.tietoevry.com/en/newsroom/all-news-and-releases/p...

Av kirigoe
Skrivet av gbroll:

Någon annan som haft problem med ZHA sedan HA version 2023.12?

Jag kör med en SkyConnect och Home Assistant OS på en RPi3. ZHA ballade ur totalt vid någon uppdatering av i december. Har testat 2024.1 men lika illa där, så jag fick gå tillbaka till 2023.11. Stökigt.

Funderar också på att prova att köra Zigbee via Z2M istället, för att frikoppla det från Home Assistant och dess uppdateringar... några erfarenheter kring det?

Jag är nybörjare på både HA och Zigbee och satte upp allting med docker compose på en Raspberry Pi 5 med en Sonoff-sticka förra veckan. Jag började med ZHA men hade massvis med konstiga problem med att para devices, så jag provade Z2M och där funkade allting rakt av. Jag trodde att jag gjorde nåt fel med ZHA men kanske inte då. Jag gillar att ha tillgång till Z2M's egna webgränssnitt och kartan, så jag kommer nog att fortsätta med det.

Av kirigoe
Skrivet av jorgen69:

Vart laddar jag ner detta?

Hittade men enbart till 14-serien=(((

Det är bara planerat enligt artikeln.

Citat:

Under Intels framträdande på CES-mässan nämnde företaget närmast i förbifarten att det planerar att ta APO-tekniken till många fler processorer

Av kirigoe

399kr hos Telenor för obegränsad 4G i villa på landet. Stabilt på ca. 20-30 Mbit/s och 40 ms latens med antenn på taket. Men det ska bli fiber snart, förhoppningsvis till sommaren. Ser fram emot att slippa trottla nedladdningar för att kunna fortsätta surfa och snabbare streaming och nedladdning på steam.

Av kirigoe
Skrivet av Squallie:

Alltså antingen så är dreamhack styrt av stockholmare och då är det korrekt att säga dreamhack is coming home eller så är det inte det och isåfall är det inte stockholmare som kommit på slogan så i båda fallen förstår jag inte hur du kommer fram till detta.

Med det sagt så känns den ändå fjantig.

"Dreamhack is coming home" måste vara inspirerat från brittisk fotboll och absolut inget DH har hittat på: https://en.wikipedia.org/wiki/Three_Lions_(song)

Av kirigoe
Skrivet av Dhanjel:

Så NetOnNet startar black WEEK veckan innan black friday nu, det här börjar bli så löjligt urvattnat så det känns som det kommer självdö om några år.

Black Month, ej att förväxlas med Black History Month

Av kirigoe

Om man orkar med alternativa appar så funkar NewPipe på mobil och FreeTube på Windows bra fortfarande.

Av kirigoe

Lynx i 80x25

Av kirigoe

I have 2.6km to the nearest 4G mast across a lot of forest in Östergötland and I get 20-30Mbit/s with a decent consistency, I use Telenor with a Teltonika RUT240 and a directional antenna on the roof of the house. You might want to try other operators, I used Tele2 for some years until the bandwidth suddenly dropped to about 10Mbit. I replaced all equipment and got the antenna and still the same, turned out Tele2 either had hardware issues at the mast or they limited my bandwidth.

Look around for offers by the other operators to try out their service for a few weeks with the option to return it if it doesn't work.

Av kirigoe
Skrivet av Moton:

What? Nu vet jag att personliga kretsar inte fungerar när man pratar om så här breda saker men personligen känner jag knappt någon som använder Facebook förutom typ 50+ som mina föräldrar osv.

Tillväxten kanske har skett utanför Uddevalla

Av kirigoe

Intressant artikel om hur Twitter -> X liknar Musks tidigare resa med Paypal och hans generella affärsetik: https://www.disconnect.blog/p/elon-musk-wants-to-relive-his-s...

Av kirigoe
Skrivet av BMac:

"Jag bryr mig föga"

Saknades som alternativ.

"Avstå röst"

Av kirigoe

Hur är de konfigurerade, SSID och sådant? Är de tänkt att fungera ihop? Om inte så kanske de bara sänder på samma kanaler och stör ut varandra.

Av kirigoe
Skrivet av mibsweden:

Detta kommer att sluta illa för World of Warcraft.

Det slutade illa för World of Warcraft och resten av bolaget redan 2008 när de gick ihop med Activision och kärleken till att utveckla bra spel gick över till en kärlek för att tjäna pengar.

Av kirigoe

Jag har spelat och jobbat på en Benq 32" 1440p-skärm i ett antal år nu, funkar väldigt bra och känns inte för stort alls. Den står på armlängds avstånd på ett mindre IKEA-skrivbord. Jag har en äldre 24" på högkant för Youtube/Spotify/annat. Funderar på att växla upp till en ~42" 4K IPS framöver och låta 32" stå på högkant. Mer skärmyta åt folket!

Av kirigoe
Skrivet av Sysop:

Får en känsla av att man gör lite som man vill oavsett vad som ristats i stenarna.

Känslan är klart befogad https://en.wikipedia.org/wiki/ECHELON

Av kirigoe

Philips 42" LCD från 2003 (!) - har väntat i åratal på att den ska gå sönder. För flera år sen började den strula vid start och jag trodde att tiden var kommen, men så repade den sig!? Jag fattar inget, annat än att Philips är sjukt bra kvalitet. Deras tjock-TV kunde också hålla i 20 år, galet.

Av kirigoe

Jag tror inte endast att det är bedragare, jag får ibland såna från någon med samma namn som mig som tydligen blandar ihop våra mailadresser. Om du är osäker så är det ändå bäst att surfa till hemsidan (inte via länkar i mailet) och byta lösenord och i vanlig ordning slumpa ett starkt lösenord och spara i en lösenordshanterare som t ex Bitwarden. Passa också på att slå på tvåfaktorautenticering för alla konton du är extra rädd om.