Inlägg

Inlägg som JackA har skrivit i forumet
Av JackA
Av JackA

iiyama ProLite XB3270QS-B1.
1440p, 60 Hz.

Spelar inga FPS-spel (spelar nästan ingenting faktiskt, mest typ Civ och ARK nån gång), är annars nöjd men skulle vilja ha lite större. 37-39" 4K får det bli när jag byter.

Av JackA

Karlův most, eller Karlsbron, Prag.

https://i.imgur.com/B4nv6SF.jpg

Av JackA
Av JackA

Är nöjd med vad jag har idag. Köper sannolikt en kraftfull bärbar våren 2021 när de mobila kretsarna finns ute. Där hoppas jag snarare på bättre värmesiffror än renodlad prestandaökning - gärna RTX 2070 Super-liknande prestanda med betydligt (>25 %) minskad värmeutveckling jämfört med dagens mobila RTX 2070 Super. Ökad batteritid skulle också vara najs, men det är framför allt värmen där jag vill se tystare och svalare lösningar.

Av JackA
Skrivet av SiRai:

Det här är ju faktiskt lite oroväckande för laptop-versionerna av 3000 serien. Mycket av den högre prestandan på dessa RTX 3000-kort kommer ju från att dom helt enkelt bara drar mer ström, inte så imponerad som så många andra verkar vara. Sett till prestanda/watt är det ju ingen större skillnad med 2000-serien.

Det här snubben har en rätt bra video på det: https://www.youtube.com/watch?v=HiQLh_vKM5k

Kanske får man hoppas på att AMD kommer med kort som har bättre prestanda/watt.

Själv tänker jag invänta testresultat, känns rätt meningslöst att spekulera innan de mobila kretsarna ens släppts. Skulle gissa att bärbara med RTX 3000-kretsar dyker upp någon gång i februari.

Av JackA
Av JackA
Av JackA

RTX 2000-serien släpptes i september 2018, bärbara varianter tillkom i februari 2019 (officiellt den 29 januari, men gick i praktiken inte att köpa förrän i februari). Var liknande med GTX 1000-serien, och lär bli ungefär samma med RTX 3000-serien.

Det blir mobila varianter av åtminstone RTX 3080, 3070 och ett eventuellt 3060. Kommer säkert att prestera bra, men återstår att se hur törstiga de är. Desktopvarianterna verkar ju dra rejält med ström, och det är mycket mer kritiskt i bärbara enheter.

I GTX 1000-serien var prestandaskillnaden mellan desktopvarianter och bärbara diton ganska liten, men blev bra mycket större i RTX 2000-serien. Om RTX 3000-serien är väldigt törstig kan det bli ett ordentligt prestandaglapp mellan desktop och bärbar.

Själv kommer jag nog att köpa en ny bärbar i mars kanske när det finns något att köpa, och tillräckligt med recensioner så man vet vad man får. Förväntar mig ett ordentligt prestandakliv, men är mer osäker på batteritid och värmeutveckling.

Av JackA
Skrivet av mr_sQuinty:

Linneskåp/garderob , där det är som trängst

...helst med en massa rena kläder som man kan täcka med ett härligt lager av löst hår!

Av JackA
Skrivet av Belzader:

Man kan ju undra vad är det med lådor som är så attraktivt
Mina två hoppar i lådor som är öppna direkt, man kan t.o.m stänga lådan om den är tillräckligt stor utan att de reagerar något nämnvärt.

Samma med min. Så fort det finns en öppen låda eller öppet skåp ska det hoppas in och utforskas. Helt oemotståndligt =D

Av JackA
Skrivet av AMD-FX:

Blir fina repor på den skärmen förr eller senare

Jag brukar ha honom i skrivbordslådan, han lyckades fly den här gången. Ska se till att det inte händer igen

https://i.imgur.com/qsvujV2.jpg

Av JackA
Av JackA
Skrivet av Söderbäck:

Aha!
Ja det mest frustrerande var väl att jag också fick de notiserna om att det fanns nya drivrutiner från geforce experience - men när jag ville hämta uppdateringen så fick jag varje gång reda på att jag inte var inloggad. Grr.

Jag får väl ge det ett nytt försök nu när det gått något år. Men jag får nog medge att det är lite av en uppförsbacke att återigen registrera ett konto jag inte vill ha för att bara testa om de åtgärdat problemet.

Tyckte också att det var så onödigt att behöva regga ett konto, men gjorde det till slut för ett par år sen. Har funkat bra sen dess. Steam däremot vägrar att komma ihåg mina inloggningsuppgifter, hur idogt jag än kryssar för den rutan. Alltid nåt som strular

Av JackA
Skrivet av Söderbäck:

Kanske funkar bättre nu för tiden?

Jag går in på GeForce Experience bara när det dyker upp en notis om nya drivrutiner. Använder inte den i övrigt. Funkar bra för mig, blir inte utloggad och den glömmer inte mina inloggningsuppgifter.

Av JackA
Skrivet av Chris_Kadaver:

Jag undrar hur dealen ser ut för en författare och utgivare/bokförlag med statlig bokutlåning via bibloteken? Hur stor förlust av intäkter pågrund av utebliven försälgning orsakas av bokutlåning måntro?

Ingen förlust. Tvärtom, bibliotek är en inkomstkälla för författare. Staten betalar biblioteksersättning, som i praktiken är en form av kulturstöd till författare m.fl.

Av JackA

Tror jag har köpt två stycken appar totalt genom åren, för kanske 100 kr sammanlagt. Har inte köpt några spel eller gjort köp i spel, spelar inte på mobilen.

I appar har jag bara köpt buss-/båt-/flygbiljetter och betalat för parkering och liknande.

Av JackA
Skrivet av Brillmongot:

Är tvåspråkig så gör ingen skillnad för mig men tycker det är något fruktansvärt patetiskt när svenskar använder engelska uttryck när det finns adekvata svenska termer som förmedlar exakt samma budskap.

Svenska akademien är märkliga . Att introducera "cringe" i ordboken när genant redan finns borde aldrig förlåtas.

Svensk språkpolitik är genomgående deskriptiv, inte preskriptiv.

Av JackA

Där det är viktigt att termer ska kunna böjas och användas löpande i svensk text är det bra med professionella och noga genomtänkta & smidiga översättningar, helst introducerade av en centralorganisation, typ gamla Terminologicentrum men med bredare stöd och större genomslag.

När termer inte behöver böjas, kanske ffa förkortningar, går det bra med engelska.

Av JackA

Snacka om att hugga ved.