Inlägg

Inlägg som JackA har skrivit i forumet
Av JackA

Bra alternativ till Dropbox för 6 enheter?

Behöver ladda upp och synka filer mellan telefon/dator/moln för mig själv och mina 2 barn. Vi har alla en Androidnalle + var sin Windowsdator.

Behöver följande:

- Fungerar på Android och Windows 10
- Gärna Zero Knowledge dvs. laddas bara upp krypterat
- Behöver en mapp som synkas mellan allas datorer (men ej telefoner)
- Backup av foto + video från telefonen, helst så att mina filer går till min mapp/mitt konto, dotterns till hennes och sonens till hans

Problemet jag haft med Dropbox är att antingen så blandas allt ihop om man bara har ett Dropbox Plus-konto, eller så måste man ha tre Dropbox Plus-konton (slöseri med pengar). Testade även Dropbox Business, men tyckte att den fungerade ännu sämre för våra behov. Även supporten var dålig så vill gärna hitta något annat än Dropbox.

Jag kör idag SpiderOak One som backup på min dator, men den funkar mig veterligen dåligt för behoven ovan.

Tack!

Av JackA
Skrivet av danneee:

Ja jag gillade min GS63 men byggkvalitén på aluminiumchassit var riktigt dåligt med skarvar som inte satt tätt. Men det kan ju både ha blivit fixat till senare versioner.

Tydligen har det blivit ett rejält kliv uppåt i byggkvalitet med GS65.

Av JackA

Är inte speciellt insatt, men 300 miljoner USD per månad låter jävligt mycket. Tjänar spelbolag mer på spel som Fortnite jämfört med klassisk prissättning?

Av JackA
Skrivet av Holic:

Kan inte ni som bor utanför visa lite hur det ser ut med, lite bilder från lgh och utanför. Kanske vardagen och sånt. Alltid kul att se o jämföra lite.

Här lite bilder från Penang i Malaysia, bodde där 2017-2018.

Utsikt från balkongen mot Andamansjön:

https://s8.postimg.cc/ajz7v2105/SQ_1.jpg

Lyktor under kinesiska nyåret:

https://s8.postimg.cc/gm6ulphs5/SQ_2.jpg

Kek Lok Si-templet i kvällsbelysning under kinesiska nyåret:

https://img.astroawani.com/2014-01/51391053795_950x600.jpg

Utsikt från Penangs kullar mot Andamansjön:

http://www.penangtrails.com/wp-content/uploads/2016/08/penang-hi...

Durian till salu:

http://www.thestar.com.my/~/media/online/2018/03/22/19/50/metn_3...

Dold text
Av JackA
Skrivet av danneee:

@JackA:
Var 12% rabatt på Dell häromdagen. Jag blev själv lite förvånad över hur billiga Dell är jämfört med andra likvärdiga ultrabooks, speciellt när man räknar in rabatter (som de verkar köra hela tiden).
Och MSI GS serienr i dagsläget lite väl saftigt i priserna. När jag köpte en GS63 fanns det inte så myclet att välja på under 20 lax med böde 1060 och liten formfaktor, nu ser det lite annorlunda ut.

Det är rejält rabatterat faktiskt, fanns inga rabatter som jag kunde hitta när jag kollade på 9560. Gillar skarpt utseendet på GS65:an, och recensionerna verkar extremt positiva. Men det blir lätt en skillnad på 10 lakan mellan den och Dellen när man drar upp specsen lite, och det är mycket pengar det.

Av JackA
Skrivet av danneee:

En i7 med 16/512 kostade 16700 i förrgår. Så för ~5000 mer får man ett 1060 och 144hz skärm.

Oj, det var en rejäl skillnad. Jag vill minnas att 9560 låg på ca 20 000 kr när jag tittade på den för kanske ett år sen.

Av JackA

Funderade länge på att köpa 9560:n när den kom ut, men tyckte i slutändan att den inte var värd pengarna. Nu känns ju 9570 ännu mindre prisvärd, särskilt när man kan få MSI GS65 med GTX 1060, samma storlek och förmodligen bättre byggkvalitet för ungefär lika mycket. Sen har MSI:n en spelskärm på 144 Hz och sämre bildkvalitet, så det kanske beror på om man ska hålla på med spel eller grafik.

https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-da...

Av JackA

Jag är en sån där digital nomad, jobbar hemifrån och har bott lite varstans runtom i Europa och Asien. Sist i Malaysia/Singapore, är i Svedala över sommaren och drar sen iväg igen, vet ännu inte vart.

Av JackA

Helt klart Star Control II. Oslagbar sci-fi humor, i klass med genrens bästa böcker.

Av JackA

$294.01 på 4 år. Spelar mest mycket äldre spel som jag köper för en spottstyver på Gog.

Av JackA
Skrivet av Nepo:

Har du kört qbittorrent på alla datorer du haft under åren?

Hade uTorrent i några år men bytte till qbittorrent när jag fick reda på vilka som äger uTorrent. Tror jag bytte 2015. Tror inte jag hade dessa VPN-problem då, men jag minns inte exakt.

Av JackA
Skrivet av stdout:

@JackA:

Testa en leverantör som har stöd för WireGuard som är nästa generations VPN-protokoll.

Följande VPNer har stöd för WireGuard och erbjuder det gratis (för att snabba på migrationen från OpenVPN till WireGuard)
www.azirevpn.com
www.mullvad.net
www.tunsafe.com

WireGuard har stöd för nästan alla OS:
www.wireguard.com - klient för de flesta OS utan Windows
www.tunsafe.com - klient för Windows

Tack! WireGuard var nytt för mig, får ta och testa.

Av JackA

Köpte precis denna till min 10-åring. Bra pris för vad man får och täcker hans spelbehov i ett par år till.

http://www.elgreen.se/sv/rekonditionerade-asus/asus-fx502vm-d...

Av JackA

Hackig VPN

Har ett återkommande problem med mitt VPN där uppkopplingen fungerar bra ett tag men sedan går ner, ibland flera gånger i timmen. Den kommer tillbaka av sig själv efter några minuter, har inte stenkoll men skulle säga efter 2-5 minuter ungefär. Har levt med det i ett par år säkert, och tänkte äntligen försöka klura ut vad det kan tänkas bero på.

Testade VPN-leverantörer (samma problem med alla):
- NordVPN
- ExpressVPN
- HMA
- Har testat samtliga inställningar som leverantörerna erbjuder plus en mängd olika servrar. Ingen skillnad.

Dator:
- Har faktiskt haft olika, detta har pågått i ett par år som sagt. Just nu en Asus S510 Vivobook med Windows 10. Tidigare bl.a. en Intel NUC. Installerade precis om Win 10 på min Asus (clean installation), tänkte se om det hjälper... Men nej.

Internetabonnemang:
- Många olika i ett antal länder, jag rör mig rätt mycket över jordklotet. Bland annat diverse bredbandsleverantörer i Singapore, Sverige, Thailand, Finland, Storbritannien och Malaysia. Både fast (oftast fiber) och mobilt bredband. Ibland med egen medhavd router (Asus RT-AC68U), ibland med diverse andra routrar.

Några observationer:
- Hastigheterna är OK när uppkopplingen väl funkar, 80-90 % av linan.
- Eventuellt går uppkopplingen ner först när jag har qbittorrent igång med några torrents. Är inte helt hundra på om detta alltid är fallet, men det är väldig sällan jag har VPN igång utan att använda qbittorrent.
- Har haft Kaspersky Total Security men tog bort det efter senaste nyinstallationen av Windows och kör enbart med Windows Defender. Ingen skillnad.

Känns rent spontant att det antingen är qbittorrent det är fel på (den enda parametern som inte förändrats) eller att detta helt enkelt är något som man får räkna med när man har VPN från leverantörerna ovan. Vilket får en att undra om det finns någon stabilare VPN-leverantör. Skulle hellre ta 50-60 % hastighet men bra stabilitet än detta.

Av JackA

Har inte blivit något köp ännu. Funderar på en Lenovo Y520 med GTX 1060, bra pris (ca 11 000).

Alla butiker anger en vikt på 2,4 kg, medan alla recensioner säger att den väger ca 3 kg. Vilket är rätt? Det är en ganska rejäl skillnad.

Av JackA

Ok. Mitt eget PSN-konto reggade jag i Singapore. Har använt konsolen lite sen jag kom tillbaka till Svedala men inte köpt några spel. Jag förstår att min PS4 inte spelar upp europeiska BD-skivor, det är köparen OK med. Det är spelskivor som frågan gäller, och jag tror mig nu ha förstått att dessa ska fungera.

Av JackA

PS4 regioner

Har en PS4 inhandlad i Singapore som jag ska sälja här i Svedala.

Har alltid köpt mina spel via Playstation Store, har inga på skivor. En presumtiv köpare undrar om hennes PS4-spel på BD-skivor inhandlade i Sverige funkar på min PS4. Vi har inte möjlighet att testa före köp (jag skickar konsolen och vill slippa retur om skivorna inte funkar). Har som sagt inga skivor själv och känner ingen som har det, har ingen större lust att köpa ett spel på skiva bara för att testa.

Någon som vet?

Av JackA
Skrivet av Peterboxy:

Fy fan, hemma tjatas och skriks det hur länge som helst, sen rycker man nätverkskabeln och det blir fullt krig.

En riktig klassiker. Har väl haft tur med ungarna...

Skrivet av Sevenix:

Fins som default i W10 sedan spring uppdaterad förra månaden har jag för mig

https://kidlogger.net/blog/parental-control-in-windows-10.htm...

Tack! Tyvärr kan man inte spara sin tid till senare.

Skrivet av mrqaffe:

https://romacocanada.ca/dependencies/timeout/timeout3.0.png
https://romacocanada.ca/timeout/
Och det är gratis.
Du menade kanske att fördela tid mellan olika dagar, det klarar det tyvärr inte av.

Nej precis. Om man kunde bestämma det per månad skulle man kunna ge ungarna 2 x 30 = 60 timmar per månad och fritt fram att själva bestämma när de "bränner" sina timmar, givetvis inom rimliga ramar (efter läxorna och max till kl. 21 eller så).

Tack! Verkar tyvärr inte heller ha flextid som man kan spara till nästa dag/vecka.

Skrivet av Purrfected:

@JackA: Äggklocka och en kalender där man skriver hur mycket man suttit en dag? Så kan dom/du sammanställa varje vecka hur mycket som använts samt vad som finns i "banken".

Visst. Men lat som man är hade man gärna haft mjukvara som sköter det åt en =D

Av JackA

Flextidsprogram för barn? Windows 10

Behöver begränsa barnens datortid och funderar på om inte det finns "flextidsprogram" för hemmabruk.

Alltså ett program som ger dig X antal timmar per dag, och där du kan "spara" dina timmar om du inte utnyttjar samtliga en dag så att du kan använda dem senare. Hade något av detta slag på jobbdatorn när jag var anställd för ett antal år sen.

Tanken är att barnen ska få 2 timmar var per dag, och att de ska kunna spara sina timmar om de vill.

Mjukvaran behöver inte låsa datorn, det räcker med att en varning ploppar upp. Har lydiga ungar, behöver bara ha koll på tiden.

Av JackA
Skrivet av Howardflynn:

Måste det vara ifrån PC konsulten?
Jag köpte iallafall en Omen för ett par dagar sedan och är mer än nöjd. Grymma speccs för priset och oerhört nice att det är en ips skärm med 120hz och g-sync.
Elgiganten har denna för 12990kr månaden ut.

https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-da...

Bra specs faktiskt, tack! Kanske av det tyngre slaget i kategorin släpbar, men eftersom den ändå mest kommer att stå hemma så funkar det förmodligen.

Utseendemässigt hade jag helst haft en fullständigt osmyckad dator utan loggor, RGB-LEDs och annan lull-lull, men det verkar man märkligt nog få betala extra för.