Inlägg

Inlägg som Juss1 har skrivit i forumet
Av Juss1
Skrivet av Hamstar:

Ni som fått besked från Inet att ni får leverans. Vilken tid bokade ni?

Själv fick jag nyss mail att bokningen är borttagen. Trevligt att de bekräftar bokningar innan de vet hur många de får.

Jag beställde 19.05 i måndags. Tycker ändå de varit tydliga med att de inte vetat hur stor tilldelning de skulle få men trodde att den skulle vara större efter Nintendos uttalande att fler enheter skulle tillverkas än NES-mini. Men lätt att säga kanske när man verkar få en enhet.

Av Juss1
Skrivet av Ewo:

lol 1499...det är Bergsala i ett nötskal. De var exakt likadana på det tidiga 90-talet. NES-spelen kostade 499 kr (eller mer!), medan man på kontinenten kunde köpa samma spel för under 300kr.

Minns att Street Fighter 2 kostade 899kr när det släpptes 92.

"Money in the bank" - Owe Bergsten

Aha! Det är dom man ska skylla på! De har fortfarande ensamrätt på Nintendo i Sverige alltså? Känns förlegat. Inet skyller på dem också i sitt mail. "Det tidigare uppskattade priset 1499kr kvarstår, vilket beror på att vårat inköpspris från Nintendo Sverige blev mycket högre än väntat."

Skrivet av Rorax:

Fick precis samma mail:

Fick också samma mail. Bara därför blev man ju sugen på att behålla det, trots det hutlösa priset. Lär ju inte få en ny chans.

Citat:

Hej!

Vi kan med glädje berätta att du är en av dem som vi ser ut att kunna leverera en Mini SNES till!
Med andra ord kan du se fram emot härligt Zelda-, Mario- och Secret Mana-häng längre fram.

Det tidigare uppskattade priset 1499kr kvarstår, vilket beror på att vårat inköpspris från Nintendo Sverige blev mycket högre än väntat. Vi hoppas ni har förståelse för detta och att ni är sugna på retrokärlek ändå.

Vi kan inte garantera ett exakt leveransdatum just nu - men enligt Nintendo skall alla leveranser ske innan nyår.
Vi vet hur många enheter vi kommer få men vi har ännu inget exakt leveransschema – och vi kommer höra av oss till dig med förväntad leveranstid först när vi själva fått det.

Mycket nöje!

Av Juss1
Skrivet av Role_Model:

Det tycks inet visst göra. Se stycket längst ned här. https://www.inet.se/nyheter/1141/mini-snes-snart-har

"Uppdatering. Nintendo har nu meddelat oss priset och antalet konsoler som kommer till Sverige. Konsolen kommer kosta 1499:- hos oss. "

Helt sjukt att $80 kan bli 1499kr. Funderar på att avboka faktiskt, får fundera lite på det om det är värt 1500 för en nostalgitripp.

Av Juss1
Skrivet av Alling:

1080p på 5,5″ är inga problem (om man tycker att 5,5″ är en bra storlek). "1080p" PenTile på 5,5″ är däremot ett rätt saftigt skämt år 2016.

I en tid då OLED i princip undantagslöst medför PenTile blir det tyvärr tummen ner, trots att OLED per se är en makalöst bra teknik för mobilskärmar (och andra skärmar). Väljer utan tvekan 720p IPS RGB framför "1080p" OLED PenTile i dagsläget.

Intressant! Jag har inte sett någon klaga på PenTile sedan Galaxy S3 då det var mycket snack om den tekniken. Då redogjorde alla recensenter osv för PenTile-teknikens nackdelar osv. Nu har jag inte sett det nämnas på flera år och jag har antagit att det är på grund av att upplösningen har skruvats upp tillräckligt för att det inte ska spela någon roll. Men du ser alltså fortfarande skillnad? I vilka användningsområden eller märker du det rent av i dagligt användande? Jag har haft flera mobiler med AMOLED-skärm och ser bara fördelar.

Skrivet av Ozzed:

Även lite LOL på "dashcharge". det är bara Qualcoms standardlösning med ett annat namn. Fattar inte varför alla tillverkare ska ha egna namn på samma lösning.

Jag har förstått det som att det inte är Qualcomms standardlösning. Den verkar ju använda 4A-laddare, har värmeledande teknik i sladden och fortsätter snabbladdningen även under kraftig användning (som spelande). Så fungerar väl inte Qualcomm Quickcharge? Är det fortfarande Quickcharge i grunden?

Av Juss1
Skrivet av anon56869:

6 gb ram låter fint, men ännu bättre är det att få DDR4 i mobilen. Frågan är väl om de tänker utöka lagringkapaciteten som legat kvar på ynka 16gb i 4-5 år trots enorm utveckling och att priset fallit som en sten.

Flera av årets flaggskepp som t ex Samsung Galaxy S6 och LG G4 börjar på 32GB så på den punkten går det faktiskt åt rätt håll. Även om Samsung samtidigt passat på att plocka bort SD-kortplatsen. Jag skulle såklart gärna se mer, 128GB som standard vore trevligt men det lär väl tyvärr dröja.

Av Juss1
Skrivet av pålis:

Du kanske aldrig läst minimumpriset i det finstilta när man "får" en mobil för 1kr från operatören. Vill du ha billig mobil sök upp modellen på prisjakt.

Skickades från m.sweclockers.com

Minimipriset gäller ju dock både telefonen och abonnemanget. Telefoner med bindningstid är kraftigt subventionerade och jag har lite svårt att förstå varför så många verkar tycka att det är så dåligt. Så länge man har behov av abonnemanget alltså.

Av Juss1
Skrivet av Jazz 1-up:

Arla gick samman med milko då milko inte kunde gå i vinst och bönderna behövde någon som kunde fortsätta ta emot mjölk för att undvika katastrof.

Att säga att de inte gick med vinst känns som en underdrift, de hade väl riktigt akuta ekonomiska problem. Däremot blev Arla tvungna att sälja några av Milkos större varumärken som fjällfil/yoghurt, bärry och bollnäsfil för att fusionen skulle bli verklighet.

trevligt med podcasts.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Juss1

Geni!

Av Juss1

Rätt vanligt att folk har problem med den där SSDn, inklusive mig själv (Får BSOD m.m.). Hade jag köpt nu hade jag nog köpt en Intel 510.

Av Juss1
Skrivet av anon151788:

Ja men jag hittar inga sidor som erbjuder Vatten kylning samt TRI sli.. 50k är det totala priset inkl frakt från usa.

Du kommer att behöva betala svensk moms och tull också.

Av Juss1
Skrivet av ExilD:

det här är det jag har skrapat ihop

http://www.inet.se/kundvagn/visa/729950/nya
Bytade till http://www.inet.se/artikel/1901989/asus-p8z68-v ist för http://www.inet.se/artikel/1901973/asus-p8p67-pro-rev-b3
är de ett bra val, för vill ha hdmi kontakten!
Ser det okej ut? sista kollen nu!

Känns onödigt med ett Z68, du ska väl ändå använda det grafikkort du köpt och inte det integrerade så HDMI-kontakten på moderkortet behöver du inte.

Av Juss1
Skrivet av ExilD:

Jag ändrade det till denna http://www.inet.se/kundvagn/visa/728878/nya
men tycker du jag ska använda den hårddisken eller en WD blue?
har nätaggregatet stor skillnad funderar på http://www.inet.se/artikel/6900363/xfx-core-edition-750w ist för http://www.inet.se/artikel/6900306/fractal-design-tesla-650w-...

Ser bra ut. Men du borde välja ett 64-bitars windows för att kunna utnyttja RAM-minnet.

Av Juss1

http://www.inet.se/kundvagn/visa/726729/2011-08-11

Har sparat in på nätdelen. Bytt ut lite delar som inte finns på Inet och tagit ett billigare moderkort och minne.
Du har även fri frakt från Inet som Sweclockers-medlem.

Av Juss1
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Frolle70
Min gamla CRT Skärm gav upp igår så nu har jag vart på ON-Off och skaffat en ny Samsung T220 men någon DVI kabel hade dom inte att sälja.

Kollade på Kjell & Companys sida men den finns ju en uppsjö av olika DVI kablar 18pin el 24 pin hona el hane.
Jag har inte packat upp skärmen ännu och skulle vilja veta vilken kabel jag ska ha. Kortet är ett gigabyte 8800GT med 2st DVI utgångar "honor"

Någon som kan tipsa en som är rudis på datorer.Gärna en länk till rätt kabel.

Det normala är annars att det följer med DVI-kabel, har du kollat i lådan?