Inlägg

Inlägg som Kaspersky 0_o har skrivit i forumet

Jag är intresserad av CPUn. Vet inte vad den kan vara värd i dagsläget, men några hundralappar plus frakt kan jag lägga.

Skrivet av Newbranch:

Jag förstår inte det här med robotdammsugare. Jag köpte en för något år sedan. Den städade JÄTTEBRA, men sen måste man ju själv lägga mer tid på att städa roboten än vad man hade gjort om man bara städat själv från början.
Jävlar va tjejens långa hårstrån kravlar sig in i olika vinklar och vrår i den stackars maskinen.

För att inte tala om när man ska tömma behållaren, otymplig och häller lika mycket av skräpet utanför soptunnan. Fick ändå in med fingret eller nått långt och peta i äckelpäcklet för att få ut allt.

Nja, jag är skeptisk. En rejäl trådlös handdammsugare känns mer rimligt. Eller?

Jag var av samma åsikt, men tydligen har det gjorts stora framsteg på senare tid. S5 ska vara väldigt bra, och Max ännu bättre. Mina vänner som köpt en säger de är riktigt bra, speciellt eftersom man kan konfigurera dom via appen efter de har skannat hela hemmet.

Skickades från m.sweclockers.com

Xiaomi Mi RoboRock S5 Max

Senaste modellen som nyligen visades upp på CES2020. Skall vara en av de bästa på marknaden.

4629 SEK hos Tretti.se fram till midnatt: https://www.tretti.se/tradgard/dammsugare/robot-dammsugare/pr...

Observera: Leverans i slutet av februari!

Närmst på prisjakt: 5490 SEK (https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5250017)

Varan är nu såld. Tack alla!

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av calvinclown:

1400+fraktn

Taget, igen!

Jag har försökt nå dig via PM, swisha mig så skickar jag minnena imorgon.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av calvinclown:

1300 + frakt!

Taget

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av lazat:

1250 + frakt för båda stickorna

Skickades från m.sweclockers.com

Noterat!

Skrivet av calvinclown:

Börjar med 1 250 inkl frakt.

Noterat!

Skrivet av XFTality:

Hej! Konstigt nog vill jag bara ha en 16GB-sticka eftersom jag redan har en ensam 16GB-sticka. Jag bjuder 600+frakt för det om det blir aktuellt.

Finns det någon annan som vill ha den andra 16GB-stickan...?

Om du och en annan forum-medlem kan komma överens om ett sådant upplägg så har jag inga problem med det, men jag tänker inte splitta på kittet annars. Du är välkommen att köpa det som det är och själv sälja den överblivna stickan.

Corsair DDR4 32GB (2x16gb) 3200Mhz RAM-minne

Hej!

Säljer ett par Corsair-minnen som inte kom till användning.

Det är två stickor på 32GB vardera. Körs i 1.35v och 3200Mhz @ CL16.

Mer info om produkten finns t.ex här: https://www.inet.se/produkt/5310160/corsair-32gb-2x16gb-ddr4-...

Finns i Lund men kan skickas mot köparens bekostnad. Betalning sker via Swish.

Jag vet inte vad ett skäligt pris kan vara, men jag sätter det till 1250 SEK så kan ni skriva i tråden om jag är helt ute och cyklar.

Tack på förhand!

Läs hela annonsen här

Skrivet av tellus82:

Blir lite svårt att hävda att Abba fixen inte påverkar prestanda, eller att den inte gör något alls...
https://youtu.be/PB72OrnSeQo

Skickades från m.sweclockers.com

Jag fick en 3-4% bättre i Single Core i CB20, så en förbättring blev det allt. Tycker även den känns bättre under idle-förhållanden. Hoppar inte lika häftigt i temp.

Skrivet av bran:

Jag har nu fått till mina minnen stabila i 3600-14-x-x-x (är på jobbet så kommer inte ihåg exakt). Har därför börjat leka lite mer med att få upp CPUn.

Min 3900X vill inte klättra upp i 4.2GHz allcore Testade med stilts/gupsterg moddade BIOS igår och labbade lite med både PE3 och PBO - även med det BIOSet vill den inte högre än ~4.15GHz. Temperaturmässigt är det inga problem, jag ligger under 70 grader.

Har tidigare kört med ganska rejäl vcore offset på -0.08 men sänkte denna till -0.0125 och ser ändå ingen skillnad i allcore frekvens. Sänkte även PLL en liten aning vilket inte heller gjorde nåt.

Någon som har tips om vad jag kan tänkas skruva på?

Single core CB såg en höjning av boost med detta moddade BIOS, jag har nu sett 4.65GHz flera gånger och CB20 single core på 525 är ju helt klart bra. Men jag tycker att jag borde kunna nå 4.2 när jag inte är temperaturlimiterad?

Har ni andra med CH7 mobot också buggade PPT/TDC/EDC värden i Ryzen Master? Är detta endast kosmetiskt eller mobo-bugg vilket kan hindra boost?

Jag når bara 4ghz all core

Skrivet av the squonk:

Låter bra. Bara du har koll så, börjar det bete sig underligt vet du varför

Vad för spänning ska man ha på SoC och PLL på en helt stock 3900x? Tror jag sett 1.1v i bios för SoC och 1.8v för PLL.

Testade Cinebench R20 med exakt samma inställningar som tidigare, fast med 1.0.0.3ABBA och såg en liten förbättring på Single core.

Även om jag inte ser några rapporterade frekvenser kring 4.6ghz så talar resultaten för sig själva. Multi core ligger på samma, 7060-7100 men single core ligger nu på 510-515, medan det låg närmre 490-500 förut.

Jag har experimenterat lite med detta de senaste dagarna, och tror jag hittat den optimala lösningen för mig.

Istället för att välja en punkt och platta av allt efter den, så utnyttjar jag scan-funktionen i MSI afterburner. Jag drar igång OC-scanner och låter den hitta en kurva som är snäppet vassare än stock. Därefter testar jag ett par olika punkter enligt guiden, och efter jag hittat typ 3 st, så normaliserar jag kurvan efter detta.

I mitt fall verkar 1830mhz@0.837, 1905@0.900, och 1950@0.962 fungera. Då tar jag och sätter alla punkter efter dessa till samma värde, och sedan gör en "trappa" upp till nästa nivå. Detta verkar ge grafikkortet lite mer utrymme att sätta klockfrekvenser till det optimala för tillfället, istället för att vara "låst". Jag har kombinerat detta med att sätta min powerlimit till 89%, då detta motsvarar dryga 200w vilket mitt system verkar hantera bra. Jag når som högst 74C i timespy med dryga 1800rpm på fläktarna, vilket ger mig en ljudnivå kring 41dBa för hela systemet.

Då jag kör sff så är temperatur och ljudnivå viktigt, men om du har ett system med bättre kylningsförmåga kan du troligen låta powerlimit vara på 100%, eller högre.

I timespy får jag 10840 GPU-poäng och i superposition 1080p extreme får jag 6822p.

Allt som allt är jag nöjd med mitt lilla chassi och vad det kan uppnå!

Min Kraken x62 gör ett bra jobb tycker jag. Framförallt har du hög termisk massa (vatten, radiator, etc) vilket medför en trögare fläktkurva, som inte påverkas av plötslig belastning på samma sätt som en vanlig kylare gör.

Skrivet av lindstroem:

Hej! Se våra senaste inlägg angående att boostkurvan automatiskt flyttar upp sig när man sätter maxboost. Jag trodde jag löst det med lite fixar som står på internet men nej den hoppar upp automatiskt. Hur gör man för att förhindra detta??

Jag lyckades inte, så jag ökade volt till en nivå som fixar den ökade spänningen. Blir kanske en aning varmare 9/10 fall, men det funkar iaf.

Återstår att se hur AMDs nya AGESA påverkar boost-frekvenserna, så kanske intel får äta upp sina ord (igen).

Skrivet av lindstroem:

Hej igen! Ja klurigt detta! Sprang faktiskt på samma problem igen och då löste inte ovan problemet! Jag följde Mr.Fox instruktion i nedan länkad youtube-klipp och då löste det problemet igen (för denna gång iaf), så testa att ändra om i config-filen som han visat samt säkerställ att du följt hans val han gör i inställningarna så funkade det för mig. Tror främst "kernel mode", "third party" och "force constant voltage" är lösningen. Jag trodde att "force constant voltage" skulle medföra att den inte voltar ner korrekt vid behov men det gör den (exempelvis mitt kort ligger runt 0.644v vid idle)

https://www.youtube.com/watch?v=D4fQvuRgOdM

Testa och återkom

Hjälpte ej tyvärr!

Skrivet av lindstroem:

Som exempel:
Du hittar en bra nivå vid 1900mhz på 900mv och du sätter därför alla efterföljande volt på 1900mhz. Det som kan hända när du sparar är att kurvan hoppar upp och du svär och vill kasta ut datorn genom fönstret.
Lösning: Höj nivån på 900mv till 1901mhz medan alla övriga är på 1900mhz. Då stannar kurvan där den ska vara.

Ett tips är att spara inställningarna innan du väljer Apply (Tryck spara och exempelvis profil 1). Så har du kvar inställningarna om de jävlas

Ett annat problem som kan uppstå är att den rör sig för att GPU-tempen är för hög och den väljer då en lägre inställning av denna anledning. Har ni detta problem så starta fläkten manuellt och kör ner GPU:n under 40C innan ni väljer apply. Detta har jag dock inte stött på men läst om det.

Tack för förklaringen!

Jag vill låsa den till 1830mhz vid 0.837v, och har således följt guiden och plattat till kurvan. Detta fungerar fint 9/10 fall, och om temperaturen är tillräckligt låg när den väl appliceras, så stannar den vid 1830, annars åker den ner på 1815. Men det stora problemet är att ibland när jag startar om datorn så höjs kurvan till 1845, vilket inte nödvändigtvis är stabilt vid den volten. Varför hoppar den upp sådär? Hur motverkar jag det?

Skrivet av lindstroem:

Meeeen, ett extremt jobbigt problem som jag sprungit på. Jag har satt min voltage curve, men trots detta så hoppar kurvan upp då jag trycker på Apply. Från 1950 till 1965 och sen gradvis lite upp över det. Vill ju låsa vid 1950!?

Läste nått forum som sa att det är pga för hög temp på GPU:n när man sparar, man har testat att köra fläktarna så den är nere på 35C utan effekt. Vad gööööra??

EDIT: Fann en post som kunde in grej, man ska sätta den volt man vill ha på +1mhz högre än alla efteråt, då stannar kurvan!

Kan du förtydliga? Jag har också upplevt detta problem.

Skickades från m.sweclockers.com