Inlägg

Inlägg som bandless har skrivit i forumet
Av bandless

Det är lite det som är problemet, världen gick aldrig vidare med v6, det saknas fortfarande brett stöd och därav finns det inte mycket incitament att investera tid i det.

Av bandless

Det beror helt på din ISP hur de peerar mot internet. Tekniskt sett så kan de peera fr USA och så hade du haft 150-200ms. Fråga dem om de kan bryta ut din trafik närmare dig. Antagligen inte dock, men om du har tur har de mer än 1 IPX-Core.

Att alla sitter och pingar sunet med olika ISP:s är ju helt verkningslöst och icke-relevant. Exempel nedan:
Min dator har ett sim som bryter ut trafiken vid vår IPX i Amsterdam:
Pinging ping.sunet.se [192.36.125.18] with 32 bytes of data:
Reply from 192.36.125.18: bytes=32 time=85ms TTL=49
Reply from 192.36.125.18: bytes=32 time=81ms TTL=49
Reply from 192.36.125.18: bytes=32 time=78ms TTL=49
Reply from 192.36.125.18: bytes=32 time=75ms TTL=49

Ping statistics for 192.36.125.18:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 75ms, Maximum = 85ms, Average = 79ms

Av bandless

Annonsen är avslutad

Av bandless

Kolla routerns WAN-IP, om det är en publik address så har du antagligen det, sedan om det är statisk eller dynamisk får du kolla med Telenor.

Av bandless

Uppgraderingpaket, nyare paket säljes samt ett äldre paket skänkes

Hej!

Jag ger upp på att ha två datorer, min HTPC har fått alla mina gamla delar men orkar inte med två datorer i hemmet därav säljer jag av lite mitt förra paket och skänker det paketet jag hade i HTPC:n innan. Jag ser gärna att det är någon barnförälder eller student som hämtar Paket #2.

Paket #1 säljes, pris efter bud
Intel Core i7 7700K 4.2 GHz 8MB
ASUS STRIX Z270F GAMING
Corsair 32GB(4x8GB) DDR4 3000MHz CL15 Vengeance
Corsair Hydro H100i v2
EVGA GTX 1080 SC
Allt dessa fungerade perfekt tills jag monterade ut det nu i veckan, grafikkortet har jag inte testat på ett par månader.

Paket #2 skänkes (Mobo CPU osv inte monterat, resten är på plats. Allt får plats i Corsairchassit):
MSI Z77A-S03 INET EDITION ATX
Intel Core i5 3570K 3,4Ghz (Ivy Bridge)
Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE LP (tror att jag uppgraderade till 16)
Fractal Design Define R4 Svart
600W Corsair PSU
240GB SSD
Originalkylare
En del hårddiskar, tror det är runt 2-3TB totalt.
Ni kan även få med ett GTX 780 som har legat i förrådet ett bra tag.
(Funkade bra tills Windows installationen blev korrupt och behövde formatera om, har ej testat sedan dess)

Finns två chassin med, ett mindre ATX-chassi fr Corsair samt ett fulltower fr Phantek med sidopanel samt med plats för 2x480mm radiatorer. Corsair chassit har inte plats för vattenkylaren och det var det som fick mig att ge upp hela grejen, funkar prima i fulltower dock.

Hämtas på plats i Västra Skogen, det är smidigt att ta sig hit med bil via avfarten på E4:an eller 5 min fr Västra Skogen tunnelbana.

Läs hela annonsen här

Av bandless

Att ingen reagerar på följande: Varför sitter dina gäster vid din datorhörna som kaffebord och de bara kan avlasta på musmattan? Blir jättenyfiken på hur detta är ett problem

Av bandless

6500 och hämtar på Tisdag som senast, fungerar det? Hämtar den annars gärna imorgon, Måndag e.m.

Av bandless
Skrivet av Asutheyoukai:

BUTIK: Inet
MODELL: ASUS GeForce RTX 3080 10GB TUF GAMING OC
DATUM ordern gjordes: 2020-09-23
TID ordern gjordes: 10.08
SKICKAD: 2021-04-15

What? Jag har inte fått mitt..
BUTIK: Inet
MODELL: ASUS GeForce RTX 3080 10GB TUF GAMING
DATUM ordern gjordes: 2020-09-19
TID ordern gjordes: 16:42
SKICKAD: Ej skickad, estimerad lev. 2021 07 15.

EDIT: Jag beställde non-OC, mitt fel.

Av bandless

Under pandemin har ju tekniskt sett hela dagarna bara blivit jobb i bristen på annat att göra.. Hellre hålla sig sysselsatt med jobb än att kolla serier 8 timmar om dagen, en annan sak hade väl vart om man t.ex. hade haft en familj.

Av bandless

Eget bolag inom telekom, pre-sales för en operatör utomlands. Tar ut 65 brutto, fakturerar i Euro så det kan variera lite.

Av bandless
Skrivet av parenek4:

haha i en tråd där det sitter hundratalspersoner? Vilken ego !!! skärp dig och skicka ett meddelande eller ring till inet.

Du tar dig uppenbarligen tiden att tjaffsa med allt och alla i denna tråd som inte hör till samtalet, vet inte vems ego som är störst här. Jag tycker du bör följa ditt egna exempel, du kan skicka mig ett meddelande och fortsätta tjaffsa där om intresse finnes.

Av bandless
Skrivet av parenek4:

alltså det finns inga kort... det är bara att acceptera och vänta på att de inkommer, ställa sig i kö. Det går inte snabbare av att hålla på här. Det som jag uppskattar i den här tråden att ibland kommer det tips om kort som är faktsikt i lager, allt annat är bara brus. Och ibland blir man störd av kommentarer som :" vad säger inet?" , " vad säger webhallen", osv...

Jag bryr mig inte om vad som stör dig, jag vet min köplats hos Inet och har därav ett eget intresse att fråga om kommande leveranser.

Av bandless
Skrivet av parenek4:

gå in och kolla?

Onödig och dum kommentar, de listar inte inkommande leveranser på sin hemsida som du antagligen hade listat ut om du tänkt efter i en sekund.

Av bandless
Skrivet av Asus.David:

Vad jag kan se är det planerat att skickas både TUF OC och STRIX OC till Webhallen denna veckan. TUF både OC och icke OC skickades lite till Webhallen förra veckan som borde landa/landat denna veckan.
Men bäst att höra med Webhallen/Patrik direkt då han/de har bättre bild av inleverans och kön.

Hur ser det ut för Inet?

Av bandless

Jag har jobbat för telekomoperatörer sedan 2013, vilket förvisso inte är en speciellt lång tid. men dessa noder Huawei säljer är inte anslutna till internet och fungerar mer eller mindre som svarta lådor. Jag låter någon annan kommentera ev. detaljerade säkerhetsluckor, men när det kommer till MNO-infrastruktur så tycker jag det hela är löjligt, då nästan alla nätverkselement har inte möjligheten att kommunicera med omvärlden.
Det enda folk i min bransch är oroade för är att bli associerade med ett företag USA inte tycker om, inte vad de faktiskt levererar eller hur de presterar.

Av bandless
Skrivet av Djhg2000:

Notera att det är ExpressCard 2.0 vi pratar om (introducerades ca 2010) som har en bandbredd på 5 Gb/s i PCIe-läge. Men visst har det hänt saker, Thunderbolt 3 är snabbare och likaså med moderna grafikkort. Sannolikt har du likvärdiga begränsningar i dagsläget med Thunderbolt 3 och RTX 2080/RX 5700.

Det kanske är ett alternativ att köpa en riktig företagsmaskin med WWAN ändå och pilla lite med grafikinställningarna à la LowSpecGamer? Det är ju lite roligt ändå när man lyckas pressa det där lilla extra ur sin hårdvara

Om du skaffar en speldator brukar det gå att montera att internt modem med lite efterforskning. Med lite tur kan du montera ett modem som går över USB-pinnarna i en mSATA-slot eller i en M.2-slot.

Annars kanske Eurocom har något som passar?

Tack för Eurocom-tipset! Aldrig hört talats om dem, men att kunna bygga sin egen laptop är verkligen en toppenidé!
Ska se om man kan fula till sig en WWAN på något vis, tack!

Av bandless
Skrivet av Djhg2000:

På mjukvarusidan har jag bara erfarenheter från Linux och där fungerar det väldigt bra.

Vad gäller hårdvaran är det länken till grafikkortet som är den begränsande faktorn. Hur begränsande beror på spelet men räkna med kanske halva prestandan i snitt över ditt spelbibliotek jämfört med om kortet sitter i en vanlig slot med PCIe x16. Det varierar dock väldigt mycket, till exempel fungerar det jättebra med Defense Grid 2 tills det börjar hända mycket på spelplanen.

Jag körde genom en ExpressCard/34-adapter och med ett Radeon R9 280X på en i5-3210M. Datorn har en Quadro NVS 5400M också och naturligtvis flöt spelen på bättre med extern grafik än med båda inbyggda alternativen, men i mitt fall blev det lite jobbigt att släpa med allt (adapter, grafikkort och nätagg).

En sak att komma ihåg är att du vill köra med en monitoranslutning på grafikkortet istället för att kopiera tillbaka en framebuffer över PCIe-länken. Länken går redan på högvarv och det blir en märkbar förbättring i prestanda om bilden inte behöver visas på datorns egen panel.

Tack för ditt detaljerande svar! Bra tips med monitoranslutning med!
Får överväga om det blir något köp, känns ganska dyrt och som du säger får man inte ut full prestanda. Står och väger mellan detta eller att bara köpa en spellaptop. Prismässigt blir det ganska same-same, känns det som, samt mindre att bara med en annan laptop jämfört med den externa anordningen.

Av bandless

eGPU - Problemfritt?

Hej SC!

Jag har startar ett konsultbolag där jag kommer resa mycket i tjänsten under relativt långa perioder.
Min blivande arbetsgivare ser gärna att jag har ett inbyggt WAN-modem eftersom jag kommer arbeta för en telekomoperatör, problemet är att spellaptops är inte utrustade med detta. Min fråga till mina fellow spelnördar: Är en extern GPU lösningen på detta, och har det fortfarande barnsjukdomar eller fungerar det felfritt? Jag tänkte bekosta detta själv så man har lite underhållning medan man reser, orkar inte spendera all tid att kolla dubbad hotell-TV.

Hoppas någon utav er har erfarenhet, tack på förhand!
Simon

Av bandless
Skrivet av IsseBisse:

För att förtydliga: jag kommer alltså inte driva eget (eller jobba som underkonsult), utan vara anställd hos konsultbolag. Så frågan gäller snarare hur mycket jag kan utnyttja en sån här kalkyl vid en löneförhandling.

Jaha, då är det nog inte till mycket hjälp, då konsultbolaget går med vinst på just den andel som du hade tjänat på om du hade kört eget.

Av bandless

Det fina med att vara konsult är att du får sätta din lön själv, sedan är det upp till det företag som köper dina tjänster om det är prisvärt eller ej. Så är det väl egentligen för vilket jobb som helst, men företag tenderar till att ha betydligt mer svängrum för konsulter jämfört med anställda de kan fastna med i 30 år.

Jag går igenom detta själv för första gången och jag går på det nya arbetet i Augusti.Däremot är det precis som du, jag kommer inte behöva jaga jobb utan har en långtidsanställning till ett företag i utlandet, därav kravet på att vara konsult.

Här är en bra snurra för att räkna ut själva arvodet:
https://driva-eget.se/kalkyler/lonekalkyl/