Inlägg

Inlägg som Viochee har skrivit i forumet

Hmz trodde grova insider brott hade större straffskala, 38 000 kr i böter?
Han dömdes till 200 dagsböter 190 kr
Är väl knappt en halv månadslön för chefer

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Aje:

https://www.youtube.com/watch?v=Eokt7DWljtU

Skulle säga att den verkar helt ok för att vara vikbar.

missa du glipan mellan skärmen vid 2:13-2:16

och vad som händer med skräp under skärmen vid 7:00-8:00 ? (absolut extremt mkt grus, men inte helt omöjligt att skräp/damm hittar sig in efter 1-2 år)

Skrivet av Zipparn:

"Stora utbud". Snygg försök! Allt jag länkade är ju Netflix-producerat. Detta är innehåll som Netflix beställt och betalat för att du och dina barn ska titta på. Och säg inte att det är tittare som efterfrågar detta. Amy Shumer som exempel har ju totalsågats och avslöjadts som en bluffmakerska som stjäl skämt till sin så kallade stå-upp-komik får ständigt nya chanser trots att inten tittar. Hennes dynga beställs och primeras för att förändra människors världsbild.
Jag har inte sagt att man skulle tysta oliktänkande. Du lägger ord i min mun. Jag förklarar varför jag aldrig kommer att bli Netflix kund.

Okej, småkonstigt sätt att se på saken
Personligen tittar jag inte på ens en bråkdel av det Netflix har, kanske 0.0001%

Som småjobbigt att tänka på allt Netflix lägger upp och vilka skådespelare/stand up komiker de har med... själv tittar jag bara på det som tilltalar mig

Skrivet av TobiWest:

Jag låter bilden tala för sig själv!

https://i.imgur.com/9YoQNFb.png

tycker ändå netflix har rätt bra kvalité, men okej ¯\_(ツ)_/¯

Skrivet av Zipparn:

Jag gillar inte Netflix värderingar. Jag kommer aldrig att bli kund där

Kan du utveckla ditt resonemang för oss som inte har så stor koll på Netflix's värderingar?

Skrivet av Json_81:

Hoppas det är ok att haka på här, jag fick hem min LG C9 förra veckan och testade med en 4K HDR film i plex, men den transcodades och blev alldeles för ljus.
Några tips?

Har väldigt liten erfarenhet av Plex, men körde du appen i TVn eller via en dator?

Finns som du nämner mängder med alternativ

Kör själv denna lösning:
1. Billig dator, en äldre 4-core intel atom CPU som jag lagrar 4K materialet m.m som är på 24/7 (detta skulle kunna vara din vanliga dator om du vill ha lagringen där)

2. Billig HTPC i min TV bänk, har för nuvarande en Ryzen 2400G setup och använder inbyggda grafikkortet, här kan man väl nämna att ett billigt Nvidia kort typ 1030 / 1050 är "optimalt" för pengarna (ska fungera bättre än det inbyggda grafikkortet till Intel och AMD, däremot ska ett dedikerat AMD kort funka) (detta skulle kunna vara din stationära dator då behöver du inte "dator 1" heller)

3. Trådad nätverksanslutning, dela ut mappar på dator 1, spela upp på HTPC (kan nog behöva vara 1000Mbit nätverk för stora 4K filer)

Varför jag föredrar en HTPC över androidspelare / apple m.m är att du har större valmöjligheter till programvara m.m

Sålänge man inte ska transcoda om något behöver inte datorn du har filerna på vara något speciellt alls...

Sen att få igång HDR är en helt annan femma som kräver trixande (har lyckats få till det så jag slipper ändra några inställningar på TVn alls när jag ska se HDR material)

skulle gissa att det är 50% snabbare i raytracing

Skrivet av Radolov:

Vilken grym powerpoint de visade på destiny 2.

man skulle kunna tro att de slog på ett random youtube klipp

bara chilla till 2021 att uppgradera då?

Skrivet av addek83:

Jag har svårt att tro att hans kyl å frys är kopplade till ett uttag vid handfatet i badrummet. Låter snarare som en av huvudsäkringarna, vilket nämnts tidigare.

precis, tänkte först att eventuellt dvärgbrytaren gått sönder vilket har hänt mig, men det ska inte påverka kyl och frys...

99% säker att det är en av huvudsäkringarna, annars är det ett större problem

är nog som tidigare nämnt en av huvudsäkringarna som gått

Fortfarande Skylake...
som tidigare nämnt jo upp till 30%... inte speciellt konstigt

Skrivet av PointMan:

Tacka mig senare.

På sätt och vis kanske han inte insåg hur knasigt det är...
Men jag instämmer

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av MH25:

Som sagt så är det intressant hur många som inte har något emot att bli oskyldigt anklagade för brott och att några till och med går så långt som att säga att TS och andra som skulle ta illa upp är "kränkta" (i den moderna meningen "fåniga och överkänsliga").

Låt oss ta ett annat, ganska vanligt, exempel. Socialtjänsten tar kontakt och säger att de har fått en orosanmälan om misshandel av barn, du vet förstås att du är oskyldig. Är det här något du tänker att du "skakar av dig" och tänker "ja, men det är ingen fara, jag är ju minsann oskyldig och de gör bara sitt jobb!".

Tveksamt, de allra flesta skulle känna sig oerhört obekväma med att bli anklagade/misstänkta för att slå sina älskade barn. Även om utredningen visar att det bara var något barnet hade sagt som fick en lärare att reagera och saken avskrivs helt efter utredningen så finns det med stor sannolikhet en känsla av oro och olust kvar.

De flesta kanske reagerar starkare på ovanstående men det är precis samma situation, att bli felaktigt anklagad för något som samhället (och förmodligen en själv) anser vara fult, brottsligt och fel. Särskilt i det offentliga med andra personer runtomkring. Att bli "kränkt" (i meningen att man tar illa upp) av detta är inte konstigt eller fel, det är en naturlig reaktion för en social varelse i samspel med andra.

Att försöka förminska det med att säga "sluta fjanta dig, är du kränkt eller?" är ju rena dagisfasonerna.

Slutligen så får man väl ändå anse att saken är utagerad, att försöka jaga någon slags ursäkt eller "hämnas" är något helt annat och det blir u bara fånigt.

Känner mig mer kränkt av din/ditt jämförelse/exempel än vad jag hade varit av att öppna mina påsar om någon trodde jag stulit

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Jonasg72:

Vsr går gränsen till att titta från sidan? Om familjen samlas kring TVn så blir det någon om hamnar med kanske upp till 30 graders betraktningsvinkel.

Inte hemma just nu, men kan försöka bilda mig en uppfattning när jag kommer hem, men 30 grader ska nog inte vara något större problem

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av snajk:

Samsung har ju jobbat en hel del med just betraktningsvinklar på sina QLED-TV. Jag vet inte om de gör samma saker på alla (QLED-) apparater men på min nya Q85 så är det inget som helst problem. Och IPS är nog inte bättre än VA i ljusa rum, det är mer att bristerna hos IPS inte är lika tydliga där, gråare svärta främst. Det viktigaste i ett ljust rum är ju att få tillräckligt hög ljusstyrka, och där är QLED-modellerna väldigt bra, och att minimera reflektioner, som Samsung också har jobbat mycket på. Vissa reflektioner finns på min TV, men de är väldigt mycket bättre än på min gamla plasma som ju i princip blev en spegel om det var ljust i rummet, men jag vet inte om det är bättre eller sämre än andra alternativ.

Har själv 75" qled 60 modellen, kan säga att betraktningsvinklarna är väldigt kass, men sitter ca 5 meter ifrån så är inget bekymmer för mig, men märker det när jag går till balkongen och står bredvid den så ser det förfärligt ut...
Dock ser man väl ändå på tv framifrån och inte från sidan tänker jag

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av yrfhar:

Tänk på att jag bara använder en platt till att läsa RSS/Surfa eller kolla Youtube

Provade en iPad 3 månader men lämnade tillbaka den. Fortsätter med min 2 år gamla Samsung platta på grund av två saker. AMOLED skärmen är allt för härlig. Ingen back-knapp på nyare iPad.

Vet inte varför alla lovordar iPad vs en Android-platta. Men ni kanske spelar spel eller gör något praktiskt som videoredigering och GarageBand? Men till att bara göra det jag gör så fungerar en Android-platta lika bra.

Åter till back-knappen. Är den också borttagen från nyare Samsung plattor och ersatt med gester (tror Samsung är de enda som har AMOLED)? I så fall får jag fortsätta brottas med min plattas batteri som gör att plattan startas om vid 30% kvar. Lösningen är att inte glömma ladda den var tredje dag.

Liten anledning.
Inoreader och YouTube RSS fungerar bättre för mig på Android än IOS. På IOS ska man vända plattan till landskapsläge och nypa ut för helskärm vilket ibland blir tokigt, på Android är det bara att vända plattan till landskapsläge och trycka på fullskärms-ikonen.

Min fråga.
Har nyare versioner av Samsungs plattor tagit bort back-knappen i och med nyare versioner av Android och är det bara Samsung som kör med OLED? Filtrerat på prisjakt och Samsung är det enda märke som dyker upp.

För någon som kör med android är "bakåt" knappen en självklarhet, blir knäpp direkt jag tar i en iphone/ipad...

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Dysl3ktikern:

Tror det blir något KNX liknande system.
Som ni säger, ska jag ändå bygga nytt känns det som det är lika bra att göra dragningar direkt.

Bor på annan adress tills vidare och hittade ett outlet starterkitt på elgiganten med 3 Philips HUE lampor och huben för 1000kr. tänkte jag testar dom där jag bor nu för att se om det verkligen är värt att lägga så mycket extra pengar på ett "smart hem" eller om det slutar med att man ändå bara använder de vanliga brytarna. Redan efter en kväll med HUE lampor undrar jag om de är rätt lösning för mig. lite störigt det här med att om någon kommer åt strömknappen så fungerar inte appen. Men kanske är en vanesak att ta upp mobilen ist för att trycka på knappen.

Vet inte hur KNX systemen funkar med appar osv, men tror det finns "HUE" knappar som du ersätter vanliga strömställarna så det problem du hade försvinner, samma med z-wave puckarna så kan du använda vanliga strömställare samt via app/telefon.

"problemet" med KNX är att det är svårare att komplettera, med tex Telldus som jag nämnde tidigare är det bara köpa billiga 433mhz uttag för fönsterlampor m.m, superenkelt att sätta in i systemet.

Med KNX behöver du verkligen fundera vad du behöver idag och i framtiden, annars kan det bli väldigt kostsamt att komplettera och osäker hur enkelt det är att programmera KNX funktionerna själv som att tända/släcka fönsterbelysningar m.m vissa tider eller beroende på hur mörkt det är ute etc etc

Personligen gillar jag inte HUE då man blir väldigt instängd i det systemet, föredrar öppna system (som förvisso KNX är men kräver mycket mer av installationen)

Börjar finnas en hel del system för styrningar har jag märkt...

En av de billigare lösningarna är Telldus (https://telldus.com/se/produkt/startpaket-premium-telldus-z-w...)
Sen kan du köra i princip alla Z-wave och 433mhz produkter
https://www.m.nu/smart-hem har en hel del produkter för Z-wave m.m

Visst kan man köra Plejd / KNX men det kostar därefter också...

Om du går på ett enklare alternativ med z-wave/433mhz saker så tänk på att som tidigare nämnt i tråden kräver inbyggnadspuckar ofta en nolla så se till att strömställare m.m förses med nolla också även om det inte behövs i början så är det busenkelt att komplettera till belysningen i efterhand.