Inlägg

Inlägg som Viochee har skrivit i forumet
Av Viochee

Hur mycket minne som används känns tyvärr inte som något direkt krav även om mer minne är bra såklart

Hade varit mycket intressant att se vad som faktiskt händer när minnet "tar slut"

Spelet kommer troligen inte att crasha eller liknande, det är väl optimerat för att slänga ut texturer som inte behövs för stunden medans om du har mycket ram kommer grafikkortet hålla kvar texturer som spelet tror sig kunna behöva igen

Om vi till exempel tar Diablo 4, så laddar du in staden du är i som kanske behöver 5GB för att rulla smooth, sen går du in i en dungeon som kanske behöver 5GB = 10GB, men egentligen behöver du inte texturerna för staden eftersom du är i en dungeon, så den kastar ut det om du inte har över 10GB i grafikminne, så när du sedan teleportar till staden igen kanske det tar 1 sekund längre för att ladda in de texturerna igen medans det kortet med 10GB inte behöver den där extra sekunden

bara min spontanta tanke kring det hela, kan ha helt fel men det är svårt att säga ifrån testet.

Av Viochee

Väldigt mycket smaksak 🤷 vilken kontroll man gillar, exklusiva spel osv

Av Viochee

Får vänta några år tills priserna är på rimliga nivåer, har aldrig varit den som pratar om att "gamingdatorer kommer dö ut" men händer det inget med priserna kan det faktiskt vara en "forum/marknad" som kommer gå nedåt, som tur är kommer den överleva pga playstation / xbox då de fortfarande är överkomliga priser där och troligen kommer fortsätta vara...

Ser ingen anledning att uppgradera mitt 1070 för de priser som finns idag, mest för att jag kan spela alla spel idag med hyffsade inställningar men går det sönder vettefan vad jag skulle köpa

Av Viochee
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

*edit2*
En annan som kallar den för floppbox. Men det var framförallt innan prissänkningen från 5000kr som folk kallade xboxen för detta. Vi pratar som sagt runt år 2003.
https://www.gamereactor.se/Forum/?forum=2&thread=13731&page=5...

den tråden var väl från 2006 samt att hen pratade om xbox 360?
samt på ett Playstation 3 forum

Av Viochee
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Det jag tycker är unikt idag är att konsolerna trots denna ålder fortfarande är lite svåra att få tag på trots detta höga pris.

Fast om man jämför med ny dator för gaming är det ganska attraktivt pris tycker jag
lägstapris på en "gaming dator" från tex webhallen, komplett, inet etc ligger på minst 8000kr och då är det verkligen inga monster om man säger så...
utöver det ska du ha skärm (förvisso en TV till konsol men vi kan bortse skärm för båda)
mus/tangentbord, högtalare eller hörlurar...

Sen känns det som att yngre generationer inte kan något om datorer idag så bidrar nog en del till att konsol blir lättare för de flesta som ska köpa till barnen etc...

med tanke på att du knappt kan få ett mid-range grafikkort för vad hela ps5/xbox kostar idag så tycker jag inte priserna är alltför konstiga

Av Viochee
Skrivet av SirMacke:

Det fungerade inte länge.
Samma fel nu.
Men det går om jag ställer ned kvalitén till lägsta i appen.
Fullt blås på t.ex. Netflix= 250+Mbit/s
Plex rullar 4K problemfritt med mera.

Får väl testa med kabel, och utanför min utrustning med mera.

Hade liknande bekymmer med just Disney Plus, var hopplöst med WiFi, fungerar felfritt med kabel inkopplad till TVn
Har bra WiFi men funkade helt enkelt inte...
Detta var slutet på 2020... men kanske fortfarande är samma problem idag

Av Viochee
Skrivet av PierreB:

Ikea har en för 179 med rgb.

Ah hittade bara e27 tidigare, fungerar de "felfritt" med hue bryggan "nu för tiden"? Har läst att de varit lite strul förut och man behövde uppdatera lamporna etc

Av Viochee

Zigbee / Philips Hue dyrt billagre alternativ?

Har varit sugen länge på att skaffa lite RGB lampor och många verkar gilla/ha Philips Hue, de har även lite andra saker så som led-list bakom TVn etc men inte säker på om det är något jag kommer tycka är något som gör filmtittande bättre...

Men tycker lamporna är satans dyra, nu under BF finns det på elgiganten 27% rabatt, men blir ändå 300kr/st för en e14 RGB lampa... Har 2 st golvstående lampor i vardagsrummet som får plats med 6st lampor vardera, det blir nästan 4000 kr :/

Har ganska mycket z-wave prylar men inget RGB...

Är det bara finna sig i att det kostar så mycket eller finns det alternativ som jag missat? Har provat söka men hittar inget vettigt...

Av Viochee

Så sjuka priser, men säljer de så säljer de

Av Viochee
Skrivet av Mystah:

Länk till cykeln:

https://www.webhallen.com/se/product/347148-Xiaomi-Mi-Electri...

Det står liksom skyltat på Webhallens sida som ”kolla vad denna cykeln har” …

Mi Electric Scooter PRO2 är även utrustad med farthållare och med ett KERS-system. Tack vare farthållaren kan du enkelt bibehålla din önskade hastighet och slippa tänka på att gasa eller bromsa under din resa. KERS-systemet lagrar den kinetiska energin under inbromsningmomentet och omvandlar den sedan till drivkraft.

En dum fråga, har du uttryckligen sagt att du önskar att reklamera?
Har haft långa diskussioner med en butik tills jag faktiskt skrev ut _REKLAMERA_ innan dess tvärvägrade de göra något alls

Vet inte om butiker sätter de i system att om inte kunden uttryckligen säger att de vill reklamera varan så "inleder de inte en sådan process"

Var en annan som frågade tidigt och tråden och då skrev du bara att du skickat till ARN, inte om du hade sagt att du ville reklamera.

Just det här med farthållaren är en solklar sak man kan reklamera produkten för om funktionen försvinner i firmware eller liknande, lika bra att reklamera den andra också om det nu försvinner när du uppdaterar den.

Är det ett fel jag inte kan leva med så reklamerar jag direkt utan att börja tjorva med garantier där de skickas till andra länder osv.

Av Viochee

Har själv sneglat länge på samsungen, men jag har en fungerande Sony variant med baslåda så har sjukt svårt att motivera köp

Av Viochee
Skrivet av Mr.f:

Ja trist men lite förståeligt på ett sätt med tanke på hur vanligt och billigt det blivit med wifi-smarthomeprylar. Det är nog där den större marknaden ligger. Men ändå.

Dock ser det väl inte ut som att de överger Z-wave/433 helt. När de beskriver den nya hubben på hemsidan står det så här:

"För att ansluta TellStick Flow med Telldus Live krävs det att du har en TellStick ZNet Lite V2 sedan innan."
(Tellstick flow).

Så än så länge verkar flow mer vara en utökning till Znet och inte ersättare.

Frågan är om man ändå borde fundera på att migrera till HA på sikt istället för att fortsätta med Telldus live dock. Jag är inte så nöjd med att allt helst ska kopplas till Google home och så vidare.

jo precis de kommer ha kvar support för den gamla hubben, men som jag tolkar det kommer den inte säljas mera? därav "överger"
frågan är hur mycket support de kommer ha för nya Z-wave/433mhz produkter...

Av Viochee
Skrivet av Mr.f:

Nej har inte kontaktat dem. Hade inget speciellt ärende just nu egentligen men kollade lite efter om det fanns någon ny smart switch och istället såg jag att det knappt fanns något alls att köpa från märket. Har två Z-net-hubbar så vore tråkigt om de är på väg att lägga ner, för då lär väl live-tjänsten inte finnas kvar så länge till heller.

De har väl aldrig varit ett speciellt stort bolag, men ser inte ut att ha gått så bra senaste åren nej.

De ska lansera ny hubb snart, fick mail om det i juni
lite trist att de "överger" 433mhz och z-wave i förmån till bluetooth/wifi
:

Citat:

We asked, we listened, we launched!
Introducing Telldus Flow
Your smart home, now simpler than ever!
Hi!
Welcome to the brand new "Telldus Flow".

Firstly, we wish to express our gratitude for continually trusting us in providing a smart and secure home for you. To make your experience better than ever we have revamped our Cloud and Apps, and merged our two product lines of Telldus and Smartline Flow into a single powerful service, Telldus Flow! That aims to make your life easier and improve the overall quality.

Here's a glimpse of the latest releases and features, especially conceptualized and developed to simplify your life with superior comfort and security.

1. Upgraded functionality for a solid performance

We have rebuilt the Telldus Live from ground up to offer you more reliable services, smoother experience and a finer performance overall.

With this new infrastructure, we can in the future add new services and functionalities much more quickly, such as services that leverage the power of artificial intelligence.

You are using it today

2. Bringing Lights into the Telldus world

The Smartline Flow family of devices utilized Bluetooth to give you secured and instantaneous control right from your smartphone.

Our new Bluetooth Wi-Fi gateway, the TellStick Flow, makes them a part of your Telldus setup so that you can control these devices remotely or use them for automations.

Smartline Flow lights, plugs and remote control are available today. TellStick Flow will be released shortly.

3. Go hands free with Google Home

Smartline Flow devices can seamlessly work with Google Home through the Google's Seamless Setup feature.

Even when you're too tired to get up, you can always use voice assistance to control your lights far more efficiently without moving at all! Simply say "Hey, Google," then sit back and relax.

Available today with our Smartline Flow lights and plugs

4. Easier, Unified & User friendly app

Get the best of both worlds with the Telldus Flow app that will manage all your Telldus and Smartline Flow devices and automations from one place.

The revamped app offers simpler operations, easier to set up automations and a whole lot of new features that are carefully designed to help you to set up your smart home effortlessly.

Available in the next few months

5. Maximum benefit with Minimum effort

Maximize the use of your devices with our upcoming Automation Cards. Automating your house has never been easier so you can do what your heart desires!

Explore the endless possibilities of automations from these Automation Cards to create your ideal smart home.

Available at the same time with the Telldus Flow App

6. Exclusive services for our advanced business users group

Using Telldus to optimize your business? Enjoy our exclusive services and many other benefits specially designed to help you to efficiently manage daily business operations.

Contact us for more information

Stay tuned to learn more about what we've planned for the upcoming months in our future newsletters and our social media channels!

Important: Existing Telldus Apps and Websites will continue to work as-is. Migration of your existing Smartline devices and automations to Telldus Flow can be done seamlessly when you want.

Hope you're excited to explore the new Telldus Flow!😃

Regards,
Telldus team

Av Viochee

Förstår inte riktigt, menar du att du skapar eget bolag och fakturerar? för annars är konsulter ofta "fast anställda" av ett konsultföretag som kanske/oftast jobbar med olika kunder

vad jobbar du som nu? "fast anställd" kan ju vara vad som helst

Av Viochee

Intressant, känns som att något borde flaskhalsa om man ska använda denna server på ett "vettigt" vis

Av Viochee

Velade för länge på 3070TI och missade
nåja känns ändå mycket pengar trots att det var riktigt trevligt pris förhållandevis

Av Viochee

TDP och TDP, säger inte allt för mycket, är senare verkliga förbrukningen som blir intressant, vilket på sätt och vis automatiskt blir högre desto bättre kylning idag med alla turbo funktioner hit och dit
Har man sämre kylare kan det dock bli hopp i frekvensen cpun kan hålla vilket såklart inte är kul vid spelande

Av Viochee
Skrivet av lap87:

Det som jag hört är att det helt enkelt konfiskeras i tullen om de kontrollerar paketets innehåll, som med allt annat de inte tycker vi vuxna människor kan hantera själva.

Okay så det är lite lotteri med andra ord...
Är ju praktiskt omöjligt att köra med 12mg/ml färdigblandat nu känns det som
Om man köper 10st 18mg/ml för att blanda 100ml blir det ändå bara typ 9mg/ml, och vad händer med smaken??
Med 100mg/ml behöver man bara ca 14ml på 100ml...

Hur går alla andra? När jag började så kunde man typ beställa 18mg/ml färdigblandat, men gick ner på 12mg/ml efter ett tag och kört på det flera år...
Kör folk med typ 2mg/ml färdigblandat, fattar inte riktigt

Av Viochee

Beställde 1 liter 100mg/ml i slutet på 2017 innan de ändrade massa regler för nikotin, beräkande att det skulle räcka ca 5 år och börjar snart ha slut... vågar man beställa igen från utlandat eller är det bara att glömma att det kommer fram?

Av Viochee
Skrivet av anon336981:

Kontanter är värdelöst om du inte kan uppvisa dokumentation vart pengarna kommer ifrån. Jag har 3444kr som banken vägrar ta emot pg.a att jag inte kan styrka att kontanterna kommer från en bortgången släkting.

Fast pizzerian på hörnet tar nog kontanter