Inlägg

Inlägg som Viochee har skrivit i forumet
Av Viochee
Skrivet av Slaskmapp:

Tack för svar. Tänker också att larmet ska vara avskräckande i första hand, att en eventuell tjuv ska välja ett annat hus istället. Så den enskilt viktigaste delen av larmet är antagligen dekalerna på fönster/dörrar. Har inbrott väl skett (helst när ingen är hemma) så vill jag få reda på det, så att någon kan titta förbi och se hur statusen är. Har svårt att acceptera kameror inomhus, av den enkla anledningen att jag tycker man ska kunna känna sig oiaktagen hemma.
Lutar starkt åt ett system från Ajax, till att börja med med väktartjänst, kan ju eventuellt avslutas senare om det känns överflödigt.
Galler för dörrar och fönster är säkert effektivt men känns overkill i mitt fall. Sedan kan dessa kanske till och med framkalla en känsla av otrygghet, att man låser in sig.
Någon som kör Ajax? Kan man även koppla detta till elektroniska lås typ Yale Doorman?

Beställde själv Ajax igår, blev dock från ett land i europa, blev ca 1500kr billigare
Yale doorman går inte att koppla ihop (ännu) men efter rätt mkt forskande känns de som att Ajax är de som utvecklar sitt system mest av de jag tittar på, och många önskar just den integrationen så förhoppningsvis kommer det...

Av Viochee
Skrivet av giplet:

Det finns mängder av inställningsmöjligheter i larmet, ändå finns det vissa saker som jag inte kan få till, vilket är lite irriterande.
- Tex vill jag att larmet ska indikera att det är igång när man kommer hem så att man förstår att man ska larma av. Detta kan åstadkommas genom att man låter sirenen pipa. Dels piper den fruktansvärt högt även på lägsta nivå, och dels så piper den nu på en massa andra events. Jag har tex inget behov av att den piper i 30s när jag larmar på nattläget. Och det är nästan så att man inte vill sätta på nattläget om man gör det för sent eftersom man riskerar väcka hela huset.

Som jag förstår har de gjort ändringar så att det går att få det "tyst" när man aktiverar nattläget, har beställt ett system själv men inte fått hem sakerna ännu

Av Viochee
Skrivet av Maaxan:

En elbil gör ett större avtryck miljömässigt än vad en fossilt driven bil gör idag.

Källa på det?

Av Viochee
Skrivet av Maaxan:

Elbilar som dom ser ut nu är en modefluga som kommer dö ut. Inte "miljövänliga" någonstans.

Ett tips: vad du än gör, köp inte en 5-10 år gammal elbil. Kommer vara värd sin vikt i skrot ungefär.

kan du utveckla?
olja kommer ta slut... det är en "fluga"

Av Viochee
Skrivet av Soitora:

Xiaomi är rätt bra förutom deras hemska MIUI, ett helvete för app developers

Känns betydligt bättre än samsung... När jag jämför med fruns samsung... Mer inställningar osv

Av Viochee
Skrivet av Goedendag:

En enkel lösning är att inte ta betalt för varorna vid kassan. Ta bort kassorna. Problem löst. Alla behöver äta. Nationalisera kedjorna och lägg det på skatten istället. Vi gör det redan med sjukvård som också är en sak som alla människor behöver.

Har vi tagit bort kassor i sjukvården?

Av Viochee

Sjukt trist

Av Viochee
Skrivet av dlq84:

Haha, ja konsumentens rätt till garanti vill vi ju inte ha /S

Onormalt slitage ?

Av Viochee

Tyvärr lär de sälja slut direkt också, oavsett prestanda/pris/bra drivrutiner...

Av Viochee

Man får frysa ner sig några år och hoppas på rimligare priser, tyvärr har väl nån ny krypto släppts då... Vägrar betala dessa priser.

Av Viochee
Skrivet av Tacoman:

Krypto är kommunist pengar som har en öppen transparent blockkedja där den som tar betalt eller skickar kan enkelt kopiera din adress i en blockexplorer och se hur mycket pengar du har i din wallet och vart du brukar handla och till vilka du skickar till.

https://www.blockchain.com/explorer

Det är bra för bitcoin (?)

Av Viochee
Skrivet av Pantsoff:

Det gick väldigt fort att få fram Vaccin till Sars-Cov2. Trots stora problem när Vaccin till Sars-Cov1 skulle tas fram. Stora problem i bla djurstudier. Där upptäcktes detta: https://en.wikipedia.org/wiki/Antibody-dependent_enhancement

Djuren som fått vaccinerna blev bra mycket sjukare och dog i stor utsträckning av Cytokinstormar när de blev utsatta för viruset. Detta var det många som tog upp ibörjan av den här Vaccineringshysterin. Men knappt någon har hört om det.

Det har diskuterats om att Placentan hos kvinnor har ett protein som är väldigt likt spikproteinet i Sars-Cov2 och att detta i sin tur kan leda till "molecular mimikry" där proteinerna är såpass lika varandra att immunförsvaret tar fel.

Jag tycker det finns alldeles för många frågetecken som bara viftas bort.

*Edit* Missade en vital del i texten.

En av anledningarna till att det gick fort att ta fram vaccin mot "sars-cov2" var för att man hade forskat mycket på "sars-cov1"...

Av Viochee
Skrivet av RCA56:

Jo men det är bara teori. I verkligheten så kan man inte göra en enda VISA transaktion med sitt grafikkort så det är 100% slöseri.
Med bitcoin så kan du göra transaktioner.

Att ens jämföra på det viset är löjligt då alternativet(Gaming) ni säger är bättre inte ens fungerar i verkligheten för det ändamål ni påstår är mer energieffektivt.

Bryter man bitcoin med gpus? Trodde den tiden var förbi

Av Viochee
Skrivet av RCA56:

Vilket spel spelar du som kan göra 100 000 visa betalningar?
Bitcoin kan göra betalningar på riktigt, 100 000 VISA betalningar kan du bara göra i din fantasi med ditt datorspel. Den enda VISA betalning du kan göra är för microtransaktioner i spelet.

tror han skrev lite galet, menade nog att VISA gör 100 000 betalningar med samma mängd energi förbrukat och lite annat...

https://www.statista.com/statistics/881541/bitcoin-energy-con...

Av Viochee
Skrivet av Klubba:

Intel har ju haft riktigt stabila drivrutiner till sina GPU'er senaste 10 åren, speciellt i Linux (även om AMD börjar komma ikapp).
Känns som vissa glömmer att säkert 80% av kontorsdatorer (dvs icke speldatorer) använder iGPU och majoriteten av dem intel. Att göra grafikdrivisar är inget nytt för dem direkt

De är en sak att visa skrivbordet på windows och en sak att inte crasha i tungdrivna spel, men hoppas de lyckas

Av Viochee
Skrivet av Lodisen:

Då skall man ha i åtanke att ALL energi som man använder omvandlas till Värme, så bor man i villa har man i princip gratis uppvärmning.

ptja om man vill ha ett rejält surrande av fläktar och kan fördela värmen i huset dvs
sen har nog inte alla elradiatorer i villor, många har bergvärme/fjärrvärme för uppvärmning

Av Viochee
Skrivet av Oliver91:

19904 timmar i WoW, spelat sen tidigt 2005

Jesus, mer än ett heltidsjobb

Av Viochee

Till spelburken tar jag gärna utan, men annars kan det vara trevligt om man bara ska ha för surfande etc

Av Viochee
Skrivet av Bananaman79:

Sitter sedan många år på en 6700K + ett 980 Ti. Trots att suget finns lyckas jag inte ta klivet till en uppgradering, då det alltid funnits något i efterföljarna som skaver eller irriterar. För liten prestanda-diff, för dyrt, jobbigt/onödigt med byta moderkort, för mossig arkitektur osv osv. Gnälligt jag vet, men jag spelar vidare i 1080p och/eller drar ned reglagen och fortsätter avvakta. Man får verkligen säga att förra köpet gav valuta för pengarna!

Och denna lansering gjorde nog varken från eller till. Men kanske 5800X + 3080 Ti när det väl kommer? Eller 3080 Ti + Alder Lake? Bara vänta lite till, men kanske snart så!? 😊

Sitter själv med min gamla 6700K, hade ett 970 först till den men uppgraderade till 1070 för priset var rätt (ca 3000kr) och prestandan var grym i förhållande till 970 när de släpptes

Kommer nog inte uppgradera inom närmsta året, speciellt med tanke på priserna och dåligt lager på grafikkorten, CPUn gör också generellt mindre än GPUn i spel så

Av Viochee

Nyfiken hur de får in spoinprogrammen i telefonen? när det griper misstänkta och sedan släpper dem? smyga in i hemmet när man sover kanske?