Inlägg

Inlägg som Nygards har skrivit i forumet
Av Nygards

Om du vill ha snabbaste spelprocessorn på marknaden:

https://komponentkoll.se/bild/gglaM.png

Du kan köpa ett nytt monteringskit för din CPU-kylare här https://www.inet.se/produkt/5324292/noctua-nm-am5-4-mp83-cpu-...

Av Nygards

Tar boardzy musen för 550kr inkl frakt om den finns kvar

Av Nygards

Tycker Lian Li A4-H2O verkar vara ett bättre chassi (om man inte ska luftkyla och måste köra Noctua NH-L12S över Alpenföhn Black Ridge). 11,1 Liter och har stöd för 240mm radiator jämfört med 17,4 Liter för detta chassi och det har också stöd för 3-slot GPU. Ser även ut att ha bättre ventilation, 200 kr billigare och betydligt mer stilrent (om man gillar sånt).

https://www.inet.se/produkt/6905269/lian-li-a4-h2o-x4-pcie-4-...

Av Nygards
Skrivet av mattemaz:

Söker efter ett par vettiga typ Airpods pro till frugan för max 7-800kr
Nån som sett nått bra?

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5726411

Av Nygards

Finns denna för 500kr mer och har bättre kylare https://www.webhallen.com/se/product/338664-ASUS-ROG-STRIX-Ge...

Av Nygards

Kommer inte passa pga högershift och tangenterna till höger om mellanslag är fel storlek.

Dessa ska lanseras i ISO-nordic enligt Glorious själva, när de kommer dock är en annan fråga
https://www.maxgaming.se/sv/keycaps/gpbt-keycaps-114-pbt-caps...

Av Nygards

Ser bra ut förutom att du kan spara ungefär en tusenlapp på att köpa från andra butiker

https://komponentkoll.se/bild/gOlXl.png

Alternativt ett ännu billigare Intel system

https://komponentkoll.se/bild/xQnTJ.png

Av Nygards
Skrivet av Vivaldi:

Hej!
CPU-Kylare skall passar för ett ASUS x570 (då jag sett flera builds med denna modell), men ej för Gigabyte pga. deras placering av CPU. Har inga planer på att använda glaspanel då jag starkt föredrar hur mesh ser ut, Noctua U12A ser grym ut så tack för det tipset, även om det går emot estetiskt med respekt till att Noctua fortfarande inte har släppt 12x25 Chromax. HAr ju även Scythe Fuma 2 i det fallet, vilken jag personligen föredrar estetiskt.

Rörande nätagg såg jag detta nu och skall korrigera inköpslistan. Vill ha en PSU på minst 750W så det lutar åt Corsair SF750 750W 80+ Platinum. Känns onödigt med platinum-rating, men saknas lite alternativ.

CPU-kylaren passar inte pga moderkortet utan pga höjden i chassit. Be Quiet kylaren är för hög.

Av Nygards

Varken cpu kylare eller nätagg kommer passa. Hade rekommenderat att kolla på Noctua U12A (passar inte med sidopanel i glas) och Corsair SF750. SSD'n är också onödigt dyr/snabb, du kommer inte märka någon skillnad förutom i syntetiska benchmarks.

Av Nygards
Skrivet av Capitán General:

Får väl klämma och känna på ett Ikeabord, alternativt att jag köper något online. AZ design har vad som ser ut som vettiga bord, men ett okänt företag för mig.

https://www.azdesign.se/sv/articles/2.742.14448/hoj-sankbart-...

Kinnarps och dylikt vore väl bäst, men svider lite väl mycket i plånkan.

Beställde deras premiumbord och är väldigt nöjd. Väldigt robust. Tror majoriteten av skrivbordsförsäljare använder ungefär samma underreden.

Av Nygards

Finns denna skärm med 1440p https://www.inet.se/produkt/2216885/acer-27-nitro-xv272uv-qhd.... Men man får tänka på att det även kräver mer från datorn eftersom det är fler pixlar.
Annars finns ju t.ex en 24" 1080p skärm som borde räcka mer än väl för en 13-åring https://www.elgiganten.se/product/gaming/gamingskarm/252629/h...

Av Nygards

Skillnaden mellan grafikkorten är enbart kylningen, Palit grafikkortet har ju en till fläkt och betydligt större kylfläns så den kommer nog gå mycket tystare/svalare. Vill du veta hur mycket får du kolla recensioner.

Skärmar finns det så otroligt många av, speciellt i budgetklassen och det beror ganska mycket på olika reor osv.
Denna verkar det vara ganska bra pris på just nu https://www.inet.se/produkt/2216881/acer-27-nitro-xv270p-ips-...

Av Nygards

Det är ganska bra pris för att vara en färdigbyggd skulle jag säga, du kan säkert hitta en billigare från typ märken som HP, Acer osv men då är de i regel inte alls lika tysta och uppgraderingsvänliga. Moderkortet är bra, kostar ju 1890:- löst, så ett av de dyrare moderkorten. Hade rekommenderat att köpa en 144hz skärm om det inte redan finns.

Av Nygards

Finns tyvärr inte så mycket att konfigurera, ganska balanserad dator enligt mig. 550W kommer räcka även för framtida uppgraderingar. Om du kan installera Windows själv kan du spara 899:-, finns mycket billigare nycklar att köpa online.

Av Nygards

Finns fortfarande massvis med kort på inet:

https://www.inet.se/kategori/167/geforce-gtx-rtx?sortColumn=s...

Av Nygards

Tycker det är värt att betala 3.5k mer för den dyrare. Antar att du kommer ha datorn rätt länge och den har ju bättre processor och grafikkort, sen har ju Nvidia DLSS och G-Sync som är trevligt. Du får också 100W mer på nätagget och wifi/bluetooth om du behöver det. Snabbare lagring spelar ingen roll, du kanske laddar en bana på 18.5 sekunder istället för 19 sekunder.

Av Nygards

Grymt chassi. Tycker bara fronten är så ful

Av Nygards

Varför ligger inte "Micro-USB" under nackdelar? Är ju sjukt att en mus för 1590:- inte har USB-C. T.ex har ju deras Logitech PRO X Wireless Lightspeed USB-C och Glorious Model O Wireless kostar 600:- mindre men har USB-C.

Av Nygards
Skrivet av HallonsyltarN:

Ny setup. Förbättringspotential finns men ganska nöjd.

https://i.ibb.co/prTgtnJ/20201219-143054.jpg

Vilket skrivbord har du?

Av Nygards

Hade valt Intel-bygget pga den presterar bättre i spel samt är billigare. Hade köpt till en processorkylare för runt 400:- också, t.ex: https://komponentkoll.se/produkt/117983-be-quiet-pure-rock-2-.... Hade tagit lite snabbare minnen också då moderkortet klarar att köra minnen i 2933 MHz, t.ex: https://komponentkoll.se/produkt/66351-corsair-vengeance-lpx-...