Inlägg

Inlägg som nilsson har skrivit i forumet
Av nilsson
Skrivet av Json_81:

Funkar det inte för att de är gjutna i taket?
Annars är det bara att skruva loss dem så har man de där sladdarna bakom
Fast installation så en elektriker ska göra det egentligen.

Nja, kanske hade fungerat, men vill inte pilla för mycket med risk att orsaka onödiga hål eller skador.

Av nilsson
Skrivet av Pamudas:

Det du letar efter kallas för plafond. Det finns ett gäng som kan användas med krok (likt dina uttag), t.ex https://www.ikea.com/se/sv/p/nymane-led-plafond-vit-60526047/ från Ikea

Aaah men grymt, den där kan ju funka! Nästan säker jag kollat av IKEA med. Tack!

Av nilsson

Tips på Diskreta taklampor

Hej,

Som rubriken lyder så är jag ute efter en taklampa. Jag har en rätt avlång hall där det finns två uttag i tak för lampor. Jag är ute efter två lampor som jag egentligen mest kommer ha på vid städ, eller av annan anledning då jag behöver starkt heltäckande ljus i hallen.
Pga detta vill jag ha två som är rätt neutrala och inte syns mycket. dvs diskreta. Problemet är att det verkar var svårt att hitta just varianter som inte sticker ner för mycket från taket och gör sig synlig. Jag har följande uttag i taket:

https://assets.cdn.jula.com/preset:jpgoptimized/w:2048/Dmm3BWSV3...

Och jag är ute efter nått i denna stilen:

https://images.clasohlson.com/medias/sys_master/h1e/h50/68352140...

Problemet är att alla dessa jag har lyckats hitta ska man skruva direkt mot taket, och koppla in med i vad som princip är en sladd som kommer ut ur taket. Vilket inte funkar hos mig.

Så någon som vet en lampa enligt mina önskemål, som passar mina uttag?

Tack!

Av nilsson
Skrivet av Purgatory:

Några höjdpunkter, tror jag slog förra året som ändå var riktigt bra.

4080, 11700kr
B650-Plus, 1500kr
7800X3D, 4390kr
Canon EOS R8 för 13500 (17000 rea + 3500 cashback)

<Uppladdad bildlänk>

Vad tycker du om R8an än så länge?

Av nilsson

Jag får denna felkod när jag försöker...
0x80070246

Det ska inte vara enkelt. Får se om jag lyckas lösa det, inte lyckats so far.

Av nilsson
Skrivet av MatteN:

Du får helt enkelt kolla med värden om det finns andra alternativ, kan vara så att det finns annat nät i huset än gamla Comhem, tex ett fiberuttag i hallen från Telenor eller dyl.
Annars är det bara att testa att omförhandla befintligt avtal.

Glömde inkludera det men nej det finns det inte.

Skrivet av joeldeluxe:

Sök på din adress här så borde du kunna se alternativa lösningar:
https://www.bredbandsval.se

Japp använt den, får bara upp Tele2.

Av nilsson

Hej alla, återupplivar denna tråd lite. Täcknade ett Tele2(som nu köpt upp Comhem) för två år sen när jag flyttade till denna lägenhet, då jag behövde ha internet snabbt och hann inte leta andra alternativ. Fick ändå ett rätt bra erbjudande i två år för 300/10.

Nu så är den bindningstiden på väg att ta slut och vill egentligen ha något bättre. Främst är jag ute efter högre uppladdningshastighet, 10mbit är riktigt dåligt ärligt talat.

Kan gå upp till 600mbit ner och få 50 upp, eller 1200mbit ner och 100 upp. Det känns dock väldigt onödigt då jag gott och väl klarar mig på de 300 ner jag har i dag och behöver inte mer, för att inte tala om hur mycket dyrare det blir i månaden med 600 eller 1200 ner.

Så min första fråga är egentligen, vet ni om det finns alternativa operatörer på comhem/tele2 nätet(dvs klassiska tre hål i väggen/coaxial)?

Min andra fråga. Detta kanske jag kan ta reda på själv, men tänker främst om någon annan har erfarenhet av detta innan jag ringer. Men att jag kan offra hastighet ner, för att få mer upp? Går dem med på det tror ni?

Tack på förhand!

Av nilsson

Något nytt inom google home hade varit trevligt. Vart rätt dött på den fronten nyligen. Ex Google Nest Hub Max 2 hade varit fint.

Av nilsson

Byggde ihop min dator i våras och har haft återkommande problem där mitt Windows i princip blivit korrupt och vägrat starta. Inte kunnat reparera osv, utan blivit tvungen till ny installation av Windows.
Såg att jag hade version 3B2QGXA7 på disken, så uppdaterade nu. Har jag tur var det faktiskt detta som har orsakat det.

Av nilsson

Perfekt. Får hoppas 2022 års modeller hinner droppa mycket i pris nu till Februari då det blir nytt TV köp för mig.

Av nilsson

Har en oanvänd referral också om ni vill ta del av $30

https://www.oculus.com/referrals/link/nilsson111/

Av nilsson
Skrivet av Molotov:

I stort sett kan du köpa den billigaste du hittar om du vill.
Det som kan skilja är väll lite tjocklek och hur styv och tung kabeln är.
Se bara till att den är vinklad 90⁰ på ena änden

Du har inte funderat på testa trådlöst först?

Tack för svaret!

Jo jag kör en del trådlöst, men ska köra en del simracing, och då vill jag minimiera fördröjningen etc så mycket det går.

Av nilsson

Vilka är de bästa alternativa Link kablarna nu?
Hittade ett inlägg från Januari 2021 gällandes denna:
https://www.amazon.se/NEWZEROL-datakabel-kompatibel-f%C3%B6rl...

Är det fortfarande det mest prisvärda köpet? Eller finns det bättre alternativ runt samma längd(5m fungerar också) och pris?

Av nilsson
Skrivet av Pe3:

Du behöver inte formatera om den efteråt, får du bara ett fungerande windows så kommer du allt du behöver göra från windows.

Jag bootade upp datorn med USB minnet jag har W11 installationen på. När jag kom till att formatera diskarna så hittade jag ingen EFI partion på den andra disken, enbart den som har OS installerat på sig, dvs disk 1.

Av nilsson
Skrivet av tcntad:

Var kommer installationsfilerna från? Mediacreationtool?

Japp använde officiella sättet från Microsoft:
https://www.microsoft.com/software-download/windows11

Skrivet av XPerion:

Du säger att du köpt Win 11 Pro nyckeln. Så kontakta det företaget som du köpt nyckeln från.

Fast nyckeln ska väl inte påverka, det används ju bara för att aktivera windows? Hur själva windows installationen beter sig borde väl ha med installationsmediet att göra. Som jag nämnde ovan så kommer det från Microsoft.

Skrivet av CarlOscar:

Koppla ur alla hdd/ssd förutom Win11 disken och se vad som händer

Skrivet av Pe3:

När du ominstallerar måste du ta bort ALLA partitioner på hårdisken inklusive efi partition, och gärna ha bara en disk i systemet.
Säkerhetsgrejorna ligger kvar i efi partitionen tills du tar bort den.

Problemet du har hänger ihop med WDAC (windows defender application control) den försvinner inte förrän du dumpar EFI partitionen vid ominstallation.

Som CarlOscar och Pe3 nämner så har jag haft kvar min andra M2 disk vid varje ominstallation, egentligen av lathet då den är lite gömd bakom grafikkortet. Men jag får väl plocka bort den disken under tiden jag installerar windows och sedan plocka tillbaka den. Får testa detta imorgon.

En fråga till detta dock, bör jag formatera den helt efteråt? Ligger egentligen bara spelfiler på den, som jag kan ladda ner igen visserligen, men om det inte behövs så vore det skönt att slippa. Tänker att jag borde kunna se detta när jag startar en ny installation, då får man upp alla diskar och partioner, borde kunna se där då om en EFI partion finns på den disken?

Av nilsson
Skrivet av eFoppa:

Hunnit testa?
Jag har en F/GT Lite men tycker den flexar alldeles för mycket med CSL + Loadcell. Planerar att sätta dit en DD men känns som riggen behöver va mer stabil?

Next Level Racing skickar faktiskt med ett kit med nyare leveranser som förstärker mot flexing. Skall tydligen fungera bra med DD ratthus ihop med kitet. Tror det går att köpa detta kit från dem om man har en äldre rigg där detta inte följde med?

Av nilsson
Skrivet av ggustavsson:

Knivigt problem, men gissningsvis har du nån form av kontoproblem, tex att du i efterhand har lagt till tex fler konton tex skolkonto eller nått liknande.

gå till inställningar > konton: och undersök hur det verkar inställt, speciellt under e-post och appkonton, det bör bara finnas microsoftkontot där..

Nope det har jag inte. Kollar jag bland konton så hittar jag bara ett som är mitt hotmail/microsoft konto.

Skrivet av Pe3:

Kolla följande tråd för windows 10 men samma problem med lösning:

https://www.reddit.com/r/Intune/comments/m9vawp/your_organisa...

edit:Kolla så efi partitionen är på systemdisken ibland lägger windows efi på en annan disk om det finns tillgängligt. Bästa är att installera windows med bara en disk i systemet.

Kommer inte åt disk management, får windows defender popupen som jag tog screenshot på i mitt urspungsinlägg.

Skrivet av tcntad:

Svårt tro att licenser hindrar program för att köras..

@130193:
Se till att du faktiskt inte kör 10S
DU har inte kört skript för att rensa bloatware/ändra säkerhet? UAC? Kör "gpresult /r" och googla "clear gpo cache" eller liknande:
https://answers.microsoft.com/en-us/protect/forum/all/your-or...
https://www.askvg.com/windows-10-fix-your-organization-used-w...

Nej har dubbelkollat det med, Kör Windows 11 Pro, inget S med i namnet där.

Skrivet av Allexz:

Använder du något liknande: https://www.oo-software.com/en/shutup10 för ditt Windows?

Shutup10 har jag kört sedan 10an släpptes och började först för ett par sedan orsaka konstanta problem med att "din organisation har bestämt x eller y för dig" "ditt företag låter inte dig ändra dessa inställningar" etc etc.

Nope det gör jag inte.

Skrivet av Dr.Mabuse:

Inte ska du behöva bli galen. Inget jag testat själv men hittade detta som kanske kan hjälpa? :https://techcommunity.microsoft.com/t5/windows-insider-program/how-to-fix-windows-11-error-quot-some-of-your-settings-are/m-p/2707412

Samma fel som ovan, kommer inte åt regedit, får windows defender popupen som jag tog screenshot på i mitt urspungsinlägg.

Känns nästan som att jag behöver installera om Windows 11 igen, men hade så gärna velat kommer underfund med vad det är som orsakar felen gång på gång? Annars är väl risken stor att det börjar dyka upp fel om några veckor igen och jag blir tvungen att göra ytterligare en ominstallering.

Av nilsson

Windows 11 har bara strulat för mig(Tvungen att göra flertalet ominstallationer) - Vad kan va fel?

Hej!
Jag byggde ihop en ny dator tidigare i vår. Köpte en Windows 11 Pro nyckel som jag sedan använde vid installation. Skapade installationsmedia på USB enligt instruktioner från Microsoft.

Dock har det bara strulat för mig sedan dess. Datorn fungerar bra i några veckor sedan händer något. Ex så slutar programvaror att fungera, utan felmeddelande. Tillslut efter några fler starter av datorn så möts jag på skärmen att automatisk reparation inte kunde genomföras. Av de alternativ som finns(systemåterställning etc) så är det enbart en ny fräsch installation som bara fungerar.
Men jag installerar windows 11 på nytt, sen så lirar det i några veckor och sen stöter jag på problem igen.
Nu senast idag så skulle jag installera Origin. Möts då av följande:

Jag försöker starta Windows Security, får då upp samma skärm igen, fast kopplat till mmc.exe istället.
Googlar jag det specifika problemet så får jag upp att jag installerat Windows 11 S versionen. Men kollar jag upp vilken version jag installerat så har jag inte det.
Kan inte ens starta CMD, får samma fel även av den.

Jag blir alltså galen, ska jag behöva köpa en windows 10 nyckel bara för att kolla om jag får samma problem med windows 11? Låter dock orimligt att jag ska behöva göra det. Känns gång på gång som att mitt windows 11 blir sakta men säkert korrupt och saker sluta fungera. Hur kan det bli såhär?

Eller kan det vara min hårdvara som är inkompatibel med Windows 11 på något vis?
Mobo: ASUS PRIME Z690-P WIFI D4
CPU: Intel Core I7 12700K 3.6GHz
CPU Kylning: Corsair iCUE H150i Elite Capellix / 360mm - Vit + LGA 1700
GPU: Gigabyte GeForce RTX 3060 Vision OC 2.0 (LHR)
RAM: Kingston Fury 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL 16 Beast X2
Lagring 1: Samsung 980 PRO M.2 NVMe SSD 500GB
Lagring 2: Western Digital WD Blue SN570 1TB
PSU: Corsair RM750X 750W v2
Chassi: Lian-Li PC-O11 Dynamic Svart

All hjälp uppskattas, börjar bli galen på behöva installera om Windows 11 igen och igen...

Av nilsson

Får man fråga vad för cockpit/simrigg du har?

Av nilsson

Comhem+/Tele2+ har innehåll från Paramount+. Och är man kund hos något av de två så får man deras streamingstjänst gratis i 12 månader.