Inlägg

Inlägg som vicke9 har skrivit i forumet
Av vicke9

(Nästan) Exakt sådana där notiser får jag när jag gör köp i utländsk valuta. De kommer dock ifrån Handelsbanken-appen och aldrig som SMS. De nämner mig veterligen aldrig något nummer som man kan ringa.

Av vicke9
Nytt bud: 1 200 kr Hur är batteriet?
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av vicke9

Kanonbra guide, jag kör det här på varje dator jag spelar på som har NVIDIA-grafik. Tack Sveklockarn!

Av vicke9

Cool

Av vicke9
Skrivet av Scarabeo:

Om man ändå ska köpa 5600X och en kylare hade jag lagt till endast 260 kr för 5700X. 5600 är ett bra val annars för runt 1 600 kr då den dessutom inkluderar en kylare.

Jag har en 5600X i min dator och jag fick med en kylare. Den var inte bra bra, men helt OK om man gillar extra mycket surr från burken.

Av vicke9
Skrivet av Swedishchef_90:

I England var peak ränta beräknad till 2% under 10 en års period innan kriget.
Nu har dem väl 5%

Skulle kriget sluta och inflationen sjunker så faller räntan fort.
Dock lär vi nog ha 3%+ ett tag då vår krona är så svag... Inflationshöjande

Det finns ingen mekanisk koppling mellan de sakerna du nämnde och bankernas ränta. Så varför skulle räntan sjunka ifall något helt orelaterat till bankerna sker?

Av vicke9

Ni vet att när man tecknar ett bolån så tar banken ditt skuldebrev, handlingen som säger att du är skyldig dem pengar och bokför det som en tillgång i banken. Sedan skapar de lånebeloppet, som inte är mer än digital konfetti, på ditt bankkonto. Till råga på allt så ligger räntesatsen utanför det nominella lånebeloppet (beloppet som skapades vid lånetillfället), vilket innebär att detta ekonomiska system ovillkorligen måste få fler och fler att skuldsätta sig för att hållas vid liv.

Det är ett pyramidspel som alltså inte är hållbart i längden och vi som befolkning tillåter dessutom bankerna att ta betalt för att bedra oss.

Med tanke på detta låter ni begränsat intelligenta när ni pratar om inflation (inflödet av betalningsmedel på en viss marknad) och på något sätt kopplar ihop det med att en ICA-handlare höjer sina priser.

Av vicke9
Skrivet av snajk:

Vad som är en reell risk nu och framöver är väl att kreditbankerna, som har tjänat väldigt mycket pengar på att låta staten stå för deras risker, inte kommer att kunna förlita sig på att staten bailar ut dem lika lättvindigt längre och då finns det en stor chans att de går under. Alltså Resursbank, Collector, Klarna i viss mån och liknande. Men risken för detta för våra vanliga storbanker är väl inte särskilt stor vad jag förstår.

Det låter som att du är under intrycket av att de vanliga storbanker inte skapar pengar ur tomma luften utan faktiskt har de pengar de lånar ut.

Kika på detta klipp: https://youtu.be/A5yBh1S3urc

Av vicke9
Skrivet av snajk:

Tja, är vi vid ett haveri nu tycker du? Det finns mycket konstigt när man läser på om hur ekonomin faktiskt fungerar men snarare är väl större delen av våra pengar bara påhittade av bankerna själva än att räntan nu är given på något sätt.

Precis, skuldmättnadspunkten är nådd och räntehöjningarna snabbar bara på förfallet. Det du nämner är ytterligare en del av blåsningen, ja - att vi som befolkning tillåtit bankerna att skapa digital konfetti ur tomma luften som vi sedan kallar pengar. Fractional reserve banking kallas det för er som är intresserade.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Fractional-reserve_banking

Av vicke9

Det allmänna betalningsmedlet som vi alla är beroende av består av enskilt kontrollerad räntebelastad skuld och när pengar skapas av bankerna ligger räntesatsen utanför det nominella lånebeloppet, vilket skapar ett latent underskott i ekonomin som leder till ett haveri till slut (där är vi nu). Nu när de höjer räntan snabbas haveriet bara på. Ändå vill ingen ta till sig detta faktum, att vi gått på en blåsning mer eller mindre hela livet.

Av vicke9
Skrivet av Bagarbosse:

Pratar du om Presidenten som medlat fred mellan flera länder i Mellanöstern , åkt till Nordkorea för försöka göra detsamma och aldrig startade ett krig nu?

Presidenter och deras krig i modern tid

Jo, men hallå. TV:n SÄGER JU ORANGE MAN BAD!!!

Av vicke9

Z270(alt. Z170)-moderkort

Söker fungerande Z270 alternativt Z170 (om senaste bios) moderkort åt en 7700K jag har liggandes.

Läs hela annonsen här

Av vicke9
Skrivet av WitchDoctor91:

eller så köper du en beggad data delar här på marknaden räcker med socket 1155 i5 2500k 16gig ram, 760 gtx eller 960gtx,
spela 1920 X 1080p

då flyter det på hur bra som helst inga problem!

mvh wd91

Yo, det där stämmer tyvärr inte alls. Jag bytte från en lite överklockad (4,5GHz, iirc) i5-2500K i början av 2017, då spelade jag bara seriös CS:GO - då på 120Hz/144Hz. Det var en dålig spelupplevelse redan då, kan bara tänka mig hur en sådan dator skulle fungera nu.

Av vicke9

Max är ju vad du ställer fps_max till. Skulle gissa på att du ska sikta på nånting i klass med 5600X för att inte bli besviken.

Av vicke9

1060
1200+frakt

Av vicke9

Sen 2020 update i Baka grafikkortstråden:

Fick i uppgift att bygga en dator till brorsdotter med begränsad budget och hade ett trasigt 780 liggandes. Vägrade ge bild efter drivrutinsinstallation precis som inlägget ovan.

Tog bort hela plasthöljet och lade grafikkortet på aluminiumfolie mitt i ugnen @ 200 grader cirka 12 minuter. När det svalnat fungerar det klockrent igen!

Av vicke9

1060 700kr +frakt

Av vicke9

Det kan väl definitivt ha med inställning att göra om det handlar om någon timing. Men är det inte större sannolikhet att det är fel på en av de nya stickorna som han satt i datorn än att minnena är 'inkompatibla' med varandra?

Av vicke9
Skrivet av AlpAne:

Bjuder 150:- kr plus frakt för Razer Blackwidow Ultimate Stealth 2014

Du leder hittills.

Skrivet av WadE:

Bjuder 350 inkl frakt för minnena.

Hör av mig om Ringan_87 inte köper dessa!

Skrivet av Ringan_87:

Hej! Kan hämta minnena för 400kr

PM.

Skrivet av ramymatti:

Finns blackwidow kvar

Jajemän!

Av vicke9
Skrivet av nDre:

Hej. Bjudar 100kr +frakt på Razer tangentbord
Mvh

Noterat!