Inlägg

Inlägg som gabbe the 222 har skrivit i forumet
Av gabbe the 222

Jag har Google Chrome som webbläsare och Windows 7 Home Premium som OS.

Ska göra en systemåterställning och se om det hjälper, tack för svaret!

Av gabbe the 222

Den fungerade inte, jag har dock testat genomsökning med Windows Defender och "avast!" antivirus. Det ger inga utslag på något sätt. När jag loggar ut via aktivitetshanteraren och sedan in igen funkar datorn perfekt, även om jag inte startar om explorer.exe märkte jag nu.

Det är bara när jag startar upp datorn och loggar in "första gången" som detta händer, inte om jag loggar ut och in som sagt.

Någon annan som har tips på vad det kan vara?

Av gabbe the 222

Okej, tack för svaret! Ska testa det.

Av gabbe the 222

Ingen som vet vad felet kan vara?

Av gabbe the 222

"Explorer.exe" krånglar vid uppstart av dator!

Hej! När jag startar upp min dator beter den sig jättekonstigt. Jag kan inte klicka på startraden nere på skärmen och det visas heller ingenting när jag drar över den. När jag sedan går ut på internet kan jag inte klicka på inställningarna i webbläsaren och webbläsaren stänger ner sig så fort jag klickar på en flik (alltså inte på x, bara på en flik var som helst)

Det märkliga är att när jag sedan går in i aktivitetshanteraren via CTRL-ALT-DELETE och stänger ner processen och loggar ut min användare därifrån och sedan loggar in igen så fungerar allt klockrent. Hur kan det vara så då jag kan starta om datorn och samma sak händer?

Jag börjar misstänka att jag fått något virus eller något. Är det någon som vet vad felet är?

Tacksam för svar /// gabbe the 222

Av gabbe the 222

Okej. Tack för svaret! Jag löste det delvis nu. Det går inte att köra Eyefinity. MEN det går dock att köra så att skärmarna samspelar via "utökat skrivbord" i Windows egna skärminställning. Vad är fördelen med Eyefinity jämfört med det? Förutom att även den tredje skärmen kan dra nytta av mitt externa graffe. Jag kan köpa en aktiv Minidisplayport adapter för runt 150-200 kr och då få Eyefinity. Är det värt det om det redan nu fungerar hyfsat med det integrerade?

Av gabbe the 222

Tre Skärmar med integrerad och externt grafikkort?

Hej! Jag har tre skärmar som jag tänkte köra tillsammans. När jag skulle koppla in den tredje skärmen märkte jag dock att jag bara kan visa bild på två samtidigt. Jag har sökt lite och jag tror det beror på att min adapter från mini-displayport till DVI som går från datorn till skärmen är en passiv och inte en aktiv som det behövs. Det innebär att grafikkortet skickar ut en DVI signal till och inte klarar av mer än två stycken.

Min första tanke var att köpa en ny adapter som är aktiv. Sedan kom jag docka att tänka på det integrerade grafikkortet i processorn som borde vara ett Intel HD 4000. Jag kom att tänka på att det borde funka till att driva den sista skärmen då jag inte nödvändigtvis behöver spela eller så på den. Mitt moderkort har en HDMI och en VGA utgång för bild, HDMI utgången är aktuell för min del. Jag har kopplat in den sista skärmen där.

Det jag undrar är hur jag gör och om det ens är möjligt att få de tre skärmarna att samköra om en är inkopplad i den integrerade grafikkretsen. Typ inställningar och sådant. Nu är min tredje skärm som är inkopplad i moderkortet svart och jag förstår in hur jag ska göra.

Tacksam för svar /// gabbe the 222

Av gabbe the 222

Dator startar inte när SSD är inkopplad på ett speciellt sätt

Hej, jag bytte nyligen plats på min SSD hårddisk för att få bättre luftflöde. Nu har jag bägge hårddiskarna på samma strömkabel. När jag sätter strömkontakren längst ut i min SSD startar inte datorn alls för att sedan starta när jag drar ur den. Jag har använt samma komponenter i ett halvår fast inkopplade lite annorlunda och det har fungerat.

Så vad beror detta på?

Tacksam för svar / gabbe the 222

Av gabbe the 222

Förlåt för svag trådstart. Jag har i alla fall lokaliserat mitt problem nu. Ljudet från mina hörlurar skickas endast ut i Skype när mitt headset är inkopplad i frontpanelen, i bakpanelen händer inte detta.

Av gabbe the 222

Kan meddela att samma sak inte inträffar när jag kopplar in mitt headset på baksidan.

Mitt headset är: Attitude One Tunguska 2.1

Är det störningar det är frågan om?

Av gabbe the 222

Hörlursljud kommer ut i Skype

Hej, när jag är i ett samtal i Skype kommer ljudet jag hör i mina hörlurar ut i samtalet. Jag är helt säker på att det inte läcker ut till mikrofonen då jag har stängt av mikrofonen manuellt och försökt att prata, ingenting från mig hörs då utan endast ljudet från mjukvaran i datorn. Det är riktigt irriterande då allt jag hör hör också de i samtalet.

Så vad kan felet vara? Inställningar eller?

Tacksam för svar /// gabbe the 222

Av gabbe the 222

Okej, då blev jag klokare vad gäller den saker. Tack så mycket för svaret!

Av gabbe the 222

Om jag inte helt fått det här fel så är väl Ohm i detta fallet måttet på impedansen i ett headset? Ju mer impedans (Ohm) ju svårare blir det för ljudkortet (hörlursförstärkaren) att få ut ljudet och då blir det lägre?

Av gabbe the 222

Japp, 32 Ohm. Okej, får fundera på det! Tack för svaret!

Av gabbe the 222

Lågt högsta ljud

Hej, när jag lyssnar på musik eller bara spelar kan jag inte ha på hög volym. Jag kan ta på nästan så hög volym jag vill, men långt ifrån att det gör ont i öronen. Inte för att jag vill det, men jag vill att möjligheten till i princip hur hög volym jag vill ska finnas. Jag har testat med två olika headsets och fortfarande relativt låg volym. Jag har ALLA inställningar på max både på headsetet och datorn. Jag har testat med olika drivrutiner till ljudkortet. Både den som följde med moderkortet och från internet. Fortfarande samma.

Mitt inbyggda ljudkort är: Realtek ALC887 7.1

Mitt moderkort är: MSI Z77A-G41 ATX

Mina övriga komponenter (inkl moderkortet) ser ni i min signatur.

Tacksam för svar /// gabbe the 222

Av gabbe the 222

Jag testade att inaktivera "Legacy USB" i BIOS och nu är hela B4 grejen borta. Tack för hjälpen! Vad är Legacy USB och vad gör det?

Av gabbe the 222

Okej, tack för alla svar. Jag ska prova det ni har skrivit!

Av gabbe the 222

MSI moderkort långsam start, B4

Hej, när jag startar upp min dator som har ett MSI Z77A-G41 ATX moderkort går det långsammare än innan. Problemet är att det stannar på "B4" i ca 10 sekunder, det står alltså "B4" nere i hörnet. När datorn precis var ny gick det på ca 1 sekund att komma förbi det.

Vad står B4 för? Finns det något sätt att komma snabbare förbi det som innan?

Tacksam för svar / gabbe the 222

Av gabbe the 222

Okej, tack för svaret Vart hittar man serienumret? Står det på kvittot eller någonstans på chassit?

Av gabbe the 222

Okej. Det var väldigt bra support utav Inet. Jag får ta och kontakta dem då och framlägga problemet.

Skickades från m.sweclockers.com