Inlägg

Inlägg som Sgart har skrivit i forumet
Av Sgart
Skrivet av Nyhet:

Kontorsstolen Markus från IKEA har visat sig kunna alstra så mycket statisk elektricitet att det leder till urladdningar som kan påverka datorutrustning.

Läs hela artikeln här

Hade jag som problem

https://www.sweclockers.com/forum/trad/1541757-skarm-blinkar-...

Av Sgart

Ännu en remake. Av Max Payne denna gång. https://twitter.com/remedygames/status/1511808969165185035?t=...

Av Sgart

Angående spelen. Första spelen tyckte jag jättemkt om. Det var ju en stor nytändning eftersom man inte spelat TR på väldigt länge. Tillslut känns det ganska repetativt dock. Miljöerna och vapnena osv är för statiska. Behövs mer variation. Varför inte stadsmiljö t.ex? Det hade vi i de första spelena vill jag minnas.

Av Sgart
Skrivet av Fenrisulvfan:

Jag börjar bli orolig för Lara Croft varje iteration så krymper brösten och käken växer, lite som om hon genomgår hormonbehandling.
Kul med fler spel dock.

Tycker att nya Lara är en av de bäst gjorda kvinnliga huvudkaraktärerna på lång tid. Hon ser trolig och normal ut.

Av Sgart
Skrivet av spjakarn:

@Sgart så fort du kommer upp i lvl50 och item level över 500-600 så är abyss dungeons och guardian raids rätt så svåra. Sen för o börja raida om en månad så måste du upp i typ item level 1370.

Min åsikt är att spelet är lite som att man blandat ett roulette-beroende med ”completionist”-anda. Allt smått och gott du kan göra i spelet har påverkan på endgame - vilket gör att det blir väldigt överväldigande. Hittills tycker jag att det fortfarande är roligt, men kan nog bli trött på det i längden.

Edit: plus att ressa direkt på plats kräver en begränsad resurs du sen kommer behöva betala riktiga pengar för att få mer av

Edit 2: vad gäller open-world så är du nog på första kontinenten. Om du zoomar ut i kartan (M) så kan du se ”hela” Arkesia. Det blir mer öppen känsla sen, men du kommer aldrig bort från de instanserade zonerna.

Är 50 nu. Har inte raidat annat än typ världsbossar som ju verkar vara rätt tuffa (oneshottar med vilken attack som helst typ).
En sak som slår mig är hur sjukt "mycket" det finns att ta hänsyn till i spelet. Det är rätt jävla svårt att ens försöka förstå eller hålla reda på allt. Än så länge är spelet rätt underhållande. Har iofs spelat det som ett singelplayerspel än så länge. Det enda man märker av att det är ett MMO är egentligen när man kör instanser och där pratar ingen med någon xD /Area är typ konstant friend requests för ach eller lfm för boss. Verkar vara ganska osocialt i övrigt. I wow minns jag folk stod och pratade i städer om vad som helst typ.

Jag är imponerad av spelet på det viset att det verkar vara GIGANTISKT stort vad gäller mekaniker och mångsidighet osv. Allt ifrån att du kan/måste åka båt mellan areor osv till alla uppbyggnader av kort osv. Även Stronghold (det tycker jag för övrigt mest är irriterande än så länge iofs) men man saknar lite "openworldkänslan" som ett wow gav där man kunde springa, rida, flyga exakt var som helst. Sen måste jag säga att jag på något sätt föredrar att ha focus på target med cast timer snarare än skillshots som det är i LA. När det är många som slåss är hela skärmen full med partikeleffekter och man ser typ inte muspekaren ens (vet att man kan ställa in detta).

Det är rätt fantastiskt iallaf att ett så här stort spel finns gratis att spela. Det måste lagts otroligt mkt tid på att göra spelet. Jag är ju 50 nu och max är väl 60 som jag förstått det och vad det ser ut på kartor har jag ju inte ens besökt en speciellt stor del av världen ens.

Av Sgart

Har levlat 22 på några kvällar. Är hyfsat underhållen men bortser man från de uppenbara rena strulen med felkoder och köer osv så tycker jag största problemen hittills varit att det är för enkelt. Man får mount typ omgående, kan portala sig enkelt osv. Dör man kan man res-a typ direkt på plats. Finns liksom inga bestraffningar för att göra dåliga beslut. Man kan rida rakt genom mobläger utan att bli avslagen från hästen och därmed dö. (allt det ovanstående var ju verkligheten när jag spelade wow för många år sen)
Lägg därtill att man kan soloköra instanser i hardmode. Igår dog jag för första gången när jag gjorde en idiotpull i en instans solo. De var 3e kvällen tror jag. Sen saknar jag roller som Healers osv. De laginstanser jag kört har mer känts som 4 dps som står och hamrar på kluster av mobs. Liknar mer Diablo än ett mmorpg. Sen tycker jag zonerna hittills känns väldigt små och inte open world men det kanske ändrar sig framåt.

Men ovanstående är väl lite av nackdelarna hittills. Annars är det ju hyfsat snyggt och snabbt och skapligt underhållande om dock lite repeterande.

Av Sgart

Just nu:
Spotify Family
Netflix
HBO
Disney+
Youtube Premium
Amazon Prime
Halebop (Mobil)
Bahnhof Bredband
Wexnet Bredbandsnät
Google Drive

Det är vad jag själv använder iallaf. Sambon har fler saker som Readly och liknande.

Av Sgart

Helt otroligt drygt problem detta. Körde igång testperiod häromdagen. Hann kolla en kväll. Nån dag senare är plötsligt abbet pauset pga nekad betalning och det går verkligen inte att lösa. I hjälpavsnittet går det heller ej komma till kontakt utan mitt problem ges bara en lösning som inte fungerar.
Kan vad jag kan se inte ta bort kontot heller.

Av Sgart

Senaste spelet var It Takes Two som jag spelade med min lillebror. Det var ärligt talat det roligaste av spelupplevelser jag haft på väldigt länge. Just nu har jag typ torka. Behöver hitta något nytt bra spel. RDR2 har jag mer eller mindre hoppat av för det känns helt enkelt inte roligt att spela.

Av Sgart
Skrivet av medbor:

För att 5600X är mycket billigare och 5900X bara kostar 1000kr över 5800X, då blir 5800X nästan meningslös

Möjligt. Å andra sidan är 1000kr nästan en 3edel av kostnaden för en 5600x.

Nu har jag en 5900x men det är faktiskt bara för att den levererades snabbare än 5800x

Nöjd dock.

Av Sgart

Tänkte bara återkoppla om detta.
Jag bytte häromveckan ut PSUt mot ett nytt RM750 och efter dess har jag faktiskt inte haft detta en enda gång så det måste på något sätt varit PSUrelaterat.
Skumt för det hade jag inte trott men visst, det tillfälliga PSUt hade legat ett tag i garaget osv så det kanske inte var helt friskt.

Av Sgart
Skrivet av Thorvald:

Varför MOBA? Så trött på skiten. Det vi vill ha är renodlade RTS!

Lol och Dota2 är ju rätt (väldigt) stora spel och även mkt stor del av e-sporten så det är kanske inte jättekonstigt egentligen att man vill flirta med de som intresserar sig för det. RTS är inte särskilt stort längre. Bortsett från SC2 är det väl knappt någon som spelar RTS. Särskilt inte som e-sport.

Så kan man locka spelare från dessa spel så kan det säkert vara värt en del.

Med det sagt tycker jag personligen det påminner mest om spel som WC3 så jag vet inte om det direkt är särskilt innovativt i den bemärkelsen.

Jag tror att det är minst lika viktigt om inte viktigare att få med sig streamers, influensers, nuvarande eller ex-proffs osv av redan etablerade titlar snarare än att spelet i sig ska vara överdjävligt för att man ska få ett nytt populärt spel inom denna genren.
Tror inte det blir enkelt.

Av Sgart
Skrivet av fragande:

Nvidia-drivrutinerna är notoriska för att orsaka höga DPC-siffror, men oftast orsakar det inga märkbara problem såsom du har. Varningarna i LatencyMon är lite missvisande. Tror inte det där är exceptionellt högra siffror (4369 µs är ju bara strax över 4 ms), hade du något muslagg under mätperioden? Kör till du får det annars och kolla rapporten i LatencyMon efter.

Nej men jag satt ej vid datorn under tiden jag körde den.
Jag har testat att stänga av AMD Cool&Quiet i BIOS nu för att se om det gör någon skillnad.

Av Sgart
Skrivet av fragande:

Har du kollat DPC / ISR med t.ex. LatencyMon? Kan annars ev. ge någon ledtråd. Började problemen när du bytte PSU eller fanns de där innan också? Har dock också som dig svårt att tro att det skulle bero på det.

Tack för svar. I början visade den noll problem men efter att ha kört ett tag ser det ut så här.

https://i.imgur.com/WIG94rK.png

Av Sgart

Plötsliga gigantiska fpsdrops i windows (ej inne i spel)

Har sen ett par veckor tillbaks haft ett rätt drygt bekymmer.
Ibland får jag otroligt kraftiga fpsdrops som varar antingen ett tag, eller tills jag startar något resurskrävande som belastar processorn mer.

Det blir så lågt att muspekaren hackar fram och textinmatning i ett dokument fördröjs tills det syns osv.

Se denna film som exempel och kolla på muspekaren så ser ni vad jag menar.

https://imgur.com/2iWJj6n

Vid denna inspelning visade fraps mellan 2-5 fps (inspelat på 165fps) Titta också på Ryzenmaster så ser man att kärnorna knappt arbetar.
Jag upplever det som att datorn kräver resurser som inte processorn ger när den har låg belastning, vilket gör att det blir otillräckligt.

Jag har senaste B550 chipsetdrivers och BIOS. MBAM hittar inget vid körning.
Från början hade detta system ett 750w PSU från Corsair men jag lyckades tyvärr förstöra den och har därför temporärt bytt ut den mot ett 650w som enligt pappret är för litet för systemet men som jag personligen har svårt att tro inte räcker till, iallaf inte för att titta på windows skrivbord. Jag har aldrig fått BSOD i tunga titlar med samma PSU.

System:
Gigabte B550 Auros Elite,
Ryzen 5900x
PNY RTX 3080
G-Skill Trident Z Neo 3600MHz cl16 16gb
970 EVO 1tb M.2
650w PSU

Energiinställningar Balanserat (Rekommenderas för Ryzen, har även testat Optimal prestanda, gör ingen skillnad)

Vad finns det egentligen jag kan felsöka och har någon en idé om vad felet kan bero på?

Av Sgart

5900x silverexemplar.

https://i.imgur.com/kGLrRhp.png

Av Sgart
Skrivet av Emma242:

Haha ja det var rätt skumt. Det jag mest reagerade på var iofs att han avled av spikarna.

Av Sgart

Häftigt. Jag minns när jag köpte mitt första R2 Titanium. På den tiden var Fractal rätt nytt vill jag minnas. Sålde vidare den först i år så den lever fortfarande i någon annans hem. Den ersattes av ett nytt Define C

Av Sgart

Skoj. Skulle inte bli superförvånad om det säljer som fan.
Lite besviken på en del saker, typ stolarna t.ex men å andra sidan är de säkert inte mkt sämre än andra billiga gamingstolar.
Det höj och sänkbara bordet såg intressant ut men det priset som nämns i artikeln känns högt då det trots allt ändå är en "ikeamöbel".

Undrar hur många bungies osv som kommer "råka följa med" när familjer åker till Ikea med barnen.

Av Sgart

Rätt bra Cover.