Inlägg

Inlägg som Obsidian har skrivit i forumet
Av Obsidian
Skrivet av b1ghen:

Annars har Telia ofta (även nu fram till 31 augusti, kolla hemsidan) erbjudande för nya kunder med nedsatt pris om man binder sig i 12 månader.
Ringer du in som befintlig kund så säger de att erbjudandet endast gäller nya kunder, då säger du att då vill jag säga upp mitt abonnemang istället så blir du kopplad till "uppsägningsavdelningen" som sen magiskt kan erbjuda dig samma eller liknande erbjudande om du blir kvar som kund.
Har själv gjort detta varje år de senaste 6-7 åren med Telia utan problem.

Har precis gjort samma sak (första gången). Fick dock processa med dem tre gånger för att få det fixat.

Samtal 1: Ring på måndag så kommer bredbandsavdelningen fixa det.
Samtal 2: Nej, vi kan inte sänka priset.
Samtal 3: Ajdå, såklart vi kan fixa 12 mån billigare (samma case, 200:- billigare/mån för 100/100).

Får se om jag orkar joxa med Telia överhuvudtaget mer...herregud säger jag bara.

Av Obsidian

Har kört en del både på Opti och Lysa men har nyligen valt att gå över till Savr och själv administrera mer aktivt. Detta då jag är långt ifrån nöjd med avkastningen. Kör också en del på Avanza i aktier men där till tjänstepension osv. Jag var förut mycket inne på: flera potter med olika strategi, låga avgifter, index-lika osv men har nu valt att gå ifrån detta tankesätt. Min nuvarande strategi är enkel: aktivt välja in en drös vassa fonder, bestämma fördelningsprocent för respektive, löpande göra insättningar och låta det rulla. Jag bryr mig idag ungefär hälften så mycket som innan kring förvaltningskostnader, sålänge det inte är "way-off" och sålänge fonden presterar bra över flera/längre tidshoristoner. Om man är noga med sitt urval och då och då tittar på "dåliga kurvor" och tittar lite på bakomliggande branscher och innehav + re-balanserar imellanåt, tror jag det kan vara en bra setup för gemeneman. I korta drag: kör en mix av: investmentbolag, små bolag, ny teknik, energiomställningsbolag, asien tillväxt, silver och guld, e-sport

Av Obsidian

Har haft en hel del hifi pryttlar genom åren, två-kanals och ett gäng hemmabiosystem, men till datorn blev det just ett Z-906. Har innan det ägt Z-5500 m.fl. Tycker det är lite 50/50 mellan dessa system. Eftersom Z-906 finns att köpa nytt, skulle jag nog satsat på det trots allt.

Z-906 (satelliter) = rätt tunna, inget att hänga i julgranen, Z-906 (subben) = hyfsad, går att förbättra markant för en liten peng och lite jobb. Förstärkardelen = helt ok/tillräcklig för normalanvändning till datorn/tv. Spelar ok och tillräckligt högt.

Själv har jag pluggat in ett gäng HK satelliter istället och det blev en stor skillnad. Ett alternativ skulle vara att köpa vettiga, andra, begagnade satelliter. Har mina över från ett annat 5.1 system för tillfället. Ljudmässigt är allt tweak'at i Equalizer APO (ett måste oavsett vilka högtalare man använder, stor skillnad). Kör analogt inkopplat för att få ut alles, volym på systemet ställt till 50% permanent, reglerar resterande på datorn (över 50% = tillförs "skräp", för datorn max ca 70% = samma där, om man använder normala, vanliga inbyggda ljudkretsar på moderkortet istället för ett separat värsting kort).

Subben kör jag idag "as-is" men för en liten peng och lite arbete, snickra ihop en transmission line låda. Blir en rejäl uppgradering ! Det är den taffliga orginalkonstruktionen som begränsar: för tunn i materialet, för liten volym + ej optimerad för elementet som gör skillnaden. Vissa skiftar ut elementet också men det är overkill för detta system skulle jag säga. Merkostnaden och arbetet flyttar då helheten närmare ett mer dedikerat, "riktigt" system. Har själv inte haft tid att fixa detta men kommer göra det framöver. Har en färdig ritning från en youtub'er, bara och hojta om du vill ha.

Summa-summarum: går att få att till ett helt ok 5.1 system för en (ändå) billig peng om man är villig att byta ut lite och fixa. Om du ska köra Z-906 o-tweakat och med alla högtalare"as-is" är jag mer tveksam, även om priset är lågt.

Av Obsidian

Butik: onlineid
Beskrivning: 50% rabatt på en uppsättning bilder
Länk: https://onlineid.se
Kod: 2019-MFJD
Giltig tom: 2020-12-31

Av Obsidian

Vi har också två "tåtar" där en är en kabel som läggs tillsammans med fiber för att man ska kunna söka/hitta den i marken. Den avknippsade borde om detta stämmer vara en vanlig kabel med ledare/tråd i sig. Är det det ? Inne i dosan på väggen ser det ut som att du har en färdig fiberanslutning. Känns som att det är 90% klart i så fall. Den behöver vidare in i kåken till en fiber gateway eller liknande.

Av Obsidian

Har i många år kört på denna till alla former av skärmar men även till blanka stereobänkar osv. Det kostar en slant men är effektivt, är självdunstande och drygt. När man skakat flaskan och trycker ur, kommer det ut som skum och det går således bra att spraya direkt på ytan, om man nu skulle vilja det. https://www.davids.se/produkter/visa/bild/tv-tillbehor/antenner-2/spectral-spray-skarmrengorare

Av Obsidian

Inte helt lätt att säga rakt av. Testa lite av varje. Ta ur batteriet en stund, i med det igen, gå in i BIOS och kolla så att alla ACPI power features står som default/ok. En väsentligt längre och bökigare grej är att gör en ren ominstallation och se om den fungerar. Som tips: skippa sleep modes över nätterna, både vanliga och hibernation.

Av Obsidian

42 bast här. Har fibblat med överklockning i olika former sedan tonåren. Nu mera skippar jag att klocka CPU men fibblar alltid med GPU's för att få ut nära max. Kör idag RTX 2080 Ti med utbytt bios och har lite olika trimningskurvor.

Av Obsidian

Primärlagrar direkt på SSDn i stationära burken. Backupar till två externa 2,5" usb3 diskar, varav en läggs i bankfack.

Av Obsidian

Ja, det kommer att fungera fint med tfn, programvara och nät. De enda är eventuell garantihantering som kan bli meckig. Det beror på hur exempelvis Samsung Sverige ser på det. Kanske någon annan kan ge input till dig kring det.

Av Obsidian

Svårt att säga om och hur mycket ännu då jag precis börjat testa dessa. Det jag kan säga är att de ger mig en push och mer ork, för övrigt gott smakmässigt att varva kaffedrickandet med.

Av Obsidian

Recension: X-Gamer Tubz (The Focus & Energy Formula)

~ Bakgrund ~

Då jag som flitig kaffe och espressodrickare ville prova något nytt för att få lite extra push i vardagen har jag nu efter lite efterforskningar börjat testa av X-Gamer's Tubz sortiment. Har tidigare testat en hel del olika energidrycker osv men tycker detta är ett klart smidigare, billigare och mindre onyttigt alternativ.

~ Syfte ~

Få lite extra energi och fokus i vardagen, på arbetet, vid krävande arbetsuppgifter hemma osv.
Att sprida kort, rakt på info till er som är intresserade.

Obs! jag är inte affilierad med X-Gamer/Irootfor AB på något sätt utan vill bara förmedla info om dessa. Det finns flera andra
konkurrerande alternativ som sägs ha bra formula, t.ex Gfuel, Rogue Energy m.fl, men har själv inte testat någon av dessa.

~ Sammanfattning av innehåll i Tubz (v4.0) ~

* Multi-vitaminer
* Energi boost: fokus, reaktionstid, uthållighet
* Hydratisering
* Ingen efterkraschning
* Inget tillsatt socker (31 kalorier/portion)
* 200 mg koffein per portion (max rek per dag: 600 mg/gravida: 200 mg)

~ Pris för Tubz (v4.0) ~

* 1 st Tubz (60 portioner) kostar mellan 299-349:-/st + ev. frakt på de flesta ställen så ~ 5:-/port

~ Testade smaker t.o.m 2019-09-28 ~

Hydrastorm
Smak: Igloo glass/Colanappar
Upplevelse: Härlig doft. Intensiv start med smak/bett av Igloo och Colanappar. God eftersmak som ligger kvar i hela munnen. Söt smakprofil.
Mitt betyg: 7 (10)

Hyperbeast
Smak: Fruktblandning av gröna äpplen, blåbär, hallon, jordgubbar
Upplevelse: Härlig doft. Smakexplosion av frukt. Mycket god fruktig eftersmak som ligger kvar i hela munnen. Söt smakprofil.
Mitt betyg: 8,5 (10)

Post Melon
Smak: Vattenmelon
Upplevelse: Härlig doft. Känns mycket "melon:ig". Har en god eftersmak. Något söt smakprofil.
Mitt betyg: 7,5 (10)

Powacrush
Smak: Ananas
Upplevelse: Härlig doft. Intensiv smak som ligger kvar i munnen. Söt smakprofil.
Mitt betyg: 7 (10)

Bluenitro
Smak: Hallon
Upplevelse: Härlig doft. Intensiv smak som ligger kvar i munnen. Något söt smakprofil.
Mitt betyg: 8 (10)

~ Tips ~

Då alla de smaker jag testat är kraftulla, rekommenderar jag att blanda med 500 ml riktigt kallt vatten (instruktionen säger 350-500 ml). Blir bra tryck smakmässigt, inte överväldigande, dvs blir mer balanserat att dricka av under en längre tid om man vill ta lite löpande.

Om man vill få tag i senaste version av deras shaker att blanda i (v5.0) finns den endast att köpa direkt från X-gamer, heter X-Mixr 5.0. V4.0 finns att köpa i de flesta svenska butiker som säljer X-Gamer idag. Pulvret är väldigt fint och löser sig lätt så rent praktiskt fungerar det med vilken shaker som helst från hälsokostbutiker eller liknande.

Av Obsidian

Standard hemmabryggare (Moccamaster): bästa vanliga kaffebryggaren som jag testat än så länge

Extra hemmamaskin för espresso (Lelit Kate): ska kunna göra bra espresso men har inte fått ordning på det alls ännu, tyvärr.

Portabelt (Wacaco Nanopresso + Barista kit): ok espresso, rätt smidig

Av Obsidian

Sitter på en Titan - Softweave sedan ett gäng månader tillbaka. Min åsikt: generellt kvalitativt intryck, bra funktioner, skön att halvligga i med nackkudden och "flyt-surfa" kvällstid. Men som så många sagt tidigare tycker även jag att den är för hård (för mig i sittdelen). Har satt en vanlig sängkudde på sittdelen (att skifta till en tunnare memory-foam kudde framöver). Får träsmak efter några timmar utan den, väger 93 kg. De alternativa stolar jag testat har varit sämre ergonomimässigt och med sämre kvalitetsintryck. Fortfarande grymt sugen på LF Gaming's stol men den rackarn kostar skjortan

Av Obsidian

@Roger W: Jag var inne på Cooler Master-svängen med och kom fram till ungefär samma sak. Tangenterna såg för platta ut för att jag skulle gilla dem och switcharna är nog "sådär". G915 är helt amazing. Det enda är väl att det tar lite tid att vänja sig vid att det finns en extra G-knappsrad till vänster, så man missar lite fortfarande. Tar väl lite tid att vänja sig. För övrigt är jag grymt nöjd. Tog 30 min så hade man "glömt" att det kostade skjortan

Av Obsidian

@Roger W: Kanske vore Cooler Master SK6xx något för dig då.

Av Obsidian

@Roger W: Corsair'et som jag ska sälja är vettigt utan G-knappar och RGBn går att stänga av.

Av Obsidian

Precis fått hem ett Tactile och ett Clicky. Efter test och funderande behåller jag Clicky.

(+) Tactile
* För gaming och/eller behov av ett diskret "tyst i rummet" tangentbord
* Hade bra känsla. Jag sökte mestadels ett "skrivtangentbord" och i jämförelsen gillande jag Clicky's distinkthet. Kommer precis från ett Corsair Gaming Strafe RGB - Cherry MX Silent som jag tycker ligger rätt nära Tactile varianten i båda känsla och ljudnivå.

(+) Clicky
* För webbande/casual use. Troligen snäppet mindre lämpat än Tactile för gaming. Om du inte har behov av "tyst i rummet"
* Distinkt, halvhögt klickande, nördigt tillfredsställande

(+) Ljus
* Bra avskärmning av ljuset. Är där det ska vara dvs koncentrerat under tangenterna och har väldigt lite side-bleed
* Bra tryck i ljuset, ställbart i totalt fem lägen inklusive av. Kör själv på läge 4
* Finns balla ljuseffekter i GHub och config möjligheterna är goda
* Färgmässigt top-notch

(+) Trådlöst
* Verkar fungera felfritt

(+) Materialmässigt
* Fantastiskt, grym kvalitetskänsla

(-) Pris
* Trots toppbetyg på alla punkter ligger priset väl högt. Tror 1500-1700:- hade varit mer rätt. Med nuvarande pris kommer troligen försäljningen ligga lågt ett bra tag framöver. Bet mig själv i läppen innan jag tryckte på köpknappen och då har jag ändå haft flera premium, dyra tangentbord tidigare.

Summering:
Om du funderar på att gå över till trådlös setup (igen), är det troligen rätt tid nu. I mitt fall har stoppklossen varit att jag inte hittat ett bra trådlöst alternativ med RGB, mekaniska switchar och med vettig batteritid. Har under en längre tid sneglat på Drevo, Anne Pro, Ducky, Corsair's K63 och nu senast K57 osv där den ena har något bra men saknar något annat osv. G915 har "allt" men kostar därefter.

Av Obsidian
Skrivet av Shimonu:

http://www.youtube.com/watch?v=ia2jGI-sABU

Då är det ju såklart obligatoriskt med lite tillhörande musik också.

Tuffa saker iaf

Haha, skön låt, rullar på Spotify nu

Av Obsidian

Vissa fläktar har visst missljud vid PWM styrning så vill du köra det kolla så de är ok först. Noctua misstänker jag är bra på den punkten. Själv köpte jag icke PWM och styr med spänningsjustering istället direkt från bios/moderkortet.