Inlägg

Inlägg som Orisons har skrivit i forumet
Av Orisons
Skrivet av Klarspråkarn:

Det låter ju rätt svårt, med tanke på att få personer går runt med en referenslista över sina kunskaper. Inte ens forskare.

Det är därför jag dubbelkollar mycket av "faktan" man matas med dagligen, många som slänger ur sig saker som om de vore sant, men en enkel google sökning visar ofta att det är helt fel eller iallafall gravt förenklat/överdrivet....sen så måste man ju göra en uppskattning av sina källor och där blir det ju snabbt subjektivt.....

Av Orisons

Behöver ju bara fixa ett system med referenser, typ som man gör när man skriver på högskolan. Så får folk bedömma om det är en trovärdig källa eller inte.
Ärligt borde ingen acceptera svar utan referenser, varken av maskin eller människa.

Av Orisons

Hoppas den kan källhänvisa, all kunskap utan källhänvisning bör tas med en stor nypa salt.... oavsett om den kommer från bottar eller människor.

Av Orisons
Skrivet av boogey:

Man får hålla lite koll bara med de små, det är små kassetter och lätta att tappa bort. Lyckligtvis dränkta i något extremt beskt ämne ifall någon får för sig att smaka på dem.

Hittade btow kassetten i bilen för några veckor sedan efter att den försvunnit under en road trip för drygt ett år sen. Var helt säker på att det var borta för alltid, men helt plötsligt låg den där under sätet. Spelen är extremt lätta att tappa speciellt för barn...

Av Orisons
Skrivet av Ryssfemma:

Hårdvaran till PS5 var outdated redan vid launch men de vad som krävs för att en som maskin ska ha det priset.

Nja den enda som verkligen sitter på outdated hårdvara är väl Nintendo. Men de säljer ju ändå så varför stressa...konsoler har inte samma cykler som PC..

Av Orisons

Varför ska de inte dela data? Är det inte bättre ju större dataset man har när man ska utveckla AI?

Av Orisons
Skrivet av Najk:

Hem-PC reformen i slutet av 1990-talet där man kunde leasa en dator förmånligt genom sitt jobb bidrog till att många fler familjer ur bredare samhällslager kunde skaffa dator.

Ett riktigt bra beslut av Sveriges politiker faktiskt då jag är övertygad om att det bidragit till nationens framgångar inom t ex datorspelsbranschen.

Ja, tror aldrig vi skaffat vår första riktiga dator utan den, om man inte ska räkna C64an då!

Av Orisons

Om vi leker med tanken att du bara köper och installerar det, hur skulle de få veta? Genomsöker de din dator regelbundet? Det kan inte vara ok.....

Av Orisons

11/13 Antar att jag åtminstone får fortsätta hänga på siten, man kanske inte ge råd till datorbyggare...

Av Orisons
Skrivet av Jonas13:

Saknar test av ljudnivå och temperatur.

Jag med, det är ju kanske det viktigaste när man väljer chassi!

Av Orisons
Skrivet av AudioBase:

Fri tillgång till allt otrevligt på nätet finns redan med dagens sökmotorer. Bara att skriva ett par valfria otrevliga sökord på Google och den kommer att länka en massa olämpliga saker, så jag ser faktiskt inte att det skulle bli någon direkt skillnad.

Njae google sorterar ju bort mycket, sen är ju inte de skummaste delarna av internet indexerade hos google, eller de kanske de är men inget som visas i sökningarna iallafall, du vet dark web och liknande....

Av Orisons
Skrivet av Scarabeo:

Den sista riktigt bra standardkontrollen (kontroll som följer med när man köper en konsol) som Nintendo gjorde var SNES-kontrollen i mitt tycke. Mina fungerar fortfarande bra 30 år senare.

Gillade Wii U Pro Controller väldigt mycket, men det var ju ingen standardkontroll.

Håller med om snes, men gillade GC kontrollen mycket också. Synd att den saknade en axel knapp bara ..

Av Orisons

Tjaaa efter att ha chattat lite med GPT är man ju nyfiken på vad den skulle kunna åstadkomma om den fick fri tillgång till nätet i realtid, kanske inte så lätt att hålla styr på dock....kommer bli mycket regler att skriva för att den inte ska börja rota i de mera otrevliga delarna av nätet rätt snabbt....

Av Orisons
Skrivet av Dem8n:

Mitt resultat: 9/10.

Hyfsad koll, men vad gjorde motherlode?😂

Gav pengar i spelet...tror jag.

Av Orisons

Född 1981 så på 00-talet hade man fortfarande koll...

Av Orisons
Skrivet av Gurrrra:

Lite skillnad på att titta på några bilder och att injecera miljontals av dom direkt i hjärnan, vilket är så gott som det AIn gör.

Semantik, än så länge är det inte olagligt att måla i samma stil som Rembrandt, eller skriva böcker i samma stil som Tolkien. Så länge AI (eller människan) inte kopierar verk utan framställer nya utifrån den erfarenhet den har fått från ett dataset så borde det inte vara några juridiska problem.
Troligtvis kommer AI att ha en stor effekt på samhället, det kanske är mänsklighetens sista stora uppfinning, eller så blir det bara en glorifierad sökmotor. Den som lever får se. (Om vi nu överlever AI 😁)

Av Orisons

Äger två st quest 2 innan det en htc Vive. Själv spelar jag nästan bara Beat saber, HL Alyx och resident Evil 4.
Barnen spelar flera timmar Recroom i veckan, själv blir det mindre. Mest för att skräckspel i vr blir så jävla läskiga....ja Alyx är ett skräckspel.... iallafall för mig....😱

Av Orisons

Lite som att man borde stämma alla konstnärer som någonsin sett en tavla eller bild innan eller under den tid de lär sig måla.....det är väl bara ett plagiat om den kopierar någonting som redan finns, och utger det för att vara ett "original"

Av Orisons

Största problemet för mig (förutom priset) är ju att det blir så konstigt format då den är uppvikt....

Av Orisons

Tvivlar starkt på att den är så mycket bättre än Quest 2, att det motiverar pris-skillnaden.
Om man nu inte bara måste ha ar delen då...