Inlägg

Inlägg som Liff har skrivit i forumet
Av Liff

Jag har ett medelstort Cosmos II och medelstor radiator (MO-RA3 420). Datorn når inte riktigt 50 kg.
Var går gränsen för stort chassi?

Av Liff
Skrivet av ronnylov:

Nordkorea menar du?

OK, säg alla 18-65 år. Men så kan man också sänka totala skattetrycket rejält. Säg att alla fick betala 50 000 per år i skatt. Med ökade löner när företagen slipper skatter så skulle det nog inte kännas särskilt tungt. De som vill kan få betala andras skatter. Så om du tycker det känns rätt att betala åt någon annan för att du tjänar mera kan du få göra det om du så önskar men då ska man själv få bestämna vems skatt man betalar in.

Tanken är att ingen ska leva på någon annans bekostnad utan medgivande från den som betalar. Ingen ska tvingas betala mer skatt än man själv får tillbaka i värde från samhället. Ej heller kunna kräva att betala mindre än vad man själv kostar. Först då blir det ett rättvist skattesystem enligt min åsikt.

Mitt svar var sarkastiskt baserat på en galen idé. I Nordkorea tvingas man inte betala mer skatt än man får tillbaka i värde från samhället då de saknar inkomstskatt, men inte så många har insikt i de positiva aspekterna av detta rättvisa skattesystem.

Och varför skulle ett företag öka lönerna, vilket företag betalar mer än de behöver? Jag skulle sänka lönerna kraftigt som företagare. De får ju ändå mer pengar i fickan. Dock skulle jag nog erbjuda vård eller skola som bonus till lönen, kanske väktartjänst om man tar bort polisen.

Som ett tankeexperiment med noll inkomstskatt så skulle man ju kunna sätta momsen på allt utom överlevnadsartiklar till 500% och få in skatteintäkterna den vägen. Det skulle vara "rättvist" och man kan välja om man vill betala skatt. Men jag tror man måste stänga gränserna som i Nordkorea för att inte pengarna ska fly landet.

Av Liff
Skrivet av ronnylov:

Bra början. Nästa steg är att inte heller skatteverket ska ha rätt att veta vad jag tjänar. Låt alla betala samma belopp i skatt oavsett inkomst tänker jag.

Alla, eller alla som är i arbetsför ålder? Man kan ju lägga ansvaret på föräldrarna att betala skatt för sina barn och därmed snabbt få ut dem i arbete. 232000 kr per person, så om man har två barn och inte är ensamstående så får man skatta 928000 kr/år. Men det går lite emot Sveriges mål att öka barnafödandet.

Om man istället sätter 18-65 år som gräns så skulle man få sin första skattenota på 407000 kr det år man fyller 18 år. Man kan lägga skatten på 600000 kr/år i början för att täcka upp de som inte kan betala och senare i framtiden kommer skatten vara rätt låg när de som har stora skulder betalar tillbaks ränta.

Man kan ju också lägga fast skatt på alla företag istället och inte ha skatt alls för privatpersoner, så runt 450000 kr per anställd oavsett lön. Ingen skulle ju klaga på höga skatter om man inte personligen ser nån skatt betalas. Men jag tror inte att nån skulle ha nån anställd på pappret då förstås (då skatteverket inte har insikt), om man inte inför dryga böter för svartarbete.

Av Liff
Skrivet av medbor:

Kina utvecklar (tyvärr) mer ny teknik, nya patent, ny grundforskning och avancerad spetskunskap än USA och Europa senaste åren

Vi är på väg in i ett maktskifte (tyvärr)

Därför vi har Huawei-sanktioner och blockage, därför vi har 4090D och andra skumma exportregler… de är på väg om och förbi

De utvecklar väldigt mycket och har väldigt mycket kunskap och har möjlighet att bygga högkvalitativa produkter. Men de är också alla ägda (företag och personer) av kinesiska staten, vilket är huvudsakliga anledningen till sanktioner och blockader när det gäller säkerhetsklassade saker.

De saknar dock vettigt reglering, så risken att du köper giftiga produkter eller odugliga saker är rätt hög. Dessutom så bör folk undvika att köpa nästan allt kinesiskt av miljöskäl. Med det sagt, skulle man sätta sanktioner på allt från Kina skulle vi nog ha en inflation på 100% i Europa och hela industrier skulle stanna i åratal.

Av Liff
Skrivet av Babakunde:

Onödigt, man ser inte mer än 30 FPS /s

Det är en myt att man kan se 30 FPS, man kan inte se mer än 24 FPS. 12 per öga.

Av Liff

Heroes 3
Factorio

Av Liff
Skrivet av Yasko:

Är jättenöjd för att Musk har tagit över twitter. Yttrandefriheten mycket bättre under honom. Så bra att EU har hotat X med olika sanktioner vilket är en kvalitetsstämpel på att han gjort ett bra jobb.

Sund inställning men föredrar att Meta, Instagram, Youtube etc. går under. Dvs de mest repressiva först.

Svårt att avgöra om det är sarkasm eller inte. Ingen större skillnad på Meta, Instagram, Youtube och X. Ingen av dessa har yttrandefrihet som mål och kommer aldrig att ha det. Om de kan låtsas vara för yttrandefrihet och tjäna en slant på detta så kommer det att ske. Elon är duktig på sånt, så jag har viss förståelse.

Nu har jag inte läst vilka sanktioner det handlar om, och kan nog klura ut en eller annan sanktion som skulle kunna ses som en kvalitétsstämpel. Men jag är tveksam.

Av Liff

"8 Tb lagring" för 27 500 kr, plus att du inte längre får 512 Gb "lagringen". Jag betalar inte en krona över 25000 kr för 8 Tb. Annars väldigt prisvärt.

Av Liff
Skrivet av SnakeBite:

Nej, det har jag inte. Får testa det längre fram när jag har tid. 👍

Superslicer är en helt fantastisk slicer också. Har Simplify3D också, men den är inte riktigt lika bra och kostar en massa pengar.

Av Liff
Skrivet av olga32:

Är det bara jag som tycker att kritiken är kanske inte helt obefogad men dock väldigt överdriven?

Visst, finns en del saker som var bättre i Classic men i mångt och mycket fungerar ju ändå sidan och fyller sin funktion. Klart det finns en del störningsmoment och potential för förbättring men i det stora hela så...

Det är ju ett företag och inte en statlig tjänst vi betalar skatt för så man får väl bara gilla läget. Jag önskar mest att det fanns ett alternativ. Jag använde gamla prisjakt slaviskt men har aldrig fått användning av nya prisjakt, inte för att jag är tjurig utan för att det helt enkelt inte passar mig. Pricerunner är lika bra/dåligt så det används inte heller.

Av Liff
Nytt bud: 3 000 kr Kan hämta
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Liff

Grafikkortet. Kan väl inte säga att det är för att få mest prestanda för pengarna, men jag vill inte kunna höra att datorn är igång och det kostar en massa pengar att få det så. Då får grafikkortet bli billigt och såklart med vattenblock. Sist jag köpte dator så la jag mindre än 10% av budgeten på grafikkortet, gången innan 15%.

Av Liff
Skrivet av Ozzed:

Bahnhofs "barnsliga uppkäftighet" eller vad för annat trams nu folk brukar papegoja ur sig har funkat i alla år och gör det fortfarande

De spärrade Audiobookbay för över en månad sen.

Av Liff

Annonsen är avslutad

Av Liff

Annons avslutad. Blev ett 2080 Ti.

Av Liff

Vattenkylt grafikkort

Behöver byta grafikkort så jag kan köra skärmen (G9) i fulla 240Hz och med g-sync, så ett Nvidia 20xx eller senare krävs.

Jag har custom loop vattenkylning och tänkte fortsätta med det, så jag söker efter ett grafikkort med vattenblock för custom loop, gärna redan monterat så jag slipper lägga tid på det också.

Läs hela annonsen här

Av Liff
Skrivet av medbor:

Hur fungerar det med 500Hz? Betyder det att alla pixlar bytt till rätt värde eller är de fortfarande på väg någonstans när nästa bildruta anländer? En sak är ju att ta emot en signal, en helt annan att hinna rita ut det, en tredje att visa vettig bild varje frame

Skulle vara kul att se ett alternerande schackmönster, tror det skulle resultera i en grå massa, men jag har gärna fel

Filmade en 240Hz skärm i 960fps med mobilkameran och det var inte mer än en muspekare åt gången på skärmen, även fast det ser ut så när man tittar på skärmen normalt.

Så,
1: Ja, troligtvis har pixlarna bytt värde.
2. Det ser troligen ut som en grå massa vid alternerande schackmönster, precis som en snurrande skiva med olika färger ser vit ut.

Av Liff

Testat 60Hz, 120Hz och 240Hz. Hopplöst att gå tillbaks till 60Hz, hade gärna kört 480Hz.

Av Liff

Först ville de inte ta bort ränteavdraget för att folk då skulle bli fattigare och inflationen var redan för låg.

Nu vill de inte ta bort ränteavdraget för att folk då skulle bli fattigare och höjer räntan istället så folk blir fattigare så inflationen sjunker.

Handlar det inte bara om att ingen politiker vill vara boven och att de kan skylla på riksbanken istället?

Av Liff

Kanske ett köp, men inte om man behöver Facebook-konto. Man måste dra en gräns nånstans!