Inlägg

Inlägg som Lussedor har skrivit i forumet
Av Lussedor
Skrivet av Arginj:

Vet att det är en rätt gammal tråd, men har ni fortfarande köpt TV:n? Annars kan ni ställa frågor till mig, då jag har en 40" D6515 (utan T2, annars samma TV mig veterligen).

Jag är intresserad. Står i valet och kvalet. Denna eller en modell upp - D7005 eller liknande. Det jag mest funderar på är mediaspelarmöjligheterna. Går det att köra "vanligt förekommande filer" med subtitles trådlöst utan alltför mkt tjafs? Jag vill slippa använda min PS3 till detta.

Är cloudningen nåt du tänker på? Dina tankar om bild, etc?

Av Lussedor

Det utlovade EAX-stödet på DX som jag köpte för ett par år sen (till Vista då) kom ju aldrig, och de var väldigt slöa att uppdatera drivisar. Det låter bra när man spelar musik, dock.

Av Lussedor
Skrivet av pecill:

om man har ett USB headset, funkar det inte då eller?

Ett USB-headset har väl ett inbyggt ljudkort som ersätter de andra i datorn, eller hur? Mitt Logitech funkar så i alla fall.

Av Lussedor
Skrivet av Zcenicx:

Ja, det fungerar.

Japp, det funkar för mig nu.

Av Lussedor

Trådnekromanti...

Jag har precis samma dilemma som trådstartaren. Hoppas det går bra att använda hans tråd, som dock är 3 år gammal.

Jag har ett sprillans 460 GX som kräver extern ström genom_två_ 2x3 strömkontakter utöver PCI-E-bussen. Mitt förra kort 8800 fick ström via en enda 2x3-kontakt som kom direkt från PSU (NorthQ 550 W) som bestod i 3 gula + 3 svarta kablar, precis som trådstartarens.

I samma kartong som kortet kom också två adaptrar 1x4 och 1x4 till 2x3 med samma konfiguration som trådstartaren, vilket gör att jag har 2 gula (12 V?) och 2 svarta (0) och sedan två röda (5 V) som går till samma hål på kontakten.

Funkar det om jag använder adaptern (2 st 1x4 till 2x3 som kopplas till kortet) och dessutom lägger till den nu lediga 2x3-kontakten med 3 gula och 3 svarta kablar som kommer direkt från PSU:n, eller kommer jag att koka kortet? Det enda manualen säger är att man ska plugga in strömmen, inte om vilka färger som accepteras.

Sorry om jag ställer en rätt basal fråga...

Mvh,
Johan

Av Lussedor
Skrivet av Rickard11:

Har du möjlighet att pröva grafikkortet i en annan dator? Grafikkortet låter mycket troligare än nätaggregatet, och det kan antingen vara för höga temperaturer eller helt enkelt att det är trasigt. Kolla temperaturer i GPUZ. Du kan ju också pröva att baka grafikkortet, vilket kan få det att överleva ett tag till.

Tack för tråden om att baka kortet, och GPUz. Får kolla det ikväll - tempen, alltså. Sen möjligen ett litet bak i ugnen?

Av Lussedor

fler funderingar...

Jag funderade lite nu på förmiddagen. Kan en PSU som inte ger ifrån sig ström ge såna grafiska glitchar, med gröna artefakter och sen stopp för hela datorn? Det kanske vore logiskare, felmeddelandet att nvlddmkm.sys slutat funka kanske beror på att grafikkortet fått slut på ström?

Finns bra diagnostikverktyg för grafikkort, eller är det byt och se som gäller?

Mvh,
Johan

Av Lussedor
Skrivet av ricktheslick:

Hej alla,

Jag har sökt en del information runt om på nätet, dock utan resultat.

Det jag letar efter är hur man ska gå till väga för att synka så mina kontaktnummer på mobiltelefonen(HTC Desire) förs över på "kontakter" på gmail. Den dagen jag byter telefon eller liknande så vill jag inte gå miste om mina mobilnummer/namn... Hur ska jag göra för att få detta fullbordat?

Tack på förhand!

//Rickard

Jag hade lite problem i början med detta, men efter lite googlande och kollande på swedroid.se så kom jag på att det visst är skillnad på gmail-kontakter och telefon-kontakter.

Då jag inte riktigt vet vad du tänkte dig kan jag inte ge mer info nu. Du vet att du kan exportera till en csv-fil från telefonen, väl?

Av Lussedor

Mmmm, det är min uppfattning också. Synd att det inte går att ställa om så att en skärm med väldigt låg upplösning blir lättare att använda. Det hände nåt med synen vid trettio...

Dum fråga - vad betyder TN?

Av Lussedor

Uppdatera eller byta ut s**ten?

Jag har en något över tre år gammal burk som i går i den tryckande hettan slutade funka så bra. Då det hela rör sig om gröna fyrkanter som i större eller mindre utsträckning skymmer bilden och till slut leder till att datorn hänger sig (ibland går det riktigt OK att starta med felsäkert läge, ibland inte) så antar jag att det är grafikkortet som gett upp. Att installlera nya drivrutiner eller liknande verkar inte gjort nån skillnad, så det är nog fel på hårdvaran.

Saken är nu den att jag ett tag funderat på om det inte börjar bli dags att uppdatera burken.

Datorn har (klipper och klistrar från mitt kvitto):

  • 2 x 2GB DDR 2-RAM 667 MHz (minns inte riktigt, då jag bytt detta pga att det kraschade förra året - har funderat på att byta nu då jag förstått att det kan göra lite skillnad med snabbare minne)

  • Gainward GeForce 8800GTS 640MB GDDR3

  • Asus P5B, P965, Socket-775, ATX

  • NorthQ 4775-500BULK, ATX 500W, 120mm

  • Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz Socket

---

Jag har lite svårt att bestämma mig för om jag ska satsa på ett "lagom" grafikkort nu, för att bara plugga igen hålet i burken och spela någorlunda problemfritt ett år till, och sen byta den mot en "lagom fräsch speldator anno 2011", eller om jag ska ta chansen att uppdatera den lite mer. Kan man utifrån moderkortet tänka sig att man för 2000-3000 kr kan få den att bli lite piggare, så att den springer lite fortare i modernare spel. Spelar en del FPS och rollspel mestadels.

Om vi börjar med det första alternativet: Vad är ett lämpligt PCI-E grafikkort som inte är för bra för resten av komponenterna?

Det andra alternativet är alltså att meka lite mer. Vad kan man göra för att med dels nytt grafikkort och dels lite andra uppdateringar, exempelvis en ny processor, göra att den hänger med ett tag till.

Jag är tacksam för alla förslag - det känns alltid bäst att få nån annans input innan man ringer Komplett, eller travar in på den lokala datoraffären för att resonera om detaljerna.

Av Lussedor

Ja, Skippo, det är nog en korrrekt analys. Det är nog inte värt ett par tusen extra för att nästan kunna spela spel...

Prisjakt säger att ett par företag börjat sälja 4820TG nu, med en i5 M430 och ett 5470m för runt nio tusen.

Av Lussedor

Stämmer batteritiden 8 timmar trots ett riktigt grafikkort är det rätt intressant. Jag antar att det gäller vid normal användning, inte spel, men ändå. Det kanske är en switchning till ett onboard-kort typ 4500HD som flera långlivade laptops redan har?

Synd att tjejen inte kunde vänta med att köpa en dator, och att HP dm3 1035eo var alldeles metallblänkande. Hon ville inte lyssna på tekniknörderi...

Av Lussedor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av moue
var hittar man 1810tray? har försökt hitta det till min 1810tz men lyckas inte någonstans, någon vänlig själ därute som vill hjälpa?

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=421850

Kör senaste BIOS också, som du hittar på Acers hemsida, så funkar det perfekt.

Mvh
Johan

Av Lussedor

vlc

EDIT: Vänta lite, det var nog att jag körde full HD på inbyggda skärmen, men det funkade i alla fall.

Av Lussedor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Söderbäck
Jag har en 1810T sedan i september och är väldigt nöjd. Modellen är ju populär, knäpptyst och har bra batteritid. Allt fungerar klanderfritt på min än så länge.
Acer har skärpt till sig på senare tid, och det märks framförallt på timelineserien tycker jag då. Men, det kommer märkas först om något år ifall dessa modeller faktiskt håller.

Det känns som att det enda hittills som jag kan klaga på är att den är aningen mjuk i bottenplattan. Det flexar rätt mycket och faktiskt stämmer det som många sagt att hö framfot står nån mm över bordet. Annars är det överlägsen känsla i tangentbordet och ljudnivån och temperaturen är fantastiska.

Av Lussedor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jojej
Vad hette programmet? (Ev. länk?)

http://global-download.acer.com/GDFiles/BIOS/BIOS/BIOS_Acer_3...

Här är nyaste BIOS, version 3303. Det kan vara värt att kolla vad som är installerat, genom ett tryck på F2 vid uppstart. Där står BIOS-version.

Mvh
Johan

Av Lussedor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lussedor
Nån som har en tutorial hur man flashar ett BIOS på denna burk, eller generellt? Jag tänkte att det väl går via USB-sticka eller så.

Hemma från semestern gav jag mig på det, och märkte att det ju bara var att köra ett program, och sen var det klart.... Pinsamt lätt.

1810 tray funkar nu, som det ska.

Av Lussedor

Nån som har en tutorial hur man flashar ett BIOS på denna burk, eller generellt? Jag tänkte att det väl går via USB-sticka eller så.

Av Lussedor

Var inne på orginaltråden ang 1810tray lite:

Sidan 41:

----
Ok, great.

I just noticed a problem though, the temperature that the app measures seems to be constantly stuck at the value when the computer was started. It doesn't change even if I put the fan on the highest speed for long periods of time. I've also installed Real Temp and Core Temp to measure the CPU temperature and the temperature value is constantly the same, I even had the computer in my freezer for a minute but no change . I'm running Windows 7 64bit, intel core 2 duo u4100. What do you think could cause this problem?

EDIT: I flashed the BIOS and the problem is solved, so if you experience the same problem try flashing the BIOS.

--

Är det Acers hemsida måntro, som är nästa hållplats?

Av Lussedor

Mmmm, det vore intressant att jämför vilka temperaturer som 1810tray känner av med vad som faktiskt finns i CPU:n. Är det nån som har koll på om man kan se det på något sätt, gärna med befintliga program i datorn.